Hirdetés
- 16 GB RAM 2025-ben? 🤨 – Ma már kevés lehet!
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- OLED TV topic
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Fujifilm X
- Milyen széket vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Akciókamerák
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
Aktív témák
-
Mullein
csendes tag
Sziasztok
Mi a baja a gépemnek, ha...
mostanában (az elmúlt 1 hétben) random megfagy a rendszer minden ok nélkül. Egér nem mozdul, ha éppen valami hang szól az is beakad és csak ismétlődő zaj hallatszik és reseten kívül semmi nem segít. Gyanakodtam arra hogy esetleg valamelyik hardverelem ventije leállt és túlmelegedik, de megnéztem és minden venti működik. Szoftveresen semmi nem változott.
Minden ötletet szívesen fogadok.
-
mongoose123
aktív tag
válasz
nightvison #1878 üzenetére
nightvison: támogatja az a 2alaplap a 800as ramot?
csuree: régóta csinálja, vagy csak most kezdte? próbáld meg újra rakni op rendszert lehet kavarodás van.
-
CoolMan
MODERÁTOR
válasz
Peetyaa #1895 üzenetére
Idézem tőled: "Command Rate (CR) 2T Ha dualba menne akkor 1T-nek kellene lennie" ez így nem igaz mert ez memória modul függő. PL: nálam az 1600Mhz-es ramok dualban csak 2T-el mennek 1T-el hibáznak. 1333Mhz-en pedig tökéletesen mennek 1T-n. (mai napig így használom). A HyperTransport órajelre nem tudok mit mondani az nálam 2000Mhz.
Viszont nálad nem lett valami el állítva a biosban? Lehet kellene nyomni egy BIOS reset-et. -
Peetyaa
tag
Megpróbálnám, de nem tudom hogy kell
-
Peetyaa
tag
Biosba dualba mutatja! de azon kivül se a cpu-z se semmi.
-
Peetyaa
tag
felraktam az aida 64et és az is azt mutatja hogy nem dualba megy.
-
Peetyaa
tag
Everest ultimate programmal nézem, és ott nem dualba mutatja! Megnéztem alaplap honlapját, de támogatja a kingmax memóriát, szóval kompatibilis vele! Amire még gondoltam egy esetleges bios frissítés, de jó lenne ha nem lenne rá szükség.
-
CoolMan
MODERÁTOR
-
Peetyaa
tag
Sziasztok!
Segítségre lenne szükségem! Van egy asrock m3a ucc alaplapom, benne 2 darab 2 gigás kingston ddr3 1333Mhz-es rammal, de az istenér nem tudom össze hozni dual chanelbe. Ha valakinek van ötlete, akkor azt várom! -
csuree
csendes tag
válasz
mongoose123 #1875 üzenetére
ps/2 de az usb-sel is ugynazt csinálja
-
nightvison
tag
válasz
mongoose123 #1874 üzenetére
azt passzolom, de mondom 1 msi lapban is ezt csinálja
-
CoolMan
MODERÁTOR
válasz
Próbálkozom #1876 üzenetére
Az azért tényleg ne zavarjon, hogy több mint 6 éves hsz-ra válaszoltál.
-
mongoose123
aktív tag
válasz
nightvison #1873 üzenetére
albatron alaplap pontos típusa?
-
nightvison
tag
Segítsetek.
Nos meg lenne még egy olyan gépes problémám, hogy a gép kék halálozik, meg kikapcsolgatott. Albatron alaplap. A kikapcsolás a rossz proci hűtő miatt volt az megoldva, de a rammal olyan gondom van, hogy a memtest szépen listázza a hibát, ez eddig okés ram nem jó, de ha viszont kicserélem a ramot akkor meg kép nem jön be csak zúg a gép (cmos resi se használ neki) 4 féle rammal próbáltam, de csak az eredetivel add képet. ami 1GB ddr2 kingstone 533MHz
amiket próbálgattam az is szintén kingstone csak 800MHz jah és 1GB-ásak...
vélemény?
(update: egy másik fajta alaplappal is ugyanezt produkálta (MSI P6N-SLi)) -
csuree
csendes tag
Helló
olyan kérdésem volna h mi lehet a gépem baja hogy gondol egyet és ledobja a billentyűzetem vagy a hangszóróm meg megfordul az egér két gombja -
Norwich
tag
Na végigfuttam teljesen az MSE - t az nemtalált semmit.
Viszont beléptem a letöltéseim közé és eszembe jutott h akkor szedtem le a Counter Strike Source - t amikor tönkrement a gép megint.
Vagyis azt töltöttem le utoljára és elakartam inítani a telepítőt és azóta rossz.
Gondoltam lehet ez a probléma forrása és letörlöm de nemsikerül
Bármit tudok törölni de azt nem engedi.
Linkelek egy PrintScreen - t azon látszik h hol áll meg és nem törli ki. Fennt a zöld csík.Hogy a fenébe töröljem ki?
-
Freeze18
csendes tag
Hali!
A gépem bekapcsolásakor a ventik felprögnek rendesen, de ammikor a boot kezdetet jelző 1 csippanás lenne helyette 3at csipog gyorsba és nem csinál semmit. Ismerős azt mondta h valszeg az alaplapi PCI-E vga vezérlővel van gond. Maga a VGA rendben van, ki lett próbálva másik konfigban. Megtudnátok erősíteni vagy cáfolni ezt az alaplapi gebaszt vagy lehet más oka is a dolognak, ill. hogy lehetne orvosolni a problémát?
A konfig: Gigabyte GA-EP45-D3 lap, C2DUO E8400 proci, ASUS HD4870 512MB vga kari, 2*2GB Corsair 1033-as memoria (pontosan nem tudom milyen), VX450W Corsair táp.
Előre is köszönöm!
-
Norwich
tag
válasz
mongoose123 #1866 üzenetére
Hát igen lazán elviszi csak mivan ha a kábele rossz és ezt a HDD-t is kinyírta.
Megkéne tudni mi a rossz benne és kib*szni a gépből sűrgősen -
Norwich
tag
válasz
dvdbackuper #1861 üzenetére
Ez szerinted megoldaná?
Akkor a tápban van a hiba a kábelben? -
Norwich
tag
válasz
dvdbackuper #1858 üzenetére
450W-os Chieftec van benne ehhez a konfighoz:
-ASUS M4A78LT-M LE
-AMD Phenom II X2 545 3.0Ghz
-Samsung HD502HJ 500GB
-Elől 1 Ledes Venti, hátul 1 Sima Venti
-és most az új HDD-vel vettem egyidőben egy MSI N450GTS 1Gb DDR5 - ös VGA-t, de azelőtt is ígyment szét a gép amikor még VGA nem is volt benne. =/Nemhiszem h kicsi neki a táp. Lehet az a gond h meghibásodott a csati ami a tápból jön a HDD-be?!
Én még erre gondoltam.. -
nightvison
tag
Nos meg lenne még egy olyan gépes problémám, hogy a gép kék halálozik, meg kikapcsolgatott. Albatron alaplap. A kikapcsolás a rossz proci hűtő miatt volt az megoldva, de a rammal olyan gondom van, hogy a memtest szépen listázza a hibát, ez eddig okés ram nem jó, de ha viszont kicserélem a ramot akkor meg kép nem jön be csak zúg a gép (cmos resi se használ neki) 4 féle rammal próbáltam, de csak az eredetivel add képet. ami 1GB ddr2 kingstone 533MHz
vélemény?
(update: egy másik fajta alaplappal is ugyanezt produkálta (MSI P6N-SLi)) -
Norwich
tag
Sziasztok!
Az lenne a problémám hogy a gépem:
-bevan lassúlva
-játékok szaggatnak
-uTorrentbe aztírja ki hogy Lemez túlterheltség 100%Na szóval ezt csinálta November legelején is de HDD hibára gyanakodva azt javasoltták itt h az a rossz benne.
Vettem újat November 5.-e óta használom, feltelepítettem rá az Op.rendszert.
És azóta használom.
Ma megint kijött rajta ez a hiba és nem tudom mi tévő legyek.Mi lehet a gond?
Valami elrontja a HDD-ket benne???Üdv,
Norwich -
Charl
csendes tag
válasz
nightvison #1854 üzenetére
hát akkor előbb vennem kell :-(
-
Charl
csendes tag
válasz
nightvison #1852 üzenetére
ugyan ezt irta ki?
akkor lehet h haldoklik, mert miután beraktuk a másik alaplapba, akkor hirtelen, 20-30 fokkal megnőtt a hőmérséklete :-( -
nightvison
tag
driver_irol_not_less_or_equal
elvileg driver probléma lehet vga alaplap ilyesmi, de ha nem akk az lesz a baj, mint nekem haldoklik a processzorod, mivel nekem is ez a hiba volt kék halálnál... :\
csak időközben teljesen behalt utánna...
próbáld ki másik procival... és teszt úgy -
Charl
csendes tag
sziasztok. ismét hozzátok fordulok, már elég sokat írtam itt, de problémám még mindig ugyanaz.
szóval a probléma: játék közben 1x csak gondol 1-et a gép és ujraindul.
vettem bele másik alaplapot, másik tápot, másik videokari van benne, 2 giga ram helyett csak 1 gigát használok, mert előbbi gondokból ugy jött le, hogy a táp tönkrevágta az alaplapot, videókarit és 2 db 512-es memót. ma egész nap játszottam, többféle játékkal is és rendesen vitte. előbb ismét elindítottam a játékot, a gép leállt és a következő hibát írta ki.
driver_irol_not_less_or_equal.
elindítottam a gépet, mikor windows betöltött, ott írta, h a rendszer súlyos hiba után állt helyre, ott is megnéztem mit ír ki hibának, oda meg ezt irta:
C:\DOCUME~1\Karcsi\LOCALS~1\Temp\WERaa2c.dir00\Mini112911-01.dmp
C:\DOCUME~1\Karcsi\LOCALS~1\Temp\WERaa2c.dir00\sysdata.xml
BCCode : 100000d1 BCP1 : 00000000 BCP2 : 0000001C BCP3 : 00000001
BCP4 : 824E1BF2 OSVer : 5_1_2600 SP : 3_0 Product : 256_1most kérdem, mit csináljak még hogy müködjön már a gépem? és miért ilyen rendszertelenül csinálja a kikapcs meg hibákat?
Várom építő válaszotok, Üdv :-) -
nightvison
tag
vélemény?(update: egy másik fajta alaplappal is ugyanezt produkálta (MSI P6N-SLi))
-
nightvison
tag
Üdv, nah megvan a hiba!
A sok-sok, sok fagyás a sok-sok kék halál, a sok-sok leállás, és a nem tudtuk mi baja gépnem.
Hát az E8400 a processzor feladta a harcot :\ remélem, hogy garanciás, mert különben nemtom mi lesz... -
CoolMan
MODERÁTOR
válasz
.:Kristian:. #1843 üzenetére
Előfordulhat, hogy az a HKC tönkre tett valamit (alaplap?). Csinálj egy CMOS resetet az alaplapon, majd vedd ki a ramokat és egyesével kezd el használni őket. Tehát elősször csak egy modullal ha jó akkor tegyél be még egyet és így tovább.
-
hermanyi
addikt
válasz
mongoose123 #1844 üzenetére
Vagy csak 2 Ram-al probáld
-
.:Kristian:.
addikt
Sziasztok!
A segítségeteket szeretném kérni, adott egy gép, történetesen a barátnőmé. Gigabyte EP45-DS3, C2D E4500, 4x1GB GEIL Black Dragon, 250gb vinyó, HKC táp.
Kb. 3hete jött elő, hogy fagy a gép. Indítás után egyből, win alatt, bios betöltőképernyőnél, szóval bármikor. Lefuttattam egy memtestet és nem dobott hibát. Gyanakodtam még a vinyóra, de a HD sentinel 100/100-at ír. Kipróbáltam egy tápcserét, szvsz. elég szarnak mondható ami benne van és egy BlueStorm 500W-al, szépen, fagyás nélkül futott 2,5órát a prime95 illetve lefuttattam egy 3d mark06-ot is gond nélkül. Gondoltam megvan a hiba, tápcsere.
Újraindítottam a gépet, majd megint jött a fagyás, hiába volt benne az 500-as táp. Kb. 2x indítottam újra és ugyanennyiszer kapcsoltam ki, mire felállt a rendszer.Szerintetek mi lehet a probléma? Alaplaphiba vagy a processzor szarakodik? Bár a prime szerintem jelzett volna a processzorra.
Biztonság kedvéért még a sata kábelt is kicseréltem a vinyónál, de hiába. -
lujo10
aktív tag
Sziasztok!
Nem biztos, hogy ide tartozik az alábbi hiba, de hátha van valakinek valami ötlete. Néhány perccel ezelőtt játék közben a gép dobott egy kéket. Újraindítást követően a WIN7 közölte velem, hogy szerinte valamilyen hardvercsere történt, és válasszak valamilyen újraindítási módot, de bármelyiket választom töltés közben kifagy, normál módban pl. odáig jut, hogy bejön az szép levelekkel díszített kék képernyő (mellesleg a telepítőlemezről indítva is eddig jut). A ventik mennek, sípolás nincs, csak valamiféle kattogást hallani (a helyét még nem tudtam pontosan belőni). Hát kb. ennyi.
Nos uraim várom a tippeket, hogy mivel lehet a bibi.
Konfig az adataimnál.Köszönöm
-
szente80
aktív tag
Egy stabil ,megbízható gép alapja egy jó táp,és megvédi a többi hardvert baj esetén
-
szente80
aktív tag
A táp az első amin nem szabad spórolni
-
CoolMan
MODERÁTOR
-
Hellas
senior tag
Üdv!
Szűk két hete vásároltam a következő alkatrészeket: Msi VR5570-MD1G vga kártya, 2x2gb DDR3 1333mhz ram, AMD Phenom II Black Edition x4 processzort és egy ASUS M5A78L-M LX AMD760G/SB710 DDR3 mATX alaplapot, a vinyó pedig egy WD160gb Tápot nem vettem mert van egy HKC 430w-s. A problémám pedig az lenne hogy gyakran fogja magát a gép és újra indul vagy csak simán kikapcsol. A tápra gyanakszom hogy netán kicsi lenne és nem bírja el. Esetleg valami ötlet?
-
haddent
addikt
válasz
mongoose123 #1834 üzenetére
hát mióta új táp van, azóta jelentősen ritkábban a fagyások ugye, és biosban nem tölt az ember órákat, ezért nem tudom ezt 100% ra... 3 dolog van ami nem lett cserélve, illetve amit nem tudok 100% ra állítani, hogy hibátlan.
1, A fő winyó (a másik is lehet hogy szar,de amikor az le volt húzva, akkor is csinálta)
2, A ram(ok) (habár 100% osak lettek, ki tudja???)
3, A proci, azaz a Q8300 . Nem tudom elképzelni, hogy jó teljesítményt adjon le, engedje magát húzni, és kiváló (60 fok alatt) hőmérsékleten ilyet produkáljon, de ki tudja?Mivel ez hónapok óta kínoz, nem igen emlékszem hogy kezdődött, de talán a legközelebbi eseménynek azt tudom felhozni, hogy felhúztam a procit, a ramot, és emeltem a feszkón is, így a ramok kerek 1V -ot kaptam, míg a proci 1,3V -ot. Utánnanéztem, ez mindkét esetben teljesen a normális határértéken belül van, nem hinném hogy megrohadt valami.
Más: próbáltam másik konnektorban, gépházból kiszedve asztalra (fóliára), 1 winyóval, természetesen Win 7 x64 reinstall volt kb. 10, más-más verziókkal
Más: a winyó(knak) elég érdekes hangjuk van néha.
Más: a Gigabyte GA-P35-DS3L alaplappal sokkal hamarabb jelentkezik a hiba, mint az Asus P5C3 -al.
Más: mindig random feladat közben hal meg, most pl. Diablo 3 beta HIVATALOS letöltője (p2p alapú asszem) alatt, aztán megint ott, és harmadszor .net 4.0 installnál. De volt ez már Windows install, és bios is ahogy mondtam, na meg persze böngésző, és játék is. MINTHA, mégegyszer mondom, MINTHA a Java környezet nem tetszene neki, mivel Minecraft is megfagyott egyszer, meg többször Java alapú weboldalak. De NEM Csak ezek, tehát...Na megint adagoltam pár új infót, még mindig várok a zsenire aki arra gondol amire senki más
-
mongoose123
aktív tag
válasz
dvdbackuper #1832 üzenetére
erre én is gondoltam a vinyót illetően, de mondta h biosnál is előfordult a fagyás ezért én kizártam ezt.
-
dvdbackuper
őstag
válasz
haddent #1830 üzenetére
ezzel így látatlanba nem lehet nagyon kezdeni semmit...
vedd ki a házból a cuccot, tedd bele a legszükségesebb dolgokat és úgy használd...
ha megy, rádughatod a másik vinyót... és így tovább...
memóból is elég 1 dba vinyó is lehet a ludas amúgy, memóhibánál inkább kék halál, ha a táp gyenge, akkor újraindul a gép...
egyedül a vinyókat nem cserélted, ha jól látom?
-
fetye
tag
válasz
haddent #1830 üzenetére
Ha a tápcsere után jelentősen megváltozott a fagyások száma, akkor nagy az esély, h ott kell keresni a hiba okát. Főleg, ha minden hw-teszt 100%-ra jön ki... Ha meg tudod mérni a rendszer teljesítményét, tedd meg. Ha nem, akkor vagy kérj egy másik tápot, vagy építsd fel újra a rendszert az alapoktól... Először csak a legszükségesebbeket beletéve és úgy használva egy ideig, majd egyre bővítve. Így távolról nincs nagyon más ötletem...
-
haddent
addikt
na üdv megint... rossz hírekkel térek vissza (legalább is számomra ^^).
szóval volt ez a probléma:üdv!
egy nagyon érdekes és megdöbbentően misztikus problémával fordulok hozzátok. megállt az én, és 2 pc-szerelő/boltos tudása is felette. Adott ez a konfig:
alaplap: asus p5c3 (/ gigabyte ga-p35-ds3l, erről késöbb írok bővebben)
cpu: intel core2quad q8300
ram: 2x2 + 2x1 gb ddr2 800mhz kingston ram
vga: gigabyte gtx460 ( / gainward 8800gt, erről is íork még)
táp: corsair 460W
hdd: 1x 400gb samsung 1x 200gb samsung
És akkor az érthetetlen probléma: random fagyások. De a random, az nem szó rá. Bekövetkezik játék, netezés, bootolás, windows telepítés, bios nézegetés, bármi közben. Illetve ez volt, utóbbi időben visszaszorítkozott, és csak Windows ban jelentkezik (persze ez nem zárja ki, hogy máshol nem jönne elő, csak mivel ritkább lett, nincs elég ideje biosban, boot alatt stb...).
Az egész úgy indult, hogy volt ez a konfig: gigabyte ga-p35-ds3l, core2duo valami..., 6gb ddr2ram, gainward8800gt, és macron 400w táp. Aztán fejlesztés céljából vettem a q8300 procit, és pár napig nem volt vele gond, bár nem használtam sokat, lehet hogy megint csak nem volt ideje... Aztán vettem egy új házat, egy CoolerMastert, de gondolom ez releváns, illetve jött az új táp, ami még egyenlőre egy Gigabyte SuperB volt. Na itt már jöttek a fagyások, de kb. 10 perces rendszerességgel.
Nah, ezután kiokoskodtuk miután a memtes86, és a samsung hdd diagnostika 100% volt, hogy itt alaplap probléma van, jött ez az asus p5c3. Még mindig. Ezután jött a Corsair 460W táp, és megoldódottnak tűnt a helyzet, DE NEM! Így már nagyon ritkák lettek a fagyások, naponta, 2naponta, de voltak.
Ezután jött az új vidikari, hátha az, meg úgyis új kellett, egy Gigabyte gtx460 személyében. Még mindig ugyanolyan ritkán, de vannak fagyások. Kifogytam az ötletekből, elvileg minden vadonatúj, illetve 100% -os az egyéni tesztek szerint, mégis, haldoklik így együtt.
Kósza gondolat volt, hogy a magasfeszvédelmes hosszabbító lehet az oka (bár eddig nem volt), átdugtam, de ugyanaz a helyzet.
KÉRLEK SEGÍTSETEK mert megörjít a tehetetlenség, egyszerűen nem értem mi lehet...ezután volt gépházból ki, csak 1 winyóval, más vidikarival, 1 rammal, memtest, hdd test, másik konnekter próba. szó szerint MINDEN értelmes teszt. mindegyik hibátlan 100% lett, csak nem tudtam "diagnosztizálni". Aztán egyszer csak vasárnap este visszaraktam az egészet eredeti állapotban a gépbe, és volt hiba nincs hiba, minden ment gyönyörűen! Egészen ma délutánig. Az imént megint megfagyott a gép. Szeretnék kérni minden nagytudású embert, hogy segítsen, mert ez valami nagyon speciális hiba lesz.
** Miközben ezt leírtam, másodszorra is megfagyott. Ez hihetetlen. 5 napig éjjel-nappal ment, mindent csináltam vele, játék, stress test minden, és hibátlan. Most 10 percen belül 2x....
H E L P -
fetye
tag
válasz
smith1985 #1814 üzenetére
Annak, h belassult, vlszg nem a proci vagy a RAM az oka, hanem a használat...
Futtasd le ezt az alkalmazásokra és a registry-re is. Aztán nézd meg az induló alkalmazásokat is, és tedd disabled-re (vagy töröld), ami nem szükséges. Mindezek után még egy sima vindózos lemezkarbantartó és töredezettségmentesítő koronázza meg a sikert - ebben a sorrendben... -
smith1985
csendes tag
válasz
GrandeP #1824 üzenetére
Köszönöm a választ. Bios frissítés közben megtörtént, és sajnos nem változott semmi, ugyanúgy 2 GB-t ismer fel. A másik kérdésem viszonz adott még, mitől lehet akkor hogy ennyivel lassabb lenne. Amúgy AP007 a típusa. Proci csere segíthet esetlega dolgon? mostani core 2 duo t5430, helyette egy t7300ast néztem ki.
Nemnagyon szeretnék rá sokat költeni már, csak azért amíg megy addig szeretném kihozni belőle e maximumot.
-
-
Charl
csendes tag
válasz
Killer01 #1822 üzenetére
amiért arra tippelek hogy kell másik alaplap: mikor előző tápot levettem róla, a táp ahol csatlakozik az alaplapra, ott az 1-ik kis tüske körül el volt szenesedve a cucc, a táp csatijáról meg le volt olvadva a műanyag, a tüskét amennyire lehet lepucolták szervizben, és azt mondták talán jó lesz, sejtésem szerint viszont nem lett jó... és mikor meghajtom a gépet a játékkal akkor nem kap elég naftát.
ezt a hibát is leírtam már valahová, csak lehet hogy veletek nem osztottam meg eddig... én bűnöm.
szóval ma nekiálltam levettem a procihűtőt is ujrapasztáztam, visszaraktam és egyelőre most még megy a játék..
csak akkor is kicserélem már a másik alaplapra ha a vételt tető alá hozom...
túl sokba van ez a gép most ahhoz hogy átálljak PCI-osra, na meg a pénz is kell egyébre :-( -
Killer01
őstag
Én még mindig a tápra gyanakszom...De nézzük a memóriát. Elméletileg elég lenne a memtesztre forditott idő, ha csak ellenőrizni szeretted volna. Viszont nálad fagyások vannak, szvsz mielőtt beruházol csere hardverbe, a helyedben egy 6 órás tesztet modulonként rendeznék a memóriáknak, csak hogy ki lehessen zárni őket.
-
smith1985
csendes tag
Sziasztok!
Olyan problémával fordulnék hozzátok, hogy szeretném a notebookomban bővíteni a memóriát. Egy négy éves gépről van szó (Asus F5RL), Eredetileg volt benne egy 1 GB-os DDR2 667 MHzes memória. Most vettem bele egy hasonló kondíciókkal bíró 2 GB-osast. Viszotn a gép csak 2 GB-t ismer fel a 3ból. Mi lehet az oka is mit tudok tenni, hogy felismerje mindkettőt? Próbáltam variálni az itthon levő memóriákkal, raktam bele 2,5öt is de mindíg ugyanaz volt az eredmény. Anno még az NFS Pro Street is ment rajta rendesen, most a COD 2 is csúnyán akadozik. Változtatni nem változtattam semmit a konfigon. Várnám az ötleteleket és a segítséget! Előre is köszönöm!
-
CoolMan
MODERÁTOR
win7-nél: számítógép - tulajdonságok - speciális rendszerbeállítások - speciális fül - indítás és helyreállításnál beállításokra katt - és az autómatikus indítás elöl a pipát kivenni.Igen lehet akár az is, az AGP foglalat hibája. (mint már mondtam, találkoztam már ilyennel) de még a VGA sincs kizárva asszem.
szerk: xp-nél hááát már nem emlékszem
-
Charl
csendes tag
válasz
CoolMan #1810 üzenetére
Na memtest ,egvolt. 2 pass 0 errors
ujraindítottam, mert ezek szerint jók a meók.
más lehetőség?
lehet hogy nekem is car a házam vagy mi? és amiatt lövi ki magát a gép játék közben?
viszont az érdekelne még, hogy hol kell azt beállítani hogy a gépem ne induljon automatikusan ujra? olvastam valami ilyensmit csak már nem tom, hol...
hátha kiiír valami hibát amitől okasabbak lennék?
amugy lehet hogy alaplap hiba ami akkor jelentkezik csak ha agyonterhelem a játékkal? -
-
Charl
csendes tag
válasz
CoolMan #1806 üzenetére
#1795) ebben a hsz-emben írtam a memóriák teszteléséről, ott ki is dobott vmi hibát de nem tudom mire vonatkozhat
proci hőfoka terhelés alatt nem érte el a 60 fokot. és igen még mindig azt a tápot használom :-)
más tápot kérni nem tudok, és most nincs fölös 8-10 rugóm még 1 uj tápra sajna :-(. fogjuk rá hogy jó a táp, leadja a feszkókat, :-)
Üdvjah most pasztáztam ujra a procihűtőt és most 3 ablakl megnyitva és megy a gép 42- fokos...
-
Charl
csendes tag
sziasztok
furmarkkal is adtam a gépnek.
semmi kifagyás vagy ujraindulás.
tegnap éjjel játékra is felmentem, most már hosszabb ideig birta. olyan 20 perc után indult ujra.
csatolok a furmarkról képet, hogy lássátok igazat mondok.szóval várom a többi ötletet, hogy miért indul ujra a gépem :-)
olvastam pár hsz-el feljebb hogy valaki gépháza elromlott... az pontosan mit takar? és azt honnan tudjuk meg?
Üdv
UI: vaterán lecsaptam 1 alaplapot, ha sikerül megvennem, azt is bepakolom, és akkor már kiszürtem minden más lehetőséget nem? -
freestailo
őstag
válasz
mongoose123 #1802 üzenetére
köszi, kiderült, hogy a procifoglalaton meghajtlott néhány láb
sikerült visszaheggeszteni, úgyhogy most már megy...
-
mongoose123
aktív tag
válasz
freestailo #1801 üzenetére
lehet nincs bekötve a csipogókája vagy rosszul rádugva, vagy pedig a lappal van gáz.
-
freestailo
őstag
Kérdés: vadi új gép, ha kiveszem a ramokat nem csipog a lap! Ez laphiba ugye?
Aktív témák
Hirdetés
A topic folytatása a Nem induló gépek topicja (kiemelt téma) lett.
- Android szakmai topik
- 16 GB RAM 2025-ben? 🤨 – Ma már kevés lehet!
- Kibertámadás: rávették az IT-s ügyfélszolgálatot, hogy resetelje a jelszavakat
- Politika
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- OLED TV topic
- Formula-1 humoros
- PlayStation 5
- Tudományos Pandémia Klub
- Honor 200 Pro - mobilportré
- További aktív témák...
- Apple iPhone 15 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Motorola E40 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás! Samsung Galaxy A15, Samsung Galaxy A25, Samsung Galaxy A35, Samsung Galaxy A55
- Samsung Galaxy A20e 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest