- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Adatmentés - HDD - SSD - Flash
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Apple asztali gépek
- Fellép a hamisított paszták ellen az Arctic
- E-book olvasók
- HDD vs SSD: Ki nyer 2025-ben? – Tech Percek #4
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen alaplapot vegyek?
- Milyen monitort vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Redneck
nagyúr
-
fradi81
veterán
hali
Mikroszaggatást cpu limit okozza? Itt erről lehet szó?
-
Redneck
nagyúr
Intelt nem kell húzni mert nem K-s verziót fogsz venni, lévén nem tuningolsz..
Intelligensnek tűnsz... Hülyegyereknek kell lenni ahhoz hogy kinyírj egy processzort. Ha követed az instrukciókat akkor csak nyerhetsz vele.
AMD-nél mivel húzni kell nem mindegy milyen a lap. Írj az FX topikba! -
cibiri
csendes tag
Ha úgy adódik akkor megoldom úgy, hogy eladom ezt a lapom meg procim és rápótolok az intelre tehát az nem annyira mérvadó akár most is állhatok vásárlás előtt. Ha már kiadtam ennyit egy kártyára tudjam is használni... Amennyire 'értek hozzá' az első húzási kísérlettel tönkretenném jobb esetben csak a processzort.. Valószínű az lesz, hogy inkább veszek intelt minthogy ezt tönkretegyem és aztán eladni se tudjam. Az alaplap mennyire játszik szerepet ha nem akarok tuningolni?
-
Redneck
nagyúr
Nagyon szívesen!
AMD FX topikot mindenképp keresd fel gyorsan. Magaddal szúrsz ki ha nem optimalizálod egy kis húzással. CS:GO-t pedig magasabb felbontáson érdemes nyomnod, és magasabbra is veheted. Fps_max 128 parancs pedig ajánlott esetedben.
I5+lap ügyben viszont csak akkor érdemes tervezni ha már vásárlás előtt állsz mert az aktuális árak szabják meg, mit érdemes venni. Ha gondolod akkor megkereshetsz de erre is van topik, rendesek a srácok.
Utoljára ha jól emlékszem, 4690 + MSI lapot raktam egy ismerősöm gépébe, de állandóan nem követem az árakat. Akkor a legjobb ár/érték mutatóval bírt. -
cibiri
csendes tag
Először is nagyon szépen köszönöm a gyors választ
Én is arra gyanakodtam hogy a proci lesz karcsú. :/ Másodszor az OC-hoz nem nagyon értek, és az AMD-t nem nagyon kedvelem én is i5-ben gondolkozok de arra egyenlőre még nincs keret. Kompletten 60k-ért hozzájutottam ehhez azért ezt a konfigot vettem meg. Azt az OC topikot meglesem majd. Esetleg egy tippet kérhetnék, hogy melyik i5 és alaplap lenne a legalkalmasabb rá? Előre is köszönöm és bocsánat a tudatlanságomért.
-
Redneck
nagyúr
Utánanéztem. Ahhoz a VGA-hoz az a CPU nagyon karcsú. Húznod kell rajta mindenképp jócskán hogy ellensúlyozd a gyenge szálankénti teljesítményét de akkor sem fogja úgy kihajtani a kártyát mint egy FX 8xxx, pláne nem egy jobb Intel processzor.
A helyedben húznék rajta és optimalizálnám amennyire lehet. Az AMD FX topikban segítenek hogy mit lehet kihozni belőle.
Ahogy írtam a Source motor szereti az erős (főleg szálanként gyors) processzorokat. Az AMD processzorok az Intelekkel ellentétben nem ilyenek, viszont tuninggal javíthatsz ezen. Ha váltasz és nem akarsz Intel rendszert építeni, akkor érdemes egy komolyabb FX-et vásárolnod, de ahhoz komolyabb alaplap és hűtés elengedhetetlen.
-
Redneck
nagyúr
A CPU-d lesz a ludas szerintem. Nem tudja kihajtani a kártyát valószínűleg. Van OC rajta? CORE parking? OS típusa?
CS:GO mostanában hajlamos erre egy update óta.
Fps_Max 128 parancsnál is jelentkezik?Ha nincs overclockolva a processzor, lehet húzni kéne rajta ha van megfelelő hűtésed. A Source motor első körben a CPU-ra terhel, de ha erősebb grafikus kártyát pakolsz a gépbe, elképzelhető a jelenség.
Az OS és a játék újra lett rakva? -
cibiri
csendes tag
Sziasztok! Nemrég vettem egy MSI R9 380 Gaming 2G kártyát, AMD FX 4100 proci mellé (+ 8gb ram) és nálam is előfordult ez a mikroszaggatás. Ami a legzavaróbb CS:GO-ban, ahol ha egy pillanatra is beakadok lelőttek... szóval eléggé zavaró.. Előtte egy GTX 8800 akadás mentesen vitte..... És az egy 2006-os kártya. Olvasgattam a topicot de semmi nem segített akinek lenne valami ötlete, és megosztaná velem hálám üldözné
Előre is köszönöm ha valaki tudna segíteni.
(Mellékesen a GTA 5-nél egy fika szaggatás nincs ultrán szintúgy a Witcher 3-nál se, csak a CS:GO és a Dying Light ami nem szimpatizál velem valamiért.) Minden grafikai beállítást megpróbáltam semmi nem segített. 1024x768-FullHD-ig mindenhol ugyanúgy akard és az FPS szám se változik.
-
Badash
újonc
Sziasztok.
Nálam is elő fordul a micro szaggatás.Ugyan nem minden játéknál, de pl.:Lol,smite,Alliance of valiant arms fut szép fps-el és egszercsak kb. 1-2 másodpercre le ugrik az fps és be szaggat,ez legtöbbször harc közben jelenik meg de harcon kívül is.Még friss állapotában is ugyanígy előfordult ez a lagg.GTA5 nél nem vettem észre és még néhány singles rpg játéknál sem.Gondoljatok egy 300ks gépre i5 procival gtx 760as 2gb videó kártyával.Van SSD-m is és képzeljétek el gondoltam egyet,át telepítettem az egyik játékot az SSDre és megszünt a micro szaggatás.A többi játékot is át telepítettem és azoknál sincs micro szaggatás.Itt a HDD körül lessz valami gond, nem tudom mit nézehtnék meg rajta, ezért kérem a ti segítségeteket.
Testvérem vett egy ugyan ilyen gépet ezekkel az alkatrészekkel viszont i7,gtx 970 4gb,stb. Nála nincs micro szaggatás a HDD-n.
Unokatestvérem vett most laptopot szintén i7 gtx 960 4gb... nála pedig elő fordul a micro szaggatás.
Nem olcsók ezek a vasak és nem is ezek a legfontosabbak az életben de kellemtlen hogy ennyi pénzért nem azt kapjuk amit vásároltunk.
-
deadmaau5
tag
Hali!
Mai nap folyamán felraktam a FIfa 15 - öt.
Elindítom minden okés a menüben, ahogy a meccs elkezdődik irtózatosan szaggat a hang és a kép is.
Több embernél olvastam hogy ez a jelenség előjön de sehol se találtam rá magyarázatot vagy orvoslatot
Valaki esetleg erre tud valami gyógyírt? -
Csibu
csendes tag
Barátom 6300-a valami szutyok lappal minden gond nélkül visz mindent.. Tök mindegy mi a hibás a lényeg, hogy az AMD nagyon elvesztette a fonalat, amit az APUkkal remekül elkapott. Sajnálom, pedig sokkal jobb ár/érték arányt képvisel mint mondjuk az Intel.
A váltás nem volt drága, tekintve hogy nagykerben dolgozom
most az hogy 60 vagy 80 a lap + proci szinte mondhatom hogy mindegy. Amit esetleg még megteszek hogy a már megvett r9 280 3g-t valami Nvidiára cserélem ami itt van. talán picit nyugodtabb lennék
A windowos állításokkal semmit nem érsz el, nem bírálhatják felül a biosban beállított fix értékeket... már ha fixek...
-
pibor
csendes tag
Esetleg érdemes a windows energiagazdálkodását teljesítmény centrikusra rakni. Nálam az is okozott már többször röcögést.
-
Redneck
nagyúr
Szerintem ha van RAM tuning profil a deszka simán pörgeti gyorsabban is. Esetleg FSB állítással. Nem tudom i5-nél hogy van, a Core 2 Duo és Quad szériánál még egyszerű volt. 1600-on is jó, az időzítéseket próbáld meg alacsonyabbra venni, azzal még nyerhetsz teljesítményt. Ha jól sejtem, így viszont nem igényel plusz feszültséget.
Sajnos ez van, de sok AMD fan váltig állítja hogy jó és linkelgeti a szintetikus meg single player játékos teszteket. Örülök hogy sikerült, remélem nem volt túl nagy befektetés a váltás.
Szerk:
Egyébként tartok tőle hogy az ez a "random fps drop" az AMD-nél a magas fogyasztásból, Vdrop-ból adódik, valamint a lapok is ludasak benne.
Nem minden AMD proci csinálja, esetleg csak bizonyos lap+CPU kombók érintettek.Egy biztos, az Intel alacsony fogyasztású, nem kell tuninggal foglakozni és megbízhatóan teszi a dolgát!
-
Csibu
csendes tag
és milyen igazad volt!
Lecseréltem a fostalicska AMD gépet egy intelre, (igaz a VGA maradt)
Semmi gond. Minden pikk-pakk megy.i5 4690 + b85 pro3 + r9 280 3g gaming, annyi hiba volt, mivel hogy nagykerben dolgozom és kibaszottúl elborult az agyam, letojtam hogy a lap nem fogja kezelni a 2133-as ramjaim
most 1600 on ketyegnek..
(pedig az asrock oldalán azt olvastam, hogy 2400 gond nélkül
de leszarom. majd lecserélem a lapot..
-
Csibu
csendes tag
Szia uram!
Na, 3-4 nap masszív orál után jelenthetem, semmi nem változott...
Fent van a legfrissebb (pár napja jött ki) win 10 driver, (win 8.1 alatt is ugyanolyan fos volt a játék)Max grafika, minden csutkán az ingame benchmark legalja mutat 55 FPS-t...Ennek ellenére egyszer csak el kezd szaggatni.. ami a szörnyű az egészben hogy néztem mindent, hőfokot, voltot, terhetlséget... semmi... Sehol semmi kiugró.. sőt ha már ott jártam dobtam rá még 500MHZ-t a procira, egy kis plusz feszkóval..de semmi...
a ramjaim 2133-on mennek, (ez a gyári)
Annyi, hogy az új driver 7700 series-nek ismeri fel a R9 280-t...Rakok föl valami más game-t is, de van egy olyan sejtésem hogy azzal nem lesz gond.
-
mlinus
őstag
a gta 5 az 1.27 verzió óta rengeteg pc-n röcög, nálam is, 980ti-vel, néha leesik 20-at az fps(70-ről 50-re, aztán vissza 70-re), vagy egy tizedmásodpercre megáll, stb.. tegnapi patch(1.28) még rosszabb, most már az átlag fps is jóval kevesebb mint a régebbi verziókkal.
Graf beállításoktól függetlenűl.
-
Redneck
nagyúr
-
Csibu
csendes tag
Kész, dobom, feladom.... 2 hete ezzel szívok. Full grafika, nincs feljebb, megy 70-80 fix fps-el... egyszer csak TOTÁL RANDOM gondol egyet a játék és szaggat mintha csak 15-17 fps lenne...eltelik 3 mp és megy minden újra 70-80 fps-el... végignéztem a youtubeon az összes videot, elolvastam az összes tutorialt, MINDENT kipróbáltam... valami tanács? ez a szottyadék szar, a 7850k-s procival és a benne lévő vga-val gond nélkül ment... nem "röcögött" ...
-
Csibu
csendes tag
válasz
viraghattila #873 üzenetére
Az remek.. létezik hogy "becachelt" a játék? Nekem a 10 windows reinstall és 15 driver után is ugyan az, néha szaggat... azaz belaggol. az érdekes az hogy az elején a legelső bemutató küldinél semmi, amint elmegyek a doggal autót lopni keresztül a városon veretjük semmi, és egyszer csak valamikor gondol egyet és belaggol 3mp utána hibátlan megint...
-
viraghattila
újonc
Sziasztok, épp most nyomom a GTA5-t
50-60fps simán megvan, 45 alatt nem volt, és megy a torrent, a neten csevegek közben...
Watch dogs szintén....
fogalmam sincs mitől lehet, de ahol eddig szaggatott ott is most mindenhol tökéletes.....
pedig azon kívül hogy meg van nyitva a böngésző semmi sem változott...na j annyi hogy most este van -
Csibu
csendes tag
válasz
viraghattila #865 üzenetére
szia! Ugyan ez a problémám ugyan ilyen konfiggal. Levettem már full minimumra is a grafot, semmi... totál andom nyom egy laggot és megy tovább. Fullon megy mindennemű probléma nélkül. Probáltam már win 10- w8 rá optimalizált driverrel is. Ami az éredekes, hogy egy 7850K-val amiben beépített r7 250-van, high-on full hd-ban gond nélkül ment... SEMMI SZAGGATÁSSAL. szóval lehet más rev-et vagy patch-et kell keressünk
ha valami szólok
-
PR0JECTNR56
addikt
Sziasztok!
A következő probléma lenne, World of Tanks közben teljesen véletlenszerű időközönként (akár 10 perc játékot követően is, de lehet 2 óra múlva) a játék megfagy, tálcára lépve pedig a vga illesztője crash utáni helyreállítást produkál, a játékot újraindítva megint megy rendesen a következő ilyen alkalomig. A gép a következő lenne:
M4A88TD-V EVO/USB3
AMD Phenom II X4 965 BE
2x4Gb Corsair Vengeance (cmz8gx3m2a1600c9)
WD Black Caviar 500Gb
MSI Geforce GTX750 TI
Corsair VX450W
Windows 7 x64Előre is köszönöm a segítséget.
-
Redneck
nagyúr
válasz
viraghattila #869 üzenetére
200-250 között olyan Intel konfigot kapsz nV VGA-val hogy beszarsz. Most építettem nemrég i5-öst a kollégámnak.
-
viraghattila
újonc
köszönöm szépen
átnézek még sok játékot, de majdnem mindent nVidiára, meg Intelre dobnak ki
alapból inteles típus vagyok, de tőlük lett vna 7,5k a gép, azt meg sose fizetem meg :/
és akkor még hol vannak a game-kha valami eredmény van leírok majd mindent, hátha jobban átlátjuk a dolgot
-
Redneck
nagyúr
válasz
viraghattila #867 üzenetére
Nem feltétlenül a VGA a baj de tény hogy sok mikroszaggatást láttam már AMD-n. Valaki észre sem veszi.
Próbálkozz a kártya topikjában, más driverekkel és nézd meg más játékokkal is. Úgy kizárható a hiba oka. -
viraghattila
újonc
Köszönöm, a segítséget.
Akkor tulajdonképp benéztem a dolgot
Kénytelen leszek elfogadni.
Megnézem azokat, amiket írtál, de azért elég gáz, hogy ilyen vason efféle problémával találkozik az ember. Megoldhatták volna igazán.
Köszönöm a segítségedet.
Ha valakinek még esetleg bármi ötlete van, azt nagyon szívesen fogadom. -
Redneck
nagyúr
válasz
viraghattila #865 üzenetére
AMD VGA-k hajlamosak mikroszaggatásra, jó példa erre a GTA V ahol számos 260-270 szériás kártya produkálta. Mivel egy architektúrára épülnek, esélyes hogy a 290-es is érinti a dolog. A WD rosszul optimalizált produktum volt mikor megjelent, hogy azóta milyen azt nem tudom.
Ha jól emlékszem más is panaszkodott már az ETS2 stutteringre, de ezzel kapcsolatban sem tudok mit mondani.AMD CPU Core Parking probléma is bejátszhat, FX topikban érdemes utánanézni.
Az UEFI OC profilja jó időzítéseket állít be amúgy?
AMD kártyákkal és driverekkel bármennyire is nyomják itt ph!-n akkor is vannak gondok. Több ismerősöm panaszkodik sokszor illetve itt a fórumon is van rengeteg panasz rájuk. Az egyik nV tesztnél ahol az AMD-hez képest drága árazás miatt az nV stabilitását hoztam fel ellenérvként egyből jöttek a másik oldal okos kommentjei. Összegyűjtöttem pár 260-270 szériás negatív kommentet aztán csend lett. Talán a 960-as tesztjénél volt egy csokor negatív észrevétel a mikroszaggatásról és gyenge driverekről.
Ha nagy az ingadozás annyit tehetsz hogy fps fixálsz. Logoutomon leírást is találsz.
Egyébként elképzelhető hogy pont olyan játékokat választasz ami nem szereti a pirosakat, ilyen is van. -
viraghattila
újonc
Sziasztok.
Több helyen próbáltam értekezni az alábbi ügyben, de sajnos megoldást nem találtunk, hátha ti többet tudtok
mondani.Új GAMER PC összeállításon pl. GTA 5, Wach Dogs állandó FPS dropot csinál, sokszor felugrik 40-60-ra,
máskor pedig 20-25 FPS-en szaggat.
GTA hajlamos arra is, hogy 60 FPS megvan, mégis kameramozgás közben szaggat.
ETS2 szintén zenész, külső nézetben meg se akad, a fülképen pedig röcög a táj, mikroszaggatás van.Maga a konfig:
MSI970 GAMING
AMD FX8350
Corsair 2x8GB DDR3 1866MHz Vengeance Pro Blue-->UEFIben felhúzva az OC-nél 1866-ra.
WD BLACK SATAIII 2TB
ASUS BD olvasó/író
RADEON R9 290 Vapor-X TRI-X UEFI 4GB
Corsair 750W CX750
ZALMAN Z11
DARK ROCK 3 HŰTŐ
SAMSUNG UE32H6400 32"Neten láttam teszteket, FX8350 gyengébb karival simán nyomta a 60pfs-t mindenhol.
Az új Bathman-es driver van a gépen, de annak előtte is csinálta.
SSD kimaradt, mert már nem maradt rá keret, de igyekszem mielőbb beszerezni, viszont sokan mondták, hogy
elég a WD simán pl. a GTA-nak.Átesett a gép egy hőfoktesztek is:
GTA5 sivatag, ahol a legnagyobb az FPS baj, a proci alaplap minden 50-51 celsius,
a gpu dióda volt 70, a kari többi adata 50-60 közötti (celsius fokban).Amikor már egy game laggol, akkor is a proci max. 30%on van
sose ment a fölé win 7 app-ja szerint
Nem lehet hogy mint a régieknél, a fele mag korlátozva van vagy ilyesmi?Még egy észrevétel:
Ha Fraps-el videofelvételt indítok, akkor sem esik az fps semmit, holott akkor lényegesen több rendszer kell
neki.
Miért nem pörgeti jobban a pc-t a játék, hogy kihúzza ami benne van?A probléma nem változik, ha OC-ben leveszem a ramot 1600-ra, így lehet azzal nincs gond.
hálásan köszönöm mindenki segítségét.
-
gears27
aktív tag
sziasztok! Már nem tudok hová írni, remélem ebben a topikban tudtok segiteni. A problémám, hogy vásároltam egy hd 6870-es videókártyát, ami mellett egy Amd Athlon II X4 641 proci és 8gb ddr3-ram van 550w-es táppal.
Nos minden játék elég szépen fut ezen a konfigon, értem ez alatt amiket próbáltam(gta 5, cod: ghost, The Witcher 3 stb) , viszont a fifa 14-el olyan "laggolás" vagy inkább szaggatás van a játék közben, hogy szinte játszhatatlan. Mikor ezek a szaggatások jelentkeznek, az fps leesik olyan 35-45 közé, amikor nincs e fajta jelenség akkor stabil 60. Hozzáteszem, hogy egy gtx 550ti-t váltott a mostani kártyám, ami elméletben gyengébb is, de érdekes módon ott nem voltak ilyen gondjaim a fifánál. A segítségeteket előre is megköszönöm -
adam10980
tag
Úgy emlékszem pár napja jött új driver a kártyámhoz de minden rendben volt még akkor is. Más nem lett frissítve.... Esetleg habár nem tudom lehet-e de azért nem árt ha mondom...nos a witcher 3 nem épp legális formájában van beszerezve és amikor kijött az új patch hozzá,nos én úgy veszem észre mintha azóta állna fenn a problémám. Ez lehetséges? hogy bezavarhat egy ilyen dolog?
-
Redneck
nagyúr
Van új drivered, vagy változott valami szoftveresen?
-
adam10980
tag
Sziasztok!
A problémám az lenne hogy kb 2 napja kezdődött el nálam ez a mikro lagg dolog. A vicc az benne hogy olyan játék szaggat mint DOTA 2 SMITE vagy most a Heores of Storm, azonban a BF4 és mondjuk a The Witicher 3 nem. Mi lehet a probléma? Hogyan tudnám orvosolni? Köszönöm a válaszokat előre is.
-
V60
aktív tag
Sziasztok segítséget kérnék valami anomália van nálam.
A gép:
Asrock N68C-S UCC
Phenom X4 840
Hiper-X Fury 4 gb 1600
ASUS HD 7770 1gb
WD Green 320 gb
Win7 64 bit
Chieftec 450WCsak egy egyszerű NFS SHIFT-et tettem fel minap az újra telepített gépre / és igen hát mindent totál maxra tettem a beállításoknál / de... tökéletesen futott 1 napig. Másnap elkezdett akadozni úgy is, hogy elkezdtem visszavenni a beállításokat. A legfrissebb drivert tettem fel hozzá alapból.
Lehet a VGA cd-jén lévő driverrel kellett volna kezdenem?Ötleteket előre is megköszönöm
-
Zoli19851114
újonc
Hello Raus! Nekem is ez a problémám, és az a legnagyobb döbbenet, hogy ez konfigurációtól teljesen független! Nekem egy G750 laptopom van, és mondanom sem kell, hogy a brutális konfig, ami benne van, ez sem képes kiküszöbölni ezeket a microszaggatásokat.... Az én konfigom a következő: Intel I7 4700HQ 4x2.4GHz, turbo 3,8 GHz. GPU: Nvidia GTX 780M 4GB GDDR5, Ram: 24GB DDR3 1600MHz. Ezzel a konfiggal az euro truck simulator 2 minden mod nélkül is laggolást produkál. Mindegy, hogy milyen grafikai beállításra állítom.de sorolhatnám : L.A. Noire, COD Ghost, assassin's creed black flag, farcry 4, cod advanced warfare, nfs most wanted 2010, stb.
-
Attila432
tag
Sziasztok,
már elég sok időt elpocsékoltam a probléma megtalálására, de úgy érzem egyre messzebb kerülök a megoldástól. Most cseréltem le a gép egyes komponenseit, ami most van:
ASRock B85M-ITX
i5-4440 3100 MHz
2x4 GB DDR3 (1866 lenne az alap órajele, most 1600-ra van állítva)
ASUS GTX750TIAmi pedig a hibákat illeti:
- bármilyen videólejátszóval laggol a kép (youtube-os videók szintén)
- egyes játékoknál microlag, főleg FIFA 15-nél a legzavaróbb (fps szám 60 fölött mindig)Sokmindent kipróbáltam, már kezdek hardverre gyanakodni. Nem gyári hűtőt használok, FPS Hexa 400 W-os táp, win 8.1.
Köszönöm előre is a segítséget.
Üdv,
Attila -
Kiskokó
veterán
-
Redneck
nagyúr
L.A. Noire elvileg jól kéne hogy fusson bár a GTA IV továbbfejlesztett motorját használja, annál pedig kötelező volt fixálni hardvertől függetlenül. Ebben a videóban mondjuk fix 30 fps-sel játszik emberünk bár neki "csak" i5 van a GTX 660 mellett.
Steames fórumon is olvastam róla valami 30 fps capet tehát lehet hogy a portolás miatt ez sem szereti a PC-s 60-at.
Szerk:
Közben kutakodtam kicsit:
L.A. Noire fórumról idevág pár komment:
176-os hozzászólás
178-as válasz ráRivals 30 fps limites konzolport, ha jól emlékszem azzal PC-n szintén voltak gondok. A Most Wanted utolsó verziója szintén 30fps capes.
Nincs esetleg olyan játékod ami PC-re rendesen lett portolva vagy direkt arra készült? Az a baj hogy a rossz portokkal és az fps cap-es játékokkal nem nagyon tudsz mit kezdeni.
Az AC: Unity szintén egy rosszul sikerült dolog. Úgy látom peches vagy, sajnálom. Téged is az érdekel amit fosul programoztak. Ezek kb olyanok mint a GTA IV. Bármit pakolhatsz alá akkor is le fog esni az fps, a játékmotorban/programozásban van a hiba.
-
Kiskokó
veterán
Köszi.
Igazság szerint nem értek hozzá ráadásul nem is játszok sokat.Például az LA Noirban is tapasztaltam ilyet vagy a NFS Rivalsban is.
Driverek meg minden hozzá való cucc fent van legfrissebbek is.
Se VGA se CPU nincs húzva minden gyárin, szerintem elfogadható hőmérsékletekkel (max 60-63fok)
V-syncet sose használok.
De pl a TDU-2 nél tapasztaltam is hogy bekapcsolva rossz volt, igy ott is kinyomtam.
hogy birok FSP-t fixálni ?
60Hz-en használom a monitort igen. -
Redneck
nagyúr
CPU-GPU throttling, driverek, vírus/trójai is okozhatnak ilyen jelenséget.
Amúgy a sok játék nem megy fix fps-sel és ha v-syncket is használsz bizony fps dropnál akadnak. Azoknál a játékoknál ahol előfordul érdemes utána nézni mennyi az fps és másoknál hogy fut. Sokan 30-60 ingadozást sem veszik észre vagy nem zavarja őket. Valaki még 60-ról 50-re esést is észrevesz és zavarja például az input lag.
Melyik játékoknál tapasztaltál ilyen jelenséget?
Szerk:
Egyik barátom a 40-re fixált Ultrán futó Far Cry 3-ra mondta azt hogy hú 60 fps milyen jól fut. Persze mert nem volt input lag és a V-sync is be volt kapcsolva a fixálás mellett. Jobb is volt mintha gyárilag 60-ról esne 40-re input laggal néhány jelenetnél.
A fixálás bizony elkerülhetetlen ha nincs 60 fps-ed minden körülmények között az adott beállításon.
Természetesen a 60 fps 60hz-es monitorra vonatkozik. -
Redneck
nagyúr
Az AC Unity a lehető legszarabban futó játékok egyike. Mind PC-n mind konzolon. Képes komoly vasakon is 20-30 fps-sel futni. A képkocka ingadozás 40-60 között szintén okozhat megakadást (pláne v-synckel) de erről nem a hardver tehet. Érdemes az fps limitálást kipróbálnod olyan esetekben ahol nincs meg a magas minimum fps-ed.
-
Kiskokó
veterán
Hallo.
Adatoknál a gépem!
Mostanában elkezdtem kicsit játtszani, és az vettem észre hogy mégis akadnak a játékok, játék közben van vagy 40-60 FPS de mégis meg megakad van hogy FPS csökkenés nélkül vagy csökkenéssel együtt.
Létező összes cucc fent van a gépen
Microsoft Visual meg dx11 mindenből minden verzió... open gl minden...
legfrissebb Nvidia driverValami ötlet a megoldásra ?
Hőfokokat nézem semmi baj pl 1600:900 ban Highon az Assassinas Unity 40-60 FPS mégis akadgat..
CPU max kihasználtsága 60-70 %
VGA hőfok os rendben max 60%os venti sebességgel. -
Sondar95
újonc
Sziasztok. Nemreg lett osszerakva a gepem amit egy R9 280 X DC2 Top 3GB, egy fx 6300 hajt egy valamilydn Gigabyte nemtudom milydn alaplapon (valami UD3P a vege es 26.000). A lenyeg hogy letoltottem a frapset kivancsi voltam mennyi fpsem elsz jatekokban, nos eleg sok de van olyan jatek mint pl a Fifa 13, aminek a gepigenye gyakorlatilag losz*r, megis olyan mintha laggolna (fraps stabil 60 fpst mutat, meg se moccan onnan). Mitol lehet ez a mikro laggolas ?? Milehet erre megoldas ? Win 7 64 biten van ez. Elozo gepemen hasonlot sem tapasztaltam. Gyonyoruen futott full hd-ba. Az egy phenom II X4 965 es egy HD 6770 volt (win 7 32 bittel). Megoldasok? Valaki hasonlo problemaval? Normalis ez egy kizel 85 ezer forintos kartyanal?
-
yankoo
tag
Monitoroztam a HDD-t Quake live-nál a config filet írja ami pár Kb.. De valóban a HDD swappol egy nagyot, de nem tudom miért.. A háttérben semmi nem fut ami ezt okozná, az a pár Kb-os file meg csak nem tudja így megfogni a HDD-t. De nagyon idegesítő, hogy 5mp-re beakad minden. Azt nem értem, hogy a játék miért áll meg, amikor a HDD tölt egyet. Tehát olyan mintha az összes hardver megállna 5mp-re..
-
yankoo
tag
Az SSD-nek semmi baja, nem amiatt akad be, mert SSD előtt is csinálta ezt többször, de volt hogy nem. Jólenne kideríteni mi okozza a töltést. Semmi nem fut a háttérben, talán még NOD32 tehet keresztbe. A rendszer az SSD-hez jól van beállítva szépen is pörög gyors a BOOT, a HDDről is gyorsan betöltenek a játékok, de fix 125 FPS quakeben majd fix 0
4mp után pedig megint megy szépen. Sokszor akkor csinálja amikor valaki belép a serverre (nem az én serverem). Az SSD hez pedig totál fölösleges virtuális memória, előtöltés, töredezettségmentesítés (ez egyenesen hülyeség, mert gyorsabb az elhasználódás), rendszervisszaállítás. Rendszervisszaállítás a mamák miatt kell.... én ghostolok. Egyébként a rendszer beállítást az SSD-hez itt prohardveren olvastam és azok alapján állítottam be.
-
Redneck
nagyúr
Üdv!
30GB rendszernek? Az a használhatatlan szint.
Windos 7 alatt kicsit más az SSD mint 8.1 alatt például. Nem biztos hogy minden funkciót érdemes kilőni, kérdezz utána a szakiknál. Nekem 7200-as fordulatú 320GB-os WD van de soha ilyen jelenséggel nem találkozom. Virtuális memória, rendszer visszaállítás, és a töredezettségmentesítés nálam be van kapcsolva és teljesen jól pörög a rendszer.Egy jól belőtt SSD-n pláne nem kéne ezekkel találkoznod.
Az előző hozászólónak csak azt tudom tanácsolni hogy nézze át a drivereket/szoftveres környezetet és a BIOSt. Valamint nem ártana megnézni hogy a CPU mit csinál miközben ezek a droppolások vannak. Elképzelhető hogy a lap veszi vissza (mostanában volt valakinek ilyen) vagy a hőmérséklet miatt kezdi lejjebb venni a kraftot.
A tápod milyen? -
yankoo
tag
Sziasztok!
Szaggatásokkal kapcsolatban nekem két problémám van amire nem találtam még megoldást.
Az egyik, hogy quake live közben vagy wow közben beáll a kép 3-4mp-re közben a hdd tölt valamit. A rendszer egy SSD-n van. Minden meghajtón ki van kapcsolva a virtuális memória, rendszer visszaállítás, és a töredezettségmentesítés. Valamint az előtöltés és az indexelés is ki van kapcsolva. Teljesen új rendszer van fent (win7 ultimate x64). A játékok a HDD-n vannak ami be-swappol és megáll a kép teljesen. SSD használat előtt is csinálta ezt, akkor a HDD két partícióra volt osztva 30Gb rendszer 610Gb adat.
Másik probléma, hogy az új monitoron (valszeg a monitor hardver hibája), hogy elkezd szaggatni a játék pl quake live úgy mintha csak 30fps lenne, de közben megmarad a 125 fixen. Ez a szaggatás kb. 8mp-ig tart, majd ismét tökéletes.
Config:
Core i5 430m
2x4gb ram @ 1066Mhz
Ati HD5650 1gm vram
Kingston hyperx 128Gb SSD
WD 640Gb @ 5400RPM 8Mb puffer HDD (kondíció ASSSD szerint 100%, teljes formázás, egy partíció töredezettségmentesítve) -
oszi91
tag
Helló mindenkinek!
Először is Boldog Újévet kívánok mindenkinek!
Nekem olyan kérdésem lenne, hogy LOL-ozok és mostanában, olyat csinál a a játék, hogy beszaggat akkor, amikor sokan vagyunk egy helyen pl.: team fight közepén. Először azt hittem hogy nem bírja a full grafikát a gép, de miután levettem legkisebbre a grafikát ugyan úgy csinálta. (FPS-t nem néztem, hogy ilyenkor csökken-e de rá tudok nézni, ha fontos.) Na most lehet, hogy tényleg nem bírja a gép vagy más okai lehetnek?
Ja és win8at használok, 1920x1080-as felbontáson.Ez a gép:
AMD FX 8320 processzor
Asus M5A97 EVO R2.0 alaplap
Asus R9 270 2GB DDR5 R9270-DC2OC-2GD5 videokártya
Cooler Master Hyper 212 EVO RR-212E-16PK-R1
Kingston 8GB DDR3 1600MHz KHX16C9/8A válaszokat előre is köszönöm!
-
-
Habi10
tag
egy másik topikban ezt a választ kaptam rá.
eldiablo
(őstag)
LOGOUT blog
Na, itt a baj. Gyengusz a hűtőd a gyári alaphoz. TurboCore alatt 1.4V-ig megy fel a CPU fesz, ami horribilis, nem is értem, hogy gondolta az AMD, hogy jó lesz.
Jobban jársz, ha manuálisan belövöd 4200Mhz /1.35V-ra (vagy kevesebbre, ez proci függő, van akinek az 1.275V is elég 8 magra) a procid és kilövöd a turbo core-t, ami amúgy is csak vakítás, mert 4 mag órajelét tolja fel.
MSI Afterburnerhez hozzá lehet csapni egy Aida monitort.
Teljesen normális, ezt csak a C'n'Q csinálja.
[ Szerkesztve ] -
Redneck
nagyúr
Nem normális, erről beszéltem. Ezt az alaplap vagy a windows energiamenedzsmentje műveli. A helyes beállításokat az FX topikban tuti meg tudják mondani.
Nem is rólad feltételeztem de jobb félni mint megijedni. Múltkor rokon hozott a "valakinek a valakijétől" és azt sem fogadtam el! Mondtam hogy köszönöm, és nem akarom megsérteni de ilyen vagyok!
quailstorm:
Akkor lenne jó ha csak egy szűk intervallumban történne a dolog. Azért nem mindegy hogy egyik pillanatban 4000Mhz a másikban 1200.. 250 fps-ről ledobja az ötödére.
Be lehet ezt lőni amúgy.Szerk:
Lehet normálisnak titulálni mert alapból ilyen ez tény. De így használhatatlan. Fixáld a feszt és a magok órajelét és be tudod lőni használhatóra. A gyári hűtőt pedig felejtsd el!quailstorm:
Nekem is állítgatja sőt még C'n'Q is van de tényleg nem mindegy hogy milyen tartományon belül. -
Habi10
tag
véleményed??
-
Habi10
tag
én nem vagyok,ez de teljesen jogos a dolog,úgy néz ki hogy a proci a hibás itt egy link,nézd meg te is.
nem tudom ez a szorzó ugrálás windows alatt normális e,lehet hogy nem.
https://www.youtube.com/watch?v=y5oI2QURq9M&feature=youtu.be -
Redneck
nagyúr
Na bekapcsoltam a gépet.
Az említett két parancs egy hiba miatt került anno a játékba, elvileg már javították így okafogyottá vált mindkettő. Érdemes megpróbálni velük és nélkülük is.
OS-től függően az FX energiamenedzsmentje változik. Win 7-en problémás a magparkoltatás vagyis a Core Parking funkció. Ezügyben az FX topikban tudnak a leginkább segíteni. Előfordulhat hogy a Win7 visszaveszi a kraftot és ezért droppolgat.
Egyéb energiamenedzsment beállítások miatt (C'n'Q és egyéb AMD-s sajátosságok) is elképzelhető a dolog, a BIOS beállításairól szintén az FX-eseket érdemes faggatni. Sajnos most nem tudok Teamspeakelni az FX-es ismerősömmel úgyhogy csak ennyit tudok segíteni.VGA fronton is lehet egy problémás driver a hiba forrása, erről a kártyád topikjában fogsz információhoz jutni.
Nem gondolom hogy az új géped egyéb hardvere okozná a dolgot(pl hibás HDD, gyári hibás táp <- ezt végképp kizárnám mert a tápokat tesztelik rendesen) , ha ezek nem hoznak megoldást elképzelhető hogy egy frissebb BIOS segítene.
Remélem tudtam segíteni, majd írd meg mi volt a megoldás! Hátha másnak is jól jön!
-
Redneck
nagyúr
Kérdezz utána az FX topikban a Core Parking és Turbo valamint a BIOS energiamenedzsment beállításainak ott megmondják a pontos beállítást.
Bocsi csak telóról sok lenne ezt megoldanom.
A két parancsot ki is vehetnéd próbáld ki úgy is, elvileg ezek már nem kellenek mert updatelték. A GO Video optionsben is rakd be a teljesítménycentrikust nehogy levegye az órajelet! -
Redneck
nagyúr
Üdv!
Az FX energiamenedzsmentje vagy a rossz VGA driver lehet a hibás. Próbáld még meg -High és -threads 8 paranccsal indítani a GO-t. A két parancs a prioritásra és a magok számára vonatkozik. Ne a legújabb AMD driver legyen fent hanem a legjobb.
Sok sikert és jó játékot valamint boldog Karácsonyt mindenkinek!
-
Habi10
tag
Sziasztok!!
Végső elkeseredésemben fordulok hozzátok,kb egy hete vettem egy új gépet annak reményében
hogy több fpsem lesz a csgo ban ez valóban is lett de ehhez társul egy iszonyatos fps lagg is,régi gépemen nem volt semmi baj a játékkal csak 80-90 fps volt.Ami tőlem tellett minden elkövettem annak érdekében hoyg meg csináljam,de sajnos nem sikerült,felvettem telóval hogy pontosan mi is a baj,ha van valakinek ötlete mitől lehet az kérem ne tartsa magába.ANNAK AKINEK SIKERÜL FELTÁRNI A HIBÁT POSTÁZOK EGY FÉL LITER JÓFÉLE HÁZI PÁLESZT,NEM CSAK DUMAAsrock 970 Pro 3
Amd fx 8320
Artic Freezer 64pro hűtés
4gb kigstone hyperx ram(sajna csak ennyi van)
Asus amd r7 250x 2gb
Coller master 600w tápröviden ennyi,feltöltöttem a jelenséget a youtube-ra HELP PLS
előre is köszi.https://www.youtube.com/watch?v=poojseUDkDg&feature=youtu.be
-
Argh!
aktív tag
Üdv.
Ha nem változott a konfig akkor én úgy keresném a hiba okát hogy megnézném milyen programokat telepitettem, frissitettem az utobbi időben.
Hömérsékletek és áramerösség ellenőrzése terhelés alatt, vinyó töredezettség.
Konkrét választ szerintem senki nem tud adni, neked kell kideriteni. -
snix164
újonc
Hello!
A problémám a következő lenne:
Eddig bármi játékkal játszottam, (pl:bf4, csgo, diablo3) nem jelentkezett mikrolagg.
Az utobbi időben viszont elég sűrűn csinálja. Sőt mindig. Egyszerűen nem változott semmit a konfig nem telepítettem új drivert, de valamiért folyamatosan jelen van a mikrolagg probléma. Egyik napról a másikra kezdte el csinálni a dolgot. Mi lehet a probléma?
Konfig:
proci: AMD Phenom II X4 955, 3200Mhz
Vga: MSI Radeon r7 260x 2Gb OC
Ram: 8Gb DDR3
Alaplap: ASRock 980DE3
Rendszer: Win 8.1 -
ALLAT001
senior tag
Nálam Half-Life 2 Episode Two kezdte el ezt a fajta fura szaggatást
Episode 1-et végigvitttem max grafikán gond nélkül, ez pedig laggol 30+ fps mellett
Arra gyanakszom, hogy nem optimalizálták Win 8.1-re. Valakinek van tippje mit lehetne vele csinálni, hogy rendesen működjön?
-
L_ajos
őstag
válasz
watador600 #809 üzenetére
Feladatkezelő --- bf4. exe kikeres --- jobbgomb az exe-n --- majd Prioritás beállítása --- majd "normál feletti"-re állítás. És elvileg jó is.
-
Redneck
nagyúr
Origin játékpanel tiltása segíthet, valamint az energiagazdálkodás tud még bekavarni a játéknak. Win7 alatt Core Parking például kiegyensúlyozott módban. Nekem azzal volt gondom BF4 alatt.
EnteR:
V-syncet használsz? Azzal előfordulhatnak mikrolagok.Egyébként mindekettőtöknél bejátszhat a driver probléma.
-
törölt tag
Monitorozd a CPU és elsődleges-meghajtó használatot, abból kiderül ki kire vár. illetve nézd meg milyen széles a valós pci-express kapcsolat a VGA és a CPU között.
0,5-mp-es megakadást nálam egy régi motorral futó, felújított játék csinál pályaváltás/betöltés után, pont mielőtt vizuális kontaktusba kerülnék valamelyik szereplővel. A játék eredetije Axp3200+ 2GB-ram és Ati X1950 Pro, 80gb-s hdd-vel 5-10 másodpercet állt minden töltésnél.
(#800) EnterR: 2-3 másodperces esetre: nézd meg mennyire teker eközben a HDD
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Viccrovat
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Adatmentés - HDD - SSD - Flash
- Robot fűnyírók
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Autós topik
- Apple asztali gépek
- További aktív témák...
- Csere-Beszámítás! MSI Ventus 3X RTX 4060Ti 8GB GDDR6X Videokártya
- ÁRGARANCIA! Beszámítás, 27% áfa, 5db Sapphire Nitro+ RX 9070XT 16GB készletről BOMBA ÁRON!
- MSI GeForce RTX 5080 16G GAMING TRIO OC majdnem új 2028.04.22-ig magyar garis
- ASRock Radeon RX 6900 XT Formula OC 16GB GDDR6 256bit
- Csere-Beszámítás! MSI Gaming X RTX 4060Ti 16GB GDRR6 Videokártya!
- Új monitor állvány - csak össze lett szerelve
- AKCIÓ! MSI Z690 i7 12700K 32GB DDR4 1TB SSD RX 6800 16GB Phanteks P600S Cooler Master 750W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Honor Magic7 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Amazon Kindle 10th Generation ébresztős tok
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest