- Adatmentés - HDD - SSD - Flash
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen cserélhető objektíves gépet?
- Gaming notebook topik
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Azonnali fotós kérdések órája
- Házimozi haladó szinten
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- OLED monitor topic
-
PROHARDVER!
Mikrotik routerekkel foglalkozó téma. Mikrotik router típusok, hardverek, router beállítások, programozás (scriptek írása), frissítés, és minden Mikrotik routerrel kapcsolatos beszélgetés helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
bacus
őstag
válasz
ekkold #16841 üzenetére
Pár trükk van, az egyik, hogy 1 liter forralt vízhez 1 evőkanál só kell, ezt nem szabad elszúrni, ha bekeversz 1 litert és a felöntésnél kevés, akkor újból forralj és keverj be 1 litert 1 evőkanál sóval, a felesleget kiöntöd, de nem lehet eltérni az aránytól, mert vagy sós lesz, vagy sótlan.
A másik trükk a bevagdaláson van, én egyik végén félbe vágom majdnem teljesen, majd a másik végén negyed fordulat és megint bevágom majdnem teljesen. Ezzel szinte 4 részbe vágtam az ubit, mindenhol jól átjárja a lé. Természetesen az uborkát előtte megmosni, végeit levágni, stb.
Én teszek bele egy fej (vagy volt már, hogy több) fokhagymát. Nem egy gerezded, egy fejet. Ennek egy részét mi megesszük, de van aki nem, meg ennek a mennyiségét is mindenki magának belövi, én szeretem, többet teszek bele. A legtöbbször 3-5 literes vödörben szoktam csinálni, nem teszem tele legfeljebb.
És a lényeg, a kenyeret nem szabad tömködni, szétszedni, mert az csak a folyamat beindításához kell (ki kell tapasztalni melyik a legjobb kenyér a környéken ehhez, az a legjobb ami kovásszal készült), de amikor kész az uborka, akkor le is kell tudni állítani a folyamatot..
Tehát egy szelet kenyér a tetejére, alá kapor.. felönteni a bekevert sós vízzel amíg el nem lepi.A beindításhoz kell a meleg, ha nyár van, 35 fok, netán még a napra is ki lehet tenni, hát ott 1 max 2 nap alatt kész. A leállításhoz kenyér ki, majd hidegre az egészet. A folyamat teljesen lehet nem áll le, ezért az ubi 2 hétnél tovább szerintem nem áll el, illetve megpuhul, de kinél marad meg addig?
Én azt szeretem amikor az uborka még roppan, és nem savanyú nagyon, de minden nappal érik tovább még a hűtőben is, azaz puhul és savanyodik is. A melegben nagyon gyorsan, ott 1 nap plusz, már számomra ehetetlen állagúvá puhul !
Új hozzászólás Aktív témák
- Battlefield 6
- Adatmentés - HDD - SSD - Flash
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen cserélhető objektíves gépet?
- Energiaital topic
- Gaming notebook topik
- Milyen légkondit a lakásba?
- EAFC 25
- Autóápolás, karbantartás, fényezés
- Magyarországra jött az ultravékony S25 Edge
- További aktív témák...
- Huawei Watch GS 3, Újszerű, 1 Év Garanciával
- MacBook Air 2020 13" Retina I3-1000NG4 1 8GB/256G SSD, HUN BIll, 100% akku, üzletből, garanciával
- Eladó Intel NUC8i5BEK mini PC
- Eladó AM5 DDR5 Konfig Ryzen 5 8400F 16GB DDR5 512GB SSD RX5700XT 8GB!
- iPad Pro 12.9" 3.Gen 2018 512GB Space Gray Wifi cellular, Tökéletes , Garanciával, üzletből
- iPhone 13 mini 128GB Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3088
- Vállalom FRP Lock os telefonok javítását ingyen kiszálással és akár helyszíni javittással
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B450M R5 2600X 16GB DDR4 500GB SSD 1TB HDD GTX 1650 4GB Zalman N5 CM 450W
- Apple Air Pad 5.generácio / 32GB / Wi-fi / 12Hó garancia
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Starlight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3134, 95% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest