- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen TV-t vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Lítium-ion/Li-ion akkumulátorok
- Gamepad
- Intel Arc Alchemist A310/A350/A380/A580/A750/A770... és mobil verzióik
- 3D nyomtatás
- Projektor topic
- Milyen egeret válasszak?
- Egyelőre túlmelegszenek a Huawei új AI gyorsítói
Aktív témák
-
siofok
őstag
senki nem tudja pontosan mi az a dram frequency?jah és ha már itt tarunk,szeretném azt is megtudni mi az a hyper treading a biosba?ezt engedélyezzem?
ja az előző hsz off. bocsi -
siofok
őstag
válasz
---Lasali--- #19 üzenetére
szia én igazából Ságvári vok!!
-
siofok
őstag
sziasztok
sikerült bekapcsolni.
sebipayne beállításaihoz összehasonlítottam az enyimet,és csak a dram frequency beállítás tért el.nála 400mhz volt,nálam auto.gondoltam próba szerencse felraktam énis auto-rol 400mhz-re,és láss csodát beengedte kapcsolni a memory accelerationt(ami ugye a PAT).everest ezekután azt irta hogy pat bekapcsolva,és így alakultak az eredmények eredetileg:
memória olvasás:3524
írás:1472
késleltetés:114,3
400mhz dram frequency+pat:4707
1695
82.5
ezekszerint számít hogy bevan kapcsolva.szerintetek jók az eredmémnyek?és mi az a dram frequency?nem gáz hogyha azt auto-rol 400mhz-re raktam?gépnek lehet bja tőle?mert volt ott több választási lehetőség is:
auto (ez volt gyárilag)
533
500
400
320
266
[Szerkesztve] -
siofok
őstag
és a dram frequecy-vel mit állítok?
mert nekem autó
[Szerkesztve] -
sebipayne
tag
Nekem nem valami gyorsak a memok: 2x512MB Dual:
-512MB Kingston 3-3-3-8
-512MB Veritech (ekkorra már elfogyott a zsé) 2.5-3-3-8
Ezzel nekem működik a PAT. Bár ahogy néztem a teljesítményváltozást nemdobtam hanyatt magam: nekem tényleg 3-5%
[Szerkesztve] -
---Lasali---
Közösségépítő
Jah memória az 4 darab 256 megás Samsung 2.5 3 3 8 4 es csoda.
Ráadásul 2-2 nem ugyan olyan... minden egyezik... csak az egyik páron a memóriamodulok máshogy vannak elrendezve, és 2.5 4 4 8 4 es az időzítésük. De mindegyik ettől függetlenül megy 2.5 3 3 6 4 en. -
---Lasali---
Közösségépítő
Nekem is ASUS P4P800 asom van, ''siofok'' hoz hasonló konfiggal, jah énis Siófoki vok
865PE chipset, annak idején volt már erről pár száz topic szal kicsitt off a dolog de mindegy...
Szóval 2003 as a mese, volt állítólag nekem is úgy mondták..., intel 865PE amilyen a milyénk meg volt 875 ös, és annyi lett volna a két chip közt a különbség hogy a 875 be bekapcsolható volt a PAT a 865 be meg nem (olyasmi akart lenni mint a SE cuccok, olcsóbb ilyesmi...), de ennek ellenére az alaplapgyártók bekapcsolták. Továbbá:
Nekem úgy aktív ez a PAT dolog, ha az FSB 200 on megy, beszorzás után ugye 800, és a memória sincs leosztva, learányolva, vagyis 400 on megy, ha lejjebbveszem 333 ra akkor egyből kikapcsol, na meg ha húzva van akkor is...
PAT gyorsító hatása:
Tesztelgettem a rendszert... húzva... húzás nélkül pattal stb...
A PAT igenis gyorsít.. méghozzá nem is keveset.. SiSoftware Sandrával meg EVEREST-el néztem, a memória írás és a memória olvasás egyértelműen nő bekapcsolt állapotban, külön külön jó 30% al, ami esetekben észrevehető akár egy játék futásában is.
Azt meg ne mondja senki hogy jah persze lassúlt a gép mert levettem 333 ra... és azért... mert úgy is csináltam tesztet az igaz... de az előbbiek arról szóltak hogy 1Mhz el följebbhúztam, mivelhogy ez is elég a PAT autómatikus kikapcsolásához...
Röviden ennyi.
(CPU: 2.8Ghz Northwood, 800FSB 512KB L2 cache) -
sz.j
nagyúr
Ahhoz, hogy i865-ös lapban tudd aktiválni a PAT-ot relatíve jóminőségű memória kell.
Általában alapon (400MHz) majdnem mindegyik memóriával van PAT, de a jobb memókkal (alacsony időzítés és jó húzhatóság) sokkal biztonságosabban működik.
Ha a BIOS-od jól van beállítva, nagy valószinűséggel a memóriáid miatt nem működik a PAT.
(Ha jól tudom P4P800-as lapoknál a perfomance mod-ot szokták standard-ra állítani, és akkor aktív a PAT.) -
sebipayne
tag
Csak azt mondom hogy én csak 3Ghz@3,4Ghz-ig tudtam tuningolni és utána írta ki a hibaüzenetet. Ha visszaraktam alap 3G-re akkor ment minden simán. Ha nem tuningolsz akkor nemhiszem hogy lenne ilyen gond.
Nézted a linket? [link]
Itt ír olyanról hogy: ''Mint tudjuk, a Springdale (i865) a Canterwood (i875) olcsóbb változata, az egyedüli különbség pont a PAT működőképes mivolta lesz. Amelyik chipset stabilan és hibátlanul kezeli ezt a ''gyorsító csatornát'', az Canterwood címkét kap, amelyik nem, az megmarad Springdale-nek és a feature-t kikapcsolják.''
A te alaplapod i865PE tehát nemtudom hogy ezért jelentkezik-e a gond, hogy lehet nálad hibásan kezeli csak elfelejtették kikapcsolni. -
siofok
őstag
bekapcsolom,ujraindítom,kikapcsol a monitor.kikapcsolom a gépet,bekapcsolom,é ezt irja
verlocking failed.akkor ne próbálkozzak?elvileg kéne mennie ahogy olvasgattam
-
sebipayne
tag
No nyembaj! Itt is egy link: [link]
I
I
I
I
V
Ezt olvasd el, hasznos!!
[Szerkesztve] -
sebipayne
tag
Ja, most látom hogy linkeltek
-
sebipayne
tag
Hi! Intel PAT = Intel Performance Acceleration Technology
Látom neked is jó kis ASUS lapod van. Jó ha bevan kapcsolva, hivatalosan 3-5% plussz teljesítményt ad.
Én úgy tudom h lényegében a késleltetéseket csökkenti le (optimalizálja a memóriaelérést), ezáltal ad még egy kis kakaót -
neduddki
nagyúr
HI!
Hat kelr a Pat mitn a neve si mutassa osi sumer szobol szarmazik az a Pata... es mar rogton ra is tanantunk a lenyegre ugyansi bebeizbtyitottuk felteveseun hejjeseget hogy az amitatechnika nyleve egy az eygben a osi sumar szavak osszesege es ha aszt nem ertei egy igaz magar ember akkor aszt nem kis kell ereni:- )))
udv
neduddki
p.s. [link] vmejjik balfake tollabol:- ))) -
siofok
őstag
sziasztok
az adataimnál levőlaprol lenne szó,és igazából sok fórumot elolvastam,de számomra igazából egyikből sem derül ki számomra mi az a pat.
jár-e sebességnövekedéssel?
megpróbáltam bekapcsolni, de akkor kikapcsolt a monitor az ujraindulásnál,és nem csinált semmit.akkor ezzel a configgal nem lehetséges?van eggyáltalán értelme?
itt állítottam:advenced>chipset>memory acceleration(enabledre)
köszi a segítséget előre is
Aktív témák
Hirdetés
- Nintendo Switch 2
- Kötelező újdonság kerül a telefonok dobozába e hónaptól
- Autós topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen TV-t vegyek?
- Gitáros topic
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Horizon Forbidden West
- Yettel topik
- CASIO órák kedvelők topicja!
- További aktív témák...
- ELKELT! FOXRA VÁR!!I ASrock B460 Steel Legend LGA1200
- GIGABYTE B550 AORUS MASTER Alaplap
- GIGABYTE B760M AORUS ELITE AX
- 2x8 GB / 1600 MHz DDR3 RAM Párok: Kingston HyperX - Corsair Vengeance - Hikisemi
- OLCSÓBB LETT!Kingston FURY Renegade Pro 128GB (4x32GB) DDR5 4800MHz KF548R36RBK4-128 vadi új memória
- Bomba ár! Dell Latitude E7270 - i7-6GEN I 8GB I 256GB SSD I 12,5" FHD I HDMI I CAM I W10 I Gari!
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B85M Pro4 B85 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK H310CM i3 9100F 8GB DDR4 240GB SSD GTX 1050Ti 4GB DeepCool Tesseract Chieftec500W
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE H77-DS3H H77 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- iKing.Hu - Apple 16 Pro Max - Natural Titanium - Új, kipróbált
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged