Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • ngaba

    aktív tag

    válasz mgoogyi #96541 üzenetére

    Köszi.

    A porfóliódra reagálva: Yahoo Finance szerint az XDEQ turnover rate-je 165%, és úgy emlékszem, hogy Te nem szereted a magasat.

    Én az XDEV-et nézegettem (gondolkodom rajta, hogy mikkel bővítsem az OPEN-t, ez lenne az egyik jelölt), és ott is meglepett, hogy 91%...

    Még egy tech túlsúlyos, US-domináns vagy US only small cap-et raknék az OPEN és az XDEV mellé én is majd egyszer, azoknál a PTR nem magas, ha jól látom (ha nincs belekeverve más faktor is).

    Amúgy elég zavaró, hogy a valós költségek eléggé el vannak dugva az ETF-eknél. UCITS meg anyanyelvű KIID helyett inkább erre köteleznék a szolgáltatókat: Mindig közzé kellene tenni, hogy az előző évben mennyi volt az összes költség (%-osan), aztán punktum.

    Ezért kezdem a párszáz részvényes full replication ETF-eket preferálni, minél egyszerűbb beválasztási szemponttal, ott legalább tudom, hogy pontosan mi van benne, és a nem olyan nagy számú részvény miatt talán a transaction cost is tűrhető, és cserélik le negyed évente az összetételt. Az XDEV PTR-je alapján a value faktornál is ennyit variálnak? (Pl. ha az Intel beindul, akkor jövő évben már ki is dobják? Mondjuk ez még nem lenne baj, ez épp a buy low sell high lenne; más "faktoroknál", pl. low volatility, nem tudom, hogy a sok cserének mennyi az értelme).

Új hozzászólás Aktív témák