Hirdetés
- Azonnali fotós kérdések órája
- Samsung LCD és LED TV-k
- 3D nyomtatás
- Milyen monitort vegyek?
- Modding és elektronikai kérdések
- 15+ Windows TIPP, amit eddig SENKI nem mutatott meg!
- Azonnali notebookos kérdések órája
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
sonix888
csendes tag
Mostmár működik hibamentesen,tökéletesen!
Inkább a proceszor kapcsolt let ebben biztos vagyok.Megnéztem a diódákat a proci körül,hogy meg vanak e púposodva,de nem.
Új tápegység van bene! Szétszedtem az egész gépet ahogy csak tudtam és aztán összeraktam megint(unalmamban),és aztán jó lett!
Lehetséges hogy a processzoron nem volt jól a borda,és a zselé is teljesen beszáradt, tettem rá új zselét.
A videokártya nem tud túlmelegedni,mert a biztonság érdekében tettem rá hűtést, ami nem is hűti túlságosan le.
Az alaplap nem hiszem hogy kukába való lenne. 3 éve birja már nállam és még soha nem nyirt ki semmit!én meg vagyok elégedve ezel az alaplappal,persze újjítás nem ártana,mert hát követni kell a számítógépek fejlődését,már ha lehetséges.
De azért köszi a segítséget!
-
Thrawn
félisten
1.
2.
3.Elolvastad te azt a cikket amit linkeltél? Szerintem nem. Ráadásul már lassan négy éves, és még sosem hallottam, hogy a PEG kinyírt volna egy VGA-t. Mellesleg akkor kapcsolod ki amikor akarod (enyémben is van, kikapcsoltam mert én szeretem a VGA-mat tuningolni).
i915P és i925X chipes lapokkal kezdődött a PEG pályafutása, azóta szinte mindegyik lapjukban benne van.
Megőrülök!
-
Thth
csendes tag
"a probléma akkor kezdődött amikor megvettem az új videokarit."
Ezután egyértelmű.
Valószínűleg nem szereti az alaplapod a VGA-t. Lehet, hogy nagyon meleg van a házadban, és emiatt nem bírja a videókártya. Tapogasd meg a bordáját menet közben a VGA-nak, nem forró-e. Ha máshol jól megy, akkor egyértelmű hogy nem passzol valamivel a gépedben a kártya. De lehet hogy a kártya hibás, ilyen rejtett hibája van.Az is segítene, ha leírnád, hogy pontosan mikor sötétül el, és az elsötétülés azt jelenti-e hogy lefagy, megáll, stb. vagy egyszerűen elsötétül pár mp-re a monitor.
De szinte biztos, hogy az Asus alaplap a hibás, ami köztudottan egy elektronikai hulladék.
A prémiumnak számító Asus alaplapok ajándéka: A VGA halál. Itt olvashattok róla: [link]
(Röviden: Kikapcsolhatatlan rejtett funkcióval kegyetlenül tuningolja a beletett VGA-kat. Manapság ezért van némi fölényben.)
Szerintem a kártyád nem bírja az alaplap eröltetett túlhajtását, és emiatt van a hiba. -
sonix888
csendes tag
Sziasztok! Lehet hogy nem jó helyre irok,de procira gyanakszom!
Az a problémám,hogy játék közben, és nagy pc etrhelésnél hirtelen elsötétül a monitorom,mintha kikapcsolna a proci,de a hűtők mennek tovább!
Szóval a probléma akkor kezdődött amikor megvettem az új videokarit. ezt le teszteltük másnál,de ott tökéletesen ment. Vettem új tápo 500w-osat,mert azt hittem az a kicsi,de nem! a probléma továbbra is fent áll. A proci nincs húzva! Nem egy mai gép:
Asus A7V600 alaplaAMD AThlon MP 2300+ (Socket A) Proci
120 GB vinyó
1 GB RAM
GeForce 6200
500w sl-500 táp.nincs púposodás a diódákon!
Aki tud segítsen,mert én kifogytam az ötletekből!
előre i köszi! -
cimbi186
aktív tag
Csa!
Nos ,felraktam az winfost(belekerült vagy 1 napomba mire minden a helyére került,tanulság:amatör ne ugorjon mélyvizbe
).
A hiba annyiban oldodott meg,a gyengébb játékoknál már nem megy csak 50% körül ha leteszem tálcára,viszont az rFactoron nem segített csak 1-2%-ot.
Nos ebből kiderült számomra,h a Win volt a ludas,meg még az ,h az rF-hez komolyabb procit kell beszerezzek(el is kezdtem gyüjtögetni).Köszi all.
-
Sztrogacsev
csendes tag
ja és még valami: néha sikerül megúsznom a fagyást: amikor a megáll az éppen futó program és az egeret még darabosan tudom mozgatni, akkor gyorsan nyomok neki egy alt+F4-et, kicsit nehézkesen bezárja a programot és minden ok... ujra elindítom a programot és fut...
-
Sztrogacsev
csendes tag
tudnál ajánlani jó proci tesztelőt?
fagyás: egyszerűen megáll minden a képernyőn, semmi mozgás, az egér kurzor sem mozog... nem reagál billentyűzetre (ctrl+alt+del, vagy alt+F4) se egér mozgatásra, kattintásra... ha várok egy órát akkor is ugyanaz a helyzet... csak a restart gombra reagál... újraindul és megint működik egy darabig...
szoktam figyelni a windows feladatkezelőjét, és fagyáskor a proci teljesítménye felugrik 100 %-ra...
kékhalál csak párszor fordult elő...egyébként köszi a tippet! kipróbálom! ;)
(ti vagytok minden reményem...) -
nyikszi
őstag
válasz
Sztrogacsev #90 üzenetére
Processzor tesztelők is vannak. Bár nem írtad, hogy milyenek az újabb fagyások, de én kölcsön kérnék még egy tápot is és azzal is kipróbálnám.
-
Sztrogacsev
csendes tag
Sziasztok!
Egy igen bosszantó problémával kűzdök: belassul, lefagy (néha kék halál is bejátszik) a gépem "terhelés" (akár már 2 program egyidejű futása is okozza) alatt... kb. úgy viselkedik, mintha alig lenne RAM a gépben, pedig van bőven... ja és ilyenkor a CPU teljesítmény 100 %-on erőlködik.... (pl. egy winamp és egy bs-player egyidejű futtatásakor rövid időn belöl lefagy a gép)
előzmények: kék halál állandó jelleggel, amit meguntam és leformáztam a winyót... win telepítés nem ment, kiderült rossz az egyik RAM... kicserélve, letesztelve mindkettő, hibátlan... win simán települt... aztán egy idő után elkezdődtek a fagyások és azóta is tartanak...
Mi lehet a probléma? merre keresgéljek?
A RAM elvileg teljesen jó (Memtest 86+-al és még 2 másik DOS alapú memoria tesztelővel is hibátlanul működnek)
Egyik ismerősöm azt mondta, lehet a processzorral van valami gond (a belső cache hányt be)... ezt hogyan lehet ellenőrizni?Config:
Alalplap: ASUS A7N8X-X (nVidia-nForce2-400)
Processzor: AMD Athlon XP, 1100 Mhz
RAM: 512+1024 MB, DDR 400
Videokártya: Sapphire Radeon 9200 Series (128 MB)
HDD: 80 GB Maxtor + 320 GB Seagate SATA HDD (mindkettő SATA vezérlő kártyával csatlakozik az alaplaphoz) -
cimbi186
aktív tag
Köszi uraim a válaszokat!
2.5 éves a Win is rajta,még soha nem lett újra rakva.
Most biztos azt fogod mondani,h az legyen az első dolgom és láss csodát meg fog oldódni a gond)( ha tényleg azt mondod ez lesz az első dolgom)
Mellesleg mi is az a Knoppix?(bár googleba beütöttem ,de biz Isten nem jöttám rá csak félig
-
-
cimbi186
aktív tag
Sziasztok!
Sajnos az történik a procimmal,hogy 100%-on pörög minden játéknál,akkor is ha leteszem tálcára!Ezt kb.egy éve még nem csinálta!És nem is normális,ha a lányomnak elindítok 1 Barbie-s játékot mi a fenéért megy 100%-on.
Szimulátorozok rFactorral és ott jön elő nagyon az akadozás az utóbbi időben.
Melegedni sztem nem melegszik37°-os alapból ez kb. fölmegy 47°-re max.Ez utalhat kondielöregedésre?(látszatra nem pupos nem szinezödött el egyik sem)
2.5 éves konfig:Amd athlon 64 3200+,KN8 alaplap,1GB DDR400 Ram,Gf 8600Gts(új),400Wtáp,húzva nem volt soha semmi.Win.töltödik-fut szépen.
Valakinek valami ötlete a hibára lenne?
Vagy valaki szakit-aki megbízható-ajálnhatnátok aki ilyen hibára hajlandó áldozni az idejét.
Még nem kukáznám be a konfigot,ha lehet használnám1 darabig még -
SystemRoot
őstag
válasz
Mz/ts250@300 #81 üzenetére
lol, ez arc.
én a helyedben, elösször egy cmos resetet nyomnék. aztán egy bios frissítést.
Azoknál a régi athlonoknál, asszem nem volt beléjükírva a kódnév. legalábbis én úgy emlékszem hogy amikor tuninholtam akkor a neve is arányosan változott... de hogy duronná transzformálódjon...
amúgy a cache csökkenés jogos, a duronok 64kb l2-vel voltak ellátva tudtommal....ÜDv: SystemRoot
-
Thulcandra
senior tag
válasz
Mz/ts250@300 #81 üzenetére
meh ? valaki kicserélte talán míg aludtál ? mást erre nem tudok mondani így hirtelen.
vagy a magra még azért Athlon van írva?
-
Mz/ts250@300
tag
Egy athlon xp 1800+ egyik napról a másikra átkeresztelte magát duronná ,133 fsb-n fagyogatt
100on stabil.
A durva az egészben az,hogy az L2 cache is csökent 256kb-ról 64 -re
Probáltam más lapba de a helyzet ugyanaz,a bios main menüje és az everest is 64kb l2-öt lát. -
Cefet
aktív tag
No igen én is úgy használtam mindig, és valszeg még most is úgy megy.
DE, akkor azt is biztosan tudod, hogy ezek a procik nem is nagyon akartak
többet menni. Nagyjából itt volt a vége a játéknak, és a 3200+ -nak is ez volt az órajele.
Szóval szerintem is lehet, hogy proci baja lesz. Persze így akadémikus a vita, keresztpróbákkal gyorsan kiderülne.Látom megoldódott...
-
-
Telefunen
őstag
Nekem egy olyan A7V333-al volt dolgom, amire az XP csak akkor volt hajlandó feltelepülni, ha a processzor FSB-jét visszavettem 100-ra (tehát downclockoltam, AXP 2000+, hűtés megfelelő, pasztázás szintén, sarkak teljesen épek, a ram Corsair VS 400-as volt, szintén tutira hibátlan). Egyébként még a telepítés közben (a legelején), mindenféle hibaüzenettel leállt a win..
-
kymco
veterán
Itt egy alaplap sorozattal volt gond..
Soltek i815 chipset Ebből eddig kb 8 döglött be, meg PII-es Zenith gépekből kb 5. Nos ez volt a nagyja...
Egyébként a tápellátás (állítólag) védőföldeléses...
Egyébként kb 80 gépes számítógéppark rendszergazdája vagyok 9 éve, tehát volt miből merítenem -
vitoker
csendes tag
Hát a hdd-re a régi cuccot (lap proci mem) visszapakolva csont nékül visszament mindet. Ma reggel üzent a srác. Most öasszeraktam asztalon a masinát. Rakom rá a wint. Arra gondolok még hogy talán nem az én hűtésem volt a procin (2600+ sempron) , hanem az övé (1700+). Mer most itt melettem a telepités sem fagyott meg még
-
kymco
veterán
Nálam kb húsz gép ment eddig tönkre a munkám során. Eddig mindegyik gép alaplapja adta meg magát. Most a legutolsónál a procit is hazavágta, úgy tűnik, de minden esetben a az alaplap volt a leggyengébb láncszem...)
Volt már áramkör koroodálódás (nem tudom, hogy mit öntöttek az alaplapra
Volt bios hiba
és volt számos kondi hiba (ezek egy részét cserével javítani tudtuk) -
vitoker
csendes tag
Halli
Tegnapi napom csúcsteljesitménye.
Athlon gép összerak. windows felmászik sokadszorra. De a hiba kb minidig ugyanaz újraindul a gép még mielőtt a win felállna? kapotam egy tippet hogy rogyik az alaplap.
más ötlet esetleg?
Van valami teszetől program, hogyha feláll a win akkor ráeresztve megmondja, hogy mi a gebasz?
-
nx10521
csendes tag
válasz
Thulcandra #62 üzenetére
Táp letesztelve, kutyabaja...+lehuzigáltam az optikai meghajtókat, semmi változás. A procit nemtom tesztelni (senkinek a környékemen nincsen már socket 478as konfigja ehh)...de a zenekonvertálás még megy ugyh asszem elkezdek keresgélni alaplap után...
Üdv,
-
Thulcandra
senior tag
Alaplapodat teszteld le te is egy másik procival, szvsz azzal van a baj, de az a 300 W -os deer táp se sejtet semmi jót.
Szóval először megpróbálhatod egy erősebb táppal, aztán másik lap is ha még mindig nem jó.
Vagy a procidat próbáld ki másik rendszerben.Sajnos ezt máshogy nem lehet kiszűrni, de abból amit leírtál szvsz a procival semmi gond!
-
nx10521
csendes tag
válasz
HunBeowulf #56 üzenetére
Üdv!
Bocsi hogy ide írok, ez a topik tűnt a legmegfelelőbbnek...énis hasonló problémára gyanakszok.A nyár közepén hirtelen érdekes dolgokat kezdett művelni a gép.
Épp San Andreasoztam(egy kis nosztalgia), amikor elkezdtek beragadni a hangok. Pl benyomtam a dudát, és nem hallgatott el amíg ki nem nyomtam a gémet. Másnap reggel megin jáccottam, akkor nem csinálta, estére viszont megin elkezdte. Ekkor még leszärtam, gondoltam az SA miatt nem fújok riadót.Aztán nyár végén felraktam a Sims2-t, érdekeltek az új kiegészítők. Hasonló dolgokat művelt mint az SA, csak itt nem beragadtak a hangok, hanem késtek. A zene szaggatott, ha rányomtam egy gombra 5mp után jött a hang, stb. Ha beléptem egy házba az katasztrófa volt, az emberek átjárkáltak a falakon, rángatóztak, effélék.
Emellett a játékok intrói fagytak, a VLC nem jáccott le többé semmit, egyedül a Winamppal tudtam videót lejáccani.(már amennyire a Winamp képes erre
) Semmilyen driver frissítés, és kodekpakolgatás nem segített. Ekkor már igazán kezdett telelenni a férfiasságom a dologgal, ujrarugtam az oprendszert, lefuttattam minden szpájver, vírus, merevlemez rendberakó rákságot, de semmi. Lefuttattam egy proci-ram tesztet, vagy 5 óráig nyüstölte a gépet, a végén 93%ot hozott.(ami elvileg jó) Arra jutottam hogy a vga szär, gondoltam régi 5200as, megszolgálta az árát, vettem helyette egy 7600gs-t.
Mivel végre volt egy rendes kártyám, elkezdtem TDU-z ni ami tökéletesen futott max grafon, kis szálkásodással a kevés(512)ram miatt. Ezután gondoltam ölök egyet, feltettem a Hitman: Blood Moneyt ami szintén probléma nélkült ment. Már azthittem megoldódik a baj, erre benyomom a szimszet, ugyanúgy f0s.
Idegességemben elmentem fotózni, elszivam egy doboz barnaszofit, meg lőttem pár raw(tömörítetlen) képet. Hazajövök, megpróbálom átkonvertálni JPEG-be, erre nemismeri fel a program. KIpróbáltam 3 másikat, hasonló eredménnyel...remek. Azzal a lendülettel kiírtam mindent, ujraraktam a vindózt full formattal, semmi eredmény. Mostmár egy gyenge autóvezető tanfolyam progi se működik..5 másodpercenként megáll 2s-re majd megy tovább.(amúgy észrevettem, hogy azokban a 2 másodpercekben 100on jár a proci, amúgy 20körül)
Nagyon örülök..mivel fotós vagyok, így most nemtudok dolgozni...és rohattul nemértem miér műxik a tdu, ami az optimalizálatlanság gyöngyszeme, és mér nemmegy egy szäros konverter. Én a procira vagy az alaplapra gondolok...Szerintetek?
Előre is kösz a segítséget!
(sry a regényér)A konfig részletesen:
Abit IS7-E2 alaplap
Cerka 2,4ghz
512MB DDR1
Inno3d 7600gs
NEC ND4551A DVD
LG mittoménhanyas CD dvd kombo
Maxtor 80GB
Integrált realtek(ehh) hangkártya
Deer 300W
Időnként: Seagate 4,3(!)GB
kb 3 évesmég1x sry h ide írom..
-
HunBeowulf
csendes tag
válasz
Flagstaff2 #59 üzenetére
Feladatkezelővel már én is próbálkoztam, de semmi eredmény. Windows 3x let újrarakva mióta ezt csinálja (1x XP, 2x Vista). Szűz OPrendszeren is ezt műveli...
-
Flagstaff2
senior tag
válasz
HunBeowulf #56 üzenetére
Esetleg kukkantsd meg a Feladatkezelőben melyik alkalmazás nem bír magával és csinálja a fesztivált. Ez nem lehet HW-es hiba. Nekem pölö torrentezés közben a ZoneAlarm képes volt 80%-os erhelésig felkúszni szép lassan egy egész éjszakán keresztül magára hagyott gépen.
-
didyman
őstag
Nem, az órajel emelése növeli az időegység alatt ki-be nyitott-zárt PN átmenetek számát, emiatt nagyobb lesz az elfolyt áram is.
A proci öregedéséhez annyit, hogy a legtöbb esetben nem a CPU magja öregszik meg, hanem az alaplapi kondik ESR értéke nőmeg annyira, hogy a tuningot nem képesek a proci számára elegendően stabil és zajmentes feszültséggel kiszolgálni. Ezek nem látható nyomok és nem is veszélyesek, csak öregedés. A proci jellemzően extrém túlhajtással tud csak öregedni, ami zömmel a hőmérséklet és nem a feszültség eredménye (annak hatására többnyire tönkremehet inkább), míg a példának felhozott memóriákra már inkább jellemző volt ez az öregedés, ott a túlfeszültség is százalékosan sokkal nagyobb volt..
-
Thulcandra
senior tag
válasz
HunBeowulf #56 üzenetére
Vicces, a procit lekéne tesztelni másik lapban, a lapot meg másik procival.
-
HunBeowulf
csendes tag
Üdv! Van egy Intel Prescott P4 procim, teljesen alapon megy. (Egy éves sincs) A kicsike 4-5 óra használat után folyamatosan 100%on üzemel. (Xp-n töb időbe tellet, Vistán 4-5 óra) De ha újraindítom a gépet akkor újra rendesen megy, de akkor már 3-4 óra után restart kell és ez így tovább. Reggelre mindig megjavul. Miért van ez? Tervbe van véve egy új proci vétele, de előbbre kéne hozznom a vásárlását? Válaszokat előre is köszönöm.
(MOD: a táp júliusi, az alaplap és a professzor '06 dec 24-ei)
HunBeowulf -
Pyton
aktív tag
Topiccal kapcsolatban egy történet: Egyszer, még a 300-as cerkás korszakomban valamiért egyszercsak nem akart menni 450-en a proci, (korábban simán ment) csak 374-en. Vagyishogy ment, de terhelés alatt hamar fagyott. Beletörődtem a dologba, majd egy idő után jött a szokásos win reinstall. És csodának csodája, újra ment 450-en a procc. Nem tudom hova tenni a dolgot, a hűtés végig ugyanaz maradt.
-
Telefunen
őstag
Igen, a p3-at 1999 Január 11.-én mutatták be (és február 28. jelent meg az első két változat, a 450-es és az 500-as). Tehát még nem lehet 9 éves
-
Bubuverke
csendes tag
üdv
jó pár hsz-sal ezelőtt írtam, h mi van a 9 éves p3assal
(no.16)
a tápot néztem, kicserétem másikra, de akkor is sz@r volt
na meg a másik, h ha beteszek 1 cd-t v dvd-t, akkor mindig újraindul, és mind1, h melyik olvasóba/íróba rakom, próbáltam már azt is, h az 1. ata csatiba rakom a kábelt, aztán meg winyó + olvasó az ide kábelen, de akármit próbáltam, mind1 milyen olvasóval, de újraindul (a legjobb az, h a napi 1. bekapcsolásnál csinálja)
a lapra visszatérve tuti, h a kondik leszenek azok
nah akkor kicserélem az összeset
de jó lesz -
vitoker
csendes tag
A fórumon találkoztam ilyen hibával.
Kolléga vett egy athlon 3200+-ot Előtte egy tb 2200+ volt neki. És ennek a hűtését rakta rá. Induláskor mindig lefagyott neki az első pillanattól.
Másnap fórumon oldották meg neki a gondját.
Gyakorlatilag kevés volt neki a hűtés azért áll le neki mindig.
Hőleadó zsír van? Hűtőbordák nem retkesek? venti pörög rendesen?Szerintem az amd-knél elég kicsi a hőátadó felület. És mindig zabos voltam ha már 50 fokon ment a cucc
-
korcsi
veterán
válasz
Armando_19 #43 üzenetére
Elméletileg ugyanannyit disszipál, mint alaphelyzetben, így sztem azért a névleges élettartalmát csak ki kellene húznia.
-
Armando_19
őstag
Haveromnak van egy 2500+ bartonja, ami amióta megvette(3év talán? remélem nem mondok hülyeséget), 3200on ment 1.65 fesszel. Egyszercsak elkezdett fagyni az is ha ki volt használva. Azóta csak 2500+on tudja használni, az én vízhűtésemmel se sikerült 1fsb-t se húzni rajta. Szerintem is öregszik a proci, ráadásul az övé átlag 55-60fokon ment.Zalmi 7000Cu legalacsonyabb RPM amióta megvette.. Meleg meg tuning nem tette meg a jótékony hatást. Bár neked legyen szerencséd -
-
Rive
veterán
Vazz. Én is nyafizhatnék itt végzettséggel, mifenével. Minek?
Tapasztalatod, gyakorlatod van?
Anno még szakmai gyakorlaton bejött a műhelybe egy műegyetemi űbercsávó a csoffadt 20kHUF körüli tevéjével. Addigra ráköltött ca. 30k-t, tíz óra melót, több nap utánjárást, szekérderék alkatrészt és nem tudta megcsinálni.
Kicseréltünk a tevében két kondit. A kondikat leantikoltuk, hogy ne látszódjon: a sorkimenőt szépen átforrasztgattuk meg letakarítottuk alkohollal, virított, mint ami most került ki a gyárból.
Ez volt tíz perc. De azért félreraktuk két hétre, mondván: nagyon bonyolult hiba, nehéz ügy.
Amikor kegyeskedtünk kiadni a melót, fizetett a cuccért 10kHUF körül. Ő boldog volt, hisz' akkor nem is ő volt a hülye, még a szervíznek is két hétbe, sok pénzbe került.
Mi meg rendeltünk pizzát, sört.
Na, pá.
-
korcsi
veterán
Én a 2500+-os bartonom 4 éve megy 1833@2200Mhz-én a névleges 1,65V helyett 1,5V-on. Soha nem volt vele gond, és sztem nem is lesz.
-
Dare2Live
félisten
most eszembe jut écsanya munkahelyi gépe amit 6éve vett használtan! és 6éve minden munkanap megy 8ht tökéletesen.
intel 486van benne.Ettöl még persze agyonhuzott procik teljesítménye idővel csökken és anno 1-2generációra jellemző volt régen a "sudden death" is amikor jól agyonhuztad az meg egyszer csak meghalt.
De tunning nélkül megfáradó procival én még nemtalálkoztam így láttatlanban szvsz "megfáradt" a táp.
-
Rive
veterán
én arra gondoltam mikor az 1 ik eldurranik és viszi a többit !
Nem szokása. Ha zárlatba megy, akkor beszól a védelem: ha szakadásba, akkor meg a probléma megoldja magát. Még talán azt lehet efféle 'viszi a többit' jellegű eseménynek tekinteni, amikor a kondik egymást forralják, de ez meg a rendes üzemnek is része. -
Rive
veterán
ez akkor van leg elöfordulhat h az 1ik
Bocs, de ezt dekódolnád nekem?Amúgy: egy-egy lapon az azonos típusú kondik azonos gyárból, azonos sorozatból kerülnek ki. Aki ért hozzá, ránézésre megmondja, hogy az a sorozat pupulós-e vagy sem. Innentől pedig az, hogy az egyik púpos, a másik meg még nem, nem számít - cserére szorul mind, a látszólag stimmelős állapot vagy csak látszat, vagy pusztán ideiglenes állapot. És ebben ne tessék okoskodni, jó
Vannak olyan sorozatok is, amiknél a pupulás nem jellemző, ugyanakkor két év üzem után a kondik >50 százaléka már sz@r. -
qdak
addikt
Ha néhány dög kondi akad egy lapon, akkor azon a lapon az összes kondit le kell cserélni. Ez alól csak néhány kivétel van, de az meg hozzáértő dolga. És kivétel esetén is a döglődőhöz hasonló fajtájúak mindig cserére szorulnak.
ez akkor van leg elöfordulhat h az 1ik kondi miatt széttdurranik a többi de sztem az 1000000-1 eset
meg azt asszem észrevenni
olyan jót szól
-
törölt tag
válasz
Mz/ts250@300 #18 üzenetére
Igen, mert cserélve lett egy Athlon XP-re.
Azóta is működik alapórajelen egy másik lapban. -
Rive
veterán
A probléma lehetséges okai, gyakorisági sorrendben:
- Elkoszolódott procihűtő, kiszáradt hővezetőpaszta
- Döglődő alaplapi kondik
- Döglődő tápOlyat, hogy ténylegesen egy proci dobta volna fel a pacskert, még nem láttam. De egy másik gépben ez ugye könnyen ellenőrizhető.
Néhány tévhit:
- A kondidögledezés sajna nem mindig jár együtt a puposodással.
- Ha néhány dög kondi akad egy lapon, akkor azon a lapon az összes kondit le kell cserélni. Ez alól csak néhány kivétel van, de az meg hozzáértő dolga. És kivétel esetén is a döglődőhöz hasonló fajtájúak mindig cserére szorulnak. -
Sárpac
nagyúr
válasz
Mz/ts250@300 #19 üzenetére
Aki 1.75V hajtja azt meg is érdemli!Core 2 -is el fog halni azoknak akik rendszeresen 1.5V-on hajkurásszák!
-
Bubuverke
csendes tag
hali
szerintetek egy 9 életévét betöltött p3as konfig mitől fagyogat meg lassul??
minden ilyen idős a gépbe, kivéve a vgat és a winyót
amúgy 2 év cseréltem néhány kondit, mert igen-igen kiszáradtak, szerintetek jó lenne az összeset lecserélni???
a proci az bizti, h jó, mert 2őt is kipróbáltam benne, és úgy is ugyanez volt
a tápot azt nem tudom még megnézni, mert nincs másik, de sztem a kondik lesznek a ratyik, pedig egyáltalán nem púposak, sem másmilyen elváltozás nem található
jóó, persze ilyen gépnél e csodálkozzak, h vmi sz@r, mert csoda, h megélte ez a kort, de letölteni jó, mert halk és alig eszik
a lap az msi 6309, p3 866os proci, 2x128mb és 1db 256mbos ramok - 133on üzemelnek (100on is néztem, hátha ez a baj, de nem)
cseréljem ki az összes kondit??? elég nagy meló
de hátha vki tud vmi jobb megoldást
üdv -
törölt tag
Processzor elöregedéssel már én is találkoztam. Egy Duron 1600-ast hajtottam 2750-en vízhűtéssel, majd jóformán minden héten csökkentem kellett a sebességet, mert az addig stabil gép elkezdett bizonytalankodni. Végül olyan 2,3GHz környékén megállt a "romlás". Bár az is lehet hogy akkor már a tápfeszültség is lejjebb lett véve és az segített.
-
Mz/ts250@300
tag
Ha látszolag nem is puposak a kondenzátorok attol még lehetnek hibássak ,ezek egy idő után kiszáradnak és nem alkalmasak ellátni a feladatukat
A csipszet is megér egy ujra pasztázást (hátha)de én 80%azt mondom,hogy kondi .
Elöbb utobb alapjáraton is elkezd fagyogatni.ujraindulni. -
lakisoft
veterán
válasz
Mz/ts250@300 #8 üzenetére
3200+ Athlon Xp-ről van szó ... 2004-es ... táp most lett cserélve ... az alaplap kondikkal látszólag semmi gond
Ahogy visszavettem a fsb azóta egyszer sem indult újra a gép ...
-
Mz/ts250@300
tag
Pontosan milyen prociról van szó?
Állitolag a Northwood p4-ek ezeknek is föleg egy bizonyos revizioi,öregettek igy el a+fessz által.
De én is inkább a kiszáradt kondikra (alaplap.táp)gondolok ,elöször probáld meg más táppal a rendszered ha igy is fagy akkor egy másik proccal a lapott. -
mycso
veterán
Ismerős a helyzet.
Tényleg vagy púpos kondik, vagy "öregedő processzor".
Nekem a másodikhoz volt szerencsém már...Egy bizonyos fesszel, egy bizonyos frekvencián használtam, aztán egyszer csak elkezdett rosszalkodni majd nem indult (a megoldás nálam is hasonló volt1, vagy több fesz, 2, vagy kevesebb fsb...)
-
Hiába gyanakodnak rá (lehetne az is a hiba), de ha egyszer az ember a processzort nem az előírt feszültségen használja, hanem magasabban, akkor bizony a processzorban visszafordíthatlan károsodások mennek végbe... Hogy ez miért van, ne kérdezd, de pár embernél már találkoztam ezzel a hibával...
Nemhiába hirdetik egyesek úgy a termékeiket (használtan itt az aprók között), hogy "sosem volt húzva"...
-
törölt tag
-
lakisoft
veterán
Sziasztok!
Ti találkoztatok már olyan esettel - helyzettel az életben, hogy az amúgy zsír gép ... 2-3-4 év használat után elkezd fagyogatni ... újraindulgatni ... nagyon intenzíven melegedni ... és ez elmegy odáig hogy a gép egyszerűen nem indul el ... már a bios betöltése során megfagy a rendszer. Megoldásként visszavettem a CPU feszt és az órajelet is és most újra beton stabil a rendszerem.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Gyúrósok ide!
- Büszke apukák és anyukák topikja
- Asztalos klub
- PlayStation 5
- Politika
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Macska topik
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- További aktív témák...
- AMD Ryzen 7 7700 - Új, 1 év garancia - Eladó!
- Intel Xeon Processzor E5-2680 v4
- Intel Pentium I Celeron I Quad Core I I3 I I5 I I7 I LGA775 - LGA1200-ig. 1.000ft-tól.
- AMD I Phenom I Athlon I A10 I FX I Ryzen I FM2 - AM4-ig 2.000ft-tól
- AMD Ryzen 9 9950X 16-Core 4.3GHz ( 64M Cache, Up to 5.7 GHz) AM5 Box Processzor! BeszámítOK
- Apple iPhone 12 Pro 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S23/Samsung Galaxy S23+/Samsung Galaxy S23 Ultra
- ÚJ- Hp Elitebook 840 G8 i5 11. gen 14" Magyar laptop / notebook- Win11
- Dell D6000 univerzális dokkoló USB-C/ USB-A, DisplayLink & Dell WD15 (K17A) USB-C + 130-180W töltő
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad Yoga X390 - i5-8G I 8GB I 256SSD I 13,3" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest