Hirdetés
- Itt az ASUS AI-ra kihegyezett VGA-ja
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Szelek helyett a nosztalgia szárnyán érkezik a SilverStone legújabb miditornya
- Fujifilm X
- Canon MILC: EOS R és M topik
- Milyen videókártyát?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Milyen processzort vegyek?
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
-
PROHARDVER!
Mikrotik routerekkel foglalkozó téma. Mikrotik router típusok, hardverek, router beállítások, programozás (scriptek írása), frissítés, és minden Mikrotik routerrel kapcsolatos beszélgetés helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
adam900331
csendes tag
Sziasztok!
Az alábbi jelenségre szeretnék magyarázatot. Adott egy wifi elérés a wlan1-en. Van egy DHCP szerver ami a wlan1 portra van ráültetve. Alapjául véve működik, ha rácsatlakozok egy wifis eszközzel a wlan1 wifijére, akkor kap ip-t a kliens és működik rajta a hálózat.
A mai napon konfiguráltam a wlan2-re ideiglenesen egy dhcp szervert, pool-al együtt, majd mikor erre már nem volt szükségem eltávolítottam a poolt, viszont a DHCP szervert nem(elfelejtettem). A DHCP szerver menüben ott van az ,,ott felejtett,, DHCP szerver, viszont pirossal, ugyanis nincs mögötte pool. Ezt az után vettem észre miután a wlan1-re, ami teljesen független a wlan2-től, nem tudtam felcsatlakozni semmilyen wifis eszközzel. Hiába próbálkozok, még IP címet sem kapok. Ha kitörlöm a hibás DHCP szervert (ami a wlan2-őn van), akkor is ugyanaz a jelenség, majd csak azután tudok a wlan1-re rácsatlakozni, ha a wlan1 DHCP szerverét letiltom, majd engedélyezem.
Mi a véleményetek erről? Miért produkálja ezt? RouterOS bug lenne? Jó, tudom, hogy hiba van így a konfigba, de nem igazán értem így az összefüggést.
Új hozzászólás Aktív témák
- Új elekrtomos rollerek és e-bike dobozban, 1 év garanciával:
- FÓLIÁS, szinteÚJ SKY BLUE MacBook Air 13.6" M4 10C/8G 16GB 512GB 1 év gar.
- Asus ProArt Gamer PC Intel Core i7 14700HX/RTX 4080 Super/64GB RAM/4TB SSD konfig eladó jó áron
- 5530 15.6" FHD IPS i5-1235U 16GB 256GB NVMe magyar vbill ujjlolv IR kam gar
- AMD RYZEN 3 - 5 / DDR4 / NVME SSD / HDMI / Normál magas vga is rakhato bele , nem SFF méret
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Pro 128GB Graphite -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3083
- BESZÁMÍTÁS! Asus ROG STRIX G17 G713IM 17 notebook - R7 4800H 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 6GB WIN10
- Update 09.23. - Bomba árak 2025-ben is! Üzleti - Consumer laptopok DELL FUJITSU HP LENOVO
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 Pro Max 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2107, 100% Akkumulátor
- Huawei MatePad Pro / Wi-fi/ 12 RAM 512GB / 12Hó Garancia
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest