Hirdetés
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Amazon Fire TV stick/box
- Milyen videókártyát?
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen cserélhető objektíves gépet?
- ASUS notebook topic
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Új tokozással jön az Arrow Lake utódja?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ja no
aktív tag
Nem szabad de szokták. Főleg régen a hősidőkben
De ne direkt hanem ellenálláson keresztül közösítsd a melegpontokat.
Ha mégis direktbe kötöd össze, akkor az egyik miki feszültsége mozgatni fogja a másik miki membránját (diamikus eszközt feltételezve) és viszont. Tehát szépen megszínezik egymást, de műxik...
(régi hangtechnika könyvekben is van ilyen ''kapcsolás'', az ellenállásértéket nem tudom sajna)
A miki jelszintet fogadó bemenetre azért ne kösd be a vonaljelet. (bocs ha triviális dolgot írok csak mostmár egy kicsit összekavarodtam, hogy mit szeretnél és hova)
A kamera amúgy milyen? -
And
veterán
Hi! Én nem csinálnék ilyen bekötést, az biztos. Nem mintha káros v. hasonló lenne, de nem korrekt megoldás két jelforrást így párhuzamosítani. (Nem véletlenül találták ki a mixereket, ha csak úgy összekötnénk a vezetékeket, furcsa dolgok történnének.) Meg kell oldani, hogy a források - azaz a mikrofonok - ne ''hassanak vissza'' egymásra, és a forrásimpedanciák se kapcsolódjanak párhuzamosan.
-
-
Értem, de a lényegen nem változtat, hogy csak külső bemenetre tudod rákötni.
Ha nem elég a jelszint ekkor valahogy erősíteni kell rajta, de ezeknek is a szabvány jelszinttel kell rendelkezniük. (Mi egy keverőt használtunk anno, de nekünk több eszköz is volta rajta. Deckek, CDk, lemezjátszók. stb. Amúgy ha jól emléxem azok a jelek sem 1V-osak hanem csak 0,75 de lehet tévedek)
[Szerkesztve] -
Ja no
aktív tag
A mikroport alatt én a rádióadós történet értem. Egyébként azok meg (mármint maga a miki) általában nem dinamikus mikik, hanem kondi vagy elektrét. A két utóbbinak kell adni tápfeszt is, mert különben nem műxik. És valszeg ez megy/menne a gyürü érintkezőre. Lehet, hogy ezért nem szuperál?
-
Üdv
Mert a mikroport azt külső bemenetre kell kötni, nem a mikrofonra. Ugyanis (hú ez most,hogy mondjam el, sajna annyira nem volt még szükségem rá, részletesen utánna nézzek.) annak aki menetén hasonló jel van mint pl a cd lejátszókén amit csak erősítőre kell kötni. Bocs ezt most jól megmondtam, de a lényeg az, hogy ha a mikrofon helyére kötöd akkor nem fog menni, ha van külső jelforráshoz bemeneted akkor arra kösd rá.
[Szerkesztve] -
Ja no
aktív tag
leblankolod.
Az árnyékolást (minkét mikiét) összesodrod és ráforrasztod a jack-dugó leghosszabb érintkezőjére. (ez az amit vissza is tucc ''krimpelni'' hogy megfogja a kábelt)
a másik két kis tüsökre meg a kábelek belső erét. (ez ált piros) Egyiket az egyikre, másikat a másikra.
A mikrofonkábeled amúgy 1 ér plusz árnyék?
Ha két ér plusz árnyék van a mikiden, akkor a két belső ér közül a mindkét kéket szintén az összesodort árnyékokhoz kell kötni. A pirosakat pedig meg mint ahogy az előbb taglaltam.
Ha összetéveszted a pirosat a kékkel nem nagy gond, csak akkor az fázist fog fordítani...
Ne felejtsd el rátenni a jack kupakját a kábelekre még forr. előtt.
[Szerkesztve] -
Bubu79
addikt
Bocs, azt hittem PC-re kell
Elvileg barkácsolnod kell egy olyan elosztót, amin a kamerába menő vége sztereo Jack, a másik vége pedig 2 mono aljzat ( ''lengő'').
A bekötése pedig úgy van, hogy ha letekered a szerelhető sztereo jack dugó burkolatát, akkor a leghosszabb részhez forrasztod az árnyékolt kábel árnyékolását, a két maradék pontra pedig a mikrofonoktól jövő árnyékoláson belül jövő szigetelt eret.
A mono aljzatoknál szintén ilyen a bekötés - a hosszú ( amivel meg lehet ''fogni'' a vezetéket ) az árnyékolás, a maradék a szigetelt ér.
De az is előfordulhat, hogy ilyet készen is kapni - esetleg nézd meg elektronikai kereskedésekben. -
Ja no
aktív tag
3,5-es sztereo jack aljzat van a kamerán, ugye?
Ha igen (és tényleg sztereo), akkor a dugón a csúcs az egyik csatorna melegpontja, a gyürü a másik, a maradék pedig mindkét csatorna földje.
( a ''meleg'' ált piros kábel; a föld (vagy: ''hideg'') pedig kék vagy fekete.)
Mikor rákötöd a két mikit, kocogtasd meg külön-külön őket, hogy valóban két külön csatornát érzékel-e a bemenet.
[Szerkesztve] -
Bubu79
addikt
A mikrofon bemenet nem sztereo, bár úgy néz ki. A Jack dugó egyik érintkezője a bemenet, a másikon az egyes erősítős mikrofonok által használt 5V megy ki ( hogy melyik melyik, azt most ne kérdezd meg, mert nem néztem még sosem).
Ha két mikrofont akarsz használni, akkor vagy két hangkártyát használsz, vagy egy erősítőn keresztül a második mikrofon jelét a vonal bemenetre ( kék ) kötöd.
Szvsz ez a kérdés mehetett volna az Azonnali kérdések órájába is...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Nők, nőügyek (18+)
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- BestBuy topik
- Nintendo Switch 2
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Háztartási gépek
- Synology routerek
- BestBuy ruhás topik
- MasterDeeJay: Kínai DDR5 második felvonás - Puskill PSK-D5M4800BH-16G
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i3 10105F 16/32/64GB RAM RX 6600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy A32 4G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Csere-Beszámítás! Samsung Odysseg G5! 32COL / 2560X1440P Monitor.
- Telefon felváráslás!! Samsung Galaxy S22/Samsung Galaxy S22+/Samsung Galaxy S22 Ultra
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest