Új hozzászólás Aktív témák
-
Tin_Shield
őstag
válasz zümzümm #80215 üzenetére
Ez a mozgó témára vonatkozik, alapvetően semmilyen gépnél nem szereti kontraszt detektálás (CDAF) a mozgást, nem tudja merre mozduljon, ezért oda-vissza keresgél. A Panasonic kísérletezik DFD-vel, illetve egyre elterjedtebb a szenzorra integrált fázis detektálás. Ha gyorsan mozgó, kiszámíthatatlan témákat tervezel fotózni akkor ebben az irányban nézelődj. Sajnos házon belül az csak csúcsgép tudja (E-M1), a Fujinál és a Sonynál már a középkategóriába is leszivárgott. De ha igazán komolyan gondolod akkor egy erre kihegyezett DSLR még mindig a legjobb erre a célra szerintem.
Nekem E-M10 mark1 van, az S-AF-fel semmi baj, gyors (objektív függő), pontos (kivéve user error). A C-AF nem sokat ér, a C-AF+TR móddal el lehet játszani, ki kell tapasztalni, néha egészen használható eredményt ad.
És azért hobbi szinten lehet mozgó dolgokat fotózni simán az E-M10-zel is, csak be kell vállalni, hogy relatíve sok képen nem lesz helyén fókusz, szóval lőni kell bátran és utána válogatni[ Szerkesztve ]
-
Grga_Pitic
aktív tag
válasz zümzümm #80215 üzenetére
Legfeljebb a C-AF-et ekézték mindketten, de PDAF hiányában nem meglepő, hogy ez nem az erőssége. Egyébként elég gyors az AF, nekem kevés fénynél sem volt vele gondom soha.
Ha nem akarsz fényképezőgép felé gyorsan mozgó vagy távolódó dolgokat gyakran fotózni, akkor nem hiszem, hogy gondod lesz vele.