- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- A Keychron K2 HE rapid trigger billentyűzet tesztje
- ZIDOO médialejátszók
- 3D nyomtatás
- LG LCD és LED TV-k
- CES 2025: az NVIDIA prezentálta az új GeForce-okat
- Milyen egeret válasszak?
- Hamarosan kapható lesz az Enermax Intel és AMD HEDT platformokhoz szánt AIO-ja
Új hozzászólás Aktív témák
-
peter889
őstag
Köszi a választ.
Igazából mindig is ritkán használtam CD-t/DVD-t, meglehet nincs elég tapasztalatom a megbízhatatlanságukra.
Majd utánanézek annak a Taiyo Yuden lemezeknek, bár lehet nehéz a beszerzése, hogy ne kelljen nagyon magas postaköltséget fizetni.
Kíváncsi lennék, mondjuk 200 év múlva mi lesz olvasható a különféle adattárolókon. Bár addigra mindegy lesz. -
peter889
őstag
válasz BigManus #5800 üzenetére
Köszönöm szépen a válaszaitok.
Nekem van 2 db. 500 GB-os WD blue HDD-m, egyelőre azon is vannak biztonsági másolataim. Csak ritkán csatlakoztatom az asztali gépembe.
Egy 1 TB-os Blue HDD-men is vannak biztonsági másolataim.
Csak arra gondoltam, a kis helyfoglalású fontos adataimról készítek plusz biztonsági másolatot DVD lemezre is. Hogy nyugodtabb legyek.
Az egyszer írható DVD lemeznek van egy olyan előnye is, hogy semmiképpen sem íródhat felül - de lehet csak én akarom túlbiztosítani magam.
Aztán, ha van egy fájl, ami időről-időre módosul, elméletileg tönkremehet, olvashatatlanná válhat. Ha ilyen fájlról készítek időről- időre biztonsági mentést, rendre felülírva HDD-re, akkor a biztonsági másolat is a tönkrement fájlt fogja tartalmazni. Míg ha időközönként DVD-re van mentve, akkor előbányászhatom a múltból az utolsó működőképes változatot. Persze azt is meg lehet tenni, hogy egy HDD-n vannak tárolva a különböző időállapotok...
----
#5796 Fire/SOUL/CD, nincs M-Disc íróm, és ahogy nézem az árait, szerintem sem lenne érdemes beruháznom rá.#5797 wwhy,
Felhővel kapcsoltban van egy olyan félelmem is, hogy tévedésből megosztom a tartalmát olyan helyre, ahová nem kellene. Valamit nagyon félreklikkelek mondjuk.
Nyilván ennek nagyon minimális az esélye, de akkor is.
Bár vannak a GoogleDrive-on is biztonsági másolataim.Tényleg igaz, hogy ha ritkán van használva a HDD, akkor a bad szektorosodás esélye is kicsi.
#5798 Dzsekó, jó hogy írtad a Maxellt, mert már majdnem olyat vettem, akkor inkább veszek helyette Verbatimot majd.
Nekem már sajnos volt olyan is, hogy márkás (talán TDK) újraírható DVD lemezről évek múltán nem tudtam ismételten telepíteni a Win7-et.
Illetve noname pendrive-ot szintén nem tudtam Win7 telepítőnek használni.#5800 BigManus, vannak ingyenes fiókjaim a Google-ra, OneDrivre még nincsenek.
RaiDrive az egy gépre telepíthető fájlkezelő, ami nem igényli a Google és OneDrive webes felületeire való belépést?[ Szerkesztve ]
-
peter889
őstag
válasz #46824192 #5794 üzenetére
Köszönöm a válaszaitok.
Nem akarok évente 25 ezer forintot fizetni és nekem is vannak fenntartásaim a felhős megoldással.
Inkább magam tárolom a fontos adataimat több helyen, példányban és módon. Többszörösen különböző HDD-ken, azon felül többszörösen DVD-n.Tudnátok megbízható egyszer írható DVD márkát ajánlani?
Verbatim-ok, Maxell-ek jók vajon?#5789 BigManus, azt írod, hogy a DVD lemez megbízhatatlan.
Akkor milyen adattárolást mondanál megbízhatónak, ami nem fizetős felhős tárhely?
Mert a HDD pedig bad-szektorosodhat idővel. -
peter889
őstag
válasz BigManus #5785 üzenetére
Köszönöm szépen a válaszaitok.
És mi van, ha fizetős tárhely esetén az ügyfél valami ki tudja milyen előre nem látható körülmény miatt tartósan nem fizet, mondjuk éveken át?
Akkor törlik az adatokat? Pl. a Microsoft mit csinálna ilyen esetben?Én arra gondoltam, hogy a fontos dokumentumokról készítek biztonsági másolatokat egyszer írható DVD lemezekre is.
Azon felül nekem megvan több HDD-n is. Jelentős részük a Gmail-en.Ja, és egy ilyen fizetős tárhely éves díja mennyibe kerül (forintban)?
Mondjuk 200 GB. -
peter889
őstag
válasz tylerddd #5780 üzenetére
És az vajon van olyan biztonságos, mint a google e-mail fiókja?
Szerintem azon kívül nem árt máshová is menteni.
Pl. ha az ember a freemailre nem lép be bizonyos ideig, az egész fiókot törlik. Nem tudom mennyire garantált a Googe Drive-on az adatok megmaradása.[ Szerkesztve ]
-
peter889
őstag
Sziasztok!
Ti a fontos dokumentumaitokról milyen adathordozón tároljátok a biztonsági másolatokat?
Ill. milyen adathordozón ajánlott?Köszönöm szépen előre is.
-
peter889
őstag
válasz mephi666 #5474 üzenetére
Köszönöm szépen a választ, de sajnos sosem foglalkoztam powershellel, habár excellel igen.
Most ez nem fog nekem menni (talán majd máskor).
Egyelőre megcsinálom manuálisan. Az lenne a jó, ha lenne fájlnyomtató időbeviteli lehetőséggel. Vagy valami más felhasználóbarát megoldás. -
peter889
őstag
-
peter889
őstag
válasz Intruder2k5 #5172 üzenetére
-
peter889
őstag
válasz Intruder2k5 #5169 üzenetére
Bár, ahogy most elfigyelem azt a topikot, régóta válaszoló nélkül maradt.
-
peter889
őstag
válasz Intruder2k5 #5169 üzenetére
Rendben, köszönöm, belinkelem oda. Nem is tudtam, hogy van olyan topik.
-
peter889
őstag
Köszi szépen a tippet, igen, arra gondoltam, és azon felül bejelöltem a "Jegyezze meg az Eszközök panel aktuális állapotát" rubrikát (nem tudom, az számít-e), és különös módon a dokumentumok nagy részénél működik ahogy írtam: szépen görgeti és megjegyzi a "Görgetés engedélyezésé"-t,
néhány dukumentumnál pedig nem, azoknál a "Görgetés engedélyezésé"-ből ki van véve a pipa. Nem értem miért. Pedig azokat a dokumentumokat is én magam készítettem.
És nálam 75%-ra van beállítva a nézet nagysága.[ Szerkesztve ]
-
peter889
őstag
Segítségre van szükségem az Adobe Acrobat Reader progihoz (nekem nem sikerült rájönnöm):
Azt akarom beállítani, hogy minden egyes megnyitott dokumentumnál alapban folyamatos legyen a görgetés a lapozásnál is, tehát ne legyen az, hogy ha az adott oldal végére érek, eltűnjön az adott oldal teljesen és csak a követező oldal legyen látható. Helyette jelenjen meg az oldalakat elválasztó vonal ami szépen folyamatosan görgetődjön.
Fontos, hogy ezt ne kelljen minden egyes dokumetunál újra és újra beállítani.
Meg tudnátok mondani, hogy ezt pontosan hol és hogyan kell beállítani?Köszönöm szépen előre is.
[ Szerkesztve ]
-
peter889
őstag
Feltelepítettem az Adobe Acrobat Readert, és szépen be lehet állítani a színeket, a kívántra, akár pontos árnyalatot is meg lehet adni. Barnára állítottam a hátteret, feketére a betűket. Ez így nekem pihentető.
Nem értem, a többi nézegető progi miért nem képes erre. Nem hinném, hogy bonyolult így programozni. Próbáltam böngészős bővítményeket keresni, de nem találtam, így marad ez.
Köszi szépen az ajánlást. -
peter889
őstag
Köszönöm az ajánlást, kipróbáltam ezt a chrome-ost plugint, de sajnos nekem nem igazán jó a puszta invertálás. Gondolom, a fekete alapot nem lehet állítani sötétszürkére.
Pl. a DarkReader bővítmény (amit pdf-ekhez nem tudok használni), sem csupán invertál: pl. a sötét nem totál fekete, hanem sötétszürke.
Csak szeretnék minél kevesebb feltelepített programot a gépemen, ezért ha nem muszáj, nem tenném fel az Acrobat Readert (csak a telepítő fájlja 156 MB)
Nem értem, az ABBYY-nak, mint pdf szerkesztőnek miért nincs sötét módja.Nincs intelligens bővítmény, mint a DarkReader, ami Pdf-ekhez is használható?
Vagy nem lehet a DarkReadert valahogy Pdf-ekhez is használni?[ Szerkesztve ]
-
peter889
őstag
Köszi szépen a választ.
Ja, bocsánat, nem Operát, hanem Google Chrome-ot akartam írni, annál nem egyszerűbb kivitelezni?
Mert ezt a Firefox-os állítgatás elég bonyolultnak tűnik számomra.
És a Firefox-os általad linkelt invertálással van olyan jó a dokumentum olvashatósága, mint az Acrobat reader sötétítésével? -
-
peter889
őstag
Sziasztok!
Van egy olyan problémám, hogy a pdf dokumentumok fehér alapon jelennek meg. Persze tudom, hogy ez az alapállapot.
Szeretném, ha sötét alapon jelennének meg, mert a fehér alaptól "majd kiesik a szemem".
Legjobb lenne, ha ki tudnám választani a színt.
Meg tudnátok mondani, hogyan tudom elérni minél egyszerűbben?
(Én próbálkoztam, de sajnos nem jött össze.)Pl. a Win7-emnél beállítottam a háttérszínt barnára, de sajnos ezt pdf megjelenítőim nem alkalmazzák.
ABBYY FineReader 15, PDFCreator, Adobe Photoshop CS4, IrfanView, stb. programjaim vannak.Köszönöm szépen előre is.
(És köszönöm a korábbi hasznos infókat is, maradtam a PDFCreator mellett.)[ Szerkesztve ]
-
peter889
őstag
#4893 wwhy: Jézus Mária, ahogy Te a dolgokat látod... Teljesen jó szándékkal érdeklődtem, számomra hasznos infót nem adtál, csak belém kötsz.
Nem fogok veled vitatkozni, mert nem látom értelmét, és energiám sincs hozzá.
Szurkapiszkálj mást!
Én itt lezártam veled az eszmecserét.
Egyesek a másikkal kötözködni járnak ide, az élő fába is belekötnének.Többieknek köszönöm szépen a válaszokat.
-
peter889
őstag
#4889 wwhy:
Nagyon ritkán használnám igazából az abbyy-t, akkor is csak itthon, és olyan személyes hivatalos ügyeimben, aminek igazából lennie sem kellene. Nem fogok mások szemétsége miatt százezreket fizetni, hogy évente pár alkalommal használjam.
A cégek, nagybani felhasználók busásan kifizetik a munkájukat, ha valóban jó a program.Docx dokumentumok pdf-fé alakítását már gyakrabban csinálom, ami olyan egyszerű
művelet, aminek normális elvégzése az ingyenes programoktól is elvárható, nehogy már százezret vagy ötvenezret fizessek érte.Eszem ágában sincs olyan programot használni, aminél a dokumentumot, a személyes adataimat el kell küldenem ki tudja kinek, ki tudja hová. Köszönöm a listát, de a 101 programot sem fogom egyenként végigbogarászni, majd azt meghagyom a lelkes témarajongóknak. Azt hittem, Ti vágni fogjátok a választ.
Ha valaki ír egy konkrét tippet, azt előre is köszönettel várom.
---
#4890 bon
Egy példa: van egy 2 oldalas A4-es méretű docx fájl, aminek mérte 41546 byte, szinte csak szöveg, egyetlen pici aláírásképpel.
A Word10-ben a Word10 pdf mentőjével elmentve a cél pdf mérete 158289 byte lesz.
PdfCreatorral 71047, az abbyy reklámkreátoros konvertálójával 51738 byte.
Ennek főleg ott van jelentősége, ha az ember sok mellékletes levelet akar küldeni e-mailben, miközben a fogadó oldalon sok helyen 10 megás korlát van. És nem szeretné több részletben küldeni. Főleg olyan kedves címzetteknek, mint a jómagyar hivatalok, akik legszívesebben letagadnák az állampolgár levelét, de előszeretettel "értik félre", hogy ne kelljen csinálniuk semmit.[ Szerkesztve ]
-
peter889
őstag
válasz woodworm #4887 üzenetére
Köszi, hogy válaszoltál.
A dokumentumaim főleg Times New Roman sítlusú szövegből állnak 12-es betűnagysággal+ 1 db. kb. 1.19 cm*4.54 cm-es 2 bites képet tartalmaznak (ami kizárólag aláírást tartalmaz).
Nem értem, miért csak nagy helyfoglalással nyomtatják ki ezeket a nyomtatók?
Annyira bonyolult lenne?A ghostscriptnek van magyar nyelvű beállítási felülete?
Ha nincs, akkor kihagynám.A félig "legalizált" ABBYY-t sem értem: netkapcsolat nélkül nem hajlandó a Word10-be épült nyomtatója nyomtatni. Vajon miért van ez így? (Netkapcsolattal is csak vásárlásra buzdító bélyegzővel csúfítja el a dokumentumot.)
Lehet, hogy a nyomtatásra szánt dokumentumom elküldésre kerül az ABBYY-nak?Köszönöm szépen előre is.
-
peter889
őstag
válasz woodworm #4885 üzenetére
Köszönöm, már részlegesen sikerült a problémát megoldanom:
Egy külföldi fórumot googleztam és a leírt lépéseket követtem: [link]
Azaz a
windows6.1-kb2813430-x64_0a282a6077331c034ba2d31b85dfe65dcc71e380.msu
frissítést telepítettem, és ezzel sikerült a
"A Microsoft .NET Framework 4.8"-at telepítenem. Ennek azért is örülök, mert más program is hiányolta már.Így már sikerült föltennem a PDFCreator-4_2_0-át is. Amivel kipróbáltam a docx fájlok pdf-ben nyomtatását a Wor10-ben, és sokkal kisebb fájlméretet eredményezett, mint a Word10 beépített pdf átalakítójával, viszont kb. 25 százalékkal nagyobb lett, mint az ABBYY 15 pdf nyomtatójával. Nem értem, ezzel mit tud az ABBYY, amit a PDFCreator nem?
Nem tudom, hogyan tudnám a fájlméretet tovább csökkenteni ?
Tehát csak formázott szövegről van szó+egy kicsi aláírásképről.(A fáljméret nekem azért lényeges, hogy sima e-mailben is tudjak minél több dokumentumot küldeni, ha szükséges, és ne kelljen amiatt több e-mailt küldeni.)
Köszönöm szépen előre is.
[ Szerkesztve ]
-
peter889
őstag
válasz Fire/SOUL/CD #4883 üzenetére
Köszi szépen, de sajnos ez sem sikerül: [kép]
Ha a "naplófájlra" klikkelek ezek jelennek meg (nem a teljes jelentést másolom be):
"OS Version = 6.1.7601, SP = 1.0, Platform 2, Service Pack 1
OS Description = Win7 - x64 Ultimate Edition Service Pack 1
(...)
Final Result: Installation failed with error code: (0x800B0109), "A tanúsítványlánc feldolgozása befejeződött, de a főtanúsítványban nem bízik meg a megbízhatóság-ellenőrző. " (Elapsed time: 0 00:00:11)."Pedig nem régi telepítés ez a Win7.
Nem tudom, hogyan lehetne felbarkácsolni ezt a keretrendszer frissítést. Máshoz is kellene.
Korábban is próbálkoztam, akkor sem sikerült.[ Szerkesztve ]
-
peter889
őstag
válasz Fire/SOUL/CD #4879 üzenetére
Köszönöm a válaszokat, de sajnos nem sikerül:
A linkelt helyről letöltöttem a PDFCreatort-t és nekikezdtem a telepítésnek: [kép]
Majd hibaüzenetet kaptam:
"The .NET Framework installer exited with an unexpected status code (-2146762487). Please review any other messages shown by the installer to determine whether the installation completed successfully, and abort this installation and fix the problem if it did not. Then start the setup again."
Ez Google Forditoval:
"A .NET-keretrendszer telepítője váratlan állapotkóddal lépett ki (-2146762487). Kérjük, tekintse át a telepítő által megjelenített összes többi üzenetet, hogy megtudja, a telepítés sikeresen befejeződött-e, és szakítsa meg a telepítést, és javítsa ki a problémát, ha nem. Ezután kezdje újra a beállítást."
Újrapróbálkoztam, de változatlan, nyomtatót nem tette fel.
Kipróbáltam a Méret minimalizálását is a Word 10-ben, nem segített, ugyanolyan bazi nagy (3-szoros méretű)a cél pdf. De hogy mi a csodát pakol bele?!Úgy látszik, nálam még az is túl nagy kívánság, ha normális szöveges pdf fájlt akarok készíteni.
[ Szerkesztve ]
-
peter889
őstag
Köszönöm a válaszokat, a következő a helyzet.
Win7-em van, SP1, és egyelőre nem akarom lecserélni.
A Word10-et sem akarom megújítani, még az is lehet a Word10-et vissza... (hogyan kell mondani a frissítés fordítottját?).
Mert nekem már a Word10 sem tetszik a kezelőfelülete, menürendszere miatt. Nem tudom, milyen a legújabb.
Docx-et használok.
És szinte kizárólag csak a szöveget tartalmaznak a dokumentumaim, mégpedig a docx-ből, és ezért is vagyok kiakadva, ha pl. 3-4 szer akkora lesz a célfájl.Most letelepítettem és újra az Abbyy 15-öt és a probléma változatlan.
Régóta félek bármi változtatástól, újítástól, mert úgy jönnek és jönnek a kellemetlen meglepetések is, mint pl. az itt problémásított pecsétes elcsúfítás.
Szerintetek mit csináljak mindezek fényében?
Töltsem le és telepítsem a PDFCreatort? Ha igen, innen kell?: [link]Teljes Acrobatot nem akarnám feltenni, mert nagy lenne a helyfoglalása és csak "nyomtatóra" (vagy hogyan mondják) van szükségem.
Köszönöm szépen előre is.
[ Szerkesztve ]
-
peter889
őstag
Nem, nem vettem meg. Nem olyan jelleggel használom. Majd egyszer lehet megveszem.
Korábban én is az Adobe-t használtam, de a az ABBYY-nak jobban tetszik a felülete.
Én nem látok a Word-ömben ABBYY plugint. Lehet letelepítem az ABBYY-t , aztán ismét fel.... Azért köszi.[ Szerkesztve ]
-
peter889
őstag
Sziasztok!
Szeretném a Word dokumentumaimat minél kisebb helyet foglalóan, de normális minőségű pdf fájlban elmenteni.
Ezt eddig úgy csináltam, hogy a Word 10 programban a megfelelő nyomtatót választottam, mégpedig az ABBYY FineReader 15 nyomtatóját.
Most lett egy olyan problémám, hogy az így készített pdf dokumentumom az ABBYY elcsúfítja több helyen is a „kattintsak ide a vásárláshoz” feliratú bélyegzővel.
Azért sem értem, mivel már korábban legalizáltam a programot.
Próbáltam bűvészkedni, azóta "Az ABBYY terméklicensz szolgáltatása nem elérhető: Az RPC-kiszolgáló nem érhető el." hibajelzést kapom , és még elcsúfítottan sem nyomtatja ki.
Próbáltam más nyomtatókkal nyomtatni, de úgy kb. 3-szor akkora az elkészült pdf fájl mérte.
Próbáltam a Word10-ben pdf-ben elmeneti, viszont úgy több mint 3-szor akkora lett a célfájl mérete.
És szinte csak sima szövegről van szó.
Nem értem, miért ennyire bonyolult egy sima levél pdf-ben mentése.
Kb. egy hónapja használom ezt a 15-öt, korábban az Abbyy régebbi verzióját használtam, nem volt ilyen probléma.
Egyébként jobban tetszik ezt a 15-ös verzió.
Már félek bármilyen programot újabbra cserélni, mert csak a jó ég tudja, milyen probléma fog előjönni.
Hogyan tudnám az ABBYY 15-öt normális működésre bírni?
Köszönettel várom a választ. -
peter889
őstag
válasz andreas49 #4761 üzenetére
Sziasztok!
És az ABBYY FineReader Corporate-ból azért a 12-es van fenn Neked, mert azt találod a legjobbnak?
Talán maradnék én is a Corporate mellett, de nem tudom, hányasat válasszam?
Vajon a 11-est,12-est, vagy 15-öst?Ezek frissítése úgy megy, hogy ha pl. a 12-eset választom, akkor frissítéssel 12-es marad?
Vagy frissíéssel 15-ös lesz belőle?Ja és én Win7-et használok, nem frissített SP1-eset.
Köszönettel várom a válaszokat.
[ Szerkesztve ]
-
peter889
őstag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni.
Otthoni felhasználásra szeretnék ABBYY programot választani.
Annak idején ezt használtam:ABBYY FineReader Corporate Edition v11.0.113.164 HUN.
És meg voltam vele elégedve.
Csak mivel újra kell telepítenem a rendszert, egyúttal az ABBYY-ból is újat tennék fel.
Melyiket ajánlanátok inkább az alábbi kettő közül?
ABBYY FineReader v14.0.107.212 Enterprise Edition HUN x86-x64
ABBYY FineReader Corporate Edition v15.0.112.2130
Az Enterprise méretre sokkal nagyobb.
Mivel tud többet az Enetrprise?
Csak mert fölöslegesen nem akarom a nagyobbat telepíteni.
Köszönettel várom a válaszotok.
-
peter889
őstag
Sziasztok!
Microsoft Office Professional Plus 2010-et telepítettem.
A telepítő alapból a 32 bites (x86) telepítőt futtatta.
Már sikeresen feltelepült a 32 bites.
Most látom, 64 bites Office-t is lehet telepíteni.Kérdésem lenne, hogy a kettő miben különbözik, és cseréljem-e 64 bitesre?
Op. rendszerem: Windows 7 Ultimate (64 bites)Köszönöm szépen előre is.
-
peter889
őstag
Ja, és hogyan lehetne, szöveget tartalmazó képi(!) .doc fájlt normál (szöveges) .doc fájllá alakítani?
-
peter889
őstag
-
peter889
őstag
Sziasztok!
Tudnátok progit ajánlani?
Itt tettem fel a kérdésem: [link]
Köszönöm, előre is.
Új hozzászólás Aktív témák
Microsoft Office szaktopicok:
● Microsoft Word topic
● Microsoft Excel topic
● Microsoft Powerpoint topic
● Microsoft Access topic
● Microsoft Outlook topic
● Microsoft Outlook Express topic
Archívumok:
● Microsoft Office 2010
● Microsoft Office 2007
● Microsoft Office 2003
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- BestBuy ruhás topik
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Poco X3 Pro - hardverfrissítés
- Magyarországra jött a Honor szuperzoomos mobilja
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Spórolós topik
- A Keychron K2 HE rapid trigger billentyűzet tesztje
- Politika
- Asztalos klub
- További aktív témák...
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- EREDETI JÁTÉK KULCSOK - STEAM, EA, UBISOFT, EPIC GAMES - LEGJOBB ÁRON
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- Játékkulcsok a legjobb áron: Steam