Hirdetés
- Vezetékes FEJhallgatók
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- Az ASUS gyártja majd az új Xbox kézikonzolt?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Raspberry Pi
- Használhatatlanná teszi az egyes HP LaserJet nyomtatókat egy új firmware
- Milyen monitort vegyek?
- Megkapja az FSR 4-et a PlayStation 5 Pro
- Autóhifi
- Azonnali alaplapos kérdések órája
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
Sziasztok,
Pár napja vettem egy MSI Gaming X RX470 8GB videokártyát.
Nagyon szépen fut rajta a GTA5, Doom,stb. játékok ( átlag 60-100 fps )Viszont ha 60 alá esik az fps bekapcsolt Vsync mellett, valamint ha 60 fölé megy ill. az alá kikapcsolt Vsync mellett - elkezd röcögni az egész megjelenítés.
Ha fixálom az fps-t pl. 40-re bekapcsolt Vsync mellett, olyan mintha lassított felvétellé válna az egész megjelenítés. Ha kikapcsolt Vsync-el fixálom az fps-t, akkor is csak hangyányit javul.
Rivatunert használok erre a célra.Ezzel mit lehet kezdeni? Előre is köszönök minden segítséget.
-
törölt tag
válasz
Redneck #1196 üzenetére
Nálam ha a látótávolság teljesen 100%-on van a shadow dist 100% mellett, akkor bizonyos helyeken ahol sok a fű leesik az fps 40-45 körülre is, és kicsit stuttering hatás van. De városban a 100% distance se kottyan meg neki. Utána megálltam egy hegytetőn, és körülnéztem 50 és 100%-os distance-al, semmi különbséget nem vettem észre. Nekem bőven jó az 50%-os.
-
törölt tag
válasz
Redneck #1194 üzenetére
Az is jó!
Én úgy vagyok vele kis rece belefér, de a látótáv és az egyéb effektek ki legyenek maxolva.Nálam az MSAA 2x 10-15 fps csökkenést hoz élből.
VRAM-ból így bekajol a játék 4000-4300 MB között, rendes RAM-ból 6977 MB-ig eljutott 5 óra játék után, de akkor se akadozott szerencsémre.A hőfokok is brutálisak, 54 foknál nem tudtam sehogy sem feljebb küldeni a kártyát.
Most nézem i7-4790-esed lett, az nagyon jó proci.
-
törölt tag
Sziasztok,
megígértem írni fogok újra, ahogy van új kártyám.
Tegnap óta egy MSI Gaming X RX 470 8GB kártya boldog tulajdonosa vagyok.
A GTA5-ben az advanced fülön a nagy részletességű árnyékoláson kívül minden be van kapcsolva, az external shadow distance max-ra véve, a detail distance 50%-on, többi beállítás a fű kivételével mind maxon van ( very high - ultra ), MSAA off-on, FXAA on, és így hozza a stabil 60 fps-t játékban.Háromszor gyorsabb ez a kártya, mint előző fostalicska HD 6990-esem volt.
Microlagnak nyoma sincs. -
törölt tag
válasz
Redneck #1189 üzenetére
Sajnos nekem a gépembe ( Sandy Bridge ) 1.5 V-os RAM-ok jók csak.
Na már most amiket kinéztem, az egyik DDR3-1600 fos cl10-es időzítésű RAM, a másik viszont 2133MHz-es, cl11-es... az árrés köztük viszont 15e...Amúgy nevetséges, de a POSTFX-et is very high-on hagyva, és pár napja SSD-n tolva a GTA5-öt eltűntek teljesen a megakadások, mikor nagyobb városrészt tölt be akkor röcög be kissé, de mostmár nem bántja a szemem közel sem annyira.
Nyílván jobb lenne Ultrán játszani, meg Advanced menüben is bekapcsolva dolgokat - de lehet, hogy ehhez tényleg kevés már a 8GB RAM is. Nem is tudom mivel járnék jobban elsőre. Lehet meglépem az RX480 vételt, és ha az nem lenne elég első körben, akkor hozzácsapok még 8GB RAM-ot is.
-
Csibu
csendes tag
Egyébként szóltam neki, belinkeltem neki az oldalt. Idevalósi ő is. Szóval ha akarja felveszi veled a kapcsolatot. Ha nem akkor velem üzen. (mert rohadt lusta
)
-
Csibu
csendes tag
válasz
#61847040 #1185 üzenetére
Hát 30-35-t az fog adni érte akinek van még egy ilyenje és valami vegytiszta fetisizmus hajtja hogy legyen egy "4 gpu"-s környezet a gépében...
Az nagyon heroin ár érte. Hiába erős.. egy Gef4 Ti4200 OTES-ért se kapok 40.000 Ft-t pedig rohadt erős kártyaés nem utolsó sorban még hajszárítónak is jó!
Reális ára 20-25 körül van. (megnéztem több vga árat aprón)
-
törölt tag
Értelek.
Akkor nem sokat ér a Sentinel...RX480 mellett voksoltam, az egyik az XFX amit kinéztem, másik pedig ASUS.
13MHz-el kisebb a GPU órajele az XFX-hez képest, memória ugyanannyi. A támogatott natív felbontás viszont nagyobb az ASUS-nál.
Na meg persze netto 82e-ért be tudnám szerezni.Ha beszámíttatnám valahogy a HD 6990-est egy 30-35e-ért még sokkal beljebb lehetnék. Csak egy 50e-est kéne rádobjak és enyém lehetne ez a kártya.
Haverod mennyit adna érte? Nem rég volt pasztázva a 2 GPU. -
Csibu
csendes tag
válasz
antihero0112 #1180 üzenetére
Driver bajod lesz. A HD Sentinelt meg engedd el..akkora trash program hogy elmondani nem tudom.. Dobálnak be nekem vinyókat (szervizes vagyok egy nagykerbe) ilyennel hogy Sentinel 80% kondíció... aha február 1 óta megfogadtam hogy az amúgyis szigorú gar feltételek mellé beveszem azt is, ha a kedves kiskereskedő ezzel átveszi és továbbítja felém a vinyót kb instant megtagadom a gar-t...80% kondíció hibára kb egyik gyári tesztprogram se dob hibát.. de még 60-70-re se nagyon szoktak
-
Redneck
nagyúr
válasz
antihero0112 #1179 üzenetére
376.19 vagy 376.33, az újabbakkal voltak gondok. DDU-s eltávolítás után ajánlott egy clean install, de a legutolsóval odáig mentek, hogy a hírekben Windows újratelepítést emlegettek.
-
antihero0112
tag
SSD-n vannak a játékaim, HDD sentinelel ránéztem mielőtt beraktam még a gépbe 99%-os volt, ez kb. 1 hónapja volt, úgyhogy nem hiszem hogy ez lenne a probléma.
-
Redneck
nagyúr
válasz
antihero0112 #1175 üzenetére
Melyik driver van fent? Az utolsókkal vannak gondok...
-
törölt tag
válasz
antihero0112 #1175 üzenetére
Mióta produkálja ezt a jelenséget a géped? Nem emlékszel mi történt előtte? Milyen programot, drivert tölthettél le? Esetleg automatice frissítéssel valamit felrakott egyik program, vagy a Windows?
Hőfokok rendben vannak? Mindegyik ventillátor megy a házadban?
-
antihero0112
tag
Sziasztok!
Lenne egy problémám, tegnap óta minden játék beszaggat 3 másodpercenként.
Egy Palit GTX1070 GameRockom van, 7700K és 16GB RAM mellett.
Hőfokok rendben, driverek rendben.Már nagyjából mindent végigzongoráztam, kivéve az újratelepítést, azt csak legvégső esetben.
Ha tudnátok segíteni azt nagyon megköszönném!
-
Csibu
csendes tag
válasz
#61847040 #1170 üzenetére
De érted... ez olyan mint az evés... egyszer hánytál valamitől és többet nem eszel olyat mert egyszer hánytál tőle? ... 1-2 évig jó...rossz érzésed van tőle... De utána minek? Pláne ha imádod...
Szerintem egy GARANCIÁLIS használt cuccal jobban jársz... papírral, számlával stb... Nagykerben dolgozom de én sem tudok jobb árat adni neked sokkal mint a webshopok amik kvázi nagyker áron árulnak 1.5-2hét rendelésre...
-
Csibu
csendes tag
válasz
DonLaca@ #1168 üzenetére
Én azért vettem RX480-t mert ár érték arányban még mindig jobb mint egy 1070.
A physX hiánya ami erősen ellene szólt. De na... pénz beszél kutya ugat.
Ha haladsz a korral egy VGA úgysem 4-5 évre veszel (személyes véleményem erről inkább hagyjuk mert rühellem ezt a követhetetlen pénznyelő szart)... Ha meg buksz, bukj minél kevesebbet rajta...Az rx480 egy 'pénztárca kímélő' megoldás kompromisszumokkal.
Egy 1070 a VR markban kb 8500-9000 pontot csinál. Olvassátok el Knajf Barátom Logout postját erről. Ő tesztelte ezeket azonos gépben... Knajf -
DonLaca@
senior tag
válasz
#61847040 #1167 üzenetére
BF1-nél még nem veszem észre a hátrányt DX12-ben ultra beállításon (FHD). Szerencsére GTA széria kimaradt az életemből. Negyed óra elég volt belőle.
Most kellene kártyát vennem nem is tudom mit vennék. Jelen játékoknál szerintem jobb választás a GTX1070. Viszonyt az új DX specifikációk nagyon az AMD-nek kedveznek. Az is igaz hogy mire lesz olyan ami játék ami profitál ebből addigra az R480 már kevés lesz. nVidiát ismerve akkor úgyis meglesz (vagy már most megvan) a megfelelő teljesítményű GPU a zöldeknél is. -
törölt tag
-
törölt tag
Igazad volt. Bocsi, ha okoskodtam... tudatlanságomra vall.
A kapott eredményed nagyon komoly.
Tényleg nagyon jó a kártyád. És néztem a leggyorsabb OC-s RX 480 ami van most a piacon ( XFX Black Edition ) cirka 95e-ből meglenne. Míg egy OC-s GTX1060 egy 10-15e-rel drágább lenne, és lehet teljesítménybe annyi pluszt már nem is adna.Neked milyen márkájú az rx480-ad? Milyen órajeleken megy?
-
Csibu
csendes tag
Tessék, nyomtam egy újraindítást, nem fut kb semmi, és megkapta a legfrissebb drivert.
Mondjuk a te és én procim közti különbség az 1000 pont kb ... így kapásból... a vga ami meg szerinted pariban van számok alapján az enyémmel, az épp csak 6x olyan erős akkorés ezt rágtam a szádba... 1060 lehet pont ugyanennyi pontot csinál...és nézd meg melyik mennyibe kerül...
-
Csibu
csendes tag
nem volt kedvem drivert frissíteni meg kikapcsolgatni mindent, 2 hét gépleállítás nélkül operában nyitott 14db tab és tálcán fut pár dolog... top teljesítménye a gépemnem 7100 pont... ez most ahhoz képest szar.
Remélem ez már meggyőz hogy a 6990 a mai viszonylatban hígfos kártya hiába mutatnak a számok nagyot.. meg x2-t mindenhol... -
törölt tag
Élőben még nem láttam a játékot Rx480-on futni. Amit néztem youtube-on videókat, ott kb. olyasmi beállításokkal mint az enyém 40-50 fps között volt a játék vele. Nyílván erősebb kártya, mert a mostani driverek ezekre a friss architektúrákra vannak kódolva, optimalizálva leginkább. Így a régit már nem tudja úgy kihajtani, míg az újabb architektúra sokkal jobban érvényesül szerintem.
Lövök egy VM Mark-ot nem sokára.
Amúgy te is panaszkodtál pár hozzászólással feljebb, hogy ahhoz képest, amilyen erőműved van ( mert tényleg bika a géped ) szaggat nálad is a játék. -
Csibu
csendes tag
Releváns összehasonlítást akarsz?
Tölts le egy VR markot és futtasd le.. segítek a procid alapból eredményezni fog 1500pts differenciát.. Ha megvan várom ide a screenshotot.. utána én is csinálok egyet...
De csak hogy kapj egy pure eredményt ami az erőről árulkodik...
A real envrioment teszten meg már bukott a konfigod, hiszen szaggat rajta egy játék, ami egy a te oldalad áltan pariban lévő VGA-s géppel nem szaggat..igaz 10x jobb grafikán(kis túlzással)
-
Csibu
csendes tag
válasz
#61847040 #1151 üzenetére
Ha ezeknek a számoknak te hiszel, mondj el nekem valamit.
miért van hogy nálam GTA5 / BF1 / etc etc ultrán vígan elfut, míg te tekered a magnókazit a kártyáddal?
Mert az általad linkelt oldal alapján a te kártyád és az enyém pariba vannak...ha ez igaz..cseréljünk, én veszek még egy 6990-t lesz egy quad cf-em () és legalább 15 évig gémelek hájend szinten
-
törölt tag
Az nagyon király.
Ha már összehasonlítás, akkor valós adatokkal ( pixel rate, texel rate, memory bandwidth ) együtt megjelenítve a kártyák a HD 6990-el: -
Csibu
csendes tag
válasz
#61847040 #1149 üzenetére
6990 vs Rx470
6990 vs Rx480
6990 vs 1060Kérlek, görgesd végig a "Differences"-t is olvasd el....
Szerintem nem egy liga egyik kártyával sem.szerk:
Igen 480-m van -
törölt tag
Értem.
Az XFX-et annyira nem vágom, de biztos jó gyártó lehet.
rx 480-asod van most Csibu? Bocsi már nem emlékszem tisztán.Amúgy ahol ki tudják használni a játékok normálisan a 2 GPU-s kártyákat, ott azért megközelíti a HD 6990 mondjuk egy rx 470 szintjét. Sajnos ritka az ilyen program, ami normálisan kihajtja. GTA5-ben a GPU terheltségem soha nem megy 70-75% fölé szinte.
-
Csibu
csendes tag
Na nálam az a microlag van, amikor beülsz a kocsiba elindulsz és a lejtőn lefele megforgatod a kamerát... ott belaggol 0.1 secre kb... nekem az van, és kb 3x ilyen erős VGA-m hozzá
-
Csibu
csendes tag
válasz
#61847040 #1146 üzenetére
az MSI mellett számomra 1 dolog szól. Beviszem a Cédrusba és bármikor legarozom amíg még gyári gari is van rá.
Nekem XFX kártyám van (sose csalódtam) de partyban volt az MSI is nekem.
Asrock régről nagyon utáltam, most annyira szeretem(ABIT forever 'n' ever ha valaki még emlékszik azokra az időkre)
EVGA csinál még jó cuccokat..nekem a tápom az
Most nézem a videód -
törölt tag
válasz
pucavirag #1144 üzenetére
Köszi, erről viszont nem is tudtam.
Redneck persze, hogy nem ezért venném, hanem mert teljesítményben sok jót olvastam róla.Néztem a részletes beállításokat, sok helyen alig van különbség a high és very high között.
Füvet levettem very high-ra ultráról, városban is kevésbé akadt így meg nagy nyílt terek töltésénél. Soft shadows nem hozott semmi változást AMD CHS-hez képest.Érdekes, hogy a fű részletesség mennyire tudja zabálni a GPU-t.
-
törölt tag
válasz
Redneck #1142 üzenetére
Köszi, igen itt nem annyira gáz.
Akkor szokott érezhetően belassulni ha nagy területre érkezem - pl. nagy mezős vagy sivatagos rész, több útkereszteződéses körzet. Ilyenkor a HDD-t tekeri elég rendesen meg, mintha be is swappolna nagyokat.Köszi a tippeket, kipróbálom Soft Shadows-al és Very High Post FX-el.
Egyébként a Post FX mire jó igazából?A pop-up fű még tolerálható.
Megpróbálom akkor a többi javasolt beállítást is, thx!
-
Redneck
nagyúr
válasz
#61847040 #1140 üzenetére
Itt nem látszik gáznak, kipróbáltad az említett beállításokat? Az Ultra Post FX-et és az AMD CHS-t nem feltétlenül erőltetném, próbáld Very Highon és Softon. Egyébként itt nem tünedezett el a növényzet mert nem is volt.
Ha normálisabban állítod be még az is lehet hogy élhetően fog futni, leszámítva a pop-up füvet.
Szerk:
Youtubenak kell egy kis idő hogy HD-ban is menjen.Szerk2:
Grass Quality Ultrát is Highra raknám. Advanced fület offolnám, és a Motion Blurt is lejjebb venném kb középre.Próbáld ki.
Szerk3:
Post FX az utófeldolgozás shaderezése.ITT nagyjából mindent meg tudsz nézni, össze tudsz hasonlítani.
-
törölt tag
Mégse 360p-be csinálta, 1080p-be is megy youtube-on.
-
törölt tag
Közben gondoltam készítek nektek egy videót, a felvétel alatt kicsit lagosabb nyilván, játékban nem ennyire durván látszik.
Bandicammal készült, 360 pixel felbontású aviban, de a lényeg látszik a beállítások között, és hogy még ehhez képest így viszi a játékot.
A program nem vette fel az fps monitorozást. A minimum érték 32 fps volt. -
Redneck
nagyúr
válasz
#61847040 #1137 üzenetére
Semmi gond, de hidd el hiába bűvészkedsz, nem fogod ezzel a kártyával megoldani. Egyszerűen ezt nem szereti.
nV-vel sem minden frankó, de GTA V alatt kevesebb rosszasággal találkozol majd. Fraps pedig zabálja a gépet, majd ha akarsz felvenni az nV ShadowPlay jó lesz. Vigyázni kell majd azért, mert az Experience amin belül a ShadowPlay van, tud kavarni (pl automatikus driver frissítés, automatikus optimalizálás). -
törölt tag
válasz
Redneck #1135 üzenetére
Köszi az egómajomkodásod. Ezentúl nem is várok tőled semmit.
Nem lehet mindenki olyan profi istenkirály mint te...
De úgy látom egyesek IQ-ja a földigilisztáét se üti meg, legalábbis ami a mások fele való toleranciát, tiszteletet illeti. Te sem voltál rögtön profi semmiben sem gondolom.Nem tudtam, hogy a fraps így belassítja a játékot, mivel még nem alkalmaztam felvételnél...
VGA téren fogok fejleszteni és eldől mi lesz. -
Redneck
nagyúr
válasz
#61847040 #1134 üzenetére
Te komolyan mondom kiégetsz a hülyeséggel. Amúgy is szarul fut de tolnál rá egy Frapset? Neked kár segíteni. Amúgy meg fixen látszik a bugos grafikából hogy a VGA és a driver nem áll a helyzet magaslatán. Fejen is állhatsz akkor se lesz frankó. Részemről többet nem írok neked ezügyben.
Kihagyod a Frapset, nVidia ShadowPlay funkcióval.
-
törölt tag
válasz
#61847040 #1133 üzenetére
Frapsot hogy tudom úgy beállítani, hogy a felvétel alatt ne legyen kevesebb 10-15 fps-el és ne lagoljon veszettül?
Ahogy elindítom a frapsot folyton világít a HDD ledje és akkorákat lagol, mintha diavetítés lenne. Próbáltam felvétel közben kikapcsolni a hangot a Fraps-ban, azaz hogy azt ne rögzítse. De ahogy elindul a felvétel diavetítés lesz a brutális lagtól...
Az első videó még jó amikor emberek között megyek és a beállítások rajta vannak. De ahogy kocsiba is szállok közben hatalmasakat kezd lagolni a felvétel alatt.
-
törölt tag
Majd dobok fel videót a beállításokról, mindenestül játék közben. Még ma este megcsinálom és felrakom ide.
Azt mondod ez érdekes hogy egy HD6990-en egyáltalán így menne?Bár gondolom a 4.4GHz-re húzott i7-2600K is jobban kihajtja gondolom a kártyát. Amikor nagyobb városrészeket tölt be kocsikázás közben ott ugrik le néha 29-32-re az fps, amúgy stabilan 37-40 között van. Frameratet lefixáltam programmal 40 fps-en.
Amúgy hardveresen DX11-et tudja a HD6990, nyílván a GTX 1060 pedig tudja a 12-es dx-et is.
De ahogy néztem videókon az összehasonlítást - hát üssetek agyon nyugodtan, de akkor sem láttam semmi különbséget a dx11-hez képest... -
Csibu
csendes tag
válasz
#61847040 #1130 üzenetére
csak egy kérdés. Próbáltad már hogy nyomsz egy ajánlott beállítást neki vagy szimplán lejjebb veszed az egészet középre és csá? Lehet kiderülne hogy mi nem bírja. Azért minden beállítást úgy ahogy te mondod... érdekes hogy egyáltalán van 30 fps-ed... egy komolyabb kártyát is megfog a gta mindenen fullal.
-
törölt tag
válasz
Redneck #1129 üzenetére
Pedig nálam a reflections kivételével minden az ég adta világon very high-on és ultrán van.
Egyedül a csillogást nem raktam arra, mert az tényleg rendesen megfingatja a GPU-t.Grass is ultrán van nálam. De valamiért bármire is rakom a grasst, sokszor ahogy kocsival haladok el-el tünedezik a fű és bevillog. Ilyen textúrahiba szerűség, fura.
-
törölt tag
válasz
Redneck #1123 üzenetére
Ez most igencsak meglepett, lehet akkor az extrended distancot le kéne húzzam teljesen 0-ra, és csak a shadows-t hagyjam meg?
Mert mikor az advanced elején ki volt kapcsolva tükörsimán hasított a játék, kis megakadásom se volt!
Amúgy néztem egy összehasonlítást kártyám és a GTX 1060 között, érdekes eredményeket mutat.
Egyedül Pixel Rate-ben gyorsabb ezek szerint a GTX 1060.http://www.hwcompare.com/31247/geforce-gtx-1060-vs-radeon-hd-6990/
Érdekes.
-
Redneck
nagyúr
válasz
pucavirag #1124 üzenetére
Nekem 376.19 van, az alább írt beállításokra raktam.
Szerk:
Depth of Field is be van még kapcsolva, az előbb lemaradt. Én szeretem ezt az effektet. Sokan a Motion Blur mellett ezt is utálják. Battlefieldben mondjuk kikapcsoltam a Weapon Depth of Fieldet, de ott életmentő tud lenni ha beszaladnak és nem mosottak. -
pucavirag
csendes tag
válasz
Redneck #1120 üzenetére
Így hirtelen meg nem mondom, hogy pontosan milyen beállításokkal játszom. A felbontás 1080p és nagyjából HIGH beállításon van minden. A driver az aktuális legfrissebb. Egyébként nálam TDR hiba is befigyel, éppen próbálok rájönni, hardveres vagy szoftveres lehet-e a probléma.
-
Redneck
nagyúr
válasz
pucavirag #1119 üzenetére
Mondjuk ilyen drasztikus dolgot nem tapasztaltam 1060-nal, pedig csak 4460-am van és 8GB RAM. Ezt melyik driverrel csinálja és milyen beállításon?
Nekem csak 1fps esik ki, ha néha kicsit megnő a frametime, igaz én Triple buffered V-synckel tolom, 1080p Very High, 2xMSAA, FXAA, Motion Blur ON beállítással.
Advanced fül kikapcsolva, és Reflection AA is.Szerk:
Az alább beírt nV driver beállítással jobb és gyorsabb. -
pucavirag
csendes tag
Sziasztok!
Nekem is akad itt-ott a GTA V, pedig i5 4590 + GTX 1060 6 Gb + SSD + 16 Gb RAM és nincs is maxon a grafika. Általában kb. 90 fps, majd autóba ülök és mikor gyorsan hajtok leugrik 15-re is 1-2 másodpercre. Majd kilépek a menübe és ott stabil 13 fps van.
Kb. alig tudom az egeret a megfelelő menüpontig elvonszolni.
-
törölt tag
válasz
Redneck #1115 üzenetére
Kipróbálom én is driverből ezeket hátha.
Akkor ezekszerint ezek a meg-megakadások a CrossFire művei.
De az is érdekes, hogy valamikor ugyanannál a helyszínnél tükörsima a mozgás, máskor pedig berángat...Azt mondjátok felesleges akkor játékok céljára is külön SSD-be fektetnem? Valószínű ugyanúgy maradna a gond, amíg ez a VGA-m van?
-
Csibu
csendes tag
válasz
Redneck #1112 üzenetére
Hidd el, én értem amit mondasz
A kolléga HDD-je se fogja a játékot... a led se számít hogy pirosan villog mert millió dolgot jelezhet... miközben írok most nekem folyamatosan világít.. (jah, megy a torrent, 1 videó, stb..)Én nem állítgatok semmit, nekem megy ahogy megy.. kvázi ultrán mindennel..
De kipróbálom amit írtál engem ezek a microakadások idegesítenek.. -
törölt tag
Csibu... nem a LED zavarásáról van szó.
Hanem megfigyeltem mikor erősebben megakad a játék akkor gyakrabban villan a led... magyarul jobban a vinyóhoz nyúl.A töredezettségmentesítés után ritkultak ezek a hatalmas megakadások, bár még így is érezhetőek. Ezért gondolom úgy, hogy ezt a HDD okozza, mert rengeteg textúrát kell betöltenie a GTA5-nek esetenként, a hatalmas játékvilágról ne is beszéljünk.
Miközben megyek autóval folyton szerencsétlen ugye tölti be a láthatósági textúrákat, objektumokat. És ilyenkor van hogy jobban villog a LED - ÉS EZZEL PÁRHUZAMOSAN van a nagyobb beakadás is. Amúgy ezeket leszámítva Win10 alatt Crimson 16.2-vel tükörsima a mozgás! ( Win7 alatt legutóbbi Catalysttel 30-40 fps közt, Win10 alatt Crimsonnal végig folyamatos 37-40 fps ) Meglepődtem én magam is, csak amikor tölti be a városrészleteket autózás közben akkor vannak nagyobb beakadások - amik idegesítőek - és ezzel egyidejűleg pislákol szaporán a piros LED is...
-
Redneck
nagyúr
A VGA miatt ilyen, nem hiszem el, hogy még mindig ez a téma.
Az engine utálja a CF-es, régi driveres 6990-et és kész.Más:GTA-hoz driverben beállítottam a triple bufferinget, anizotróp mintaoptimalizálást és az élsimítási gammakorrekciót. Sokkal direktebben fut, nincsenek azok az 1fps droppok v-synckel.
-
Csibu
csendes tag
válasz
#61847040 #1110 üzenetére
1) Ha a már meglévő tárhelyek mellé beraksz még egyet, miért kellene a win-t telepíteni? Ha ezt szeretnéd vegyél SSD-t és használd. Nem kell újra rakni semmit.
2) Normális hogy villog a piros leded...ha zavar kösd ki
Az én véleményem szerint az esetek 80%-ban már nem mérvadó az a led. Kb semmit nem jelent... ha több vinyód van, honnan tudod épp melyiket seekeli valami miatt? Nekem teljes nyugalom mellett is fel-fel villan több másodpercre is akár a gép teljesítménye e közben semmit nem csökken ha elkezdem akkor dolgoztatni.
3) 99% -ra mondom hogy a "szalagnyúlós" effektet a VGA drivere okozza. Illetve maga a VGA. Ki kéne próbálni egy másikat hátha...
-
törölt tag
válasz
#61847040 #1109 üzenetére
Fent van a Windows10 a gépemen tegnap óta,
de kisebb hibák vannak a rendszerrel.Viszont a GTA5-ben az általános röcögések csökkentek, viszont ugyanúgy be-beakad olyan helyeknél, ahol be kell tölteni nagyobb forgalmat, nagyobb nyílt teret.
Érdekes, hogy amúgy folyékony a mozgás, megvan simán végig a fix 40 fps, de amikor elkezdi betölteni a nagyobb tájakat észrevehetően pislákol a kis piros led a gépházon.Lehetséges, hogy SSD-ről töltve a nagyobb tereket ezek a meglassulások is eltűnnének?
Ha mostani SSD mellé vennék még egy 120GB-osat játékok céljára, akkor használható lenne mind a két külön SSD a Windows 10 újratelepítése nélkül? -
Redneck
nagyúr
válasz
#61847040 #1107 üzenetére
A Windows 10 önmagában nem fog a rossz támogatású 2 GPU-s kártyádon javítani, csak haladás a korral. Leírtam, első a VGA csere. Nem hinném hogy a 6990 jobb illesztőprogramot kapott Win 10 alatt. Egy próbát megér, de szerintem felejtős. Jó a WD Black, igaz nekem jobb lett hozzá képest SSD-vel.
Szerk:
Múltkor valaki leírta, hogy a jóval komolyabb konfigon is van röccenés. Igaz a te problémádhoz képest ez semmi körülbelül. -
törölt tag
Csibu, azért hiszek el mindent, mert még igen tapasztalatlan vagyok az újabb technológiák felé. Régen kentem-vágtam mindent ami hardware és software-rel kapcsolatos, de utána jött az akadozás, gyakori microlag a játékokba és durván 3 éven át hozzá se nyúltam a számítógéphez netezésen kívül...
Amúgy az én vinyóm WD Black szériás most néztem meg:
Tehát elviekben akkor emiatt nem rángathat be érezhetően a GTA5, és gondolom orvosolni fogja a gondokat egy Windows10 64bit Pro, amiért már holnap mehetek és kis idővel egy GTX1060.
8GB RAM szerintem egyelőre elég lesz, pláne, hogy olvastam több helyen is, hogy a Windows 10 memóriakezelése sokkal jobb, és kevesebbet foglal le, mint a Windows7.
A jó tanácsot köszönöm, de használtat nem veszek a gépbe többé, régen párszor megszívtam ilyen használt termékekkel. A Windows10 + GTX1060 váltás jelenleg megoldható számomra, bár a kártyára lehet kell még 1.5 - 2 hónapot spórolnom, de hamarosan összejön az is.
-
-
Redneck
nagyúr
Azért a 960 nem túl erős manapság. Attól függ mi a cél.
SSD-t nem érdemes kihagyni, egy modern rendszernél alap. A Windows 10 nem rossz lépés, kérdés hogy miről vált az ember, és megér e neki annyi pénzt (15k aprón).El kell gondolkodni, hogy mennyi a váltás és megér e neki annyit.
VGA csere elkerülhetetlen számára, első körben csak azt lépném meg.
Szerk:
Minden az igényektől függ. Jó kártya a 960, de ha 1060-ban gondolkodik kevés.
A 970 sem túl nyerő a jövőre nézve. -
dogab93
tag
Az a gond,hogy rohadt sokba lenne nekem jelenleg a váltás és nyernék vele 10-15% pluszt viszont benne lenne vagy 100 ezerbe a platform csere plusz akkor már új ház ,táp kutyafüle ,ezért húzom halasztom jelen pillanatban nem akarok ennyit gépre pengetni.A másik pedig,hogy a 6 magos ryzent várom (ha lesz egyaltalán) ,viszont köszönöm az ajánlatod.Te elbúcsúzol a pc-től vagy kicsit vissza veszel?
-
Csibu
csendes tag
válasz
#61847040 #1097 üzenetére
Az a baj, -és mindennemű támadást mellőzve írom ezt most neked- hogy komolyan úgy tűnik mintha nem olvasnád el amit írnak az emberek és mindenkinek elhiszel mindent.
Ram speeden nem fukarkodnék, kifizetődik.
HDD / SSD ... az ST3000DM001 ( 3tb seagate vinyó) konkrétan olyan sebességgel másol stb, hogy simán játszol róla bármit.... a WD black series vinyói is jók erre...Ha pedig számít a pénz:
Én a helyedben vennék használtan egy 960 GTX-t (vagy 970 esetleg 980)
És mellé használtan a többit garral.... simán kijössz annyiból mint amit költenél csak erősebb VGA-val esetleg konfiggal..pusztán jó tanács.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! nVidia Quadro P4000 8GB GDDR5 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Asus ROG Strix GTX 1080 8GB GDDR5 256bit!!! Beszámítok!!!
- Eladó GeForce RTX 4070 Ti SUPER GameRock OmniBlack
- GIGABYTE GTX 1660 OC 6GB GDDR5 Videokártya!
- BESZÁMÍTÁS! ASUS TUF GAMING RTX 4090 24GB GDDR6X videokártya garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest