- Asztrofotózás
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- LG LCD és LED TV-k
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Hobby elektronika
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Androidos tablet topic
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Erős törpe: ASUS NUC 15 Pro+
- Milyen egeret válasszak?
-
PROHARDVER!
Mikrotik routerekkel foglalkozó téma. Mikrotik router típusok, hardverek, router beállítások, programozás (scriptek írása), frissítés, és minden Mikrotik routerrel kapcsolatos beszélgetés helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
ekkold
Topikgazda
válasz
hoffman_ #20751 üzenetére
A wireguard általánosságban kevesebb erőforrást igényel, mint mondjuk egy openvpn. Egy mai PC-nek meg se kottyan a wg erőforrásigénye, inkább a mikrotik oldal a kérdésesebb, de még egy régi RB951-es is tud kb. 50Mbit/s-ot wg.-al, egy hAPac^2 200...300Mbit/s-ot, az RB5009 pedig ha jól emlékszem kb. 650Mbit/s sebességet (és kb. a CCR1009 is).
Korábban egy celeronos (J1900) miniPc-re feltelepítettem próbaképpen RouterOS-t, azon kb. 850Mbit/s sebességgel ment a wireguard. Próbáltam a NAS-ra is feltenni wg-t, de elsőre nem ment, aztán nem erőltetem tovább, felfelé úgyis csak 300Bbit-es az internet elérésem, az meg az RB5009-nek sem jelent nagy terhelést. Ekkora sávszélességbe bőven befér amúgy egy 4k-s film. Még a legnagyobb fájlméretű 4k-s film (amivel próbáltam ilyesmit) az is alig több mint 100Mbit/s sávszélt foglalt. Gyanítom, hogy ilyen esetben már nem is ezek az eszközök jelentik a korlátot, hanem maga a netkapcsolat - ami földrészek közzött, ill. nagy távolságok esetén, gyakran nem tud akkora sávszélt, mint "helyben".
Új hozzászólás Aktív témák
- ELADÓ LG 29WK600 UltraWide monitor + INGYEN KONZOL + AKÁR HÁZHOZSZÁLLÍTÁS!
- KROAK K-CS01 Android autós navigáció 2/32 7"
- Eladó Samsung Odyssey QD-OLED G6 G60SD QHD 360 Hz Gaming Monitor 2024
- Corsair / NZXT 120 - 140mm Ventilátorok.
- HIBÁS! Javításra vagy alkatrésznek! Kyocera FS-C8525MFP multifunkciós készülék
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3362
- GYÖNYÖRŰ iPhone SE 2020 128GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3291
- Bomba ár! Lenovo ThinkBook 14 G4 - Ryzen 7 5825U I 16GB I 256SSD I 14" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest