- HDD vs SSD: Ki nyer 2025-ben? – Tech Percek #4
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Milyen nyomtatót vegyek?
- Bluetooth hangszórók
- Ez lenne a népkártya? Teszten a GeForce RTX 5060 Ti 16 GB
- Futtasd helyben a Qwen3-at: ingyenes nagy nyelvi modellek az Alibaba konyhájából
- Projektor topic
- Drágít az Xboxon a Microsoft
- Házimozi belépő szinten
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
Értelek.
Akkor nem sokat ér a Sentinel...RX480 mellett voksoltam, az egyik az XFX amit kinéztem, másik pedig ASUS.
13MHz-el kisebb a GPU órajele az XFX-hez képest, memória ugyanannyi. A támogatott natív felbontás viszont nagyobb az ASUS-nál.
Na meg persze netto 82e-ért be tudnám szerezni.Ha beszámíttatnám valahogy a HD 6990-est egy 30-35e-ért még sokkal beljebb lehetnék. Csak egy 50e-est kéne rádobjak és enyém lehetne ez a kártya.
Haverod mennyit adna érte? Nem rég volt pasztázva a 2 GPU. -
törölt tag
-
törölt tag
Igazad volt. Bocsi, ha okoskodtam... tudatlanságomra vall.
A kapott eredményed nagyon komoly.
Tényleg nagyon jó a kártyád. És néztem a leggyorsabb OC-s RX 480 ami van most a piacon ( XFX Black Edition ) cirka 95e-ből meglenne. Míg egy OC-s GTX1060 egy 10-15e-rel drágább lenne, és lehet teljesítménybe annyi pluszt már nem is adna.Neked milyen márkájú az rx480-ad? Milyen órajeleken megy?
-
törölt tag
Élőben még nem láttam a játékot Rx480-on futni. Amit néztem youtube-on videókat, ott kb. olyasmi beállításokkal mint az enyém 40-50 fps között volt a játék vele. Nyílván erősebb kártya, mert a mostani driverek ezekre a friss architektúrákra vannak kódolva, optimalizálva leginkább. Így a régit már nem tudja úgy kihajtani, míg az újabb architektúra sokkal jobban érvényesül szerintem.
Lövök egy VM Mark-ot nem sokára.
Amúgy te is panaszkodtál pár hozzászólással feljebb, hogy ahhoz képest, amilyen erőműved van ( mert tényleg bika a géped ) szaggat nálad is a játék. -
törölt tag
Az nagyon király.
Ha már összehasonlítás, akkor valós adatokkal ( pixel rate, texel rate, memory bandwidth ) együtt megjelenítve a kártyák a HD 6990-el: -
törölt tag
Értem.
Az XFX-et annyira nem vágom, de biztos jó gyártó lehet.
rx 480-asod van most Csibu? Bocsi már nem emlékszem tisztán.Amúgy ahol ki tudják használni a játékok normálisan a 2 GPU-s kártyákat, ott azért megközelíti a HD 6990 mondjuk egy rx 470 szintjét. Sajnos ritka az ilyen program, ami normálisan kihajtja. GTA5-ben a GPU terheltségem soha nem megy 70-75% fölé szinte.
-
törölt tag
Majd dobok fel videót a beállításokról, mindenestül játék közben. Még ma este megcsinálom és felrakom ide.
Azt mondod ez érdekes hogy egy HD6990-en egyáltalán így menne?Bár gondolom a 4.4GHz-re húzott i7-2600K is jobban kihajtja gondolom a kártyát. Amikor nagyobb városrészeket tölt be kocsikázás közben ott ugrik le néha 29-32-re az fps, amúgy stabilan 37-40 között van. Frameratet lefixáltam programmal 40 fps-en.
Amúgy hardveresen DX11-et tudja a HD6990, nyílván a GTX 1060 pedig tudja a 12-es dx-et is.
De ahogy néztem videókon az összehasonlítást - hát üssetek agyon nyugodtan, de akkor sem láttam semmi különbséget a dx11-hez képest... -
Redneck
nagyúr
A VGA miatt ilyen, nem hiszem el, hogy még mindig ez a téma.
Az engine utálja a CF-es, régi driveres 6990-et és kész.Más:GTA-hoz driverben beállítottam a triple bufferinget, anizotróp mintaoptimalizálást és az élsimítási gammakorrekciót. Sokkal direktebben fut, nincsenek azok az 1fps droppok v-synckel.
-
törölt tag
Csibu, azért hiszek el mindent, mert még igen tapasztalatlan vagyok az újabb technológiák felé. Régen kentem-vágtam mindent ami hardware és software-rel kapcsolatos, de utána jött az akadozás, gyakori microlag a játékokba és durván 3 éven át hozzá se nyúltam a számítógéphez netezésen kívül...
Amúgy az én vinyóm WD Black szériás most néztem meg:
Tehát elviekben akkor emiatt nem rángathat be érezhetően a GTA5, és gondolom orvosolni fogja a gondokat egy Windows10 64bit Pro, amiért már holnap mehetek és kis idővel egy GTX1060.
8GB RAM szerintem egyelőre elég lesz, pláne, hogy olvastam több helyen is, hogy a Windows 10 memóriakezelése sokkal jobb, és kevesebbet foglal le, mint a Windows7.
A jó tanácsot köszönöm, de használtat nem veszek a gépbe többé, régen párszor megszívtam ilyen használt termékekkel. A Windows10 + GTX1060 váltás jelenleg megoldható számomra, bár a kártyára lehet kell még 1.5 - 2 hónapot spórolnom, de hamarosan összejön az is.
-
Redneck
nagyúr
Azért a 960 nem túl erős manapság. Attól függ mi a cél.
SSD-t nem érdemes kihagyni, egy modern rendszernél alap. A Windows 10 nem rossz lépés, kérdés hogy miről vált az ember, és megér e neki annyi pénzt (15k aprón).El kell gondolkodni, hogy mennyi a váltás és megér e neki annyit.
VGA csere elkerülhetetlen számára, első körben csak azt lépném meg.
Szerk:
Minden az igényektől függ. Jó kártya a 960, de ha 1060-ban gondolkodik kevés.
A 970 sem túl nyerő a jövőre nézve. -
dogab93
tag
Az a gond,hogy rohadt sokba lenne nekem jelenleg a váltás és nyernék vele 10-15% pluszt viszont benne lenne vagy 100 ezerbe a platform csere plusz akkor már új ház ,táp kutyafüle ,ezért húzom halasztom jelen pillanatban nem akarok ennyit gépre pengetni.A másik pedig,hogy a 6 magos ryzent várom (ha lesz egyaltalán) ,viszont köszönöm az ajánlatod.Te elbúcsúzol a pc-től vagy kicsit vissza veszel?
-
DonLaca@
senior tag
Csak azt akartam ebből kihozni hogy a Win10 nagyon sokat javult az elmúlt időben. Eleinte én is azt mondtam hogy jobb a 7. Négyszer le is töröltem pár nap használat után a 10-et. Most viszont több hónap használat után már nem mennék vissza róla az előző verzióra.
Király a videó.
-
Redneck
nagyúr
Nem sok, ezek kb 5 másodperces bugok, a shutdown és a boot ritkán jön elő, pár másodpercet vesz el az időből. Az nV driveres dolgot pedig nem tudom kikerülni ameddig nem javítják.
Szerk:
Azért a Windows 10 se kutya, laptopon is láttam már érdekességeket, a játék topikokban is jobbnál jobb dolgokat írnak néha.Szerk:
Ezt az idős dolgot kicsit túlzásnak érzem, kb. olyan mint mikor SSD-re váltottam. Előtte is gyorsan bootolt, hála a tiszta rendszernek és a gyors vinyónak. Na meg annak hogy szemét és felesleges program mentes a rendszer. Pedig a HDD-n több éves volt az OS.
Persze gyorsabb, és a programok is gyorsabban indulnak/záródnak be, de nem volt WOW effektus. Régi gépeknél és lassú vinyók után érezhetőbb. -
Redneck
nagyúr
A random DLL eldobálást még nem tapasztaltam.
A frissítések pont a Win10 miatt rosszak, az MS nem akarja megoldani, hátha ezzel is nyernek pár usert az újnak.
A random boot időt már én is tapasztaltam, de elég ritkán fordul elő, a shutdown gyakrabban.Szeretem hogy letisztult, és hogy kiismertem. Nem buzerál bele a Microsoft a dolgaimba, nincs már rejtett zuga a rendszernek amiről ne tudnék. Egyszerű mint a faék.
Ami zavar:
Ha CS:GO vagy GTA V miatt egyszerű nézetre váltok, majd onnan vissza, néha explorer.exét le kell állítsam mert nem vált. Ez csak az 1060 óta van.
A másik szintén a VGA-hoz köthető bugom, ha HDMI-s TV-re váltok és indítok egy videót Youtubeon vagy VLC-vel, van hogy át kell rakjam Teljesítménycentrikusra, mert akad a videó addig.Ami miatt váltanék:
Az SSD kezelés jobb az újabbakon.
USB 3.0 natív támogatás hiánya.
DX 12 hiánya.
Játékok alatt sokszor hatékonyabb a Win10 memóriakezelése, legalábbis a Youtube videók alapján.Ki fogom próbálni mindenképp az újat, ehhez a hardverhez már illene felrakjam. Jól tudom hogy 90 napig tolhatok próbaidőszakot? Csak amég kulcsot veszek...
-
Redneck
nagyúr
Pedig a CSGO random akad sokaknak, főleg mostanában. Hiába a 200-300 fps.
Egyébként meg igen, jó vasad van, de a közelében sem kapsz annyit érte mint amennyit elbasztál rá. Én végül a PS4 Pro helyett upgradeltem, de kb hiba volt. A PC az ESport játékokat leszámítva harmadlagos platform egy ideje. Öntjük bele a lét, és nézzük a microlagot, meg a többi szoftveres vergődést.
-
Redneck
nagyúr
Ez a melós alapszabály. Az "ott b*ssza meg a jó k*rva élet ahol van" mondattal, minden munka befejezettnek tekintendő.
Nekem "csak" 100 papír volt az i5-re váltás és az 1060, de ami beröcöghet, azon kb semmi nem segít. 1080-on is szoktam látni droppot és stutteringet, elég csak a YouTube gameplayeket megnézni. -
törölt tag
Köszi az ajánlatod.
A proci szerintem is bőven jó még az elkövetkező 3-4 évben is akár.
Mindenképpen NV téren gondoltam a bővítést. Nézegettem a teszteket, és a GTX 1060 még az RX 480-at is jó 10%-al veri szinte minden játékban.
Ára is kb. 480-al egy szinten van. Egy Inno3D GTX 1060 OC vásárlását tervezem, persze ehhez még spórolnom is kell.RAM gondolom nem képes ilyen 5-10 fps-es frame dropokat okozni, vagy esélyes lehet?
-
DonLaca@
senior tag
nVidia Fast sync-et próbáltad? Hasonlóan sokat javít válaszidőn mint a keret nélküli ablakos mód. Az előbbit bekapcsolhatod driverből minden játéknál az utóbbi sajnos játék függő beállítás. Én ha lehet már nem használom a teljes képernyős üzemmódot mert sokkal jobb a keret nélküli ablakos.
-
törölt tag
Szomorúan olvasom a tapasztalataid.
Nálam a röcögés még hagyján, de bedroppol sokszor 30fps-re vagy az alá 1-2mp-ig és olyan mintha be be rángatnák az egész képet, ilyen bebelassulásos "magnószalagtekeréses" lesz a megjelenítés.
Meg a fű hiába van ultrára állítva, sokszor eltünedezik majd megjelenik újra. -
törölt tag
De más ha minimálisan röcög, alig észrevehetően - és már mikor laggol konkrétan, mert fps-em droppol 40 és 30 között, és olyan mintha egy videófilmet be belassítanál hirtelen - azaz laggol.
A kis röcögés még elmegy, de microstuttering - azaz lag ne legyen.Vagy szerinted a GTX1070-el is iszonyat mellényúlnék?
-
Nekem is minden megy full grafon, az fps is kb 120 ha leveszem a vsync-et. A gond az, hogy néha megröccen, eközben az fps nem esik le. Egyébként a GTA V-ben az 1.33-as patch óta semmilyen mikrolagg nincs, előtte ott is volt. Bár a GTA optimalizálása azért hagy némi kívánnivalót maga után. Biztos, hogy mi ugyan arról a jelenségről beszélünk?
Egyébként vannak játékok ahol megoldást jelent az ha driverből kapcsolom a vsync-et vagy adaptív sync-et, esetleg tripla pufferelés bekapcsolása. De van ahol meg hatástalan, bármit okoskodok. -
-
dogab93
tag
Érthető,hogy nincs idő minden szarral tesztelni meg stb.. az is érthető,hogy rengeteg olyan dolgot is vissza küldenek aminek hangyafasznyi baja se volt csak egyszerűen a tulaj balfasz .De sajnos az is szomorú tapasztalat,hogy többnyire mindent elkövetnek azért ,hogy nehogy cserélni kelljen egy adott alkatrészt.Nekem sajnos a garanciális és szervizes ügyekkel negatív tapasztalataim vannak,persze ez is szerencse kérdése.
Mindenesetre nekem amilyen szaggatásaim vannak azzal képtelenség megbarátkozni.Most újabban kipróbáltam egy cpu unpark nevű programot az egy minimálisát javított a helyzeten de így is undorító.Fps fixálás nélkül a játszhatatlan szint ,fixálva meg folyamatosan random 60 fps alá esik a játék,úgy hogy fixálás nélkül 120-at is kinyom magából de undorító szaggatással.Fel nem tudom fogni,hogy mi kurva anyja miatt van,de már kezdem leszarni és inkább nem játszok. -
Redneck
nagyúr
Érdekes, ilyen ez a PC ipar...
Én is sok konfigot láttam, de mindegyik máshogy akadt egy kicsit. Játéktól is függ.
A tanulság számomra annyi volt, hogy vagy szopsz a PC-vel, vagy elfogadod azt ahogy a konzolon fut. Megjegyzem, konzolon is van akadás.
i5 4570, 8GB RAM, 7870, ugyanúgy be-be akadt CS:GO alatt mint az X4 965, 8GB RAM, GTX 750 Ti.
Személyes tapasztalat alapján mégis az Intel+nV a nyerő, a legkevesebb akadással.
-
dogab93
tag
Igen engem is ez dühít,hogy egy jó gépe van az embernek és mégis mindenféle praktikát ki kell próbálnia,ha játszani akar rendesen élvezhetően.Annak idején apám enterprise-val simán játszottam minden gond nélkül ,később p4-es gépemmel sem volt semmi gond sőt még a dualcore-os laptopom se szenvedett .A lényeg,hogy fejlődik a számítástechnika csak sokszor már nem tudom eldönteni,hogy jó irányba-e.Autószerelő barátom mondta mindig,hogy egy gépkocsiba minél több elektronikai szar van annál nagyobb a meghibásodás lehetősége ,teljesen egyetértek vele.Már az is megfordult a fejembe,hogy jobban jártam volna egy gyengébb egyben olcsóbb gép vásárlásával és akkor legalább tudnám miért szaggatnak a játékok.Viszont az biztos,hogy addig megyek míg ki nem derül mi a tökömért van ez a jelenség ,már az elv miatt is.
Neked is kellemes hétvégét!
-
dogab93
tag
]Most vidéken vagyok lent ,de jövő hónapban jövök fel Budapestre vissza mert egyébként pesti vagyok.Igen ezt az nv-re cserélést én is körbe jártam és arra jutottam,hogy esélytelen .Gyengébb kártyára tudnám csak cserélni ha meg eladom akkor meg kipótolhatom azért ,hogy egy új de ugyanilyen erős nv-t kapjak .Sehogy nem jó.Próbálkozok még külföldi fórumokat olvasgatni hátha van valami hasznos ilyen problémával kapcsolatban .Ha ne adj isten találok valami megoldást akkor azonnal megosztom .
-
dogab93
tag
Igen olvastam,hogy te is hasonló cipőben vagy.Az a legérdekesebb,hogy olyan játékok szarakodnak a leginkább amiknek full nudli a gépigénye.Példának okáért swat 4 olyan szaggatások vannak ,hogy a szemem kifolyik,pedig annak idején a p4-es gépemmel röhögve röcc nélkül játszottam vele. :S
10/8 játéknál jelentkezik a jelenség.Ami leginkább dühít ,hogy elköltöttem nem kevés pénzt a gépre ,hogy majd kikapcsolódás gyanánt tudják játszogatni erre szopok vele.Anno pont azért nem amd-s procira építkeztem mert halottam ,hogy milyen fps droppok vannak vele meg mennyit kell tökölni hogy igazán jó legyen az fx ,ezért inkább gondoltam intelre építkezek .Különben a 8 magos fx tökéletes lett volna nekem rendereléshez és egyéb dolgokhoz.Egész gép lecserélésén is gondolkoztam már ,de amilyen balszerencsés forma vagyok tuti ,hogy a másik gépnél is jelentkezne ugyanez.Mindenesetre a vinyómat megpróbálom majd elpasszolni és veszek egy wd-t . Mostanában fogok havernak összerakni gépet neki nv videókártya lesz benne majd kipróbálom a gépemmel ,hogy nv-s kártyával is jelentkezik-e ez a hülyeség.
Amúgy nagyon köszönöm a kedves ,támogató hozzászólásod! -
Redneck
nagyúr
Igen, Win 8.1-en és Win 10-en. Jelenleg a 7-esen nem a barátod. Nekem is be volt kapcsolva, aztán jöttek a gondok. Magas CPU használat miközben semmit sem csinálsz. Az update órákig keres, de semmit se talál, satöbbi. Újratelepített Win7-nél napokig update... Ha benézel a Win7 topikba, elég sok embernek van gondja vele. Ez a Win10 start óta megy.
Nekem a 7 nincs újrarakva már kb 3-4 éve, azóta volt pár VGA csere, de a rendszer 100%-os, pedig csak HDD-m van. Rendezett és szemét mentes, ezért sem akarom cserélni.
Az AMD szopódást pedig sokszor sok helyen sok ember leírta, de van az ellentábor akik váltig állítják az ellenkezőjét. Nem minden AMD kártyát érint egyébként. Anno az enyémet érintette, de ugyanarra a chipre épülő, dupla memóriájú, másik kártyát nem. Érdekes.
Mostmár én is úgy vagyok vele hogyha PC akkor Intel+nV, tapasztaltam eleget az AMD csodás tüneteit.
-
Redneck
nagyúr
-
Redneck
nagyúr
A GTA V nem szereti az AMD kártyákat, de sok ilyen van. Hiába lesz fps-ed, az AMD frametime politikája miatt mikroszaggatásokat fogsz látni. Az nVidia az egyenletes frametimera ment, nem a leggyorsabbra.
Nem nagyon akarsz hajszárítót a gépbe?
Az utóbbi 2 évben az nVidia gyártja a jobb teljesítmény/fogyasztás mutatójú kártyákat, egyébként meg normális hűtésűt kell venni.Performance Fatal1ty és 2133Mhz RAM i5 4690 mellé?
Az aláírásod azért gondold át még egyszer.Én is PS4-et akartam de kicsit elbizonytalanodtam. Sok játék pixeles és akad. A legújabb Killzone és Batman például.
Szerk:
Cseréld le a VGA-t szerintem egy jó kis nV-re, aztán döntsd el. Ha a gépet elpasszolod, végleg csak buksz rajta. -
Redneck
nagyúr
Szerintem ha van RAM tuning profil a deszka simán pörgeti gyorsabban is. Esetleg FSB állítással. Nem tudom i5-nél hogy van, a Core 2 Duo és Quad szériánál még egyszerű volt. 1600-on is jó, az időzítéseket próbáld meg alacsonyabbra venni, azzal még nyerhetsz teljesítményt. Ha jól sejtem, így viszont nem igényel plusz feszültséget.
Sajnos ez van, de sok AMD fan váltig állítja hogy jó és linkelgeti a szintetikus meg single player játékos teszteket. Örülök hogy sikerült, remélem nem volt túl nagy befektetés a váltás.
Szerk:
Egyébként tartok tőle hogy az ez a "random fps drop" az AMD-nél a magas fogyasztásból, Vdrop-ból adódik, valamint a lapok is ludasak benne.
Nem minden AMD proci csinálja, esetleg csak bizonyos lap+CPU kombók érintettek.Egy biztos, az Intel alacsony fogyasztású, nem kell tuninggal foglakozni és megbízhatóan teszi a dolgát!
-
Redneck
nagyúr
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Egyéni arckép OFF
- 1520 mAh-val rövidíthetik meg Európát
- HDD vs SSD: Ki nyer 2025-ben? – Tech Percek #4
- PlayStation 5
- Hyundai, Kia topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Eredeti játékok OFF topik
- Gyúrósok ide!
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- További aktív témák...
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U727 - i3-7GEN I 16GB I 256SSD I 12,5" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Huawei MediaPad T5 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Cisco Catalyst C1000-48T-4G-L 48xRJ45 4xSFP switch, CISCO refurbished
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest