Hirdetés
- Vezetékes FEJhallgatók
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Meghalt a Windows 10, éljen a Windows 10!
- ROG Xbox Ally X: Összefogás
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Apple asztali gépek
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- OLED TV topic
- TCL LCD és LED TV-k
Új hozzászólás Aktív témák
-
r.laci
csendes tag
Aahha!
Mikor a nevezett HP oldalra értem, hisztizett a böngésző a kínai kódlap hiánya miatt.
Miután letöltöttem, az egyetlen számomra olvasható szó a Matrox volt. De azt nem tudtam kitalálni, hogy kizárólag, vagy kivéve fontos a Matrox!
Az angol nyelvű fórumban sem említette senki, hogy a HT.01.08 verzió csak a fent említett esetben érdekes.
Jóóóó nagy kört futottunk a semmiért. Tehát van hátránya is a ''gyári'' gépeknek!?
S3 Trio kártya van egyébként.
Most kaptam ajándékba egy Radeon 9250-t. Azóta nem lehet a BIOS-ba belépni. Gyönyörű nagy kékség van csak.
Köszönöm a fáradozásaidat! -
r.laci
csendes tag
FIC alaplapom van, de olyan széria, amit csak a HP-nek gyártottak. VB-609. Erről az alaplapról már találtam valamit. Szintén BIOS frissítést kerestek hozzá, egy angol nyelvű fórumon. Egy ottani link a HP hivatalos honlapjára mutatott, ahol a létező egyetlen update volt. Az erdeti 1998-as helyett, egy 2000-ben kiadott. Letöltöttem. Most hogyan tovább?
Apropó!
Ott olvastam, hogy a kérdező felajánlotta az ő ismereteit, mintegy viszonzásul a segítségért.
Ezt én is ezennel megteszem, bár meg kell vallanom, szerintem a számtech. világában, uszkve 15 év elmaradásom lehet a tisztelt pl. senior tagokhoz képest.
Így maximum a hasznos tanácsok működőképességének elismerésével tudom támogatni a sorstársaimon segítőket. -
camino
tag
''...hogy az XP nem piszkál bele.'' de pont az a baj, hogy amikor már megcsináltam róla a képet, akkor azt a winyót amire a képből csináltam a rendszert, már elnevezte H és I meghajtónak. (már volt abban a gépben használva) ezek után már a ghostolás után is ezeket a betűjeleket használja (asszem) remélem, érthetően fogalmaztam
-
camino
tag
próbáltam, de nem ment sehogy sem. mindkettő PATA-s. sajnos a windowsban a hiba. a win azért nem indult, mert a rendszerben amiről a képet készítettem H, és I meghajtóként (2 partíció) szerepelt az új winyó, amire ghostoltam. és valamilyen azonosító alapján megjegyzi a win, hogy erre a winyóra H és I volt a betűjel ezért automatikusan azt adja neki, C és D helyett. kerestem rá valami megoldást, de sajnos nem kerülhettem el a reinstallt
de így végre működik, és nem a winyóval van a hiba
köszi a segítséget!
-
camino
tag
köszi, közben kipróbáltam, és már bootolható is. viszont most meg a windows nem indul
üdvözlő képernyőig eljut, és csak várakozik.... igaz, ghosttal erőszakoltam rá egy image-t, nem telepítettem, ami szerintem nem lenne probléma. az image-t ugyanerről a hardverkörnyezetről készítettem, csak a winyó változott. megpróbáltam a windows cd-ről való javítását is, de ugyanaz.... no mind1, ha nagyon nem jön össze, újra telepítek..
-
-
r.laci
csendes tag
Köszönöm!
Nem az újhús állapot a baj, hanem a hálátlanság.
Ha ezeket az információkat nem kaptam volna meg, akkor minimum 3 napra bentfogta volna a vasamat egy szervíz és a legbarátibb munkadíj mellett is vakarhattam volna a fejem, hogy hó végén miből tankoljam a ladaszamarancsunkat?! Pedig márciusnál korábban nem szeretnék drótszamáron közlekedni.
Szóval az ifjú titánok jobban tennék, ha egy ilyen fórumon tanulnák meg, hogy a hálátlanság lehet a ''kor szelleme'', de hosszútávon nem kifizetődő.
Na, ennyi szentimentalizmus után nézzük a bios kiírást!!
Üdv! -
r.laci
csendes tag
Üdv mindenkinek!
Ezen választ már a Quantum vason ketyergő win98-cal írom. Tehát többetek tanácsát figyelembe véve a ''vas'' ( tetszik ez a jelző, mert tegnap már majdnem ott tartottam, hogy egy fémmegmunkáláshoz alkalmas, pl. kalapáccsal fogom jobb belátásra bírni a ketyerét ) működik.
Talán segítség másoknak, hogy miként sikerült: Először az origó szoftverbázisáról letöltött free partition mindenessel töröltem (?) a meglevő partíciókat. Valamit biztosan csinált, mert a bios beállítások - autodetect leállítva, controllerben csak primary engedélyezve, vírusészlelés bootban leállítva ( ez már lehet, hogy eső utáni köpönyeg volt a partíció buherálás után ) szépen formázta a merevlemezt a win98. Ezt a műveletet előtte nem akarta végrehajtani.
Ezek után minden ment simán.
Most azzal szenvedek, hogy a win98 frissítés csak Internet Exp. 5.x alatt lehet, de az IE 4.x frissítés csak a frissített win98-cal lehet. Melyik ujjamat harapjam?
Ettől függetlenül a bios kimentést megpróbálom, már csak a gyakorlás kedvéért is.
Még egyszer köszönöm!!! -
r.laci
csendes tag
http://www.phoenix.com/en/Home/default.htm
BIOS Version: DMI Ver-2.0, Aug 24, 1995
Nagyon köszönöm a segítőkészséged, de én már bogarásztam fél órát és nem találtam semmit. Inkább elküldeném a bios-t, ha elmondod, hogyan mentsem ki!?
Lelkes kezdő vagyok, ilyen mélységekben még nem jártam, de szeretném megtanulni a dolgokat. Inkább gyakorlok egy PII-n, mint egy drága, új vason.
Új hozzászólás Aktív témák
- Crucial T705 4TB M.2 NVME PCI-E 5.0 x4 - Új - 14.500-12.700 MBs - Eladó!
- Samsung 840 Evo , 850 Evo , 860 Evo 512GB 2,5" Sata SSD
- 512GB M.2 NVMe SSD Bazár Samsung / WD / Micron / Kingston
- Samsung 980 PRO 500GB nvme ssd eladó /Garanciás/
- SAMSUNG 4TB 990 PRO M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új, hűtőbordás - 7450-6900 MBs - Eladó!
- Xiaomi 11T Pro 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i3 12100F 16GB DDR4 500GB SSD RTX 2060 Super 8GB Rampage SHIVA 500W
- Honor X6b 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450 R7 5800X 32GB DDR4 512GB SSD RX 6800 16GB ZALMAN Z1 Plus A-DATA 750W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest