Hirdetés
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- TCL LCD és LED TV-k
- Hosszabb ideig maradna a TSMC-nél az Intel
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Hobby elektronika
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- OLED monitor topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
bolya53
újonc
Segítséget szeretnék kérni Genius mikrofon bekötéséhez PC-be. Kimenő hangom van, de bejövő nincs.
Mit kellene csinálnom?
Üdv.
bolya5 -
Doni0
csendes tag
Szia!
Thx....
Még annyit elmondanál, hogy esetleg a mit is keressek konkrétan tudnál nekem akár egy ilyen készüléket linken mutatni?Am én kerestem, de egyik sem egyértelműen használható számítógéphezEgyébként én is hallottam, hogy egy egyszerű mobil headset is jó, de venni kell hozzá usb átalakítót vagy mit jól tudom?Ilyen egyszerű lenne, hogy veszek egy headsetet bármilyen márkát és usb átalakítót?
Köszönöm, hogy segítettél!
Am, ha tudnál még segíteni hálás lennék... -
Doni0
csendes tag
Mit gondoltok létezik-e olyan, hogy vezeték nélküli(csak) mikrofon számítógéphez ?Tulajdonképpen olyan kellene, mint egy headset.
Egyébként csak arra kellene, hogy a saját hangom továbbítsa egy másik fél felé....
-
Csicsi456
csendes tag
Sziasztok!
Lenne egy kérdésem- egy M-Audio Audiophile 2496-os hangkártyáramivel és hová lehet mikrofont csatlakoztatni?
A választ előre is köszönöm!!!!!!!!! -
Ja no
aktív tag
Nem szabad de szokták. Főleg régen a hősidőkben
De ne direkt hanem ellenálláson keresztül közösítsd a melegpontokat.
Ha mégis direktbe kötöd össze, akkor az egyik miki feszültsége mozgatni fogja a másik miki membránját (diamikus eszközt feltételezve) és viszont. Tehát szépen megszínezik egymást, de műxik...
(régi hangtechnika könyvekben is van ilyen ''kapcsolás'', az ellenállásértéket nem tudom sajna)
A miki jelszintet fogadó bemenetre azért ne kösd be a vonaljelet. (bocs ha triviális dolgot írok csak mostmár egy kicsit összekavarodtam, hogy mit szeretnél és hova)
A kamera amúgy milyen? -
And
veterán
Hi! Én nem csinálnék ilyen bekötést, az biztos. Nem mintha káros v. hasonló lenne, de nem korrekt megoldás két jelforrást így párhuzamosítani. (Nem véletlenül találták ki a mixereket, ha csak úgy összekötnénk a vezetékeket, furcsa dolgok történnének.) Meg kell oldani, hogy a források - azaz a mikrofonok - ne ''hassanak vissza'' egymásra, és a forrásimpedanciák se kapcsolódjanak párhuzamosan.
-
-
Értem, de a lényegen nem változtat, hogy csak külső bemenetre tudod rákötni.
Ha nem elég a jelszint ekkor valahogy erősíteni kell rajta, de ezeknek is a szabvány jelszinttel kell rendelkezniük. (Mi egy keverőt használtunk anno, de nekünk több eszköz is volta rajta. Deckek, CDk, lemezjátszók. stb. Amúgy ha jól emléxem azok a jelek sem 1V-osak hanem csak 0,75 de lehet tévedek)
[Szerkesztve] -
Ja no
aktív tag
A mikroport alatt én a rádióadós történet értem. Egyébként azok meg (mármint maga a miki) általában nem dinamikus mikik, hanem kondi vagy elektrét. A két utóbbinak kell adni tápfeszt is, mert különben nem műxik. És valszeg ez megy/menne a gyürü érintkezőre. Lehet, hogy ezért nem szuperál?
-
Üdv
Mert a mikroport azt külső bemenetre kell kötni, nem a mikrofonra. Ugyanis (hú ez most,hogy mondjam el, sajna annyira nem volt még szükségem rá, részletesen utánna nézzek.) annak aki menetén hasonló jel van mint pl a cd lejátszókén amit csak erősítőre kell kötni. Bocs ezt most jól megmondtam, de a lényeg az, hogy ha a mikrofon helyére kötöd akkor nem fog menni, ha van külső jelforráshoz bemeneted akkor arra kösd rá.
[Szerkesztve] -
driver18
tag
OK, kösz, ez eddig működik!
Két vezetékes mikrofonnal tökéletes, de úgy is működnie kellene, hogy az egyik vezetékes mikrofon, a másik pedig mikroport. DE, ha a mikroportot kötöm rá és az egyik vezetékes mikit, akkor már nem buli. De miért? (a mikroport jack-dugója: középső gyűrű nincs bekötve) -
Ja no
aktív tag
leblankolod.
Az árnyékolást (minkét mikiét) összesodrod és ráforrasztod a jack-dugó leghosszabb érintkezőjére. (ez az amit vissza is tucc ''krimpelni'' hogy megfogja a kábelt)
a másik két kis tüsökre meg a kábelek belső erét. (ez ált piros) Egyiket az egyikre, másikat a másikra.
A mikrofonkábeled amúgy 1 ér plusz árnyék?
Ha két ér plusz árnyék van a mikiden, akkor a két belső ér közül a mindkét kéket szintén az összesodort árnyékokhoz kell kötni. A pirosakat pedig meg mint ahogy az előbb taglaltam.
Ha összetéveszted a pirosat a kékkel nem nagy gond, csak akkor az fázist fog fordítani...
Ne felejtsd el rátenni a jack kupakját a kábelekre még forr. előtt.
[Szerkesztve] -
Bubu79
addikt
Bocs, azt hittem PC-re kell
Elvileg barkácsolnod kell egy olyan elosztót, amin a kamerába menő vége sztereo Jack, a másik vége pedig 2 mono aljzat ( ''lengő'').
A bekötése pedig úgy van, hogy ha letekered a szerelhető sztereo jack dugó burkolatát, akkor a leghosszabb részhez forrasztod az árnyékolt kábel árnyékolását, a két maradék pontra pedig a mikrofonoktól jövő árnyékoláson belül jövő szigetelt eret.
A mono aljzatoknál szintén ilyen a bekötés - a hosszú ( amivel meg lehet ''fogni'' a vezetéket ) az árnyékolás, a maradék a szigetelt ér.
De az is előfordulhat, hogy ilyet készen is kapni - esetleg nézd meg elektronikai kereskedésekben. -
Ja no
aktív tag
3,5-es sztereo jack aljzat van a kamerán, ugye?
Ha igen (és tényleg sztereo), akkor a dugón a csúcs az egyik csatorna melegpontja, a gyürü a másik, a maradék pedig mindkét csatorna földje.
( a ''meleg'' ált piros kábel; a föld (vagy: ''hideg'') pedig kék vagy fekete.)
Mikor rákötöd a két mikit, kocogtasd meg külön-külön őket, hogy valóban két külön csatornát érzékel-e a bemenet.
[Szerkesztve] -
Bubu79
addikt
A mikrofon bemenet nem sztereo, bár úgy néz ki. A Jack dugó egyik érintkezője a bemenet, a másikon az egyes erősítős mikrofonok által használt 5V megy ki ( hogy melyik melyik, azt most ne kérdezd meg, mert nem néztem még sosem).
Ha két mikrofont akarsz használni, akkor vagy két hangkártyát használsz, vagy egy erősítőn keresztül a második mikrofon jelét a vonal bemenetre ( kék ) kötöd.
Szvsz ez a kérdés mehetett volna az Azonnali kérdések órájába is... -
driver18
tag
Hi!
A kérdésem a következő: két mono mikrofont szeretnék egy mikrofonbemenetre kötni, mert sajna csak egy bemenet áll rendelkezésemre. A mikrofonbemenet sztereó. Hogyan tudom a legegyszerűbben rákötni?
Thx
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BorosPoH!ár
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- TCL LCD és LED TV-k
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Windows 11
- Hosszabb ideig maradna a TSMC-nél az Intel
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Xbox tulajok OFF topicja
- Teljes verziós játékok letöltése ingyen
- Megjelent a Realme GT7, a márka legolcsóbb csúcsmobilja
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A22/Samsung Galaxy A23/Samsung Galaxy A25/Samsung Galaxy A05s
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 32GQ850-B - 32" NANO IPS ATW / 2560x1440 / 260Hz 1ms / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync / HDR 600
- Honor X8c 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Dell Latitude 5310, 5410, 5420, 5430, 7210 2-in-1
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest