- Melyik tápegységet vegyem?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Már az 1,4 nm-es eljárására koncentrál a TSMC
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Mini-ITX
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- TCL LCD és LED TV-k
- LG LCD és LED TV-k
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Samsung LCD és LED TV-k
Új hozzászólás Aktív témák
-
mr_ricsi
veterán
A letöltött bios AMI, nem Award. (Vagyis én nem tudok belepiszkálni, és nem csoda, hogy nem működött az awdflash.)
A leírása szerint csak a Matrox VGA-kkal való kompatibilitást javítja, ezért nem is biztos, hogy érdemes frissíteni.
Amiatt sem mernék ilyet kockáztatni, hogy a HP-nél attól függően lehet más alaplap benne, hogy a világnak melyik tájára készítették.
(Tényleg van az alaplapodon egy integrált Matrox G100 vga?) -
mr_ricsi
veterán
''ha végül is BIOS frissítés lesz a vége, akkor megint a 30 dolcsinál kötünk ki.''
Miért kellene 30 dolcsi?
Ha sikerülne az alaplapod beazonosítani, akkor a gyártója honlapjáról lenne bios, amit ezzel a progival be tudsz égetni, vagy azt a bios modifikálom neked, és nem is kell menteni a jelenlegit. -
mr_ricsi
veterán
''én már bogarásztam fél órát és nem találtam semmit.''
Persze, mert Award alaplap nincs, az csak a nyers biosvázat írta.
Ha ez az eredeti alaplap a dobozban, akkor a HP-nél kell újabb biost keresned. (De ahhoz nagyon pontosan be kell azonosítanod az alaplapot.)
''Inkább elküldeném a bios-t, ha elmondod, hogyan mentsem ki!?''
Keress a neten egy awdflash.exe-t. (7.xx vagy újabbat)
Csinálj egy w98 bootfloppyt, amelyen csak az io.sys, az msdos.sys és a command.com van.
Másold rá az awdflash.exe-t.
Bootolj be róla, majd a parancssorba írd be:
awdflash -pn -sy orig.bin
aztán Enter. Az orig.bin fájlba kimenti a biost, mást nem csinál, kárt nem okoz. -
mr_ricsi
veterán
''A következő gondok adódtak: - a bios harddrive autodetect ''lefagy'', ha az új lemezt akarom felismertetni.''
Ha a 32GB-os limittel van gond, akkor mentsd le az alaplapod biosát, küld el nekem, lehet hogy tudok rajta segíteni. (Vagy adj egy linket a gyári bioshoz.)
'' win98 lemezről bootolásnál vírusriasztást kapok a biostól''
Ez a biosban szintén kikapcsolható. (A telepítés idejére érdemes is.)
Advanced Bios Features Setup -> Virus Warning: Disabled
''- erre néhány másodperces formázás után közli, hogy az elsődleges particiót nem sikerül formázni, így nem tudom telepíteni az op.rendszert.''
Mert a Fedora valószínűleg nem FAT32 fájlrendszerre van telepítve, ezért a w98 nem tud vele mit kezdeni.
Vagy egy Linuxos telepítő cd-vel kell törölni a meglévő particiót, vagy futtasd a Maxtor Powermax progijának a Quick Low Level Formatját.
[Szerkesztve] -
liksoft
nagyúr
A típus mechanikája elég stabil, de lefutotta a kilométerét. UDMA66-ot tud, de nem minden alaplap képes ténylegesen meghajtani ilyen tempóval, mert belül lassú. Így sokat ne várj tőle. Legyalulni csak winyós progival tudod, de azzal lehet. Az ide csatorna engedélyezése meg laponként máshogyan jelentkezik. Van ahol külön-külön kapcsolhatóak (itt lehet állítani akkor az üzemmódjukat is), van olyan ahol ide1 - ide2 - mindkettő - tiltva beállításokat találsz. Sajna ezt olyantól kérdezd, akinek ugyanilyen gépe van. További jó ''sportolást''.
-
liksoft
nagyúr
A Quantum Fireball nem mai típus. Simán lehetnek rajta felülethibák. Pontosan melyik típus? Fireball ______ ? Itt ugyanis több változat lehet.
A BIOS-od 32GB-nál nagyobb winyó esetén befagy. Vagy ennél kisebbet, vagy olyat tegyél rá, amelyiken van kapacitás limit jumper. Ekkor 30-32GB-ra korlátozódik a winyó kapacitása, így aBIOS nem fagy be. Másik megoldás, hogy a BIOS-ban a controllert engedélyezed, de a winyó detect-nál tiltod a felismerést. Ekkor a DOS nem látja, de a win98 a driver-en keresztül kezeli, 40GB kapacitással.
A Fedora meg gondolom azért nem indul, mert másik gépben, másik alaplapon, másik vason futott.
Új hozzászólás Aktív témák
- Renault, Dacia topik
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Nők, nőügyek (18+)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Melyik tápegységet vegyem?
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- OTP Bank topic
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Honor 400 Pro - Gép a képben
- Már az 1,4 nm-es eljárására koncentrál a TSMC
- További aktív témák...
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 128GB Starlight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3276
- Egyedi ékszerdobozka
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 5060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Xiaomi Redmi Note 14 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Lenovo ThinkPad T15 Gen 1 Intel Core i5-10310U
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest