Hirdetés

Keresés

Aktív témák

• ---Lasali---

Közösségépítő

Jah memória az 4 darab 256 megás Samsung 2.5 3 3 8 4 es csoda.
    Ráadásul 2-2 nem ugyan olyan... minden egyezik... csak az egyik páron a memóriamodulok máshogy vannak elrendezve, és 2.5 4 4 8 4 es az időzítésük. De mindegyik ettől függetlenül megy 2.5 3 3 6 4 en.

• ---Lasali---

Közösségépítő

Nekem is ASUS P4P800 asom van, ''siofok'' hoz hasonló konfiggal, jah énis Siófoki vok :DDD
    865PE chipset, annak idején volt már erről pár száz topic szal kicsitt off a dolog de mindegy...
    Szóval 2003 as a mese, volt állítólag nekem is úgy mondták..., intel 865PE amilyen a milyénk meg volt 875 ös, és annyi lett volna a két chip közt a különbség hogy a 875 be bekapcsolható volt a PAT a 865 be meg nem (olyasmi akart lenni mint a SE cuccok, olcsóbb ilyesmi...), de ennek ellenére az alaplapgyártók bekapcsolták. Továbbá:
    Nekem úgy aktív ez a PAT dolog, ha az FSB 200 on megy, beszorzás után ugye 800, és a memória sincs leosztva, learányolva, vagyis 400 on megy, ha lejjebbveszem 333 ra akkor egyből kikapcsol, na meg ha húzva van akkor is...
    PAT gyorsító hatása:
    Tesztelgettem a rendszert... húzva... húzás nélkül pattal stb...
    A PAT igenis gyorsít.. méghozzá nem is keveset.. SiSoftware Sandrával meg EVEREST-el néztem, a memória írás és a memória olvasás egyértelműen nő bekapcsolt állapotban, külön külön jó 30% al, ami esetekben észrevehető akár egy játék futásában is.
    Azt meg ne mondja senki hogy jah persze lassúlt a gép mert levettem 333 ra... és azért... mert úgy is csináltam tesztet az igaz... de az előbbiek arról szóltak hogy 1Mhz el följebbhúztam, mivelhogy ez is elég a PAT autómatikus kikapcsolásához...
    Röviden ennyi.
    (CPU: 2.8Ghz Northwood, 800FSB 512KB L2 cache)

Aktív témák