- Láncba köthető DeepCool ventilátor az ARGB fények kedvelőinek
- Hamarosan birtokba vehető az AYANEO legújabb handheld gépe
- Nyáron jön az Acer oktatási rendszerbe szánt, ChromeOS-t futtató tabletje
- Nagy képátlójú, 4K-s QD-OLED monitor jön az Acertől, ami Calman plecsnit kapott
- Karnyújtásnyira van Kína a HBM2 memóriák gyártásától
Új hozzászólás Aktív témák
-
zsoltzsolt
addikt
Ez is off🙂de adattárolás.. Sd szál ebből a szempontból hogyan teljesítenek? Élettartam vagy 30 év (nem emlékszem) garancia van pl SanDisk-re pl
-
Dzsekó
addikt
válasz peter889 #5795 üzenetére
Nekem az ősrégi Ritek alapanyagú DVD-im olvashatók vissza a mai napig, illetve az összes Verbatim. Előbbi már rég nem kapható, Verbatim kapható. Maxell, TDK 2-3 év után elfelejtette az adatot, így azok felejtősek. :) Az újraírható lemezek nem felejtenek valamiért, gondolom más az alapanyaguk. De az egész technológiának leáldozott szerintem, kb, mint a floppy lemeznek. Érdemes 2-3 HDD-n külön tárolni a fontos adatokat és kész.
[ Szerkesztve ]
-
wwhy
veterán
Szerintem ne parázd túl.
Felhő: használd nyugodtan, az elmúlt 25 évben egyetlen emberrel sem találkoztam, akinek felhős adatvesztése lett volna (Onedrive, Gdrive és Dropbox). Vannak mások is, azokról nem tudok nyilatkozni. Volt, aki a saját marhasága miatt veszített felhőből adatokat - a gépről kitörölte a fájlokat, és nyilván szinkronizálás után a felhőből is törlődtek. De nem volt para, mert másik felhőből vissza lett állítva. Egyetlen korlát (lehet), hogy adott fájlméretet nem léphetsz túl.DVD: szerintem nem érdemes ezzel foglalkozni, egyszerűen pénz- és időpocsékolás. Minek megírni, ha amúgy is rettegni fogsz, hogy elveszíti az adatokat? Amúgy vannak 20+ éve megírt Arita-im, amik tökéletesen működnek, és olyan TDK-k, amik ugranak.
Külső HDD: persze, lehet bad szektoros, de a mai hdd-k már nem slave/master jumperezésről szólnak. A 30+éves Quantum-om is tökéletes. De! ezeket lényegében csak akkor használod, amikor kimásolod a backupot (gondolom, nem folyamatosan gépbe dugva használnád), ergo az esély, h bad szektoros legyen, nagyon kicsi.
Én jelenleg közel 5TB anyagot kell backupoljak, úgy oldom meg, hogy: 2 db. 4-4 TB-os külső HDD (LaCie), és Onedrive előfizetés, 1TB). A külső hdd-ket évente 2x ellenőrzöm - random másolás/írás, illetve kéthavonta van adatmentés. A felhőben vannak azok az anyagok, amiket bármikor el kell érni, ez kb. 800GB.
Ennyi[ Szerkesztve ]
ELADÓ <<Dell 7440 laptop>><<Újszerű, garis>><<i5-1345U, 16GB RAM, 256GB vagy 1TB SSD>>
-
félisten
Ha mindenképpen lemezre írnál, akkor M-Disc lemezben gondolkodj (M-Disc írásához alkalmas íróprogi+M-Disc kompatibilis író kell)
Sajnos M-Disc-es DVD lemezek már nagyon ritkák, nehezebb venni, BL lemezek viszont még vannak, kb. 2500Ft/DB/25GB például."Az iparági szabvány ISO/IEC 10995 tesztek elvégzésével a Millenniata megállapítása szerint az M-Disc DVD-k várható használati élettartama 1332 év, és a lemezek mindössze 5%-a mutatja adatvesztés jeleit 667 év elteltével."
UI: Sajnos ha nincs ilyen íród, akkor nem biztos, hogy érdemes 30K-t befektetni, mert ennyi pénzért már direkt adattároláshoz javasolt, nagy kapacításó HDD-ket lehet venni 2-3 TB-osakat, pl Seagate Barracuda Pro/Skyhawk/IronWolf stb stb...
[ Szerkesztve ]
Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja. (Albert Einstein)
-
peter889
őstag
válasz #46824192 #5794 üzenetére
Köszönöm a válaszaitok.
Nem akarok évente 25 ezer forintot fizetni és nekem is vannak fenntartásaim a felhős megoldással.
Inkább magam tárolom a fontos adataimat több helyen, példányban és módon. Többszörösen különböző HDD-ken, azon felül többszörösen DVD-n.Tudnátok megbízható egyszer írható DVD márkát ajánlani?
Verbatim-ok, Maxell-ek jók vajon?#5789 BigManus, azt írod, hogy a DVD lemez megbízhatatlan.
Akkor milyen adattárolást mondanál megbízhatónak, ami nem fizetős felhős tárhely?
Mert a HDD pedig bad-szektorosodhat idővel. -
törölt tag
válasz BigManus #5793 üzenetére
Ez ok. Természetes hogy fizikailag máshol vannak a mentések. Csak ezen kívül még nagyon sok tényező van ahol burulhat a történet.
Csak példaként a legbénább, ami nem is olyan régen volt. Gdrive -ba elég volt feltölteni egy txt-t (nem emlékszem milyen névvel, vagy mi volt a tartalma) és ha a robot elért odáig és belenézett akkor bannolta a fiókot. Igaz az adatok még valszeg megvoltak, csak épp nem fért hozzá a tulajdonos
A végén azt hiszem visszakapta, de biztosan nem tapsolt örömében. Elnézést kértek ,konfigurációs hiba történt.
És ez a lényeg az egészben.Ott egy konfigurációs (szoftver) hiba, lemeznél egy olvasási hiba...stb...stb.... és vége.De nem is offolok tovább , mindenki tegyen belátása szerint és úgy ahogy azt a legjobbnak gondolja.
Részemről lezárva a történet. -
BigManus
addikt
válasz #46824192 #5792 üzenetére
Tudod a nagy szolgáltatóknál, de még a kisebbeknél is miért nincsen adatvesztés? Fizetős szolgáltatókról beszélek nyilván.
Még itt a cégünknél sem? Mert két különálló helyre megy a mentés. Még épületre is más helyre. Nos a fizetős szolgáltatóknál is LENNE adatvesztés, csak nem veszed észre, nem tűnik fel, mert mire észre vennéd, vissza van állítvaNem a győzelem a részvétel hanem a fontos...
-
törölt tag
válasz BigManus #5791 üzenetére
A lényeg hogy a felhő sem tekinthetőbb sokkal megbízhatóbbnak.
Ott is bármi bekövetkezhet , aztán kapsz egy üzenetet hogy elvesztek az adataid ,sorry, ez van.
Ha ingyenes volt akkor ennyi, ha fizetős akkor talán löknek valami kis kártérítést,de az adataid az sem hozza vissza.Még a dvd/bd lemeznél a megbízhatóságról magadnak kell gondoskodni az újraírásokkal, addig a felhőnél fizetsz és hátradőlsz. Aztán a pénzedért bízol benne ,hogy nem üt be náluk a sz@r.
A hülyeséget pedig értsd jól! Ha tudod hogy mit,miért ês hogyan kell megtenned ,akkor abszolút megbízható.
Mindent végig gondolva ezért is vannak a mentéseim, lemezen kiírva, felhőben ,merevlemezen és ssd-n tárolva. Egyik sem tekinthetőbb jobbnak ,mint a másik. Maximum gyorsabbnak és kényelmesebbnek.
Akinek pedig a lustaság és/vagy kényelem a prioritás ,az általában hamarabb besz.pja.[ Szerkesztve ]
-
BigManus
addikt
válasz peter889 #5787 üzenetére
A DVD lemez megbízhatatlan. Biztonsági másolatot érdemes párhuzamosan csinálni, pontosan az adatvesztés miatt.
Árakról itt.Nem a győzelem a részvétel hanem a fontos...
-
A214
aktív tag
válasz andreas49 #5786 üzenetére
Köszönöm, nálam is minden rendben
De akkor remélem minden marad a régiben és ezt is javították,visszavonták "„Fiók inaktiválása: Megállapítottuk, hogy ez az Office 365-fiók nem engedélyezett. A fiók be lesz zárva Oct 20 2022, 10: 59:28 UTC, és ezen a napon elveszíti a hozzáférését a fájljaihoz." -
peter889
őstag
válasz BigManus #5785 üzenetére
Köszönöm szépen a válaszaitok.
És mi van, ha fizetős tárhely esetén az ügyfél valami ki tudja milyen előre nem látható körülmény miatt tartósan nem fizet, mondjuk éveken át?
Akkor törlik az adatokat? Pl. a Microsoft mit csinálna ilyen esetben?Én arra gondoltam, hogy a fontos dokumentumokról készítek biztonsági másolatokat egyszer írható DVD lemezekre is.
Azon felül nekem megvan több HDD-n is. Jelentős részük a Gmail-en.Ja, és egy ilyen fizetős tárhely éves díja mennyibe kerül (forintban)?
Mondjuk 200 GB. -
-
Tybor66
tag
válasz peter889 #5781 üzenetére
"És az vajon van olyan biztonságos, mint a google e-mail fiókja?"
Biztonsági szempontból ugyanolyan biztonságos mindkettő, mivel a Google Drive része a GMail és még a Google Photo is.iPhone SE (2016) & iPhone SE (2020) -> Samsung Galaxy A54 (8/256) & MacBook Air M1 (2020)
-
tylerddd
veterán
válasz peter889 #5781 üzenetére
Nekem van egy 200GB-os előfizetésem, a mentési metódus nekem ennél tetszett a legjobban PC-n és így telóhoz is van bőven tárhelyem. Gondolom annyira biztonságos, mint akármelyik felhőtárhely. Vagyis a nagyobbak. Freemaillel meg nem is lehet egy napon említeni ezeket. Én egy 2010-ben regisztrált gmail fiókba léptem be a napokba, ami ~12 év alatt nem törlődött. Tehát a létrehozás óta nem léptem be, 12 éve, úgy értsd.
[ Szerkesztve ]
Csak egészség legyen, meg térerő!
-
peter889
őstag
válasz tylerddd #5780 üzenetére
És az vajon van olyan biztonságos, mint a google e-mail fiókja?
Szerintem azon kívül nem árt máshová is menteni.
Pl. ha az ember a freemailre nem lép be bizonyos ideig, az egész fiókot törlik. Nem tudom mennyire garantált a Googe Drive-on az adatok megmaradása.[ Szerkesztve ]
-
peter889
őstag
Sziasztok!
Ti a fontos dokumentumaitokról milyen adathordozón tároljátok a biztonsági másolatokat?
Ill. milyen adathordozón ajánlott?Köszönöm szépen előre is.
-
tylerddd
veterán
Üdv! PowerPoint-ban ha beillesztek egy hangot, megoldható-e valahogy, hogy csak a hangszóró látszódjon és az állapotjelző ne, ill. a hangszóróra kattintva induljon (ez egyébként is így van) és újra rákattintva pillanatmegállítózza a hangot? Köszönöm!
+ Egy érdekesség: Valamikor a közelmúltban kerülhetett bele az a fícsör, hogy a diákon elhelyezett dolgokat lehet zárolni, így megakadályozva a véletlen elhúzgálást a szerkesztéskor.
[ Szerkesztve ]
Csak egészség legyen, meg térerő!
-
VGYke
addikt
válasz Ergotron #5774 üzenetére
Én egyszer úgy jártam (nem biztos az általad linkelt oldalon, de ha nem ez volt, erre megszólalásig hasonló) hogy az Office sehogyan sem akart 64 bites lenni, 32 bites verzió települt. Ugye nem (DVD) ISO fájlt kapsz hanem egy letöltési linket. A vége az lett, hogy többszöri levélváltás, új letöltések telepítési próbák után, visszakaptam a pénzt.
kutya az ember legjobb barátja... lenne, ha tudna kölcsönadni
-
KubanitoS
veterán
válasz Ergotron #5774 üzenetére
A boltot nem ismerem, tehát ez pusztán okoskodás, de ezek gyanúsan olcsó árak. Működni egész biztosan működni fog a kapott kód, de hogy mennyire lesz legális, az más kérdés. Ennyi erővel ebayről is lehet venni kulcsot...
Itt van a hivatalos ár.
Random dobozos verzió.
Office 365 előfizetés nem működhet nálatok?Mondjuk nem írtad hány gépről is van szó.
[ Szerkesztve ]
Nothing will stand in our way. I will finish what you started.
-
-
Ergotron
csendes tag
Sziasztok! Cégként jogtiszta Office-t szeretnénk vásárolni, kedvező áron, ami tényleg ésszerű kereteken belül van. A számla elengedhetetlen! Rendszergazdánk azt javasolja, hogy innen vegyünk szoftvereket, valakinek van tapasztalata velük? Vagy érdemes használt licenszben gondolkodni, az olcsóbb lehet?
Tegyük fel, hogy néhányan visszajeleztek, hogy minden okés velük és akkor rászánjuk magunkat, hogy az említett helyen vegyük meg őket. (Teljes gépparkra kellene eredeti Officet venünk, mert eddig nem túl legálisan jártunk el) Szóval ha mehet a vásárlás, akkor mit javasoltok innen: az Office 2021-et vagy az Office 2019-et? Meg még kérdés, hogy melyik verziót lenne érdemes választani, Professional Plus vagy Home and Business? Ár alapján egyérteműen az első a nyerő, de akkor miért olcsóbb ha többet tud?
Bocsi a sok kérdésért, de nagy beruházásról van szó, szeretnénk tisztán látni.
UI: Majd elfelejtettem, ezek szerintetek Retail, vagy OEM szoftverek?
[ Szerkesztve ]
„A szemet szemért elv vakítja meg az egész világot.”
-
andreas49
senior tag
Ezt a segítséget én is megkérném. Kb. 2 hete ugyanez fogadott a felhőbe mentésnél. Írtam a KIFÜ Ügyfélszolgálatnak, de érdemi válasz nem érkezett, csak az, hogy "folyamatban" az ügyintézés. 2017-es regisztráció, a diák mai is aktív tanuló.
A régi verzió használata esetén jön elő az üzenet.: „Fiók inaktiválása: Megállapítottuk, hogy ez az Office 365-fiók nem engedélyezett. A fiók be lesz zárva Oct 20 2022, 10: 59:28 UTC, és ezen a napon elveszíti a hozzáférését a fájljaihoz.
A farm rendszergazdája kérésére ez a webhely írásvédett." Ki a "farm" rendszergazdája?[ Szerkesztve ]
HONOR Magic5 Pro - Huawei P30 Pro 8/128 GB - Xiaomi MI Note 10 Pro - Huawei Mate 10 Pro
-
A214
aktív tag
Sziasztok egy kis segítséget kérnék.
Diákoffice Microsoft 365 használok. Még diákként lett aktiválva. Azóta napi használatban tette a dolgát, de viszont a felhő alapú része most nem müxik. Ezt írja a dokumentumok felhőbe mentésénél:
A webhely írásvédett üzemmódban van. (OneDrive-KIFÜ menti)
-
Ez találtam [link] ,ez most az jelenti, hogy év végén már abszolút használhatatlan lesz a fiók?[ Szerkesztve ]
-
VGYke
addikt
Sziasztok! Office 2019-ben lévő Excel a problémám, ki tudja mikori frissítés óta.
Office verzió:
Kérdésem, miért nem úgy működik az Excel mentés beállítása, mint a Word-ben?
Excel mentés beállításaim:
Tehát:
Automatikus helyreállítási mappa:
C:\Users\FiókNév\AppData\Local\Microsoft\Office\UnsavedFiles
Helyi fájlok alapértelmezett helye:
C:\Users\FiókNév\OneDrive\Dokumentumok\Office\Excel
Kiszolgálói vázlatok helye:
C:\Users\FiókNév\Documents\SharePoint-vázlatok\De ha egy dokumentum "Mentés másként/Tallózás"-ra nyomok:
Ez a mentési útvonal ugrik fel:
C:\Users\FiókNév\AppData\Roaming\Microsoft\Windows\Network ShortcutsMi a franc van már megint? Valami béta offiszom van és rajtam kísérleteznek?
kutya az ember legjobb barátja... lenne, ha tudna kölcsönadni
-
LilProphet90
senior tag
Sziasztok!
A cégünknél O2019-et használnak az irodában, a legtöbb fájlt szerveren tároljuk. Eddig, ha már meg volt nyitva egy dokumentum valakinél, és úgy nyitotta meg más, csak olvasásra engedte megnyitni a fájlt.
Pénteken viszont jelezték, hogy már nem dobja fel ezt az üzenetet, ergó többen tudnak szerkeszteni egy dokumentumot, viszont így az utolsó mentés érvényesül az adott fájlra. Van tippetek, ez mitől kapcsolódhatott ki, valamint, hogy hogyan tudnám visszakapcsolni?
Köszönöm szépen!
Zenei alapok, remixek: http://www.reverbnation.com/lilprophetmusic
-
törölt tag
Üdv!
A Microsoft fiókomhoz hozzá van adva egy Office Professional Plus 2021.
[kép]
Hogyan tudom ezt ebből csak a word, excel és powerpoint alkalmazásokat telepíteni? Access, OneNote, Publisher és társaira nincs szükségem. -
andreas49
senior tag
-
andreas49
senior tag
válasz lazara007 #5758 üzenetére
Ahhoz nem kellett volna már kiértesíteni az ügyfeleket, hogy gondoskodjanak az adataik elhelyezéséről? Nekem az unokámnak kb. 5 éve regisztráltam az O365-t csomagot (EDU-s)1TB tárhellyel.
HONOR Magic5 Pro - Huawei P30 Pro 8/128 GB - Xiaomi MI Note 10 Pro - Huawei Mate 10 Pro
-
lazara007
tag
Sajnos 2021 december ota mar nem regisztralhato tarhellyel O365 licensz.
A meglevo 1TB tarhely velhetoen 2022 dec 31-el megszunik.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz lazara007 #5754 üzenetére
Több hónapja , talán fél éve is van hogy regisztráltam az általános iskolás lányomnak.
Abban sincs one drive tárhely és ha jól emlekszem az online rész sem.Szerintem ezek ((már)) nem járnak hozzá.
Mondjuk én nem kérdeztem rá, mert mindez megvan a cégesben,így nem volt lényeges.
-
lazara007
tag
Sziasztok,
Most regisztráltam diákoknak ingyenes office 365-t tisztaszoftver.hu-n Kréta-s igénylessel.
Office.com-on mar be tudok lépni, azonban sehol se találom az 1TB-os OneDrive tárhelyet.
Rákérdeztem ügyfélszolgálatot, nem jár hozzá.
Régebben másik gyereknek még kaptam.
Illetve az online app-okat se tudom inditani, excel, word stb.
Lehet kell még várnom 48 órát? -
sunavlys
senior tag
Sziasztok!
Vettem a Gode... oldalról - sajnos még januárban - egy Windows 10-et és Office 2016-ot. A win sima ügy volt. Az Office kiírta hogy még egyszer lehet aktiválni, de nem lehetett. Hívtam a Microsoftot. Azt mondta a hölgyike, hogy ez egy mennyiségi licenc és valóban lejárt, de (rendkívül jóhiszeműen, önként felajánlva) beírja, hogy tönkrement az alaplap. És többet ne hívjam őket, mert nem lehet többször aktiválni (gondolom beírja az előzményekbe). Egy nagy pirospont a Microsoftnak a pozitív hozzáállásért
Két kérdés:
1. valóban így van és ne próbálkozzak többször?
2. hogy lehet kikerülni az ilyet?ZTE v967s, Redmi 4A, Huawei_p9_lite_2017, Redmi Note 11 Pro
-
KubanitoS
veterán
válasz Micsurin #5747 üzenetére
Neten a Microsoft fiókot elérve nem tudod inaktiválni a korábbi telepítést? Ha a kulcs hozzá van rendelve a fiókodhoz, akkor lehet erre sincs szükség: új gépre office telepítés (kulcs nélkül), majd jelentkezz be a fiókoddal.
Nothing will stand in our way. I will finish what you started.
-
Micsurin
nagyúr
OEMedit: Retail csak már fáradt vagyok... kulcsos a 2019 Prof Plus MS a családi gépen és kéne egy kis helpVillám következtében elköszönt a korábbi gép, a Win szépen beaktiválódott MS fiók alapján de a kulcsot nem tudom áthozni mert inaktiválni kéne a régi gépen de az érthető okokból nem lehetséges. (Lap - Proci - Táp trió végleg elköszönt egy Schneider APC ellenére is...)
Ilyenkor, hogy tudom átmozgatni a liszenszet az új gépre?
[ Szerkesztve ]
The Separatists have no regard for innocent life. They don't care who walks away from war and who doesn't. That's why we move on them now, Commander……and Wolfpack leads the hunt.
-
hape60
aktív tag
Office 2019, Outlook. IMAP/SMTP beállítás, az elküldött levelek nem jelennek meg. Már végignéztem a Google-val fellelhető megoldásokat, egyik sem oldja meg. Van vlami ötlet?
-
Szellem.
nagyúr
Sziasztok!
Be van állítva a Word 2019-ben, hogy 5 percenként automatikusan mentsen. Abba a mappába, ahová menti, telepakolja az adott dokumentum biztonsági másolataival is a mappát. Ezt hogy tudom megszüntetni? Régen ha megnyitottam egy Word dokumentumot és abban dolgoztam akkor az eredetileg megnyitott fájlt mentette, azaz rámentet. Most meg külön pakolja a biztonsági mentéseket. Ez idegesítő és felesleges szemét, ha az adott fájlban dolgozom.
Köszönöm. -
Benőke
őstag
lehet fura lesz a kérdésem.
Office 365.
Szóval egy ideje a helyesírás ellenőrzővel nagyon nem vagyok megelégedve.
Olyan szarvas hibákat is átenged hogy a hajam szála égnek áll.
Pontosan nem tudom megmondani mióta, de nagyon nincs ez így jól.
És nem csak magyar nyelven hanem az összes nyelven amin használom. Nem tudnám azt mondani hogy na csak ezzel a nyelven vannak gondok.Igen én írom, jobban oda kéne figyelni, meg éjjel nappal helyesírási szótárral feküdni, de az van hogy ember vagyok és akaratlanul is hibázom.
Miközben a böngésző ellenőrzője is jelentősen jobb munkát végez az office nél.
Google pedig totálisan hengerel. Akkor se jön zavarba ha több nyelven van a szöveg.Más is tapasztalta vagy csak valami beállítgatás kérdése?
Igen manuálisan is rányomok hogy ellenőrizze és oké, semmi baj minden ok, elmegy és a hisztisebb ügyfelek egyből szóvá is teszik.Nagyon frusztrál a dolog, és ha hirtelen kell válaszolgatni akkor nem nagyon van idő még ezzel is foglalkozni hogy na akkor most ellenőrizgessük mással is.
Ja igen első sorban outlook ban kéne de ugyan az az eredmény word ben is. -
merqree
őstag
válasz kisharsany #5740 üzenetére
Én ezzel indítanék: google
Nyugodtan kattins a linkre, nem a keresőt linkeltem, hanem már a találatokat.
[ Szerkesztve ]
-
kisharsany
tag
Sziasztok!
Van 1000 db képernyőmentésem .jpg képfájl formátumban, amelyből szeretnék egy .pdf fájlt csinálni (majd kinyomtatni).
Az összes képfájlnál csak a képernyőnek egy bizonyos része kellene, ez mindegyiknél ugyanaz a terület, ugyanakkora méretben.
Hogyan lehetne a legegyszerűbben ezt a részt kijelölni minden képnél és egymás után elhelyezni pl. WORD-ben?
IrfanView a képnézegetőm, de ott ha lapozok a következő képre, eltűnik a kijelölés és kézzel elég macerás 1000 fájlnál végigjelölgetni viszonylag pontosan.
Remélem érthető mit szeretnék, ha nem linkelek képet. -
TBT
addikt
válasz #46824192 #5738 üzenetére
Az sajnos nincs, de látom, hogy a 365 mellé jár 1 TB Onedrive tárhely is, így el is dőlt, hogy melyiket fogom választani. Google Drive-ot használtam, de ott a 200 GB-os tárhely havidíja annyi, mint a Microsoft 365-nél 1 hónap.
"I am Sylvanas Windrunner, Queen of the Forsaken. If you will not serve me in this life, then you will do so in the next."
-
TBT
addikt
A 365 megfelelő otthoni illetve iskolai felhasználásra?
Új ultrabookot vásároltam - előre telepített és időközben hivatalosan is aktivált Windows 11 rendszerrel - és szeretnék rá jogtiszta, eredeti Office csomagot is vásárolni (Excel, Word, PowerPoint a legfontosabb).
A Hardveraprón találtam ilyen változatot - Microsoft Office Professional Plus 2021, de erről azt olvastam (korábban itt is), hogy átlagemberek számára ilyen verzió nem érhető el, szóval ezek ilyen szürkekulcsos, nem éppen teljesen jogtiszta megoldások.
Illetve még van a Home and Student 2021 változat is. Ezt láttam boltokban (Media Markt/Konzolvilág), de 4-5x drágábban, mint a Hardveraprón árult változatokat.
Nem tudom, hogy melyik lenne a legjobb és főként jogilag a legtisztább választás.
Ebben kérnék tanácsot![ Szerkesztve ]
"I am Sylvanas Windrunner, Queen of the Forsaken. If you will not serve me in this life, then you will do so in the next."
-
zeorsdfd
senior tag
válasz arcitec #5732 üzenetére
Legálisak.
És íme az összehasonlítás
Ha Teams-t is használnál akkor 2021 egyébként a 2019-is tökéletes.
De persze a legjobb a 365. -
wwhy
veterán
Esetleg tudja valaki, hogy a dobozos (201x, 202x) Office-ok helyesírás-ellenőrzője ugyanaz-e, mint az Office 365-é Ez utóbbit használom, de egy katasztrófa
ELADÓ <<Dell 7440 laptop>><<Újszerű, garis>><<i5-1345U, 16GB RAM, 256GB vagy 1TB SSD>>
-
marec1122
senior tag
Sziasztok!
Szeretném megkérdezni, hogy esetleg valaki tudja e pontosan hogy a MAK licenszel office 2019 abban az esetben ha újra kell húzni a windows újratelepíthető mondjuk a Configuration.xml segítségével vagy újra kell csinálni a regisztrációs folyamatot vagy ilyenkor elvész az az aktiválás?
Csak megfontoltan :D "Öregember nem gyorsvonat!" John McClane
-
félisten
válasz Sanyi.mTs #5722 üzenetére
Újból katt a megosztás gombon | képen jelölt opción katt | szerkesztés elöl pipa ki és alkalmaz gombon katt
[ Szerkesztve ]
Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja. (Albert Einstein)
-
Sanyi.mTs
addikt
Office.com-on létrehoztam egy online táblázatot család részére. Még csak most ismerkedem vele, de jobb, mint a google táblázatok.
Sajnos a táblázatról megosztott linkem birtokában bárki szerkesztheti a táblázatot. Utólag találtam meg, hogy két link létezik a táblázathoz: az egyikkel szerkeszthető, a másikkal meg csak nézhető.Van mód arra, hogy a "szerkeszthető link"-et lekorlátozzam csak olvashatóra? az lenne a lényeg, hogy ne változzon a link.
-
T J
tag
Hali
Ms Teams-ben vissza lehet nézni, hogy adott időszakban valaki mennyi ideig volt aktív (zöld+piros+csíkos állapotok időtartamának összege)?
Munkaórák összeszámolásához kellene. Esetleg valami log file-ból?[ Szerkesztve ]
-
legenda
válasz RoryBreaker #5710 üzenetére
Tegnap délután óta működik, felkínálja a KRÉTA az intézmény kiválasztását.
Réges-rég, egy messzi-messzi galaxisban...
-
GrandS
senior tag
Adott egy vállalati Office 365, maivel a portal.office.com-on be tudok jelentkezni, le tudom tölteni és telepíteni az offline alkalmazásokat, azonban, mikor bármelyiket elindítom, aktiválni óhajtja magát. Ezzel nem is lenne gond, de csak a fióknevet kéri, a jelszót már nem és nem is jelentkezik be az alkalmazás. A portal.office.com - on meg él minden közben. Már eltávolítottam, újratelepítettem, de ugyanaz. Mi a teendő? Segítsetek!
-
legenda
válasz #46824192 #5717 üzenetére
Az MS ügyfélszolgálata érdekes néha, hozzánk is szoktak küldeni bejelentőket olyan problémákkal, ami nem ránk tartozik.
Vagy olyanra is volt már példa, hogy egy általuk huzamosabb ideje biztosított o365 szolgáltatásról állította, náluk olyan nem létezik. (Ettől persze nem általánosítok, gondolom bárhol előfordulhat ilyen.)Réges-rég, egy messzi-messzi galaxisban...
-
törölt tag
Csak ismételni tudnám magam (5715hsz), így nem írom le újra.
Sajnos elég gáz az ms hozzáállása ,ahogy simán elhajtanak a 3.14csába.
Ha már ennyire nem érdekli őket ,legalább hazudnák azt hogy , oké valóban valami így nem kerek és mivel szoptatok eleget ezért ránézünk. De nem, még majdnem köszönjem meg hogy nem csapják rám azonnal a telefont.(a magyar számom meg hol angol,hol magyar embert kapcsolnak ,na az egy külön vicc, de ez már másik dolog)
[ Szerkesztve ]
-
legenda
válasz #46824192 #5715 üzenetére
A KIFÜ-nél nincs ugyan rendszergazda - részletkérdés persze, minek nevezik -, de aki ott ezt kommunikálta, vagy régebben mondta, amikor még másik verzió volt, vagy ha a hivatalos váltás után, akkor már nem jól tudta, nem követte le azonnal a módosítást.
Biztosan nincs megadva olyan fiók a Windowsnak telepítéskor vagy utána, ahonnan - akár a háttérben - szinkronizálhat le kapcsolódó adatokat? Elég a böngésző adatainak a visszaszinkronizálódáda is akár. Sok ilyen és hasonló problémával találkoztam és jellemzően ez volt a gond. Saját MS fiók, korábbi sulid.hu és társai kavartak be.
A korábbi OH- sulid.hu idén az év végén kivezetésre kerül, ha minden igaz, az utána már kevésbé kesz hibalehetőség.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Szűz, új gépen is ugyanez , amin soha nem volt office, sőt semmi más sem. Win10 install után csak az office install volt és abba beírva az iskolai account.
Hidd el végigzongoráztam velük minden lehetőséget.Egyébként KIFÜ rendszergazda szerint nem vállalatinak kellene lennie.
Persze ha ő hazudik,akkor most én is.Az ms -t ismerve , simán el tudom hinni ,hogy valami náluk van szétesve.
[ Szerkesztve ]
-
legenda
válasz #46824192 #5713 üzenetére
Az rendben van, hogy vállalati verziót ír, arra változott hivatalosan a korábbi Pro Plus.
A fiók hibája jellemzően abból szokott adódni, hogy másik (nem megfelelő) fiók adatait is megkapja az Office, akár Windows fiókos vagy böngészőben mentett egyéb belépési bejelentkezésből beengedve/szinkronizálva. Emiatt nem szokott sokszor segíteni akár az oprendszer teljes újratelepítése sem, mert utána visszaállítják a korábbi állapotot, vagy engedik azt tudatosan vagy akaratlanul visszaszinkronizálni.
Ha ez a gond, azt nem az MS-nek kell javítania.
A problémás esetek többsége könnyen orvosolható, ha hozzáértő néz rá.Réges-rég, egy messzi-messzi galaxisban...
-
törölt tag
válasz RoryBreaker #5708 üzenetére
Nekünk a sulis office meg vállalatinak jelzi magát és 2 naponta fiók hibát ír a word és excel a sarokban.
Mondjuk ettől függetlenül működik.Krétás rendszergazda (vagy a fejlesztési akármi akikhez tartozik) napikig rajta volt a dolgon ,de nincs megoldás. Gép reistall, többszöri telefonbeszélgetés , stb....
Végül az maradt hogy ms hiba van a dologban.
Az ms persze sz..ik rá, mert nálunk minden oké.
Hívjam krétáékat... -
legenda
válasz RoryBreaker #5710 üzenetére
Oda nem mennek át az adatok a KRÉTA felől.
Javítják majd.Réges-rég, egy messzi-messzi galaxisban...
-
RoryBreaker
aktív tag
De máshol működik csak a microsoft office alkalmazásaiban az aktiválásnál nem jó. Ekkor azt hiszem egy alkalmazást futtat, aminek a neve: "Munkahelyi vagy iskolai fiók"
pl az office.com-on simán működik jelenleg is.Rog Strix B-760i Gaming Wifi, 32 GB DDR5@6000, i5-13500, Asus RTX 4060 OC Dual, 1TB Samsung 980 Pro, Be Quiet Pure Power 1000W Gold 80+, Noctua NH-12UA + Noctua házventik, Asus AP201 Mesh ház
-
legenda
válasz RoryBreaker #5708 üzenetére
Szia!
A hiba KRÉTA oldali, volt már ilyen korábban is.
-
RoryBreaker
aktív tag
Sziasztok
Regeltem ingyen office-t kréta azonosítóval. Minden fasza is volt. Eddig.
Amíg új gépet nem raktam össze, jelenleg amikor aktiválnom kéne az office-t, akkor a kréta belépésnél nem jönnek fel a sulik, így nem tudom kiválasztani. Nem jön a legördülő lista, hiába kezdem el írni a suli nevét. Miért lehet ez? A régi gépemen, laptopon tökéletesen működött.......
KösziRog Strix B-760i Gaming Wifi, 32 GB DDR5@6000, i5-13500, Asus RTX 4060 OC Dual, 1TB Samsung 980 Pro, Be Quiet Pure Power 1000W Gold 80+, Noctua NH-12UA + Noctua házventik, Asus AP201 Mesh ház
-
szabonagyur
félisten
válasz #46824192 #5706 üzenetére
Paying for your subscription | Microsoft Docs
Itt ha belenézel elvben van más opció is, meg kell nézni elérhető e neked is.
-
bon
őstag
válasz #46824192 #5704 üzenetére
Miért nem hivatalos forgalmazón keresztül veszed, és majd a cég bonyolít mindent, én évek óta így csinálom, utalással fizetünk. [link]
A számítógépnek lelke van! - ASUS Prime Z690-P, Intel CoreI7 13700, 2x16GB DDR5 5200MHZ Kingston, RTX4070 Super, Sound Blaster Z, Cooler Master Cosmos C700P
-
törölt tag
Sziasztok!
Üzleti előfizetéssel kapcsolatban lenne kérsésem.
o365 3 felhasználós licencet szeretnék vásárolni. Minden tök szép és jó ,kivétel két dolgot.
1. Van arra bármilyen lehetőség ,hogy ne bankkártyával fizessünk a webes felületen?
(biztonsági megfontolásból a céges kártyák (jelenleg) nem tudnak ilyet)2. Adószámot sehogyan sem lehet megadni.
Ha - jelek nélkül írom ,akkor hibás a szám , ha rendesen - jelekkel ,akkor pedig érvénytelen számot ír.(nem értek hozzá, de gondolom a könyvelőnek nem tetszene ha adószám nélküli számla lenne leadva)
Sajnos telefonos ügyfélszolgálat kalap ... nem ér. Menü menü,menü... várakozás ,várakozás és egyszer csak megszakad a vonal.
A lakossági oldalon felvette egy magyarul alig beszélő nő, de szerinte csak bankártyás fizetés van, de hívjam inkább az üzleti számot. (amit soha nem vesz fel senki)[ Szerkesztve ]
-
user12
őstag
válasz zsoltzsolt #5701 üzenetére
bruttó 13.200 Ft, bluechip
Anno ajándék volt az új noti mellé, de akkortájt is 25 körül volt. Meglepődtem, hogy most ennyi.
Rendszergazda vagyok....ha röhögni lát, mentsen
Új hozzászólás Aktív témák
Microsoft Office szaktopicok:
● Microsoft Word topic
● Microsoft Excel topic
● Microsoft Powerpoint topic
● Microsoft Access topic
● Microsoft Outlook topic
● Microsoft Outlook Express topic
Archívumok:
● Microsoft Office 2010
● Microsoft Office 2007
● Microsoft Office 2003
- Nők, nőügyek (18+)
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Milyen okostelefont vegyek?
- Egyéni arckép 2. lépés: ARCKÉPSZERKESZTŐ
- Fotók, videók mobillal
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
- Genshin Impact (PC, PS4, Android, iOS)
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Milyen videókártyát?
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest