Hirdetés
- Vezetékes FEJhallgatók
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- Az ASUS gyártja majd az új Xbox kézikonzolt?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Raspberry Pi
- Használhatatlanná teszi az egyes HP LaserJet nyomtatókat egy új firmware
- Milyen monitort vegyek?
- Megkapja az FSR 4-et a PlayStation 5 Pro
- Autóhifi
- Azonnali alaplapos kérdések órája
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz
Redneck #1096 üzenetére
Hát akkor Win 10 + 16GB RAM + GTX1060 - csak így akkor jobban a pénztárcámba kell nyúlni.
Szórólapos melóból ( havi 160e nettó ) így kicsit necces, de nem megoldhatatlan.RAM-ból mind1, hogy 1866MHz-esből veszel 16GB-ot, vagy 2400MHz-esből? Sebességbe szinte nem mérvadó semennyire? 10e-ret le tudnék spórolni az 1866-ossal.
-
Redneck
nagyúr
válasz
#61847040 #1095 üzenetére
Neked mindenképp a VGA csere az első és legfontosabb. 8GB RAM-mal a GTA V magasabb beállításon elég boldogtalan.
Mivel így van, így az SSD-n lévő pagefilet használja. Ha HDD-n van, előjöhet a mikroszaggatás, valakinek attól volt.Szerk:
Nekem is RAM kéne de horror. Anno 10 alatt vettem a Kitet, most 22-24.Szerk:
Olyat vegyél amit biztosan kezel a CPU-d és a lapod. Nálam ez 1600, nem tuninglap és nem K-s proci.
Egyébként pedig addig nyújtózkodj ameddig a takaród ér. Vagy konzol, vagy pénzöntés a gépbe. -
törölt tag
válasz
dogab93 #1094 üzenetére
Erre én is nagyon.
Már az eleve durva, hogy a játékok többségénél Win 10el 3-5 fps javulás van a Win 7-hez képest.
Gondolom ezt még megfejelve egy GTX1060-al el fognak tűnni a durvább belassulások. A kis microstuttering még elviselhető.Arról nem is beszélve, hogy HD 6990-en GTA5-ben valamikor el-el tünedezik a fű, mellette iszonyat hangos és sokat is fogyaszt - valamint már nincs is hozzá driver support.
-
-
DonLaca@
senior tag
Csak azt akartam ebből kihozni hogy a Win10 nagyon sokat javult az elmúlt időben. Eleinte én is azt mondtam hogy jobb a 7. Négyszer le is töröltem pár nap használat után a 10-et. Most viszont több hónap használat után már nem mennék vissza róla az előző verzióra.
Király a videó.
-
Csibu
csendes tag
válasz
DonLaca@ #1086 üzenetére
Jó mondjuk a windows 10 is tud érdekes dolgokat driverek terén... Lenovo noti, leszedi a Smart Audio bullshitet és nincs mikrofon..
what?! vissz a gyári lenovo driver, azzal van... szal érted. Minden oprendszernél van valami bullshit...
A baj az az egésszel hogy a sok user vérből fikázza a microsoftot holott:
1) Ő maga a seggét nem tudja kitörölni segítség nélkül
2) Arra nem gondol hogy a windows kb 2000millió a négyzeten variáns gépen kell jól fusson addig egy OSX-nek nem. (Linuxot és társaikat hagyjuk ki a sorból)
3) Minden fika ellenére miről ír kommentet? ....Erre van egy jó poén epic rap battle
imádom amai napig:
-
DonLaca@
senior tag
válasz
Redneck #1080 üzenetére
Ami hirtelen eszembejut pl. CS GO nála random akadozik, BF1játék közben elment a hang (csak a játéké). Hiába lépet ki és vissza, gép újraindítás sem oldotta meg. Mint utóbb kiderült a Windows frissítette az audio drivert és az újjal valamiért nem ment a game. Régivel jó.
-
Redneck
nagyúr
Nem sok, ezek kb 5 másodperces bugok, a shutdown és a boot ritkán jön elő, pár másodpercet vesz el az időből. Az nV driveres dolgot pedig nem tudom kikerülni ameddig nem javítják.
Szerk:
Azért a Windows 10 se kutya, laptopon is láttam már érdekességeket, a játék topikokban is jobbnál jobb dolgokat írnak néha.Szerk:
Ezt az idős dolgot kicsit túlzásnak érzem, kb. olyan mint mikor SSD-re váltottam. Előtte is gyorsan bootolt, hála a tiszta rendszernek és a gyors vinyónak. Na meg annak hogy szemét és felesleges program mentes a rendszer. Pedig a HDD-n több éves volt az OS.
Persze gyorsabb, és a programok is gyorsabban indulnak/záródnak be, de nem volt WOW effektus. Régi gépeknél és lassú vinyók után érezhetőbb. -
Redneck
nagyúr
A random DLL eldobálást még nem tapasztaltam.
A frissítések pont a Win10 miatt rosszak, az MS nem akarja megoldani, hátha ezzel is nyernek pár usert az újnak.
A random boot időt már én is tapasztaltam, de elég ritkán fordul elő, a shutdown gyakrabban.Szeretem hogy letisztult, és hogy kiismertem. Nem buzerál bele a Microsoft a dolgaimba, nincs már rejtett zuga a rendszernek amiről ne tudnék. Egyszerű mint a faék.
Ami zavar:
Ha CS:GO vagy GTA V miatt egyszerű nézetre váltok, majd onnan vissza, néha explorer.exét le kell állítsam mert nem vált. Ez csak az 1060 óta van.
A másik szintén a VGA-hoz köthető bugom, ha HDMI-s TV-re váltok és indítok egy videót Youtubeon vagy VLC-vel, van hogy át kell rakjam Teljesítménycentrikusra, mert akad a videó addig.Ami miatt váltanék:
Az SSD kezelés jobb az újabbakon.
USB 3.0 natív támogatás hiánya.
DX 12 hiánya.
Játékok alatt sokszor hatékonyabb a Win10 memóriakezelése, legalábbis a Youtube videók alapján.Ki fogom próbálni mindenképp az újat, ehhez a hardverhez már illene felrakjam. Jól tudom hogy 90 napig tolhatok próbaidőszakot? Csak amég kulcsot veszek...
-
Csibu
csendes tag
válasz
Redneck #1080 üzenetére
Hát pl a random DLL eldobálás amit nem a vinyó okoz az pl engem marhára idegesített..
A frissítéseket debugolni kell hogy ne egy végtelen ciklusú szopás legyen sem épp kedves...
A random boot time is eléggé idegesítő ahogy a random shut down is...
Nekem ha eredetit használtam is eldobálta magát a windows... volt hogy CCleanertől...A 10 nekem egészen szeptemberig a béta óta fent volt majd 2 éves volt a rendszer amikor újraraktam...
Azt is csak azért mert már akartam egy tiszta gépet... (5 konfigot vitt maga alatt végig pont a GTAV gépcserélgetésből) ...Nem rossz a win7, de miért ne használjak jobbat?
Ez olyan hogy okéoké.. jó dolog a Az E30 m3 Bmw... de nem kezdi ki a seggem a legújabb M4 sem.. -
DonLaca@
senior tag
Az elején nekem se jött be a Win10 de nagyon sokat javult a kezdetekhez képest. Azt kel hogy mondjam nekem kevesebb a bajom vele az elmúlt fél évben mint a fiamnak a Win7-tel. A mostani játékok biztos hogy jobban futnak az új oprendszer alatt.
-
Redneck
nagyúr
Pedig a CSGO random akad sokaknak, főleg mostanában. Hiába a 200-300 fps.
Egyébként meg igen, jó vasad van, de a közelében sem kapsz annyit érte mint amennyit elbasztál rá. Én végül a PS4 Pro helyett upgradeltem, de kb hiba volt. A PC az ESport játékokat leszámítva harmadlagos platform egy ideje. Öntjük bele a lét, és nézzük a microlagot, meg a többi szoftveres vergődést.
-
Csibu
csendes tag
Na jó, feldobom a GTA-t meg a Fraps-ot valamelyik nap oszt uzsgyi..
Én is CS:GO-zok de ott se semmisoha semmi gondom nem volt
ennyire nem lehetek igénytelen
vagy ennyire jó gépem van?
-
Redneck
nagyúr
Ez a melós alapszabály. Az "ott b*ssza meg a jó k*rva élet ahol van" mondattal, minden munka befejezettnek tekintendő.
Nekem "csak" 100 papír volt az i5-re váltás és az 1060, de ami beröcöghet, azon kb semmi nem segít. 1080-on is szoktam látni droppot és stutteringet, elég csak a YouTube gameplayeket megnézni. -
Csibu
csendes tag
válasz
dogab93 #1064 üzenetére
ha lenne lájk. Lájkolnám amit írtál.
ID0000:
Jah, igazából 2000000000000 hsz óta kb ugyanarról van szó.
Ki kell teszteld a saját géped. Eszetlenül ne fejlessz, mert ennyi erővel adok egy bakszámlaszámot és lapátold oda a pénzt
Próbáld meg onnan kezdeni ami nem kerül pénzbe, másik OP rendszer (Akár PRO/HOME/BASIC) váltás, driver, meztelen windowon való futtatás, (ne telepíts semmi más csak a driver + játék) ...
Diagold ki...Én megtettem és rájöttem hogy miután a 200. Mátyást öntöttem a gépbe, azt mondtam magamnak, hogy ennek most vége. Ha nem jó ott b*ssza meg a jó k*rva élet ahol van. Itt tartunk... És ismétlem úgy érzem egy relatív erős gépem van az: I7 6700 32gb Memó rx480 8gb-al...
-
dogab93
tag
válasz
#61847040 #1063 üzenetére
Nézd ,ha én pontosan megtudnám neked mondani akkor saját gondomat is megoldottam volna már rég.Mint írtam feljebb akár billentyűzet,egér ,bármi csinálhat galibát a monitort nem is említve,hdd,videókártya driver ,operációs rendszer,core parking, rengeteg a lehetőség.Külföldi oldalakon is lehet információkat találni a jelenségről és megoldási javaslatokat is ,azt vagy érnek valamit vagy nem az én esetemben semmit nem értek.Szerintem a fejlett energia gazdálkodás is bekavarhat ,mert minden hardvernél próbálkoznak minél kisebb fogyasztás megteremtésére ami jó mert néhány wattot megtakarítasz viszont teljesítménybeli problémák meleg ágya is lehet.
-
dogab93
tag
válasz
#61847040 #1058 üzenetére
Nem hinném,hogy selejtesek lennének .Rengeteg minden előidézheti a mikroszaggatást beviteli eszközöktől kezdve a szoftveres környezetet bármi lehet .Nvidia kártyákkal rendelkező gépeknél valamivel ritkábban fordul elő ahogy néztem neten ,de ott sem ritka tehát még azt sem lehet mondani ,hogy zöld kártyával tuti megúszod .
G-sync monitorral lehet orvosolni elvileg csak azok rohadt drágák,amd esetében pedig freesync monitorral lehet próbálkozni azok szerencsére megfizethetőbbek sokkal .
-
dogab93
tag
válasz
#61847040 #1055 üzenetére
Nekem is volt és van is ilyen jellegű problémám ,kipróbáltam rengeteg dolgot mind hardveresen mind szoftveresen ,de nem tudtam megoldani a röccenéseket és random fps droppokat vsync mellett is jelentkezett és jelentkezik néhány játéknál ma is.Ram nem okozhatja szerintem az max akkor lehet probléma ,ha kevés és kifutsz belőle .Kártya csere is volt nálam 280-at cseréltem rx 470-re de annál is jelentkezett ,vinyót is cseréltem szintén nem ért semmit ssd se.Nálam igp-vel is jelentkezik a probléma.Érdekesség ,hogy régebbi játékoknál szarabb a helyzet mint a friss címeknél .Szervízben is volt a gépem nem találtak semmi problémát .Én beletörődtem elhatároztam amint lesz úgy lóvém lecserélem az alaplapot,ramot,procit,videókártyát,tápot magyarul a gépem szinte egészét,összepattintom azt ha annál is jelentkezik majd probléma akkor elállok tőle és addig rakom össze a gépeket míg meg nem oldódik
Havernak összeraktam ősszel egy gépet i5 6500,8 giga DDR4,RX 470 nála semmi ilyen jellegű probléma nem jelentkezik érdekes módon,nekem combosabb procim van még is (4790).Arma 3 például élvezhetetlen ,felbontás és grafikai beállításoktól függetlenül.Szégyen egyébként ,hogy nem kevés pénzt kifizetsz és kínlódnod kell,hogy normálisan tudjál játszani ,régen a szar pentium 4-en suhantak a játékok ,sőt nekem akkor caleronom is volt bepattintottam mellé egy értelmes kártyát és ment minden mint az álom,most beleraksz a gépbe egy szatyor pénzt és nem tudsz normálisan játszani hanem tesztelgetni,állítgatni meg fax tudja mit kell csinálnod és csodálkoznak ,hogy sokan inkább vesznek egy konzolt aztán szarnak az alkotmányra.
-
Csibu
csendes tag
válasz
#61847040 #1055 üzenetére
Rakok be neked ott másik ramot tesztre, van valami Corsair vengeance Red ...vagy valami...
Egyébként nem, az RX480-t nem veri el mindenhol az 1060... sőt... 1070-re mondják hogy KB pariban van vele de az Nvidia erősebb valamivel. Árban is van különbség az egyik 85 a másik 105...Nagykerben dolgozom, magasról szarok az árukeresőre
ami ott van az mese habbal
Ár érték arányban az AMD jobb az nvidianal... (amikor én vettem ezt a kártyát az 1060 még 120 volt..az enyém meg 85) ...
-
törölt tag
Köszi az ajánlatod.
A proci szerintem is bőven jó még az elkövetkező 3-4 évben is akár.
Mindenképpen NV téren gondoltam a bővítést. Nézegettem a teszteket, és a GTX 1060 még az RX 480-at is jó 10%-al veri szinte minden játékban.
Ára is kb. 480-al egy szinten van. Egy Inno3D GTX 1060 OC vásárlását tervezem, persze ehhez még spórolnom is kell.RAM gondolom nem képes ilyen 5-10 fps-es frame dropokat okozni, vagy esélyes lehet?
-
Csibu
csendes tag
válasz
#61847040 #1051 üzenetére
Tartom az ajánlatom. Ha budapesti vagy szívesen beviszem a gépem a melóhelyemre, (nagyker) és megnézheted az én kártyámmal a te gépedbe.. RX480 8Gb és akkor kapsz egy képet hogy melyik irányba kell indítsd a bővítést... egy biztos. A 2600K erősebb a szerelemnél is.... procihoz nem kell nyúlni szerintem.
-
törölt tag
válasz
Redneck #1046 üzenetére
Nálam az van, hogy az fps 40-re van fixálva, megyek a városban és ahogy leesik 35-40 közé már úgy jeleníti meg a képet, mintha belassulna egész, azaz rángatnák oda-vissza a képet - magyarul LAGOL.
Van persze microstuttering is, azaz röcögés - de az még nem olyan katasztrófa.
De ez a gyorsít-lassít a megjelenítésen dolog elég vicces. Próbáltam ALT+TAB-ot is, ugyanez a jelenség fennáll.
CPU-nál ki vannak kapcsolva az energiatakarékos opciók.
Gondolom nem szeretheti a játék a CrossFire-t, mert a gpu kihasználtság nem igen megy 60% fölé. -
Csibu
csendes tag
Ki az aki észrevesz 2-3 FPS "drop"-ot?
Aki igen, azt keresik a NASA-nál...A drop ellen fixált FPS-el lehet védekezni. Ezt felesleges szerintem feszegetni.
Annyira nem mentem bele mélyen a témába, de úgy gondolom ha legalább 4-5 konfig alatt próbáltam a játékot, volt hogy "default" beállításokkal és egy merő lagspike volt a játék. Beszélhetnénk input lagról is, de nem...ez pure lag volt... És nálam amikor erőgéppel játszottam csak rosszabb lett. A fent említett dolgok, CPU parking stb stb stb voltage control stb MIND megtettem...Ez tudod mire emlékeztet? A GTA 3-ra.
Haverom 400Mhz-s Slot-in-es szarján ment stabilan a gef2-vel, én meg a tualatin magos p3-al meg a GF3-mal konkrétan diavetítésen vettem részt.
Váltottam Duron-ra, Gef4 OTES, (Úristen az az élmény amikor kisgyerekként egy ilyen nagy kaliberű lépést teszel...soha nem felejtem azt az érzést.... ma már kb semmi nem hoz annyira lázba)
és még ÚGY is volt gond néha... érezhetően jobb lett, de nah... Aztán jött a Vice city... na ott nem volt gond.Én úgy érzem, hogy ahol téma a GTA V, ott baj van az írással, programozással.
Érdekes, konzolt emulálok és konkrétan soha egy megakadás sincs, pedig ott dolgozik minden rendesen.
VR mark-al mérem manapság a gépeket, ami 4-5000 pont környékén teljesít annak már nem szabad gondot okozzon egy GTA V grafikájú játék... (I7 6700 + Rx480 = 7300PTS)
Nekem semmi más nem okoz gondot a gépen...
Szóval én elfogadok mindent, kipróbálok mindent amit mondasz, legyen neked igazad és élvezhessen fullon a játékot (Rx480-al igazából mindent alapból ultrára tudok húzni) úgy mondjuk tud 50fps-t a kártya.... de na, nem akarok ultrát, csak élvezhessem a végéig.. -
DonLaca@
senior tag
nVidia Fast sync-et próbáltad? Hasonlóan sokat javít válaszidőn mint a keret nélküli ablakos mód. Az előbbit bekapcsolhatod driverből minden játéknál az utóbbi sajnos játék függő beállítás. Én ha lehet már nem használom a teljes képernyős üzemmódot mert sokkal jobb a keret nélküli ablakos.
-
Rasiel
senior tag
(#1037) Csibu:
"Én hótziher hogy egy szarul megírt játék miatt nem fogok konfigot cserélni...."
Félre ne értsd, nem akarom a Rockstart védeni, de összességében a GTA V nem egy sz@rul megírt program. Korrektnek mondható iparosmunka, főként az előző részhez képest. Nálam egy régebbi OC-s i5-el, 8 GB RAM-mal, illetve egy GTX 1070 problémementesen fut. Egyébként lényegtelen, hogy SSD-n vagy HDD-n van a játék, ha utóbbi megfelelő gyorsaságú komponens, akkor nem befolyásolja a játék futási teljesítményét egy SSD-hez képest. -
Rasiel
senior tag
válasz
#61847040 #1039 üzenetére
Ez a röcögés nálad egész pontosan hogyan nyilvánul meg? Sok esetben pl. 60-ról leesik 57-58-ra és azt érzékeled kisebb megakadásnak vagy teljesen másról van szó? Mert, ha néha, ritkán megakad egy-egy játék az benne van a pakliban, akármilyen konfiggal.
Az első hozzászólásodban linkeltél egy videót, amit te készítéttel, viszont sajnos már nem elérhető, így nem tudom megnézni.
...de bedroppol sokszor 30fps-re vagy az alá 1-2mp-ig és olyan mintha be be rángatnák az egész képet, ilyen bebelassulásos "magnószalagtekeréses" lesz a megjelenítés
Ezt már több helyütt leírtam a GTA V esetében, hogy a játék Double Buffered V-Sync-et használ, ha a grafikai opciókban simán csak az ON-t állítod be rá. Tehát egyes szituációkban - GPU terheléstől függően - felezi az FPS-t 60-ról 30-ra és ezt komoly belassulásnak lehet érzékelni. Tehát leegyszerűsítve: nézel egy bizonyos irányba, ott 60 a másodpercenkénti képkockák száma, majd elnézel egy másik irányba, ott pedig már 30.
Amennyiben szeretnéd a V-Sync-et használni a játékban, úgy belépés után nyomj egy ALT + TAB-ot, majd miután ledobott a Windows asztalra, nyomj még egyszer meg ugyanezt a billentyűkombót, hogy visszalépj a GTA V-be! Így alkalmazni fogja a játék a Triple Buffering-et, amivel a fentebb leírt FPS ugrálás nem fog bekövetkezni. De ez szigorúan csak abban az esetben működik, ha a vertikális szinkron be van kapcsolva vagy a játékban vagy pedig az illesztőprogram vezérlőpultján belül az adott játékra. -
törölt tag
válasz
#61847040 #1039 üzenetére
Ez fontos lehet:
Közben a reflections detailt ultráról levettem very high-ra és csökkentek érezhetően a meglassulások, bár még vannak sajnos nagyvárosban forgalmasabb kereszteződéseknél.
Viszont kb. 7-8 fps többletet sikerült ezen opció eggyel lejjebb állításával elérnem, és ami külön vicc: szabad szemmel nézve semmi különbség nincs szinte az ultra és a very high reflections között. -
törölt tag
Szomorúan olvasom a tapasztalataid.
Nálam a röcögés még hagyján, de bedroppol sokszor 30fps-re vagy az alá 1-2mp-ig és olyan mintha be be rángatnák az egész képet, ilyen bebelassulásos "magnószalagtekeréses" lesz a megjelenítés.
Meg a fű hiába van ultrára állítva, sokszor eltünedezik majd megjelenik újra. -
Csibu
csendes tag
válasz
#61847040 #1036 üzenetére
Én speciel lebeszélnélek róla... Ha gondolod gyere el, nézd meg hogy egy 1070-el kis túlzással egy szinten lévő kártyával IS be tud röccenni, pedig alatta van egy - úgy gondolom - elég erős vas....
Tök mindegy hova rakom, ssd-re vagy hdd-re, tök mindegy milyen rendszeren fut... szaggat..
Volt AMD-n is... 8350 + 16gb ram + r8 280 -n volt a legjátszhatóbb nekem... azon vittem ki...Meguntam hogy röcög, azóta: i5 4460 + gtx 950 / r9 380 , i7 6700k + rx480 8gb... na én beleöltem kb 150k-t csak azért hogy menjen valami amit már végigélveztem... javaslom spórolj másra
-
Csibu
csendes tag
válasz
Redneck #1023 üzenetére
I7 6700K
16gb 2400mhz
Rx480 8gb.Szaggat. nem gondolom hogy a felsorolt majd 200.000 ft értéknek problémát kéne okozzon.
Én hótziher hogy egy szarul megírt játék miatt nem fogok konfigot cserélni.... úúúúgy hogy azon se 200% hogy nem lesznek hasonló bajok... kb fél 1.5 éve szórakozok ezzel hogy rájöjjek.. SEMMI nem segít.. pedig volt a gépben 1070 és 1080 is kipróbálás erejéig... Biosig túrtam mindent... nem. nem és nem. -
Rasiel
senior tag
válasz
#61847040 #1029 üzenetére
Meglátásom szerint, általában szoftveres probléma áll a mikroakadások mögött.
Úgy vélem, a 2 GPU-s megoldás a mai játékokat elnézve teljesen zsákutca. Többségében nem működik megfelelően, grafikai problémákat okozhatnak, stb. Tény, ahol normálisan megy, ott nagyon erős tud lenni, de én is azt vallom, hogy inkább egy erős GPU legyen a gépben, mint kettő, ami hol működik, hol nem, illetve egyéb problémákat okoz. Emellett meg az AMD sem fog már vele foglalkozni, új drivereket írni rá, szóval a meglátásom szerint abszolút nem éri meg vesződni vele, a szóban forgó GTX 1070 vagy mondhatnám akár a GTX 1060-at, sokkal többet érnek, mint a 6990. Nem mondom azt, ha kicseréled a kártyát, akkor biztosan megoldódik a problémád, de sokkal több sanszot adok arra, hogy igen. -
törölt tag
-
Redneck
nagyúr
válasz
#61847040 #1029 üzenetére
Már anno leírtam hogy a 6990-et felejtsd el ha GTA-zni akarsz.
4GB VRAM-mal simán mennie kéne Normal fölötti Textúra beállításon, főleg ha a limit ki van nyomva.Szerk:
1070-nel elég jó lesz, ha neked ez a játék megér ennyi pénzt akkor válts.Szerk2:
VGA fronton AntiOldAMD a játék. -
törölt tag
Köszönöm Rasiel!
Én is a VGA-ra gyanakszom!!!Offline játszom igen, és mikor nézem csak 5700MB-ot kajál be a legnagyobb forgalmas helyeken is a memóriából a játék. 5700 fölé még soha nem ment, viszont a pagefilet 9600MB-ig megeszi a 12GB-ból.
Más játékokban is vannak ilyen beakadások, meg a GTA5-ben olykor a fű is eltűnik aztán megjelenik. Nálam a fű ultra részletességre van állítva. Very High - Ultrán nyomom, 30%-os látótávval. A textúrákat a 4GB video memória miatt nem tudom normál fölé vinni, a többi mind maxon van a high res shadows kivételével.
Azt mondod akkor egy 1 GPU-s GTX1070-en lehet megoldódnának ezek a lagolások? Meg érdekes, hogy a fű is néha villog, azaz hol eltűnik hol megjelenik ahogy haladok pl az autóval, vagy megyek egy teperen.
-
törölt tag
válasz
Redneck #1023 üzenetére
Nálam olyan, mintha menne egy netes játék - és elkezd lagolni a kép. Frankón meg meg lassul, majd visszaugrik sebességébe. Mintha egy magnókazettát megtekernél hirtelen visszafele, majd elengednéd. Gondolom érted miről beszélek.
Akkor ez esetben tényleg segíthetne egy GTX1070?
Értelek, akkor a helyemben először 16 GB RAM bővítéssel próbálkoznál, amiből a DDR3-2400 RAM 40e körül van árban?
-
Redneck
nagyúr
válasz
#61847040 #1022 üzenetére
A mikroszaggatás pont a kis röcögés. A 30-ra 40-re drop pedig akadás/szaggatás.
Elég csak 1-2 fps esés, megnő a frametime, és megjelenik a mikroszaggatás/microstuttering.Szerk:
Hogyne tudnám, többek között ezért vagyok ilyen aktív a topikban. Ezért írtam a framerate limitálás cikket logoutra, sokaknak segített, persze van amikor az se ér semmit. GTA V is elég korcs engine, képes furcsa dolgokra.
Jelenleg ami nagyon ajánlott hozzá:
i5 K vagy i7 combos proci
16GB RAM
1060 6GB vagy jobb.Vigyázz, mert a RAM igény miatt is tud röcögni és akadni is. Telerakja a memóriát, megzabálja a lapozófájlt, hiába megy SSD-ről, jobban szereti ha 8GB fölötti memória van a gépben. Lehetőleg 12GB+, hogy tuti legyen.
-
törölt tag
De más ha minimálisan röcög, alig észrevehetően - és már mikor laggol konkrétan, mert fps-em droppol 40 és 30 között, és olyan mintha egy videófilmet be belassítanál hirtelen - azaz laggol.
A kis röcögés még elmegy, de microstuttering - azaz lag ne legyen.Vagy szerinted a GTX1070-el is iszonyat mellényúlnék?
-
törölt tag
válasz
#61847040 #1019 üzenetére
Sikerült kipróbálnom a GTA5-öt más memóriabeállításokkal is, ugyanaz a jelenség.
Viszont neten néztem, hátha másoknak ez segít, főleg youtube-on találni GTA5-ös videókat GTX 1070-es kártyával tesztelve. Hát le voltam nyűgözve, semmi röcögés, folyékony az egész azzal a kártyával.
Stabil 60-100 fps a játékban...Szerintem ez megoldás lehet a microlagra, valószínűleg a GTX1070 a széles memóriabusza miatt nem produkál stutteringet a játékokban.
-
törölt tag
válasz
Runner_fxr #1018 üzenetére
Értelek. Akkor valószínű ilyen pocsék félkész játék engine-ket dobnak össze, és meg is nézhetjük magunkat ez által...
-
válasz
#61847040 #1017 üzenetére
Ha ez így lenne, hogy a kártyákkal van hardveres hiba, akkor minden játékban jelentkezne a mikroszaggatás.
De nem minden játékban jelentkezik. És sok esetben megoldás is van rá. Szóval itt egészen biztos, hogy szoftveres a probléma. Régen azért nem voltak ilyen problémák mert a PC gaming sokkal erősebb szegmens volt mint manapság, és ezáltal nem engedtek meg ilyet maguknak a fejlesztők. Manapság meg szó szerint le van sz@rva a pc. Ami egy részről érthető, mert a lóvé nem a pc irányából dől. Viszont más részről meg gusztustalan, hogy fél munkáért elkérik a pénzt. Ha ennyire nyűg nekik, akkor szüntessék be úgy egészében a pc-s játékfejlesztéseket. De ha a pc-sek pénzét zsebre teszik, akkor csináljanak is hibátlan munkát. Én így gondolom. -
Redneck
nagyúr
válasz
#61847040 #1015 üzenetére
Elképzelhető de nem nagyon láttam még deszkát amin a VRM-en szenzor lett volna. Persze a komoly tuninglapokon minden elképzelhető.
A tiéd VRM hűtött deszka. Ha nincs fullra kiszáradva a hőátadó közeg a VRM hűtőborda és a FET-ek között, nem lehet gond. Feltéve hogy a procihűtő nem küld extrém hőt a VRM-re.Igen egyes szériák (főleg AMD régebbi kártyái) voltak mikroszaggatósak a hozzászólások alapján (már aki beismeri). Az újabb kártyáknál inkább specifikus esetekben van mikroszaggatás a megnövekedett frametimeok miatt.
Havernak a 6950 volt mikroszaggatós, azzal nyalókázott sokat, pedig frankó kis kártya lett volna, de láttam 5xxx-es és 4xxx-es Radeonokat is csinálni. Újabbakról nem tudok nyilatkozni
-
törölt tag
válasz
Redneck #1014 üzenetére
Megpróbáltam másik driverrel is, vsync on és off-al is szinte minden játékban jelen van ez a microstuttering. Külföldi fórumon olyat is olvastam, hogy lehet a VRM túlmelegszik az alaplapon, mert a legtöbb procihűtés béna módon a VRM kárára hűt, a VRM-nél meg feltorlódik állítólag a meleg levegő. De a VRM hőfokát hol a csudában lehet megnézni?
Olyat is olvastam, hogy egyes kártyák microstutteringesek gyárilag, másokon pedig egyáltalán nem jelentkezik ez független, hogy 60 fps megvan e vagy sem. Valakinél AMD-vel 35 fps-el is stutter mentes, másnál pedig GTX 1080-al 60 fps felett is lagol állítólag.
FPS-t már 3 éve fixálom mindig 40-en.
-
Redneck
nagyúr
Egyébként most leveleztem a Rockstarral a Steames verzió miatt. 1 óra után megzabálta a 8GB RAM-ot és 12GB lapozófájlt, aztán elkezdett random akadni. Az ő megoldásaik szart se értek, de végül jó lett. Igaz közben csináltam 100 dolgot, tehát biztosra nem tudom a megoldást.
-
Redneck
nagyúr
válasz
#61847040 #1011 üzenetére
Fps fix segít a nagyobb terhelésnél (nagyobb forgalom nagy kereszteződések) tapasztalható frametime növekedésen. Ez sajnos ilyen, gondolom kihalt vidéki utakon nem tapasztalod.
Egyébként jobban pörög SSD-n mint HDD-n, anno még Phenommal is jobban ment miután átraktam. Azért van mert 8GB RAM-nál elég nagy (akár 10GB+) lapozófájlt használ a játék.
ID0000: Látótávolság növelésével nőhet a frametime, szerintem logikus hogy miért. Odaérsz egy nagy forgalmú kereszteződéshez, de már meg kell jelenítenie a következőt, vagy következő kettőt, szintén jelentős forgalommal, sok gyalogossal.
A "shuttering" pedig stuttering, mostanában sokan írják H-val.
A "patchot" pedig patchet. -
Csibu
csendes tag
válasz
#61847040 #1009 üzenetére
Nézd, ha mai viszonylatban számítva (nem nézve azt hogy most jött ki a koby lake) elég erős gépem van.
VGA / Proci / Ram szerintem bőven elég, sőt...
Anno R7 280 3Gb-n toltam végig a játékot.. minimális röcögéssel és egy 4460-as procival...
Most a gépem kb az előzőnek a +40%-val rendelkezik és szaggat.Nekem is vinyóról fut. (bár rá tudnám tenni ssd-re) Nem ez számít.
Egyszerűen szar. Fixáld az FPS-t hogy ne legyenek óriási droppok benne , vsync ki. Tölts le egy drivert amire azt hazudják hogy optimalizálták a GTAV-t. És reménykedj.Teret nyertek a konzolok és mi csak az átiratokat kapjuk pc-re...sose lesz tökéletes.
-
törölt tag
Érdekes, most úgy játszottam a GTA5-el, hogy a torrent is ment közben, és még nagyobb stutteringet produkált még a legjelentéktelenebb helyszíneken is, ahol eddig nem volt. Lehetséges akkor HDD / RAM terén kell keresni a gondot? Az a gond az SSD-m 120GB-os, és arra nem férne rá a GTA5 már. Az is lehet, egy SSD még jobban megtámogatná a dolgot? Megfigyeltem mikor nagyobb látótávnál nagyon stutterol szinte folyamatosan villog a HDD ledje. Elgondolkodtató mindenesetre.
-
Csibu
csendes tag
válasz
#61847040 #1000 üzenetére
De az lesz. I7 6700K / 16gb 2400mhz memó / GTX960 és ugyanazt csinálta mint most az RX480-al amin 8gb ram van és fényévekkel erősebb kártya...
Ugynúgy megvan a "microlag".
Nekem a SW állítgatás oldott a problémán...
felesleges erre pénzt költeni szerintem...
Eredeti GTA5-el játszol? Mert pl a verziókban is sokminden változott ami a shutteringet "microlaggot" illeti.. -
DonLaca@
senior tag
válasz
#61847040 #1002 üzenetére
Nagy tereket, távolságokat a CPU számolja. Persze nem árt hozzá jó sok ram. Youtubeon néztem egyszer egy teszt videót hogy ilyen szituációkban a memória növelés 64Gb ramnál (
) hoz látható javulást a problémára. 32Gb még szinte alig, 128Gb meg néha lassulást is okozott. Érdekes teszt volt. Linkelni akartam de sajnos nem találom. Ha meglesz pótolom.
2600K 4,4GHz azért elég nagy teljesítményt nyújt még napjainkban is. -
törölt tag
válasz
Redneck #1003 üzenetére
Hát lehet az hónapok múlva lesz, hogy válaszolnak.
De szurkolok, hogy minél előbb megtörténjen. Igazából egy 200-210 ezer alsó hangon kellene, hogy egy izmos videokártyára és mellé frankó időzítésű 16 GB RAM-ra is beruházzak. Mai átlagfizetésből ezt nagyon nehezen tudja megtenni az ember.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest