Hirdetés
-
PROHARDVER!
Mibe tegyem a megtakarításaimat? Összefoglaló!
Új hozzászólás Aktív témák
-
ngaba
aktív tag
válasz
mgoogyi #96541 üzenetére
Köszi.
A porfóliódra reagálva: Yahoo Finance szerint az XDEQ turnover rate-je 165%, és úgy emlékszem, hogy Te nem szereted a magasat.
Én az XDEV-et nézegettem (gondolkodom rajta, hogy mikkel bővítsem az OPEN-t, ez lenne az egyik jelölt), és ott is meglepett, hogy 91%...
Még egy tech túlsúlyos, US-domináns vagy US only small cap-et raknék az OPEN és az XDEV mellé én is majd egyszer, azoknál a PTR nem magas, ha jól látom (ha nincs belekeverve más faktor is).
Amúgy elég zavaró, hogy a valós költségek eléggé el vannak dugva az ETF-eknél. UCITS meg anyanyelvű KIID helyett inkább erre köteleznék a szolgáltatókat: Mindig közzé kellene tenni, hogy az előző évben mennyi volt az összes költség (%-osan), aztán punktum.
Ezért kezdem a párszáz részvényes full replication ETF-eket preferálni, minél egyszerűbb beválasztási szemponttal, ott legalább tudom, hogy pontosan mi van benne, és a nem olyan nagy számú részvény miatt talán a transaction cost is tűrhető, és cserélik le negyed évente az összetételt. Az XDEV PTR-je alapján a value faktornál is ennyit variálnak? (Pl. ha az Intel beindul, akkor jövő évben már ki is dobják? Mondjuk ez még nem lenne baj, ez épp a buy low sell high lenne; más "faktoroknál", pl. low volatility, nem tudom, hogy a sok cserének mennyi az értelme).
Új hozzászólás Aktív témák
- Peugeot, Citroën topik
- Óra topik
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- Politika
- Linux kezdőknek
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Már Magyarországon is használható az iPhone kártyás terminálként
- További aktív témák...
- Xiaomi Redmi Note 13 Pro 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RX 6500 XT 4GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! Asus ZenBook Pro UX7602ZM OLED notebook - i9 12900H 32GB RAM 1TB SSD RTX 3060 6GB WIN
- AKCIÓ! Apple Macbook PRO 15" 2018 i9 32GB 500GB notebook garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest