Új hozzászólás Aktív témák

• peter889

őstag

válasz BigManus #5800 üzenetére

Köszönöm szépen a válaszaitok. :R

Nekem van 2 db. 500 GB-os WD blue HDD-m, egyelőre azon is vannak biztonsági másolataim. Csak ritkán csatlakoztatom az asztali gépembe.
    Egy 1 TB-os Blue HDD-men is vannak biztonsági másolataim.
    Csak arra gondoltam, a kis helyfoglalású fontos adataimról készítek plusz biztonsági másolatot DVD lemezre is. Hogy nyugodtabb legyek. :)
    Az egyszer írható DVD lemeznek van egy olyan előnye is, hogy semmiképpen sem íródhat felül - de lehet csak én akarom túlbiztosítani magam.
    Aztán, ha van egy fájl, ami időről-időre módosul, elméletileg tönkremehet, olvashatatlanná válhat. Ha ilyen fájlról készítek időről- időre biztonsági mentést, rendre felülírva HDD-re, akkor a biztonsági másolat is a tönkrement fájlt fogja tartalmazni. Míg ha időközönként DVD-re van mentve, akkor előbányászhatom a múltból az utolsó működőképes változatot. Persze azt is meg lehet tenni, hogy egy HDD-n vannak tárolva a különböző időállapotok...
    ----
    #5796 Fire/SOUL/CD, nincs M-Disc íróm, és ahogy nézem az árait, szerintem sem lenne érdemes beruháznom rá.

#5797 wwhy,
    Felhővel kapcsoltban van egy olyan félelmem is, hogy tévedésből megosztom a tartalmát olyan helyre, ahová nem kellene. Valamit nagyon félreklikkelek mondjuk.
    Nyilván ennek nagyon minimális az esélye, de akkor is.
    Bár vannak a GoogleDrive-on is biztonsági másolataim.

Tényleg igaz, hogy ha ritkán van használva a HDD, akkor a bad szektorosodás esélye is kicsi.

#5798 Dzsekó, jó hogy írtad a Maxellt, mert már majdnem olyat vettem, akkor inkább veszek helyette Verbatimot majd. :)
    Nekem már sajnos volt olyan is, hogy márkás (talán TDK) újraírható DVD lemezről évek múltán nem tudtam ismételten telepíteni a Win7-et.
    Illetve noname pendrive-ot szintén nem tudtam Win7 telepítőnek használni.

#5800 BigManus, vannak ingyenes fiókjaim a Google-ra, OneDrivre még nincsenek.
    RaiDrive az egy gépre telepíthető fájlkezelő, ami nem igényli a Google és OneDrive webes felületeire való belépést?

[ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák