- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz syberia #49226 üzenetére
Senki nem vitatja a buszvezető felelősségét (remélem. Én biztos nem). Konkrétan megszegte a KRESZ 43. §-t, hogy úgy kéne megközelíteni az átkelőt, hogy a gyalogos elsőbbségét ne sértse meg.
De miért tabu leírni, hogy a kislány is hibás? Felőlem elemezhet kedves öreg bácsika jogszabályokat, sőt, én, te, Lauda is elemezheti, az csak vélemény lesz, akkor is ha nekem három éve van jogsim, ő meg 30 éve ezt oktatja (amúgy szerintem a linkelt videódban nincs olyan példa amit egyértelműen rá lehetne húzni erre a helyzetre).
Elemezzek én is? (sokadjára, ha már Laudának kiemeltétek hogy hányszor írja még le? )
16. § p) „Gyalogosátkelés” (83. ábra); a tábla azt jelzi, hogy az úttesten útburkolati jellel kijelölt gyalogosátkelőhely van;
21. § (6) A gyalogos az úttestre akkor léphet, ha meggyőződött annak veszélytelenségéről. Az úttestre váratlanul nem léphet, köteles az úttesten késedelem nélkül átmenni és tartózkodni minden olyan magatartástól, amely a járművek vezetőit megzavarhatja vagy megtévesztheti.
OK, szerencsétlen lány csak tapasztalatlan volt, berezelt, stb. Akkor legyen jogszabály szerint szabályos (lásd még: sírfelirat).
Objektíven harmadik félként nézve a szituációt, ez veszélyes helyzet volt a nagy sebességgel közeledő busz miatt (igen, a sofőr hibája - de kinek a problémája lehetett volna ha baj történik?), az hogy ő tapasztalat hiánya / berezelés stb. miatt nem tudta ezt észrevenni (ebben a megtorpanás miatt mondjuk kételkedem)... azt ráfoghatjuk.
És a kedvencetek
(7) A kijelölt gyalogosátkelőhelyen áthaladó gyalogosnak a járművekkel szemben elsőbbsége van[...]
Vajon el tudná magyarázni nekem a kedves professzor úr, hogy a 6-7. pont nem egyenrangú közlekedési szabály-e a másikhoz képest?
Mindegy, én balra el. Szóljatok ha születik bírósági ítélet, az indokolást megnézném.
[ Szerkesztve ]
"Bocs, főnök, de én csak két emberben bízom. Az egyik én vagyok. Nem maga a másik." || "Hóhahó, mégis van graffaló!"
Új hozzászólás Aktív témák
- PlayStation 4 Pro CUH-7116B - 2db kontroller - 5db játék
- Új, bontatlan Macbook Air Retina M2 13" 2022 Gray, 8GB RAM/256GB SSD/magyar bill./apple garacia
- SONY WH-1000XM3 vezeték nélküli, zajszűrős fejhallgató - HIBÁTLAN ÁLLAPOT
- XFX Radeon Speedster SWFT 319 RX 6800 - BONTATLAN - ALZA GARANCIA
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 3rd - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" 2K Touch I W11 I CAM I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest