Új hozzászólás Aktív témák

• E.Kaufmann

veterán

válasz Alteran-IT #24365 üzenetére

Lesz egy combos CCR mucsajröcsöge külsőn, 3 különböző sebességű és minőségű internet kapcsolatra. Az nem fog zavarni, ha picit izzad a CPU vagy magasabb lesz a villanyszámla, mert jelölgetem a kapcsolatokat. Amúgy, ahol érdemesnek tűnt, külön láncokat hoztam létre, hogy a sok szabályon csak az a csomag menjen át, aminek valóban kell. PCC-vel meg legalább tudok súlyozni (most ráguglizva látom, ECMP esetén is van valami lehetőség, ha torlódik egy interfész, akkor a másikra kezdjen terhelni), PCC szabályokkal többfelé osztva a kapcsolatokat, mint amennyi WAN interfészt kell lekezelni, meg ahogy nézem ECMP esetén is a bejövő kapcsolatokat mindenképp jelölgetni kell, ugyanúgy, ahogy PCC-nél.
    Olvastam én is a doksikat a gyakori RouterOS konfig hibákról, de azt nem írták, hogy ne jelölgessük a kapcsolatokat, hanem azt, hogy ésszel, valamint pont hogy azt írták, gyorsabb csak connection mark alapján a csomagokat manipulálni/terelgetni, mintha minden egyes csomagra elvégeznénk egy halom ellenőrzést.

Új hozzászólás Aktív témák