Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
aginor
veterán
válasz
Balage85 #103921 üzenetére
Leírom meglátásaimat a dologról, persze nem kell egyetértenünk:
Z5: Beszéltem olyan fotóssal, aki használja ezt a funkcióját a gépnek (focus swift a neve). Ugyanakkor mivel sokaknak nem tiszta, hogy mi a különbség a focus bracketing és a focus stacking között, így sok a félreértés a témában. A Z5 megcsinálja a sorozatot, de nem rakja össze a képeket egy nagy mélységélességű képpé, azt neked kell megtenned. Ugyanakkor az én személyes tapasztalatom szerint a jó eredményhez elengedhetetlen a képek manuális illesztése, és lokális "összedolgozása". Tehát, ha csak bracketing van a gépben, az szerintem nem hátrány, én magam mindig számítógépen dolgozom fel az ilyen sorozatokat. Azt viszont nem tudom, hogy kézből használható-e a funkció, és ha igen, akkor mennyire (ebben jó az Oly). Viszont van a Nikonnak olyan beállítása ide, ami szerintem tök hasznos. Történetesen tudja az ilyen sorozatokat külön mappába tenni, és külön számozni, ami jelentősen megkönnyíti a válogatást és az utómunkát.
AF: valóban nem a legjobb, de általános célra megfelelő, legalábbis a tesztelők szerint (magam még nem próbáltam). Ugyanakkor ismerve a szenzor korlátait, gyorsan mozgó témára eleve nem használnám a rolling shuttel miatt, de oda már az AF teljesítménye is kevéske lehet (pl: madárhoz), de az arc és szemkövető fokuszát pl dicsérik.Z6mk2: régi? Kicsit. Az OM-2 új? Nem annyira. Van két olyan ismerősöm is -Naturart arcok- akik madarazáshoz Z6mk2-őt használnak, és magam is láttam az azonos szituációban készült képeket, és nem egy liga M1mk3-al összevetve..
Az OM-2 egy frissített OM-1, ami viszont kb. egykorú a Z6mk2-vel. Mivel ugyanaz a szenzor van az OM-1 és OM-2-ben, így a lényegben megegyeznek. Fejlesztést pár szoftveres fícsőr, és a processzor/buffer kapott igazából. Ezek alapján csak azért kizárni a Z6mk2-őt mert régi, nem valid.Ne érts félre, én nem akarlak meggyőzni arról, hogy a Nikon jobb választás lett volna, csak rá akartam világítani, hogy van pár dolog, amit én másként látok.
-
Lassú Víz
addikt
válasz
Balage85 #103921 üzenetére
Ne hajszold a pixeleket. Ezzel a huszon Mpixel felbontással lehet kb. optimumot csinálni. Feldolgozás, zaj, dinamika, diffrakció stb. Ettől még lehet portrésoknak a 48, 64 stb felbontás, de ők nem rekeszelnek erősen. Az átlag polgár meg annak örül, ha karcol az írisz, de már nem kivehető a füle. Nem véletlen, hogy a pro reklám és portré fotó inkább a középformátum birodalma és ott kellemesen elérhető a 100 Mpixel felbontás is.
Egy 64 Mpixeles FF szenzor pixelszinten kb azt tudja mint azonos technológiájú 16-os mFT. Aztán persze lehet arról elmélkedni, hogy kell-e pixel szinten kukkolni egy képet vagy elég a képernyő méretben, nagyítási méretben.
Új hozzászólás Aktív témák
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- AliExpress tapasztalatok
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- LED világítás a lakásban
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Milyen okostelefont vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Windows 11
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Külpolitika
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest