Új hozzászólás Aktív témák

• DBob

őstag

Igazándiból már össze lehetett volna ollózni a megoldást, mert szerintem meglett írva minden pont.

1. DHCP kliens praktikus az interface-re, ami csatlakozik a HGW-re (és amin létesül ettől függetlenül a PPPoE)
    2. DE! Nem kell se a peer DNS, se a peer NTP, de legfőképp az default route ami nem kell. Lévén nem akarunk a HGW-en keresztül menni 0.0.0.0 / ::0 irányba. Sőt, semmit sem akarunk a HGW által bitorolt /24-ből, csak elérni azt.
    3. Nem kell se masqurade / src-nat, lévén mivel amint kap a HGW DHCP szerverétől IP címet az interface, azonos broadcast domainben lesznek, így automatikusan azon irányba fog fordulni hogy elérje a 192.168.1.1 címet (vagy épp mit). Nem kell címeket forgatni NAT mögött
    4. Innentől kezdve a Mikrotik el kell hogy érje az eszközt. A kérdés, hogy a web böngésző eléri-e. Ha nem, akkor tűzfalszabályok átalakítása / hangolása, yada-yada.
    Az én esetemben, ugye nem volt felvéve a LAN interface list tagjai közé a HGW interface, így szűrt róla mindent. De ezt derítse ki mindenki magának a saját szabályrendszere alapján

"olyankor mégis mit akarsz a HGW-n állítani? nagyjából semmit nem csinál azon túl, hogy a szolgáltatói bejövő kábelt ethernetté alakítja"
    Én pl. így indítom újra. Nem férek hozzá fizikailag, el van barikádozva. És miért akarnám újraindítani a HGW-t? Múltkor is 5-6 Mbps upload volt amíg nem indítottam újra.

Új hozzászólás Aktív témák