Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Sztrogacsev

csendes tag

ja és még valami: néha sikerül megúsznom a fagyást: amikor a megáll az éppen futó program és az egeret még darabosan tudom mozgatni, akkor gyorsan nyomok neki egy alt+F4-et, kicsit nehézkesen bezárja a programot és minden ok... ujra elindítom a programot és fut...

• Sztrogacsev

csendes tag

válasz nyikszi #91 üzenetére

tudnál ajánlani jó proci tesztelőt?

fagyás: egyszerűen megáll minden a képernyőn, semmi mozgás, az egér kurzor sem mozog... nem reagál billentyűzetre (ctrl+alt+del, vagy alt+F4) se egér mozgatásra, kattintásra... ha várok egy órát akkor is ugyanaz a helyzet... csak a restart gombra reagál... újraindul és megint működik egy darabig...
    szoktam figyelni a windows feladatkezelőjét, és fagyáskor a proci teljesítménye felugrik 100 %-ra...
    kékhalál csak párszor fordult elő...

egyébként köszi a tippet! kipróbálom! ;)
    (ti vagytok minden reményem...)

• Sztrogacsev

csendes tag

Sziasztok!

Egy igen bosszantó problémával kűzdök: belassul, lefagy (néha kék halál is bejátszik) a gépem "terhelés" (akár már 2 program egyidejű futása is okozza) alatt... kb. úgy viselkedik, mintha alig lenne RAM a gépben, pedig van bőven... ja és ilyenkor a CPU teljesítmény 100 %-on erőlködik.... (pl. egy winamp és egy bs-player egyidejű futtatásakor rövid időn belöl lefagy a gép)

előzmények: kék halál állandó jelleggel, amit meguntam és leformáztam a winyót... win telepítés nem ment, kiderült rossz az egyik RAM... kicserélve, letesztelve mindkettő, hibátlan... win simán települt... aztán egy idő után elkezdődtek a fagyások és azóta is tartanak...

Mi lehet a probléma? merre keresgéljek?

A RAM elvileg teljesen jó (Memtest 86+-al és még 2 másik DOS alapú memoria tesztelővel is hibátlanul működnek)
    Egyik ismerősöm azt mondta, lehet a processzorral van valami gond (a belső cache hányt be)... ezt hogyan lehet ellenőrizni?

Config:
    Alalplap: ASUS A7N8X-X (nVidia-nForce2-400)
    Processzor: AMD Athlon XP, 1100 Mhz
    RAM: 512+1024 MB, DDR 400
    Videokártya: Sapphire Radeon 9200 Series (128 MB)
    HDD: 80 GB Maxtor + 320 GB Seagate SATA HDD (mindkettő SATA vezérlő kártyával csatlakozik az alaplaphoz)

Új hozzászólás Aktív témák