Hirdetés
- LG LCD és LED TV-k
- Videós, mozgóképes topik
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Nikon DSLR topik
- Hisense LCD és LED TV-k
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Redmi Pad Pro - jól sikerült
- Gaming notebook topik
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
Új hozzászólás Aktív témák
-
.mf
veterán
Ha már ebben az árkategóriában vagyunk, akkor esetleg egy régebbi EVF-es modell, pl. G3 (u.a. a szenzor, mint GF6-ban - sőt, még a GX1-ben is ez van)? Vagy EVF nélküli, inkább kompaktos kinézetűben gondolkodsz/-tok? Esetleg még Oly E-PL5 vagy E-PM2 (u.a. szenzor, mint a jelenlegi csúcsgép OM-D EM-5-ben; Panával szemben vázba épített a stabija, s bár szubjektív, de a jpg-inek jobb színe van)?
Csak hogy még jobban összezavarjunkFotóim és kalandjaim a világ körül: https://www.facebook.com/fmartinphoto/
-
ati3x
senior tag
És ez? Nikon v1 dupla kit, 460 euro.. Annyi a probléma, hogy ebben nincs beépített vaku.. Viszont az evf igen csak mellette szól.. Meg a gyors fókusz, és az objektíveket is dícsérik.. Pl, az olympushoz nekem 14-42-es kitobi van, talán még első generációs,, Na attól nem vagyok hanyattesve.. Nem tudom a gf6 14-42-es milyen...
-
HÁZIGAZDA
biztos, hogy valamelyik j1 kitet venném, pláne, ha olyan nagyon nem tervezek obikat bővíteni később. de ha igen, akkor is a duplakit meg később a nem drága 18,5/1,8 elég mindenre. egész egyszerűen nem éri meg a felárat a j1 kithez képest a j3 és a gf6 kit.
ne csüggedj, ha egy kapu bezáródik: máshol nyílik egy új. sérvkapu.
-
HÁZIGAZDA
nem tudom, hogy a pana mennyi, de ha annál is jóval olcsóbb a j1 duplakit, akkor szerintem az a legjobb vétel. főleg, mert az a teleobi baromi jó és jól használható a vázzal (az af miatt). azonos árban (váz + kitobi) a panát venném.
-
HÁZIGAZDA
-
HÁZIGAZDA
az obik gyakorlatilag tök azonosak tudásra, a szenzorméret így néz ki: sony > panasonic > nikon. a különbség minden lépésnél 1 fé (tehát sony iso 3200 = panasonic iso 1600 = nikon iso 800, bár ez nem ilyen egyszerű, a sony szenzor viszonylag régi, a másik kettő modernebb).
szóval azt vedd ezekből, ha aztán nem variálsz az obikkal, ami leginkább tetszik. méretre, fogásra, sebességre, af-re stb. a képminősége a nikonnak is jó már, mindegyiknek jó.
-
Schanyee
senior tag
Nem tudom itthon nézelődsz e, vagy játszik e amerika is, a G5 kit nagyon jó áron van 500$-ért szerintemamazon Ami nagyobb mint a GF6, de több funkciót érhetsz el könnyen, jobb a fogása, beépített EVF, forgatható kijelző.De ha játszik amerika, akkor a többi gép is olcsóbb mind jóval.
[ Szerkesztve ]
-
ati3x
senior tag
Pedig volt 220 euro körül is az àra. Mondjuk lehet hogy csak a vàznak... Szóval nézzétek, tapogassàtok meg. A kifutó modellek közül ez most szerintem a legjobb ajánlat! Magyarul az eladó, akivel talàlkoztatok, nem csak a levegöbe beszélt. Szerintem egy kezdônek a legfontosabb a jó af. Na az E-pl1-röl ez nem mondható el! Én elvagyok nélküle, de annó én zeniten "eddzöttem"
-
ati3x
senior tag
Én azt mondom neked, hogy nikon v1. Most olyan 200 euro körül megy újonnan 10-30-as obival. (ekv 28-85) Előnye, gyors af, evf, gyors sorozat. Hátránya "csak" 10 megapixel (nem mindig hátrány, ugye kisebb raw méret, tehát a feldolgozáshoz nem kell "izom" gép), mélységélességgel nem lehet annyira játszani. Kb ennyi. Kezdésnek bőven jó. Ha később manuálozni szeretne régi obikkal, akkor bagóért lehet venni "kifutott" olympusokat, mert a vázban van a stabi. Én most E-PL1-el nyomom, de ha most vennék gépet, akkor gyaníthatóan a v1-es nikon lenne.. Ez persze nem jelenti azt, hogy megbántam az oly-t. Csak egyre jobban hiányzik az evf... Szerintem nagyságrendekkel könyebb komponálni-eltalálni a pillanatot evf-el, mint lcd-t sasolni... . De persze egy pana lx7, oly xz1-2 is megfontolandó. Az xz-1-et szintén "bagóért" kezdik kiszórni.. Indulásnak bőven jó szerintem, aztán ha komolyabbra fordul a dolog, be lehet szállni másba, és megmarad másodgépnek..
-
Schanyee
senior tag
-
.mf
veterán
Még mindig nem írtad meg, hogy mire és hogyan használnád
Pl. mozgó témákra (sport, gyerek, kutya) a jobb követő autofókusza miatt a Nikon.
Másféle obis készlet ajánlott attól függően is, hogy pl. várost, épületeket, beltért (széleslátó vagy normál), tájat (normál vagy tele), növényeket, bogarakat közelről (előtétlencsével vagy direkt makró obi), állatokat távolról (hosszú tele), embereket portréban (kistele), eseményeket csakúgy (ez lehet széles, normál, kistele is) stb. fotóznál. Pl. lehet kapni néhány m4/3-os gépet a szokásos 14-42-es obi mellett / helyett 14 vagy 17-es "pancake" lapos, zoom nélküli széleslátóval (kisebb mérete miatt könnyebben hordozható, és általában fényerősebb és élesebb a zoom lencséknél), vagy 14-42 + 40-150 vagy 14-140-essel.
Ha később kerülne rá a kit obi helyett más is, akkor m4/3 (Pana vagy Oly) jobb választás.
Sőt, ha adapterrel manuális obi (pl. régi filmes tükrös gép obija, ami adapterrel együtt is aprópénz egy m4/3-os obihoz képest, cserébe fókuszálás és rekeszelés csak kézzel megy), akkor inkább Oly, mert annál a vázban van a stabi, míg a Nikon és Pana esetében az obiban, már ha van.Fotóim és kalandjaim a világ körül: https://www.facebook.com/fmartinphoto/
-
Schanyee
senior tag
Csodálom, hogy nem ajánlott itt még senki Panasonic LX7-et, mostanában itt mindenki erről beszél, bár nem cserélhető objektíves. Nem tudom mennyibe kerül, de ha barátnőnek kell érdemes meggondolni, mert jóval kisebb helyet foglal a többinél, és bizonyos dolgokban van majdnem olyan jó mint amiket írtál (meg kb bármelyik cserélhető objektíves fényképezőgép a kit objektívvel)
[ Szerkesztve ]
-
gorgo
őstag
Nyugi, nem trollkodtál
Amúgy meg nyugodtan vegyél kicsi Panát, kicsi Olympust vagy akár Nikon 1-et, nem ezen fog múlni. Mind tud jobb képeket mint a kompaktok, és legalább nem olcsó egyik sem. Vedd meg amelyik a legjobban tetszik, illetve amelyiknek a legtöbb olyan szolgáltatása van, ami tetszik/fogsz használni. Ne zavarjon, hogy melyikhez mennyi méregdrága olyan obit lehet kapni, amelyiket úgysem fogsz használni!Marseille: 1. részvétem az ödéma veszte miatt. 2. Lövöldöztél már a filmes Canonnal? Nyomass pár képet feltétlen, már várom!
"Lehet az olaj keletről jön, de a szabadság mindig nyugatról érkezik"
-
HÁZIGAZDA
nikon 1 általában: kicsit kisebb szenzor, sokkal kevesebb objektív, a J1-2-3 vázakon kevés külső kezelőszerv. viszont nagyon ütős követő autofókusz, rohangáló kutyákat, gyerekeket, madarakat stb. leginkább ezzel tudsz hatékonyan fotózni.
pana m4/3 általában: megbízható, pontos autofókusz, ami azért nagyon rohangáló dolgokhoz nem a legjobb.
a nikon j3 már az újabb, 14 mp-es szenzort kapta, ennek nincs sok jelentősége. az af is az újabb, 15 fps (!). én a j3-at venném a j1 helyett, de csak akkor, ha nincs óriási árkülönbség.
a pana gf6 szerintem tök jól sikerült, dönthető lcd klassz dolog, és tényleg millió optika van a rendszerhez. inkább ez utóbbi alapján válassz amúgy is, szerintem. és vedd kézbe a kiszemelt gépet, mielőtt kicsengeted a lóvét, a fogás mindent eldönt, hiába olvasol mindenfélét a neten, egy másodperc alatt megváltozik a véleményed, ha kézben van a cucc. amit utálsz, úgy sem lesz jó, bármilyen paraméterei is vannak. amit szeretsz és használsz sokat, az a jó gép. mert hogy ma már minden nagyobb szenzoros (és néhány kisebb szenzoros) gép bőven elég jó, mindenre, képminőségileg.
-
.mf
veterán
Hehe, az egy oltári nagy trollkodás volt, csodálom is, hogy nem lett belőle nagyobb felhördülés.
A m4/3 szenzora nagyobb (4/3" vs a Nikon 1"-ese), emiatt gyengébb fényviszonyok között jobban teljesít és jobban lehet a mélységélességgel (és evvel járóan a háttérmosással, bokeh) játszani. Valamint van egy tisztességes obiparkja, néhány nagyon jó darabbal (amik viszont laikus szemmel nem olcsóak). De itt is sokan dícsérték a Nikon 1-eseit. Annak előnye a kompaktság és jó, gyors működés;Mindegyiken van auto mód. A GF-et szokták úgy is csúfolni, hogy "Girlfriend", azaz olyan gép, amit autora állítva barátnőnek (totál laikusnak) is oda lehet adni, csak a kioldót kell nyomni... Viszont ha jó képeket szeretnél lőni, azért érdemes lenne egy kicsit az alapokat (fotózás technikai és kompozíciós) megtanulni, anélkül egy csúcs-dSLR-rel is lehet hótszar képeket lőni (mennyi ilyet láttam...). Nem egy ördöngősség, és sok anyag van a neten, néhány kifejezetten 0-ról, laikusoknak, magyarul is.
Ez az egész amúgy tőled függ, hogy mi kell, mire használnád, milyen helyzetben milyen képeket lősz, vannak-e távolabbi terveid is vele.
Fotóim és kalandjaim a világ körül: https://www.facebook.com/fmartinphoto/
-
Mercutio_
félisten
-
jjeahh
nagyúr
látom mindenhonnan csak másik topikba irányítanak... szerintem a pana jóval komolyabb gép a nikon 1-nél, viszont lehet, hogy a barátnődnek túl nagy...én helyedben az olympus-ok között néznék szét, mivel kicsik, strapásak, jó a jpeg motorjuk, olcsóbban is vannak mint a pana g5, van bennük képstabi...ha kerül a háztartásban, vagy ócskapiacon bagóért egy manuál obi adapterrel szinte bármelyik felmegy. ha mindenképpen inkább panasonic, akkor a gf szériát nézegesd, ha kis gép kell...
Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest