Hirdetés

Aktív témák

• balightt

tag

Üdv!

Érdekes kérdéssel fordulok hozzátok. Régebben voltam már itt azzal, hogy sípol a gép. Nos, a sípolás folytatódott, és az oka is meglett, terhelés alatt 100-110 fokig szalad fel az AMD X2 4800+ Cpum hömérséklete mindkét magban kb. Miután egy nagy szobaventilátort mellé állítottam, sikerült ezt 70 körül tartani, egyedül a video streaming verte ki nála a biztosítékot egy idő után így is, ha elérte a 110 fokot rebootolt. NEm értettem mi lehet a baj, a venti pörgött rendesen a hűtésen. MA egy különösen hosszú sipolós session után eldurrant az agyam, és elhatároztam, hogy szétszedem. Igen ám, de a hűtőborda úgy ráragadt a proceszorra, hogy sansz nem volt levenni, rákötött a bordához gyárilag mellékelt hővezető padocska vagy mi. Végül addig ügyeskedtem, hogy kirántottam processzorostól a foglalatból, de sajnos a lábacskák egyenessége ezt megsínylette. Gondoltam nah viszlát CPU, de azért egy kis hajszárítós melegítéssel lebányásztam a hütőbordáról, és egy bankkártya+tű kombóval addig terelgettem a kis lábakat, hogy nekem egyenesnek tűnnek, és végül visszament rendesen a foglalatba is. Sztem letörve nincs láb, megvannak mind szépen. Ennek ellenére - nem meglepő - nem ad képet a gép bekapcsoláskor.

NAh akkor várom az ötleteket mi legyen.CPU kuka? Honnan akasszak OLCSÓ AM2-es vagy 2+-os CPUt a potlására manapság? ÉS ami még jobban érdekelne: mi okozhatta a nagy melegedést? Vajon eleve rossz volt a processzor? Vagy ez valami alaplap, netán táp hiba lehet? MEgjavul e azzal, ha új cput teszek bele? Várom a tippeket, ötleteket, az én szakértelmem itt véget ért. JAh a lap: Gigabyte MA78GM-S2H, a táp chieftec, szóval nem dzsunga, de nem mai darab.

Előre is köszi a tippeket.

Aktív témák