Hirdetés
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- BIOS frissítés
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Gaming notebook topik
- Példátlan a 2 nm-es TSMC node iránti kereslet
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Samsung LCD és LED TV-k
- Projektor topic
Aktív témák
-
kukinyo
addikt
válasz
Crossfit007 #1496 üzenetére
A BIOS Load Optimized Default Settings nem mindig sikerül ahogy az ember várná.
Csinálj egy bios resetet.Az biztos. -
Crossfit007
senior tag
Sziasztok, a problémám a következő:
Procim át lett rakva egy másik alaplapba nemrég ( Asrock 990FX Fatal1ty ), és azóta teljesen meghülyült, visszaraktam régi Gigabyte 990FXA-UD5 lapomba, mivel ez a lap szerintem sokkal jobb, mint az Asrock...Azóta ha ráadok Prime-ban max terhelést 1.4, 1.425V-on, vagy akár 1.45V-on is, akkor ledroppol teljesen 1.376V-ra...
Néztem alapfeszen, alapórajeleken is, és ugyanaz a probléma. Ott lemegy egészen 1.344V-ig is, holott 1.4V a gyári fesze.
És persze 4.1GHz-en, ahogy eddig használtam 24/7-be, teljesen jó volt, mostmeg hibázik pár perc után, mivel ennyire ledroppol.
Készítettem videot is róla:Remélem tudtok segíteni, hogy mi lehet ez. Remélem nem nyírta ki a másik lap a procit.
BIOS-ban Overheat Protection is ki van kapcsolva, ma újrapasztáztam procit egy Thermaltake TG2-vel, és most a hőfok se megy 54 fok fölé, ami bőven jó még.
BIOS Load Optimized Default Settings is megvolt, de semmi változást nem hozott.Előre is köszi a segítségeteket!
-
Tibor92
tag
válasz
mongoose123 #1494 üzenetére
a ram dolgot már próbáltam. egyféle képpen jön be csak. sehogy máshogy.
-
Tibor92
tag
válasz
mongoose123 #1492 üzenetére
Azt mondod ? Szerintem is igen az lesz.
-
Tibor92
tag
Sziasztok !
Adott ez a konfig:
Asrock N68C-S UCC
AMD PHENOM II X2 545 @X4 B45 Stabil 4. maggal
2x2 gb ddr3 ram
gtx 260
chieftec 550w
western digital caviar green 7200 rpm 32mb cache sataProblémám.
Számítógépet bekapcsolom, bejön a Windows, stabil minden. Windows restart..Nem jön be semmi sem. A bios sem semmi. Ha BIOS-ból restartolok, teszem azt mittomén beállítok BÁRMIT rajta, majd save&exit, ismét nem jön be semmi. Egyszerűen semmi semmi logo, semmi sem. Bios frissítve volt régebben, de stabil volt. Most vissza lett téve 1.50 re de ezzel is azt csinálja. Jah igen, Ha 2 maggal van indítva sem jön be, tehát a proci kilőve, az is, hogy a magok hibáznak, mert nem. Kb már egy hónapja megy nekem stabilan 4 maggal sosem volt baj vele. Szóval nem tudom. Tudnátok segíteni?
Ha kérdésetek van, tegyétek föl nyugodtan, rem. nem hagytam ki belőlle semmi fontosat sem.
-
Killer01
őstag
válasz
balightt #1487 üzenetére
Szia,
a problémát ujrapasztázással lehetett volna elkerülni, gyanítom teljesen kiszáradt a hütő és proci közötti paszta (ezért is nem tudtad simán levenni a hűtőt). Van aki 4-5 havonta újrapasztáz, a kevésbé fanatikusok (pl én) kb évente. Proci szerzés ügyben nézz körül a hardveraprón, szerintem fogsz találni neked megfelelőt. -
balightt
tag
Üdv!
Érdekes kérdéssel fordulok hozzátok. Régebben voltam már itt azzal, hogy sípol a gép. Nos, a sípolás folytatódott, és az oka is meglett, terhelés alatt 100-110 fokig szalad fel az AMD X2 4800+ Cpum hömérséklete mindkét magban kb. Miután egy nagy szobaventilátort mellé állítottam, sikerült ezt 70 körül tartani, egyedül a video streaming verte ki nála a biztosítékot egy idő után így is, ha elérte a 110 fokot rebootolt. NEm értettem mi lehet a baj, a venti pörgött rendesen a hűtésen. MA egy különösen hosszú sipolós session után eldurrant az agyam, és elhatároztam, hogy szétszedem. Igen ám, de a hűtőborda úgy ráragadt a proceszorra, hogy sansz nem volt levenni, rákötött a bordához gyárilag mellékelt hővezető padocska vagy mi. Végül addig ügyeskedtem, hogy kirántottam processzorostól a foglalatból, de sajnos a lábacskák egyenessége ezt megsínylette. Gondoltam nah viszlát CPU, de azért egy kis hajszárítós melegítéssel lebányásztam a hütőbordáról, és egy bankkártya+tű kombóval addig terelgettem a kis lábakat, hogy nekem egyenesnek tűnnek, és végül visszament rendesen a foglalatba is. Sztem letörve nincs láb, megvannak mind szépen. Ennek ellenére - nem meglepő - nem ad képet a gép bekapcsoláskor.
NAh akkor várom az ötleteket mi legyen.CPU kuka? Honnan akasszak OLCSÓ AM2-es vagy 2+-os CPUt a potlására manapság? ÉS ami még jobban érdekelne: mi okozhatta a nagy melegedést? Vajon eleve rossz volt a processzor? Vagy ez valami alaplap, netán táp hiba lehet? MEgjavul e azzal, ha új cput teszek bele? Várom a tippeket, ötleteket, az én szakértelmem itt véget ért. JAh a lap: Gigabyte MA78GM-S2H, a táp chieftec, szóval nem dzsunga, de nem mai darab.
Előre is köszi a tippeket.
-
eks3
csendes tag
Köszi a gyors válaszokat
Hát leven hogy vekony kialakitasu a laptop eleg szük a hely, de megporbalhatom...
a driverem Realtek HD de nem talaltam ilyen opciot sehol, szerintetek hol kellene keresni?
Üdv
Eks -
mongoose123
aktív tag
Üdv, Van olyan szervíz ahol pl. Töltő csatlakozót cserélnek ki, szóval van rá esély hogy jack csatlakozót is.. Ha realtek driver van fent megpróbálhatod megcserélni a kimenetet, de szerintem az mikrofonnal nem fog menni, csak ha lenne még más is mellette, pl: hátsó hangszóróknak stb.
-
eks3
csendes tag
SZIASZTOK!
nem tudom hogy off e ez a téma ebben a topicban, de meg ez tünt a legjobban passzolonak.
szoval egy Acer timline x-es notebookom van, es nemregiben leesett az ágyrol (kb 30cm magasbol) es beletört a fülesem jack kábele a jack kimenetembe. namármost a szervizben azt mondták, hogy ez alaplapcsere mert jacket nem cserélnek külön. szoval ki kene fizetnem 70.000et egy 200forintos csatlakozo miatt. szerintetek van olyan szerviz amelyik felforraszt egy uj jach kimenetet nekem?
illetve alternativ megoldaskent eszembe jutott, mi lenne ha megcserélném softvaresen a mellette lévö (ép) mikrofon jack bemenetnek es a rossz kimenetnek a routingját?? azaz hogy a mikrofon bemenetbe dughassam a hangfalakat es az szolgáljon kimenetként. hardwareesen nincs külömbség a két csatlakozo között...ez lehetséges valaki szerint valahogyan?? mikrofont nem hasznalok ugyanis kb soseelöre is nagyon köszönöm a segítséget!
eks
-
bbazs96
tag
HELP!
van egy olyan problémám a szeretett laptopommal, amit minden rendszer alatt random csinál: játékok alatt szakaszosan megakad, jó 2percenként. Több játéknál is jelentkezik a gond, de van olyan is pl. amiben nem. Ez nem függ gépigénytől, ugyanis pl. Singularitynél nem csinálja, de Oni és Call of duty közben igen. Még linuxon is Open Arena alatt...
Szívesen vennék minden segítséget
-
mongoose123
aktív tag
Próbáld ki egy teljesen más konnektoron a gépet, ismerősömnél jelentkezett hasonló jelenség hogy a gép egyszerűen nem ment pedig teljesen új volt. Idő múlva egy teljesen más konnektorba kipróbálta a gépet és voálá ment. Nem tudom mitől lehet, vagy véletlen de ahogy máshol kipróbálta egyből ment.
-
Podpupi
tag
válasz
lacko81 #1474 üzenetére
Mostanában elég soknak ilyen hibája van ,mindenkinek más és más...Nekem is ilyen problémám van , úgy használom hibernálom így mindig bekapcsol de kikapcsolnám nem bírnám elindítani..A megoldást nem tudom többszöri indítás ellenére sem jön be a BIOS.. Videokártya az jó vagy alaplapit használsz?
-
lacko81
tag
Természetesen rammal sem indul a gép és nem ad semmi jelet. Ha az alaplap jó lenne akkor memoria hiány esetén csipogna, hogy nincs benne ram. De ez nem fordult elő sem a régi sem az uj alaplap esetén sem.
-
lacko81
tag
Találós kérdés: Mi baja a gépenek? Megoldás és kifejtés (5 pont)
Egyik napról a másikra nem indult. Bekapcsolásra egy fél centit megmozdultak a ventik.
Cmos reset nem segített. Minden eszköz ki, csak cpu, táp, alaplap maradt és így is semmi.Vettem új tápot. Beteszem, bekapcsolom és levágja a lakás biztosítékot.
Nem merem ezután próbálgatni.Vettem új alaplapot. Indul, felpörögnek a ventik, de nincs csipogás, hogy bootolna. Csak táp(új), alaplap(új), proci van benne. De még hiba sípolás sincs. A ventik pörögnek más nem történik.
Kérdés: Az alábbi eszközök közül melyik hibás:
Alaplap
Alaplap új
Táp
Táp új
ProcesszorSzázalékos megoldás is elfogadott.
Optimális megoldási tanács a probléma megoldására plussz pontot ér.
-
haddent
addikt
válasz
ArchElf #1465 üzenetére
hát de azt csak írtam infónak, hogy nem melegszik túl, és nem azért kékhalál meg újraindulás és a többi... alapórajelen nem teszteltem még kellő ideig, hogy tudjam úgy is csinálja e
és mondom nem is akadnék fenn rajta, hogy kéne neki plussz feszültség v vmi, de 1 hétig simán ment alap feszkón 3ghzen, cska az új ház és hűtő óta van ez
-
ArchElf
addikt
válasz
haddent #1464 üzenetére
2,5 és 3 GHz között azért van egy pár lécső...
Ja és a változásmenedzsment első szabálya:
egyszerre csak egy dolgot változstass, és utána teszteld ki rendesen.Amúgy nem a magas hőmérséklet miatt fagy ki (LOL), hanem mert nem bírja a cucc. Ha szerencséd van, nem tetted tönkre. Amúgy ekkora sebességnöveléshez általában feszültség-emelés is kell.
Ha mindent visszateszel alapra akkor is fagy?
AE
-
haddent
addikt
Üdv
Előszőr is leírnám a gépemet:
Gigabyte GA-P35-DS3L alaplap
Gigabyte Superb 450W táp
2x1 plussz 2x2 giga DDR2 800MHz Kingmax ram
Gainward 8800gt (bár ennek nem lesz nagy szerepe most)
core2quad Q8300 proci
CoolerMaster Hyper TX3 cpu hhűtő
Az egész úgy kezdődőtt, hogy vettem az új procit egy core2duo helyére, hogy frissítsem az arzenált. Minden szép és jó volt 1 hétig, aztán házatcseréltem, meg házhűtő ventiket. Ezután került rá a Hyper TX3 is, hogy mindig 60 fok alatt tartsa a procit. Ugye ez egy alapból 2,5GHz es proci, én szeretném 3GHz en ketyegtetni. Fel is húztam, de ezután (lehet, hogy húzás nélkül is, de úgy nem teszteltem, később kiderül miért) néha, teljesen random időközönként befagy a gép. Szó szerint megfagy, van, hogy kékhalál is van. Ennek következtében, kézzel a bus frekit gyári 100MHz re, a ramot g yári 800MHz re visszaraktam, mert magától felhúzta azt is a procival együtt. Még mindig fagyogatott. Hőmérséklet teljesen jó egyébként, tuti nem okozza. Memtest86 szerint a ram 100% os, HDsentinel szerint a winyók 100% osak, aida64 és furmark egyszerre futott 8órán át hiba nélkül teljesen megtépve a procit és a vidikarit, semmi probléma. Ezután fél órát neteztem, és megfagyott. Van hogy a bios befagy, van hogy már a windows töltés befagy, van hogy 1,5 óra után..
Szóval kifogytam az ötletekből, emlékeim szerint azóta megy ez, mióta az új házban van, vagy amióta az új hyper tx3 rajta van -
Phoenixy
senior tag
Valami mégse stimmel a géppel...1 hete és 2 napja írtam, azóta ment tökéletesen ma viszont nem akart bekapcsolni(1 csipogás, hogy megy rendesen majd 5 sec múlva kikapcs és próbált re-bootolni, de befagyott ott ahol a BIOSba be lehet lépni) majd megpróbáltam fél óra múlva, akkor 2 rövidet csipogott, valamit ki is írt, de aztán kikapcsolt. Majd most újra megpróbáltam bekapcsolni és most bekapcsolt mindenféle probléma nélkül...most lehet, hogy megint jó lesz 1-2 hétig, de ez azért akkor se tetszik nekem.
Még azt hozzátenném, hogy beléptem az AIDA64-be megakartam nézni, mi-hány fokos és a processzorra(mind a 4 magra) azt írta, hogy 0 fok
Mondjuk nem hinném, hogy a processzorral lenne baj, de ez azért érdekes. -
barca4ever
tag
Amúgy azt mondta a barátom aki segített és vágja az ilyesmit hogy hiába mutat a Sentinel 100%-os kondicíót és hibátlan sector-okat attól még az elektronika lehet beteg!
De gondolom ezt te is tudod!
Olyan programotz meg sajnos nem tudok ami a HDD elektronikáját is leellenőrzi. -
ArchElf
addikt
válasz
barca4ever #1459 üzenetére
Érdemes ránézni valami harddisk-es progival (hdsentinel, pl), hogy milyen állapotban van a vinyó. Lehet, hogy már félholt.
AE
-
barca4ever
tag
válasz
ArchElf #1458 üzenetére
Értem! De most teljesen szét lett szedve a gép! Ki lett pucolva,új paszta minden konntakt tiszta! És a BIOS-t (nem tudom hogy hívják szaknyelven) hard reszeteltük! 0-ról lett kezdve minden!
És képzeljétek el hogy azt produkálta,hogy egy csippanás bejö az alaplap logója és onnan nem akart tovább menni!
Reset bejött hogy windos indítása különböző módokban!
Rányomtunk hohy normál mód!
Fekete kép! Ismét reset Logónál nem megy tovább! (idegroncsá válltam)
Reset! Felajánlja a win indítási lehetőségeket!
Kiválasztjuk a csökkentett módot!
SEMMI!
Na erre "felkiált" a szakértő barátom,hogy húzzuk le az IDE vinyót! Mert az kavar be szerinte.
Úgy is lett! Lehúz,kihúz!
pittyenés logo rendszer tölt normál módban!(sokkal gyorsabb lett a gép!!!!)
Azóta az alaplap is kevésbé melegszik 30C° helyett 25C°!
Lehet hogy az IDE-s vinyóval nem volt valami rendben annak ellenére hogy "működött"
(azért tettem idéző jelbe mert a vinyó "furcsa" viselkedésére már az átszerelés előtt felfigyeltem!
Jelek:Halk kattanás,iszonyat, bődületes lassú víruskeresés pl:megáll 5%-nál 10-15 percre is akár , kimentem tölteni magamnak egy üdítőt ez max 5-10 perc lehetett visszaérek és mit látok víruskeresés kész! Na ez azért is érdekes mert nekem Eset Smart Sec.... van fent és az a játékokat igen sokáig szokta ellenőrizni! Még a vadi új sata 750-es vinyómon is több percet vesz igénybe ennél meg 5 percet! És a képeket meg 20 percig ellenőrizte amiből volt rajta talán 100 Db)
Szerintetek? -
ArchElf
addikt
válasz
barca4ever #1448 üzenetére
Nincs új a nap alatt - szerintem táp (én annó tápot cseréltem és megoldódott)
AE
-
mongoose123
aktív tag
Bios is lehet, de sok minden is lehet a probléma..
-
barca4ever
tag
Viszont annyi kérdésem még lenne ,hogy esetlegesen nem megfelelő Bios beállítás okozhat ilyen problémákat??
Vagy esetleg rossz érintkezés? Mert nem vettük ki az alaplapból a ramokat sem a procit! -
Podpupi
tag
válasz
barca4ever #1452 üzenetére
Ugyan ezek a hibák nekem is most bár én 775 után 1156 konfigra cseréltem ...A táp régi gigabyte 460 w.Szerintem kevés neki i7 860 proci és ati 6850 1gb konfignak.
-
CoolMan
MODERÁTOR
válasz
barca4ever #1452 üzenetére
Igaz, de egy próbát megérne és akkor a tápot ki lehetne zárni mint hiba forrást.
-
CoolMan
MODERÁTOR
válasz
barca4ever #1450 üzenetére
Attól még elromolhat.
-
Podpupi
tag
válasz
barca4ever #1448 üzenetére
Több mint valószínű ugyan az hiba mint nálam a táp lesz a gond...Nekem is az a bajom nem mindig indul elég sokat kell vele játszanom elinduljon ,de viszont hibernálom akkor megy...Ez a én véleményem. Így most megyek tápot venni...
-
barca4ever
tag
Sziasztok!
Már tudom hogy untok de esküszöm ha nem tudom megoldani ezt a problémát kihajítom a gépemet az ablakon nem érdekel mennyibe került összerakni!
Megint ugyan az a hibajelenség jelentkezett mint amit pár HSZ-el feljebb írtam!
(minden felpörög de nincs csipogás se kép) Viszont most lehúztam az összes plusz USB portot de akkor sem indult! Ezért visszadugtam! Semmi! Lehúztam a sima DVD olvasómat és akkor elindult! Leállítottam a gépet hogy kipróbáljam ha visszadugom csinálja e ezt,visszakapcsoltam . Bekapcs,csippanás, rendszer tölt!
Már végigtapogattam az összes áramellátót (ahogy a kolléga javasolta) ráadásul az összeset kihúztam,megfújkáltam visszadugtam.
MI A FA....ÉRT CSINÁLJA MÉG MINDÉG EZT?? Mielőtt azt mondanátok hogy alaplap,csak szólok hogy most is erről írok!
KÉRLEK SEGÍTSETEK! Esküszöm aki megmondja mi ez vagy találkozott már ilyennel és tud segíteni annak 2db pirosat is adok!!!!!!!! -
ibront15
csendes tag
processor nélkül be lehet inditani a gépet??
vagyis nemlesz semmi baja vagy ilyesmi? -
Petzval
senior tag
válasz
barca4ever #1441 üzenetére
Van a fémes 0 Ohm körüli érintkezés ami totál rövidzárt okozhat, vannak olyan ohmos érintkezések amik nagy áramot fogyasztanak el mert oxidáltak, rosszul forrasztottak és a fogyasztóhoz nem jut elég áram legtöbbször az érintkezés helyén melegedés formájában használódik el.Szerelés után mindíg ajánlatos megtapogatni az érintkezőket nem melegszik e az egyik sokkal jobban.Az elosztóknál az is előforul hogy a vezeték végén levő csatlakozóhüvely valamelyike a műanyag dúgóban hátrább csúszik. A molexeknél fordul sokszor elő ez.
-
Petzval
senior tag
válasz
barca4ever #1439 üzenetére
Persze hogy csinálhatja elosztó hiszen lehet totál vafgy részleges zárlat amit a mozgatásoknál észlelni lehet venni letestelheti az áram nagyrészét.A túláramvédelem lekapcsolhat Azt is meg kell nézni a házba szerelésnél nincs e fals érintkezés.
-
barca4ever
tag
Sziasztok!
Lenne egy nagyon furcsa problémám ami igen idegesítő kezd már lenni a számomra!
A minap gépházat cseréltem (Thermaltake) és olyan hibát produkált a gép ,hogy felpörgött minden (vinyók,ventik ...stb) de nem volt "csipogás" se kép!
Az alaplapra rá van csatlakoztatva +2 USB port egy a gépházé plusz egy amit vettem.
Gondoltam biztos valamelyik USB produkálja ezt és lehúztam amit vettem.
bekapcsolt! Aztán vissza dugtam és szintén bekapcsolt!
Aztán másnap mikor kapcsolnám be ugyan ez a jelenség!
Lehúztam az IDE-s vinyómat "hátha bekavar valamit" gondoltam!
És bekapcsolt! Aztán vissza és szintén ment!
Ma bekapcsoltam és megint az "eddig megszokott jelenség"!
Megint elkezdtem az USB-kel játszani!
Bekapcsolt!
Mikor raknám vissza az oldalát picit hozzáértem az Y elosztóhoz amiről két venti megy és látom hogy hirtelen leálltak! Gyorsan vész kikapcs,táp lekapcs és kihúztam az Y elosztót és rádugtam a két ventit a fő ágra ami a tápból jön közvetlen. Vissza dugtam a már említett USB portokat és ment!
Annyi lenne ezzel kapcsolatosan a kérdésem hogy egy rossz Y elosztó tud e ilyen jelenséget produkálni ha mondjuk nem jól érintkezik vagy valami?
Köszönöm a segitséget előre is!
A bonyolult megfogalmazásért pedig elnézést kérek! -
Phoenixy
senior tag
válasz
freestailo #1405 üzenetére
Megigazítgattam a kábeleket, a RAM-okat is meg úgy mindent...Másnap mikor bekapcsoltam, elindult a gép, csak a win 7 nem...Valószínű az a LAN driver volt rossz...
Arról nem is beszélve, hogy hülye voltam, mert nem tűnt fel, hogy adtak az alaplaphoz egy DVD-t is, amin rajta van a LAN driver.
Most működik minden jól. -
Kloden
senior tag
-
ibront15
csendes tag
az lenne a kérdésem hogy mikor elinditom a gépet akkor elkezd betölteni a windows 7 és mikor előjönnek azok a szines pöttyök akkor valamikor lefagy és nem tudom h mitől
utána ujrainditom és működik de valamikor ezt megcsinálja többször is egymásután
windows 7 64 bit em van
a segitséget előre is köszi -
moddingR
aktív tag
Sziasztok!
Mitől lehet az hogyha a PCI-s hangkarim bentvan a gépben és én ki akarom kapcsolni a gépet akkor nem áll le? A hdd leáll viszont minden venti pörög tovább. Ha nincs bent a hangkari akkor tökéletesen kikapcsol.
-
Kloden
senior tag
Sziasztok, egy régi géppel gyűlt meg a bajom, először mikor beindítottam, bejött rendesen a Bios, átállítottam az órát, meg pár apróságot (boot-sorrend,stb...) mentés-újraindítás, és innentől kezdve annyit csinál, hogy felpörögnek a ventik, kb 1mp-es sípolás, majd lekapcsolja magát.(ilyen hibakód nincs a kézikönyvében) Ez az egész mindösszesen kb 5-6mp, monitorkép nem jön be eközben.
Azóta már kivettem az elemet hosszabb időre, resetelni a biost, de semmi.A lap egy Asus A7V, valami szervergép lehetett. Amit kizártam az a táp és vidkari, ezt tudtam cserélni. Amivel szerintem baj lehet az az alaplap, memória (nem tudom mem modul nélkül be kell-e indulnia) vagy a biossal lehet valami, de azt meg elvileg az elemkivétellel reseteltem.
Ötletek?... -
navman
csendes tag
lap:asrock n68c gs ucc proci: AMD Athlon 64 X2 7550 2.5GHz memória: 2x1 GB 800 mhz
Az alaplap és a processzort most vettem újonnan.
400W-os tápom van. -
mongoose123
aktív tag
Pontos típusa?
-
navman
csendes tag
Hello !
Vettem egy új alaplapot és nem jön be semilyen kép, ennek mi lehet az oka?
Valaki tud segíteni? -
mongoose123
aktív tag
Próbálj meg egy BIOS updatet, ha úgy se jó akkor talán egy másik táppal nézd meg.
-
fi:zi'k
nagyúr
Lehet ez a topik jobban passzol.
Ez lenen a problémám. -
kukinyo
addikt
válasz
freestailo #1416 üzenetére
Eszközkezelőben,lemezkezelőben látszik?
-
freestailo
őstag
Miért van az, hogy a bios látja a gépben lévő satás vinyót, a win7 telepítője pedig nem?
-
O$zkł
aktív tag
Sziasztok
Olyan problemam lenne hogy a gepem nem hajlando elindulni ha ahci modban 2hddt kotok az alaplapra ilyenkoor a bootig se jut el biosba se tudok belepni ha viszont az egyik hdd lehuzom gond nelkul indul
Valakinek otlete hogy mi lehet a problema?
Alaplap: asus p5k pro -
Killer01
őstag
válasz
freestailo #1405 üzenetére
Attól, hogy nincs benne még gond nélkül működhet vele. Az alaplapgyártók sem tesztelik végig a piaci kínálat összes ram-ját..
-
asdee
csendes tag
Sziasztok!
Hibák egy géppel, mi lehet?
"Segítsetek. valami baja lett egyről a kettőre. Betölt a Windows, asztalon vagyok. Egér mozog. Sarokba idő megáll. Avast forog egy darabig és megáll azis. A megakarok nyitni valamit tölt-tölt, semmit nem csinál. Nagyon lassú vagy nemtudom. Hangosabb is lett a gép. Valami gebasz van. Mi lehet?"
-
kukinyo
addikt
válasz
huntermati #1407 üzenetére
Tesztelgesd
Ha minden jó,akkor felesleges is. -
kukinyo
addikt
válasz
huntermati #1404 üzenetére
Nem csak formázni kell.Törölni a meglévő partíciót,újra létre hozni,formázni.
-
-
kukinyo
addikt
válasz
huntermati #1402 üzenetére
Ilyenkor törölni kellene a c partíciót és újra megformázni a telepítő lemezzel ugyan azt a méretet.
-
Phoenixy
senior tag
Hello,
Tegnap vettem új alaplapot(ASUS M5A78L-M/USB3), processzort(AMD Phenom II X4 955), és 2x2GB Kingston HyperX 1600Mhz RAM-ot. Videokártya maradt(HD 5770) Ès a táp is maradt Chieftec GPS400AA 101A (400W).
Bekapcsoltam a gépet, (windows dev. Preview volt a gépen) és az 2 percig elökészitette a gépet és elindult de ujra akartam rakni a gépet csodálkoztam hogy elindult ilyen esetben win 7nél meg régebbi rendszernél mindig újra kellett rakni...de nem ez a lényeg...
Felraktam a win 7-et és kb fél óra után mikor a LAN drivert telepítettem kikapcsolt a gép egyik pillanatról a másikra és azután már a BIOSba se tudtam belèpni mert lefagyott ott ahol a BIOS-ba beléphetnék majd kikapcsolt.
Gondoltam, hogy gyenge a táp mert az ASUS power supply kalkulátora szerint 500 W kellene a gépemnek, de már irtam másik forumba és azt mondták hogy elég ez jó ez a táp.
Csak az a kérdésem hogy ez most inkább alaplap/processzor/ memoria hiba?
Aktív témák
Hirdetés
A topic folytatása a Nem induló gépek topicja (kiemelt téma) lett.
- Bomba ár! Dell Latitude 7280 - i5-7GEN I 8GB I 256SSD I 12,5" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A20e/Samsung Galaxy A40/Samsung Galaxy A04s/Samsung Galaxy A03s
- Csere-Beszámítás! MSI Ventus 3X RTX 4060Ti 8GB GDDR6X Videokártya
- Motorola E40 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Dell Latitude E6530 - i7-3740QM I 8GB I 320GB I HDMI I 15,6" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest