Új hozzászólás Aktív témák
-
Dave™
nagyúr
Ok, Here's what I did. When you right click the Windows Defender folder click on Permissions. Then click the Advanced button. At the top of the Advanced security settings it says Owner: click change. Then where is says "Enter the object name to select" type in "Users". Click ok. Then Ok again. Now you should be able to check off the full control box for Everyone.
Regedit, hklm, software, microsoft, windows defender - erre jobb klikk, engedélyek, speciális, felül a tulajdonos mellett módosítás, és ide ő azt mondja a a "Felhasználók"-at kell beírni, de én emlékem szerint saját magam adtam meg (a bejelentkezős outlookos accountom). Ezután már tudod módosítani a teljes hozzáférés pipáját Mindenki számára. A gond ott van, hogy nincs engedélyed alapból ezt megtenni, ezért módosítani kell az objektum tulajdonosát egy csoportra, vagy közvetlen magadra.
-
Dave™
nagyúr
A Surface Pro-nak (1) mennyi a jelenlegi átlagos üzemideje? 3-4,5 órát írnak a tesztek, de ezek nem sokkal a start után készültek, és mivel a Pro 2 is kapott ilyen jellegű firmware javításokat, hátha az 1-nél is volt hasonló, csak nem hallottam róla.
-
Dave™
nagyúr
Akinek nem működött a defender disable próbáljátok meg ezt:
Disable Windows Defender - Using Windows RT means every apps installed are already scanned by MS for malware/dangers thanks to Windows Store. IE11 has also "SmartScreen" filtering -> every file downloaded in the system is analyzed in the Cloud in very few seconds before finally saving it. So, Windows Defender service is not useful on this platform and disabling it general performance and battery life will dramatically benefit from it
1. Open regedit. Find HKLM\SOFTWARE\Microsoft\Windows Defender
2. Take ownership of the key and add write permissions to yourself (Right click Windows Defender key, click Permissions, click Additional settings, click Owner, type your username and accept. Now on the Permissions window click Add, type your username and check Full Access and click OK)
3. Change the value of DisableAntispyware to 1
4. RebootOk, Here's what I did. When you right click the Windows Defender folder click on Permissions. Then click the Advanced button. At the top of the Advanced security settings it says Owner: click change. Then where is says "Enter the object name to select" type in "Users". Click ok. Then Ok again. Now you should be able to check off the full control box for Everyone.
A vastagbetűs részben van a lényeg, ahol elakadtok. Erre írták, hogy működik.
-
Dave™
nagyúr
Anno én is szívtam vele 1-2 órát, és kb. a negyedik linken találtak alapján sikerült. Sőt, egyszer véletlen visszakapcsoltam (a tálcán jött a figyelmeztetést és véletlen rákattintottam, hogy engedélyezze). Utána sikerült ismét. Kitartónak kell lenni, mint mindennel kapcsolatban az életben, és menni fog
Mondanám pontosan melyik link a jó vagy hol rontjátok el, de sajnos én sem emlékszem, csak arra, hogy végignyomtam trial and error formában mindent, amit találtam.
[ Szerkesztve ]
-
Dave™
nagyúr
Elérhető Surfacere is a 8.1 update 1: http://www.wpcentral.com/windows-81-spring-update-live-microsoft-servers
Ismét érezhetően gyorsult, leginkább az explorer. Plusz van olvasási mód, nyalóka a kezdőképernyőn meg még nem tudom micsoda. Arra kell figyelni, hogy sorrendben települjenek a frissítések. Hivatalos, csak már letölthető a megjelenés előtt
-
Dave™
nagyúr
A kamera tényleg elég egyszerű, de szerintem megteszi, skypehoz elég, fényképezni meg nem fogok tablettel, meghagyom az ipados értelmiségi rétegnek. A dac pedig szerintem is kiváló, a K550-el nagyon szépen szól
A defendert pedig ne adjátok fel, keressetek utána, ki lehet kapcsolni, csak nem triviális.
-
Dave™
nagyúr
válasz Fighting #1121 üzenetére
Pedig a defender eléggé zabálja az erőforrást, teljesen feleslegesen (8-on legalábbis ez volt, 8.1-en nem tudom, azóta tiltva van). Nem biztos, hogy jó forrást linkeltem, mert emlékszem, hogy nem mindegyik volt jó, amikor küzdöttem vele. A lényeg, hogy a regeditben anwondows defender key-nél magadat kell egadni tulajnak (a surface-es bejelentkezéshez használt email címet emlékeim szerint), és utána lehet módosítani az értéket. A jogok átvétele a necces pont, de érdemes vele küzdeni, gyorsabban indulnak utána az appok (legalábbis 8-on jelentős voltnqnkülönbség).
-
Dave™
nagyúr
Szívesen. 8.1 előtt nagyon látványos volt, főleg a defender dobott a sebességen, de pl. a touch lag kiütését is nagyon éreztem/érzem. A 8.1 pedig még egy nagyot dobott rajta, nem hittem volna, hogy ennyit fog számítani. Alig van olyan helyzet most már, ahol gondolkodik, pl. ha sok tab van megnyitva, tehát érdemes 5-6-nál többet nem megnyitni egyszerre.
-
Dave™
nagyúr
A defendert és a touch laget registryből kell (keress rá ezekre: surface rt disable defender, surface rt touch lag), az animációkat pedig a saját gép tulajdonságainál, speciális rendszerbeállítások, teljesítmény. Keress rá a speed up surface rt-re és meglesz gyorsan. Egyedül a defender kikapcsolása nehéz kicsit, a többi egyszerű. Még 8.1 előtt csináltam meg ezeket, rengeteget gyorsult, összehasonlítható a 8.1 hozta sebességnövekedéssel. Ha kell még segítség, szólj.
Defender: http://www.windowsegis.com/how-to-disable-windows-defender-for-surface-rt/
Animációk: http://answers.microsoft.com/en-us/surface/forum/surfwinrt-surfusing/surface-rt-performance-options-how-to-speed-things/586aac7a-5da0-44d5-b670-b048158720db
Touch lag: http://www.winrtsource.com/2013/01/15/how-to-fix-touchscreen-lag-on-your-surface-rt/[ Szerkesztve ]
-
Dave™
nagyúr
válasz Fighting #1095 üzenetére
Amit érdemes megcsinálni, mert jóval gyorsabb lesz: tiltani a beépített defendert (egy sima wondows 8-on ezt nem tanácsos, de rt-n semmi értelme nincs), a touch delayt levenni 8-ról 2-re, illetve a váltási animációkat kikapcsolva még gyorsabban lehet váltani az appok között. Nagyon sokat lehet nyerni ezzel a pár aprósággal, sokkal gördülékenyebb lesz tőle. Nekem is sima első generációs rt-m van, de annyira elégedett vagyok a sebességével, hogy nem is akarom lecserélni 2-re, nincs hiányérzetem.
-
Dave™
nagyúr
Két böngésző van benne, az asztali teljes ie 11, a metros meg ugyanaz csak flash nélkül. Elvileg mennie kell az online filmeknek. Droidos telefonnak is látszania kell tárhelyként, teljes értékű usb port van rajta, és az explorer is ugyanazt tudja, mint a win 8-as verzió.
-
Dave™
nagyúr
Használtam már így, egyszerűen a felhúzott lábamra tettem a kanapén és kész. De igazából szükségét sem látom a portrait módnak. Ellenben a széles képarány miatt van lehetőség az osztott képernyőre, ami tényleg hasznos. A kettő együtt nem megy ugye, és ha választanom kell, én az osztott képernyőre teszem a voksom.
-
Dave™
nagyúr
Összességében mégis egy negatív teszt, tele a szokásos idióta mantrákkal. Az a baj, hogy minden tesztelő ipadként akarja használni, pedig ez nem az. Szerencsére. Nem értem pl. miért olyan nehéz belátni a széles képernyő előnyeit, illetve miért nehéz fogni, tartani, mintha valami különleges képesség kellene hozzá. Lehet én vagyok nagyon ügyes...
-
Dave™
nagyúr
Iszonyat jó lett a 8.1. Sokkal gyorsabb és reszponzívabb mindenhol, az IE is sokkal gyorsabb lett plusz tetszik, hogy aluk vannak a tabok, az auto snap (pl. mailből megnyitott link mellé bedobja fele képernyőn a megnyitott weboldalt) zseniális. Az új mail app is nagyon tetszik, meg a read list stb. Ami egyelőre nem szimpi a csempék új kijelölése, habár ano wp után reflexből így akartam volna, a régebbi módszer nekem gyorsabb és kényelmesebb volt. Összességében mintha egy új Surface-em lenne, nagyon elégedett vagyok vele 😉
-
Dave™
nagyúr
Esélytelen, úgyis az RT az antikrisztus. Persze használni egyikük sem használta, de nyilván jobban tudja. Már várom a 8.1-et, 1 hét Szerintem is hihetetlen univerzális, pl. ezzel kezelem az Openeleces (Linux) HTPC-men a tartalmat is, simán explorerből. Van értelme a desktopnak is, csak ezt sokan nem tudják felfogni, de az ő bajuk. Még a Wedge kexboarddal szemezek, bár egyelőre nem lenne rá szükségem, de szemre jobban használható, mint a touch cover.
Egyébként én is kedvet kaptam egy kis bemutató videóhoz, majd ha lesz időm lehet összedobok egyet. Egyik kedvenc feature-öm, amikor böngészés közben simán váltok tracket, mert ott van 1/3-ad képernyőn a zenelejátszó, vagy éppen a számológép, vagy a fordító stb. Hihetetlen jól kihasználható az osztott képernyő.
[ Szerkesztve ]
-
Dave™
nagyúr
-
Dave™
nagyúr
Tegnap a következőt sikerült összehoznom: egy olalon (openelec.tv) előjött egy látszólag hibás pixel, folyamatosan fehéren világított az oldalsávon. Azt hittem pixelhiba, de a start képernyőn pl. nem volt ott, tehát ezt kizártam. Utána átváltottam a desktop ie-re, hátha az oldalon van a hiba, de nem, ott sem volt, csak a metro-s ie-ben. Abban viszont továbbra is, minden oldalon A restart után helyrejött. Ilyet még nem láttam...
-
Dave™
nagyúr
Zenére én a Groove-ot és a MediaMonkey-t használom, nem tudom flacet lejátszanak-e, nézd meg. MKV-t nem néztem még ezen, videóból is csak youtube (MetroTube), így ezt passzolom. PDF-re Adobe Reader, file managernek én az intézőt használom két ablakkal (snap), képre teljesen jó a gyári alkalmazás, facebookot pedig böngészőből. Ha böngészős gondod van, próbáld meg az asztali böngészőben megnyitni (metrosban alul a csavarkulcs ikon).
-
Dave™
nagyúr
Ja értem. Én is elgondolkodtam, hogy lecserélem a mostanit, két hónap múlva elvileg tudnék hozatni USA-ból, és ha jól számoltam 100-110 körül lenne a 32-es, de valahogy hasznosabbnak érzem a 64-es touch coveres 1-est, mint a 32-es 2-est bill. nélkül. Ja és még ugye rá is kellene fizetni, mert nem menne el ennyiért a 64-es sima. Biztosan jó a gyorsabb proci meg a nagyobb felbontás, de most is elég gyors és mivel nem játszom, elég is a sebessége. A felbontás meg nem vészes, persze jobb lenne a nagyobb, de így is teljesen jól használható Önmegeresítő monológ vége
-
Dave™
nagyúr
Ha esetleg mást is érdekel: a Surface RT-ben Wolfson DAC van. Kellemesen meghajt egy felső kategóriás, de érzékeny fejhallgatót is (ATH-AD2000). Kifejezetten jól szól, sokkal jobban, mint egy drágább Dell laptopról 😉
-
Dave™
nagyúr
Azt tudom, hogy elvileg igen, és ott be is van állítva sok minden. A gondom annyi, hogy infót eddig még csak a naptártól meg az emailekről kaptam, másról nem. És nem tudom, hogy nálam van-e gond, vagy az alkalmazások nem tudják. Pl. Időjárás, weather flow, xe currency stb.
-
Dave™
nagyúr
Akinek surface rt-je van: meg tudtok jeleníteni 3rd party appoltól állapotfrissítéseket a záróképernyőn? Nekem csak a naptár meg az email értesítő kerül ki, időjárás árfolyam stb. nem. A gépházban ott vannak az alkalmazások, amik futhatnak a háttérben. Mi lehet a gond?
De időjárás nem? Mert lehet olyat szeretnék, amit az appok nem is tudnak Bár WP8-on meg megoldott :S
[ Szerkesztve ]
-
Dave™
nagyúr
Illetve ajánlom ezt a tokot annak, akimilyesmit keres. Olcsó, masszív kemény fedeles és pomt belefér a surface rt. 3k szállítással, kb. 1 hét.
https://www.amazon.co.uk/gp/dp/B00AQKI0EC/ref=mtr_f_abba-metro_dp?tag=abba-metro-uk-21&tagbase=abba-metro&tbId=d2Y%5DRl%252%60!T5%2B)a%5EA%408M
-
Dave™
nagyúr
Utánaolvasgattam hátha lehet gyorsítani kicsit, mert azért sokszor érezni belassultnak. Kiderült, hogy igen, méghozzá számottevő mértékben: lásd ez a videó.
Van pár olyan dolog, amit már megtettem, pl. az eléggé értelmetlen (ARM-en...) defender kikapcsolása, a logolás/hibajelentés kikapcsolása stb. Egyelőre még nem ennyire gyors, de érezhetően javult a dolog. Hidegindítással érezhetően lassabb, de miután már el voltak indítva az appok, jelentősen gyorsabb. Van más is, akinek van ilyen vagy hasonló tippje?
-
Dave™
nagyúr
Használattal előnis jött pár kérdés: nektek is csinál máha olyat, hogy akadozik a zenelejátszás? Használat közben, véletlenszerűen. Ritkán ugyan, de van, hogy nem reagál a start gomb mefnyomására - illetve rezeg egyet, de nem ugrik a startra.
-
Dave™
nagyúr
Ez rendben van, szeretem meg használom is a SkyDrive-ot, de a cégnél dropboxot használunk, tehát nekem erre kell megoldás. Ott a webes felület, tudom, de reméltem, hogy az app is tudja valahogy. Akkor majd talán ha fejlesztenek rajta még egy kicsit. A SkyDrive alkalmazás is le tudja menteni a fileokat, nem lehet az olyan nehéz...
-
Dave™
nagyúr
A tegnapi nap szert tettem egy 64GB-os RT-re touch coverrel, vadi újan, innen a fórumról. A 99 ezer Ft szerintem baráti ár volt érte, eddig minden nagyon tetszik, bár még szoknom kell pár dolgot. Pl. a csempék átrakosgatása elég nehézkesen megy, először le kell húznom kicsit, aztán lehet oldalra? Illetve a dropboxban sehogy sem tudok rájönni, hogyan lehet letölteni egy filet, csak megnyitni sikerült (RT-s alkalmazás). Ha ebben tudna valaki segíteni, azt megköszönném!