Új hozzászólás Aktív témák
-
Sztrogacsev
csendes tag
ja és még valami: néha sikerül megúsznom a fagyást: amikor a megáll az éppen futó program és az egeret még darabosan tudom mozgatni, akkor gyorsan nyomok neki egy alt+F4-et, kicsit nehézkesen bezárja a programot és minden ok... ujra elindítom a programot és fut...
-
Sztrogacsev
csendes tag
tudnál ajánlani jó proci tesztelőt?
fagyás: egyszerűen megáll minden a képernyőn, semmi mozgás, az egér kurzor sem mozog... nem reagál billentyűzetre (ctrl+alt+del, vagy alt+F4) se egér mozgatásra, kattintásra... ha várok egy órát akkor is ugyanaz a helyzet... csak a restart gombra reagál... újraindul és megint működik egy darabig...
szoktam figyelni a windows feladatkezelőjét, és fagyáskor a proci teljesítménye felugrik 100 %-ra...
kékhalál csak párszor fordult elő...egyébként köszi a tippet! kipróbálom! ;)
(ti vagytok minden reményem...) -
Sztrogacsev
csendes tag
Sziasztok!
Egy igen bosszantó problémával kűzdök: belassul, lefagy (néha kék halál is bejátszik) a gépem "terhelés" (akár már 2 program egyidejű futása is okozza) alatt... kb. úgy viselkedik, mintha alig lenne RAM a gépben, pedig van bőven... ja és ilyenkor a CPU teljesítmény 100 %-on erőlködik.... (pl. egy winamp és egy bs-player egyidejű futtatásakor rövid időn belöl lefagy a gép)
előzmények: kék halál állandó jelleggel, amit meguntam és leformáztam a winyót... win telepítés nem ment, kiderült rossz az egyik RAM... kicserélve, letesztelve mindkettő, hibátlan... win simán települt... aztán egy idő után elkezdődtek a fagyások és azóta is tartanak...
Mi lehet a probléma? merre keresgéljek?
A RAM elvileg teljesen jó (Memtest 86+-al és még 2 másik DOS alapú memoria tesztelővel is hibátlanul működnek)
Egyik ismerősöm azt mondta, lehet a processzorral van valami gond (a belső cache hányt be)... ezt hogyan lehet ellenőrizni?Config:
Alalplap: ASUS A7N8X-X (nVidia-nForce2-400)
Processzor: AMD Athlon XP, 1100 Mhz
RAM: 512+1024 MB, DDR 400
Videokártya: Sapphire Radeon 9200 Series (128 MB)
HDD: 80 GB Maxtor + 320 GB Seagate SATA HDD (mindkettő SATA vezérlő kártyával csatlakozik az alaplaphoz)
Új hozzászólás Aktív témák
- AMD Ryzen 7 3800XT (AM4)
- AMD Ryzen 9 3900X 12-Core 3.8GHz (64M Cache, Up to 4.6GHz) AM4 Box Processzor!
- AMD Ryzen 7 3700X 8-Core 3.6GHz (32M cache, up to 4.4GHz) AM4 Processszor!
- Intel Core i9-9900K 8-Core 3.6GHz LGA1151 (16M Cache, up to 5.00 GHz) Processzor!
- Intel Core i9-9900KF 8-Core 3.6GHz LGA1151 (16M Cache, up to 5.00 GHz) Processzor!
- Azonnali készpénzes Sony Playstation 4 Slim / PS4 Pro felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- ASUS TUF Gaming F15 FX506 - 15.6"FHD IPS 144Hz - i5-11400H - 8GB - 512GB - RTX 3050 Ti - 1,5 év gari
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A70/Samsung Galaxy A71/Samsung Galaxy A72
- LG 27GR95QL - 27" OLED / Limitált LoL Edition / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync
- Lenovo Yoga Pro 9 (16IMH9) - Intel Core Ultra 9 185H, RTX 4060, 32GB, érintős ELKELT
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest