Új hozzászólás Aktív témák
-
r.laci
csendes tag
Aahha!
Mikor a nevezett HP oldalra értem, hisztizett a böngésző a kínai kódlap hiánya miatt.
Miután letöltöttem, az egyetlen számomra olvasható szó a Matrox volt. De azt nem tudtam kitalálni, hogy kizárólag, vagy kivéve fontos a Matrox!
Az angol nyelvű fórumban sem említette senki, hogy a HT.01.08 verzió csak a fent említett esetben érdekes.
Jóóóó nagy kört futottunk a semmiért. Tehát van hátránya is a ''gyári'' gépeknek!?
S3 Trio kártya van egyébként.
Most kaptam ajándékba egy Radeon 9250-t. Azóta nem lehet a BIOS-ba belépni. Gyönyörű nagy kékség van csak.
Köszönöm a fáradozásaidat! -
r.laci
csendes tag
FIC alaplapom van, de olyan széria, amit csak a HP-nek gyártottak. VB-609. Erről az alaplapról már találtam valamit. Szintén BIOS frissítést kerestek hozzá, egy angol nyelvű fórumon. Egy ottani link a HP hivatalos honlapjára mutatott, ahol a létező egyetlen update volt. Az erdeti 1998-as helyett, egy 2000-ben kiadott. Letöltöttem. Most hogyan tovább?
Apropó!
Ott olvastam, hogy a kérdező felajánlotta az ő ismereteit, mintegy viszonzásul a segítségért.
Ezt én is ezennel megteszem, bár meg kell vallanom, szerintem a számtech. világában, uszkve 15 év elmaradásom lehet a tisztelt pl. senior tagokhoz képest.
Így maximum a hasznos tanácsok működőképességének elismerésével tudom támogatni a sorstársaimon segítőket. -
r.laci
csendes tag
A bios frissítéssel megint eljutottam a 30 dolcsis lehetőséghez.
Az kilőve.
Miért mondja a BIOS Agent, hogy ROM BIOS in socket : no ?!?! -
-
r.laci
csendes tag
Verzió 1. : a három fájl a lemezen + a progi. Boot lemezről = nem történik semmi.
Verzió 2. : Win98 bootlemez kompletten legyártva + progi. Boot lemezről, parancssorba beírva, amit kell = ''Not ready a következő meghajtó nem olvasható : E ''
Keressem a kalapácsot? -
r.laci
csendes tag
Köszönöm!
Nem az újhús állapot a baj, hanem a hálátlanság.
Ha ezeket az információkat nem kaptam volna meg, akkor minimum 3 napra bentfogta volna a vasamat egy szervíz és a legbarátibb munkadíj mellett is vakarhattam volna a fejem, hogy hó végén miből tankoljam a ladaszamarancsunkat?! Pedig márciusnál korábban nem szeretnék drótszamáron közlekedni.
Szóval az ifjú titánok jobban tennék, ha egy ilyen fórumon tanulnák meg, hogy a hálátlanság lehet a ''kor szelleme'', de hosszútávon nem kifizetődő.
Na, ennyi szentimentalizmus után nézzük a bios kiírást!!
Üdv! -
r.laci
csendes tag
Még egy kérdés:
A merevlemez IDE csatlakozója mellett van 4 pár láb + 1 darab, rajta egy pár lábat összekötő ''összekötő''. Annak hol a helye, ha a meghajtó primary master ?
Köszi! -
r.laci
csendes tag
Üdv mindenkinek!
Ezen választ már a Quantum vason ketyergő win98-cal írom. Tehát többetek tanácsát figyelembe véve a ''vas'' ( tetszik ez a jelző, mert tegnap már majdnem ott tartottam, hogy egy fémmegmunkáláshoz alkalmas, pl. kalapáccsal fogom jobb belátásra bírni a ketyerét ) működik.
Talán segítség másoknak, hogy miként sikerült: Először az origó szoftverbázisáról letöltött free partition mindenessel töröltem (?) a meglevő partíciókat. Valamit biztosan csinált, mert a bios beállítások - autodetect leállítva, controllerben csak primary engedélyezve, vírusészlelés bootban leállítva ( ez már lehet, hogy eső utáni köpönyeg volt a partíció buherálás után ) szépen formázta a merevlemezt a win98. Ezt a műveletet előtte nem akarta végrehajtani.
Ezek után minden ment simán.
Most azzal szenvedek, hogy a win98 frissítés csak Internet Exp. 5.x alatt lehet, de az IE 4.x frissítés csak a frissített win98-cal lehet. Melyik ujjamat harapjam?
Ettől függetlenül a bios kimentést megpróbálom, már csak a gyakorlás kedvéért is.
Még egyszer köszönöm!!! -
r.laci
csendes tag
http://www.phoenix.com/en/Home/default.htm
BIOS Version: DMI Ver-2.0, Aug 24, 1995
Nagyon köszönöm a segítőkészséged, de én már bogarásztam fél órát és nem találtam semmit. Inkább elküldeném a bios-t, ha elmondod, hogyan mentsem ki!?
Lelkes kezdő vagyok, ilyen mélységekben még nem jártam, de szeretném megtanulni a dolgokat. Inkább gyakorlok egy PII-n, mint egy drága, új vason. -
r.laci
csendes tag
Köszönöm.
Próbálkoztam a controller megtalálása nélkül, autodetect latiltással, de azt írta ki, hogy nincs merevlemez a gépemben. Autodetect vissza, mire azt találta kiírni, hogy a lemezen található fájlrendszer nem kompatibilis a win98-cal, így nem tudom formázni. Na most miért szórakozik? A Fedora világos, hogy nem tetszik neki. De az XP NTFS csak nem kellene, hogy gondot okozzon(már a formázásnak gondolom)?! -
r.laci
csendes tag
Köszönöm a gyors reagálást. Nem gondoltam volna, hogy még ma kapok érdemi választ valakitől. A vasat most nem vettem ki, de a systeminfo szerint Ict20 40 jelzés szerepel a neve mellett.Az autodetect letiltást megtalálom, de a controlling hol van?Ha ezt beállítom, az a gyalulást is lehetővé teszi?
-
r.laci
csendes tag
HP Vectra gépem van, AWARD alaplap, PII/450 MHz proci.
Használtan vettem, a benne levő 1,5 Gb-os merevlemezzel, win98 op.rendszerrel kiválóan működött, de kinőttem a Gb-okat. Vettem egy használt 40 Gb-os Quantum Fireball merevlemezt, megbízható ismerőstől, aki elmondta, hogy bios frissítés után az XP partíció nam indult róla. Viszont a Fedora Linux továbbra is működött.
Gondoltam, gyalulom az egészet, nekem win98-cal is jó az a 40 Gb.
A következő gondok adódtak: - a bios harddrive autodetect ''lefagy'', ha az új lemezt akarom felismertetni.
- win98 lemezről bootolásnál vírusriasztást kapok a biostól, de mivel én gyalulni szeretném, továbblépek.
- erre néhány másodperces formázás után közli, hogy az elsődleges particiót nem sikerül formázni, így nem tudom telepíteni az op.rendszert.
Ha a merevlemezről bootolnám a Fedorát, az felismeri a neki beállítotthoz képest új hardware mindegyikét, csak éppen nem indul el.
Ennyi probléma nekem sok egyszerre.
Kérem segítsen aki tud!!!
Ja! Ha a meglevő merevlemezt használom, a 40 Gb-ból, mint másodlagos meghajtóból, csak néhány száz Mb-ot lát!
Új hozzászólás Aktív témák
- Telekom T Phone 3 5G – modern tudakozó
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Horgász topik
- További aktív témák...
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad P50 - i7-HQ I 16-32GB I 256SSD I Nvidia I 15,6" FHD I Cam I W10 I Gari!
- Ha országosan a legmagasabb áron szeretnéd eladni a laptopodat, akkor az ELITRO a Te partnered
- Microsoft Surface Laptop 5 13,5" i7-1265U 16GB 512GB magyarbill 1 év garancia
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R5 5600 / RX 6700XT 12GB / 16GB DDR4 / 500GB SSD
- BESZÁMÍTÁS! LENOVO IdePad Gaming 3 Gamer notebook - R5 5600H 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3050Ti 4GBWIN11
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest