Új hozzászólás Aktív témák
-
Bass
addikt
Nekem is ez van de semmi gondom vele,nálunk egyszerre hozták az adsl-el de az nem kell mert nem vagyok hajlandó aláírni 2 évet (még 1-et sem) ráadásul korlátozva van az adatforgalom(axelero max 3gb+ 500ft minden gb) itt meg semmit nem kell aláírni és nincs korlátozás igaz 256/64-em van annyiért mint az 512-es adsl de azt igérték hogy duplázódik a sebesség ahogy ki lesz építve mindenhol.Eddig egyszer nem volt csak net 5 órán keresztül amikor a központban nem volt áram.(de ezt a napot nem kell fizetnem)
-
HDN01
tag
Érdekes nekem mikrós netemm van és megy az msn.
-
HDN01
tag
Érdekes nekem mikrós netemm van és megy az msn.Hibátlanul.
-
csizs
aktív tag
Na akkor én is szeretnék hozzászólni, mert nekem is ilyen netem van ,amit én építettem ki itt. A lényeg: ténylegesen szakadozik esőben a net, de van olyan is amikor egyáltalán nem, de ennek a saját lustaságom az oka, mert nem néztem eléggé utána, amikor kiépítettem, de az isdn-hez nem hasonlítanám. lehet nálatok szar, de általában a net mindeig jól megy, pedig egy iskolából szerzem meg és nem pedig szolgáltató adja.De akinek ADSL van a közelében és ez nem igyé van az kötese be azt azzal nincs ennyi macer, de nekünk ez is tiszta király, hogy ennyi lehetőségünk van
-
Petek
tag
válasz
-Jackson- #42 üzenetére
Köszi szépen, ezt megpróbálom, mert nem egyedülálló tanyán lakok / bár a lakcímem tanya V.ker / majdnem olyan sűrün vannak itt már a házak, mint a városban lévő utcákban,
mondjuk a 15-20 előfizu nemtom hogyan fog összejönni, de ha ha ez a megoldás lehetséges, akkor agitálni fogok a környéken -
-Jackson-
őstag
nálam ugyanez volt a helyzet, ''tanyán'' lakok (najó, nemkonkrétan tanya, de se vezetékes teló, se kábeltv), és a fibernet segített. tanyaközpontba szektorsugárzó antenna, háztetejére 2.4GHz-s antenna(15*20cm talán), 512/512-es előfizu, 11k+tréfa.
hát ugye az ára nemtúl baráti, de ez van, vagy a voda gprs
naigen, 512/512... az első felszerelt szektorsugárzóval is jóesetben 1/1Mbitem volt(rosszesetben 256), az új nagyobb teljesítményű felszerelése után pedig rendre 2.2 - 3.6Mbites sebességeket mérnek a tesztoldalak
tizen-huszonikszes-es pingek cs alatt, nagyritkán van kis (500-as ping) lag, de ezcsak egy pillanat erejéig (itt az angyalok hozzák a netet, perszehogy nemolyan stabil, mint az adsl/kábel). szóval kb a bme-kolisoknak szokott csak jobb pingje lenni mint nekem. eddigi legjobb letöltésem 380k/sec volt, sztem az ugye nemrossz
ha baján van fibernet(gondolom csakmár), akkor teló oda, és a mikrós megoldásra (opticon) rákérdezni.
ja igen, azért a környéken 15-20 előfizu szükséges hogy kiépítsék (drága a szektorsugárzó), magyarul különálló tanyára nemfogják bekötni
mégegy dolog, a 2.4GHz-s antenna vagy 12 Mbitet elvisel, szóval későbbi bővétésnél bármi megtörténhet -
Petek
tag
de ha netán tud valaki más megoldást csak szóljon, mert nálunk se kábeltv, se vezetékes teló, és én másról nem hallottam még. sajna 100 m-rel kijjebb lakok mint a város vége tábla, ezért a szomszéd utcában van minden, nálunk meg semmi
-
sirály12
őstag
kissé off.
Miért a multimédiában van ez a totyik? Nem inkább hálózatok/szolgáltatók? -
sirály12
őstag
Ahol dolgozom is ien van kiépíte. Hoztak egy jó antennát, meg egy pár cuccot és voálá, 30Km-ről jön a jel. Sajna kicsit lassú csak 128-as szimetrikus vonal, de most még kapunk egy 256-osat is mellé. Azt toom, hogy a cucc amit hoztak 2*2Mb-et tud.
-
Cimbalmos
csendes tag
Nekem egy évig volt Antenna RT-s mikrohullámom, de tavaly decemberben sikeresen Axelero kábelnetre cseréltem. Sajna akkor nagyon sokat szarakodott, és én ebbe untam bele. Nem tudom, hogy azóta változott-e, de akkor a support-nak nagyon korlátozott jogai voltak, ha valamiért nem ment a net. Nem indíthattak újra egyetlen szervert sem, csak max. a tornyot, ahonnan vettem a jelet. Így előfordult, hogy pénteken este elment a jel, és csak hétfőn, a pesti központ munkakezdésekor jött ismét vissza. Ennyit a 24 órás szolgáltatásról... Ha ez azóta változott, akkor vágj bele, mert mostmár a jel nagyon jó, ahogy hallottam, és nem is olyan drágák, mint akkor. Annak idején az 5 gigás csomagért havi tízet kellett fizetnem. Most ennyi a korlátlan az Axelero-nál, és karácsonyig megint akcióznak...
-
Petek
tag
Van valakinek újabb információja a témával kapcsolat? Én bajai vagyok, és itt az Antenna Távkölési RT a szolgáltató, esetleg volt már valakinek ennél a szolgáltatónál előfizuja?
-
T 1000
aktív tag
Szia! Nekem mikrohullámú netem van, igaz Debrecenben.Én ku...ára meg vagyok elégedve vele, pláne, hogy 386 kb/s-ra fizettem elő, de valami oknál fogva 1.5 megával jön a cucc. A technikáról annyit, hogy egy 20x20-as müanyag antenna veszi a jelet a templom! toronyról+ van egy kis kütyü egy dobozban, amitől router kábelen jön a gépig a net. Remélem nem írtam hülyeséget, ha ugyannarról beszélünk, és a technikai oldal érdekel, szerintem penge a dolog!
-
Esmein
nagyúr
Volt már mikrós netem 1 évig. Annál többet csak a matáv isdn miatt káromkodtam. Szépen tölt lefel 60k-val, zsir. aztán megszakad gyorsan egymás után 6x. vagy 2 napig egyszer se. de napi 2-3 szakadás megvolt. Pingek kb mint egy 56k-s modemen. Éjjel mint egy isdn.
-
uzsz
senior tag
Egy mikrohullámú netszolgáltató úgy bérli a frekvenciát az ANTENNA HUNGÁRIA-tól ugye? Csak azért mert a mi kis falunkban ügyködő cégecskéről még csak nem is hallottak ''entennáéknál''. Most akkor mi is van?
-
uzsz
senior tag
Most olvastam a WLL2003 szerződésén, hogy a minimum sebesség az 1Megabit/s 40főre bontva. Az zsééér?
-
róland
veterán
Hali!
Én megkérdeztem, igaz kb. egy éve, a paramétereket.
Tehát az akkori információk:
1., Bárhová telepítik, de a 100 m-en belül elérhető előfizetők számától függ az előfizetési díj. Akkor 10 előfizetőnél 6250,- Ft (bruttó) volt a havidíj.
2., A mikrohullámú egységtől 100 m-es körben vitték ki a kábelt.
3., Állítólag 2Mbit/s / 64 kbit/s -os asszimetrikus adatátvitelért kérték a díjat, de a rendszer szimmetrikusan működött.
4., a 2Mbit/s az elméleti maximunma volt a rendszernek.
5., Saját tapasztalat: kipróbáltam az ilyen megoldásukat, szerintem egész jó volt.
6., Bővebb információt ők tudnak mondani. Ha nemakarsz telefonálni, akkor szerintem menj be a céghez. (Zeg., Kossuth L. u. bolt)
Sok sikert. -
intelfan
aktív tag
Mikrohulámú internetre csak akkor érdemes előfizetni ha dsl/kábeles elérésre nincs lehetőség.
Nagyon sok szívás van vele, de nem a mikrohullámú átvitel miatt hanem azért mert ált. pici cégek foglalkoznak lakossági nem céges mikrohullámú rendszerek kiépítésével/üzemeltetésével és gondolom emiatt sok probléma van velük.
-ügyfélszolgálat van/nincs
-hétfégi, esti leállás-hiba esetén szerlnek vagy nem
-külföldi sávszél alulméretezés
-kapcsolat stabilitása PCI helyett usb illesztő kártyával stb. -
vallas
őstag
Hali!
Zalaegerszegen a Zalaszám Informatika Kft. jóvoltából, már több mint két éve mûködõ,
több társasházban is nagy megelégedettséggel használt
Szélessávú Mikrohullámú Internet
szolgáltatást minél több helyen szeretnénk elérhetõvé tenni.
Rendszerünk fõbb jellemzõi:
Zalaszám Internet (mikronet)
Szélessávú Internet hozzáférés, akár 1Mbit (1024/1024) (azaz 128kb/s) szinkron fel/letöltési sebesség
Korlátlan felhasználás (akár napi 24 órában, egész hónapban)
Korlátlan forgalom (mind fel- mind letöltés)!
Korlátlan e-mail tárhely és küldési/fogadási méret
WEB/FTP szerver lehetõség, internetes tárhely
100Mbit-es belsõ gép-gép kapcsolat
Telefonvonalat nem igénylõ, telefonköltség nélküli szolgáltatás
Kedvezõ ár! Bruttó 6.250,- Ft/hó elõfizetési díj,
TOVÁBBI KÖLTSÉGEK NÉLKÜL!*
Mivel a lehetõséget csak megfelelõ számú elõfizetõ és bizonyos technikai feltételek megléte
esetén tudjuk biztosítani, kérjük lépjen kapcsolatba ügyintézõnkkel, telefonon az
502-572-es telefonszámon, illetve e-mailben az ugyfel@zalaszam.hu címen.
Igény esetén ügyintézõnk személyesen is felkeresi Önt!
* Fenti árunk az ÁFÁ-t igen, a kiépítés díját nem tartalmazza.
2 éves szerzõdés esetén nics belépési költség!!!
http://www.zalaszam.hu
Ilyen info kellene? -
uzsz
senior tag
Hallott már valaki a WLL2003 nevű cégről? Jánoshalmán ők csinálgatják a mikrohullámú netet, már kb 3hónapjka csak ígépreteket hallunk, hogy mikor lesz net, belső hálózat ugyan van. A Belső háló elvileg 11Mbit, persze ha nem terheli agyon az a pár gép, ami többnyire fent van. A net-es emberkék még nem is nagyon nyomulnak rajta. Elég borulátó vagyok, nem tűnik stabilnak a dolog. A netről még semmi hír, ha lesz szólok, hogy milyen.
-
fronter
csendes tag
Sziasztok!
Nekem lesz egy mikrós netem itt Cegléd közelében.
Csemő mellett lakom 7 km-re a falutól, és azt mondják hogy lehet hogy nem
tudják beköttetni, de egy speciális antennávil igen. És én 512kbit/sec-os
garantált sebességet írnak, és még azt is hogy ez a legkorszerűbb adatátviteli
technológia.
Mi a véleményetek erről, mert szerintük ez még jobb az ADSL-nél, sőt a faluban
még az sincs.
Szerintük nincs akadás sem az elérésben, szóval a legjobb reményeket fűzöm
ehhez a nethez. -
supercow
őstag
itt nézz körül: http://wireless.lap.hu
-
Goose-T
veterán
Köszi az infókat.
-
Én a helyedben egyelőre várnék ezzel. Ugyanis a Matáv-lobby hatására olyan törvényt fogadtak el (az EU-ra hivatkozva, de az EU-s gyakorlattal ellentétesen), ami a mikrohullámú adatátvitelt 10 mW-ra korlátozza. Tehát BlueTooth mehet, mikrohullámú internetszolgáltatás nem. Ha megnézed, a nagyobbak (pl. EnterNet) is szüneteltetik a hálózatépítésüket. Annak idején tele is volt minden az erről szóló cikkekke.
-
Jester.c
aktív tag
http://home.datanet.hu/szolgaltatasok/mdsl/
elég veszélyes -
alga
tag
Az általad majdnem helyesen leírt oldalon van e-mail cím is, az ügyfélszolgálat menüpontban. Jól eldugták.
Ha ott teszed fel a kérdésedet, kicsit nagyobb az esélye, hogy korrekt választ kapjál. És pénzbe sem kerül.
Én annyit hallottam, hogy ez a módszer akkor működik, ha a lakóhelyedről rálátsz az ő antennájukra (amit kiemelkedő helyekre szoktak tenni), és rossz időjárás esetén nem feltétlenül működik jól.
Az én lakóhelyemen 64-384 kbps közötti sebességgel árulják, (fel és letöltési sebesség azonos), korlátlan hozzáféréssel 6250-20000 Ft (ÁFA-val).
Azaz szerintem lassú és nem igazán olcsó az ADSL-hez képest. A modem helyett, ha nincs ADSL, jó lehet. De ez nem ugyanaz a város, nem ugyanaz a cég.
Alga -
Goose-T
veterán
Valószínüleg a telefonos kisasszonyok minden részletre kitérô technikai leírást tudnak adni nekem... ja... ha meg kérdezek, a lehetô legnagyabb szakértelemmel válaszolnak. Tudod mit? Vedd úgy, hogy felhívtam és nem tudtam meg semmit. Egész egyszerüen érdemi információkra van szükségem, sok helyen van már ilyen.
-
Goose-T
veterán
Hali!
Szeretnék ilyen szolgáltatásra elôfizetni, elvileg van is itt Zalaegerszegen, de a cég (Zalaszám, http://www.zalaszom.hu) honlapján abszolút semmi információ nincs errôl, mintha nem is lenne ilyen. Az újságban viszont hirdetik, de ott nem térnek ki semmilyen részletre.
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Okos Otthon / Smart Home
- Nagyon erős ajánlat lett CMF Phone 2 Pro
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Milyen monitort vegyek?
- Mozilla Firefox
- sziku69: Szólánc.
- Milyen NAS-t vegyek?
- Genshin Impact (PC, PS4, Android, iOS)
- További aktív témák...
- Geforce GTX950 2GB OC
- Apple Watch SERIES 8 45mm gold GPS + Cellular, STAINLESS STEEL! Akkumlátor 100%!
- Vadonatúj iPhone 13 PRO 128GB alpine green KÁRTYAFÜGGETLEN! 6 hó garancia!
- iPhone 16 128GB ultramarin 1 hónapos! MEDIAMARKT számla, 3 év Apple garancia! Makulátlan! + tok!
- Ducky Shine 5 RGB Brown switch
- HP 200W (19.5V 10.3A) kis kék, kerek, 4.5x3.0mm töltők + tápkábel, 928429-002
- AKCIÓ! ASUS TUF Gaming FX707VI GAMER notebook - i7 13620H 16GB RAM 1TB SSD RTX 4070 8GB W11
- Asus TUF Gaming F16 (2024) FX607JV Grey - 16" / Intel Core i7-13650HX / 16GB / 1 TB SSD / NVIDIA
- Android 4K TV okosítók / új állapotban / 12 hónap garanciával
- Xiaomi Redmi Note 12 Pro 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest