Hirdetés
- 3D nyomtatás
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- HDD probléma (nem adatmentés)
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- MediaTek alapokon dolgozik a Honor Pad V9 is
- Amazon Kindle
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Milyen videókártyát?
-
PROHARDVER!
Milyen kompakt digitális fényképezőgépet?
Mielőtt kérdezel, olvasd el az összefoglalót!
Figyelem! A kompakt fényképezőgép és bridge kategória gyakorlatilag megszűnt. Az ajánlóban szereplő gépek 6-7 éves modellek.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Vyndree
őstag
válasz #86322688 #53947 üzenetére
Ezek a linkelt gigazoomos képek össze nem vethetők egyetlen 10 évnél fiatalabb aps-c szenzoros (dslr vagy milc) gépek képeivel, de szerintem még a mobilos képekkel sem. Nekem olyan színtelen-szagtalan az egész. A képek kiértékelésére van egy külön topic, ahol a téma összefoglaló értelmezése szintén kötelező.
-
vond
MODERÁTOR
válasz #86322688 #53947 üzenetére
Nem kioktatás volt. Egyrészt megkértelek a fórum helyes használatára, másrészt - a többiekhez hasonlóan - felhívtam a figyelmed a digitális/intelligens zoom hátrányaira.
Nem mellesleg majd' két éve használok egy FZ200-at, tudom, hogy miről beszélek. De ha nem lenne ilyen gépem, meg nem lett volna előtte/mellette több másik, akkor is tudnám, hogy a digitális zoom semmit nem ér.
És már ne haragudj, de ha van nem kevés tapasztalatod a fényképezés, meg a DSLR és bridge gépek terén, akkor hogyan tudod ajánlani az érdeklődőknek a digitális/intelligens zoom használatát?
[ Szerkesztve ]
VOND.HU // DESIGN • PHOTO • VIDEO • WEB • IT
-
kovisoft
őstag
válasz #86322688 #53940 üzenetére
Úgy van, ahogy vond írta. Az intelligens zoom gyakorlatilag kivágja a kép közepét, ezáltal szimulálja a nagyobb zoomot, de cserébe lecsökken a felbontás. Összeségében tehát nem fog új részleteket előhozni az optikai zoomhoz képest, kivéve ha már eleve az érzékelő teljes felbontásánál kisebb felbontás volt beállítva. Mivel videózásnál gyakorlatilag ez a helyzet (az FHD videó felbontása kb. 2 megapixel), ezért videózásnál lehet értelme az intelligens zoomnak.
-
vond
MODERÁTOR
válasz #86322688 #53933 üzenetére
5 percen belül szerkeszd a hozzászólásaidat, ne kezdj minden gondolatodnak újat (ez a fórum egyik legalapvetőbb szabálya). És lehetőleg linkeld a képeket, ne csinálj kifestőt a topikból.
Az FZ200 intelligens zoom-ja pedig digitális, max. tol rá egy kis élesítést, de ettől még ugyanolyan fos marad. Aranyszabály, hogy csak optikai zoom-ot használsz. A digitálisat (vagy ha úgy tetszik intelligenst) utólag is meg tudod csinálni egy képfeldolgozó, szerkesztő programban.
Szerinted ha lenne optikai zoom tartalék a gépben, akkor nem árulnák eleve így? Dehogynem.
Az összefoglaló meg tényleg jó ötlet, de már egy éve ott virít a topik tetején.
(#53926) pjani88: Ha mindenképp kell a nagy átfogás, akkor 100 ezer alatt a Pana FZ200 az első gép, amit érdemes megvenni. Ha elég a 3-4-5-szörös zoom, akkor nagyobb szenzorral»jobb képminőséggel inkább Pana LX7, vagy ha találsz még valahol, akkor Olympus XZ-2, vagy használt Sony RX100, Fuji X30.
[ Szerkesztve ]
VOND.HU // DESIGN • PHOTO • VIDEO • WEB • IT
-
faki_
senior tag
válasz #86322688 #53940 üzenetére
Régebbi Pana kompakt és bridge gépekben volt egy "extra optikai zoom" vagy valami hasonló nevű funkció, ami gyakorlatilag képkivágás volt JPEG-nél. Pl. egy 8MP kép közepéből kivágott egy 6MP képet és így az ember nagyon boldog lehetett, hogy még nagyobb optikai zoomja van (kisebb felbontással). Ez az "intelligens" is valami hasonló lehet.
-
Vyndree
őstag
válasz #86322688 #53929 üzenetére
Nem sokat ront? Ez digitális zoom és valami borzasztó, ne használd! A színek elcsúszva, életlen, szemcsés, és csúnya. Digizoom, majd 50%-ra méretezed, csak rontod a képed.
Használj optikait amennyit enged és inkább PS-ben nagyíts inkább, ha mindenképp szeretnél.[ Szerkesztve ]
-
Belabaa
tag
válasz #86322688 #53867 üzenetére
Ez izgalmasan hangzik, engem is roppant kiváncsivá tettél. Nagyon szeretném ha megosztanád a tapasztalataidat. Lehet más nem ennyire érdeklődik e gép felöl mint én - mivel ez egy általános topik, ezért irhatsz privátban is.
Egy linket azért még beteszek ide ahol hallatszik a gép állítás hangja. Igaz, hogy zajos! A kérdésem hogy más gépek csendesek? Mert ennél van elég erős hangvezetés. -
sb
veterán
válasz #86322688 #53766 üzenetére
Igen, a méretet nem említettem, de sajnos kizáró ok.
A használt árakban igazad lehet, nem ismerem az árakat. Mert ehhez sajnos már érteni is kéne. Van amiből használt cuccokat veszek, de fényképezőből, főleg amikor külön vázról, objektívről van szó nem mernék belevágni szakértelem nélkül.
És még mindig ott a harmadik tényező amit írtam: amatőr kézben sokszor semmivel nem jobb egy DSLR amennyire én nulla tapasztalattal látom...Amúgy nekem is pl. annyira kéne csak, hogy a gyerekről 20-ból 19 kép ne legyen totál zajhalmaz ha nem kültéren, verőfényes napsütésben fényképezem. Plussz legyen meg ugyanez videóban. Valós FHD-nak megfelelően részletes (tehát nem mosottszar meg felkonvertált) videó formájában.
Ezt úgy látom, hogy:
- Napfényben egy jó kamerás (50-70k) mobil megoldja.
- Egy hasonló árú, közepes kompakt viszont már csak az állókép részére jó, videóban ennyit sem tud.
- Kevesebb fénynél, zárt térben már állóképnél sem tudja egy átlagkompakt szvsz, csak vmi drágább, fényerős objektívvel. 100-150k
- Ha videó is kell akkor akkor inkább 150-250k. ?
- Telefonban viszont ezt hozza talán egy 100-150k-s "csúcsmobil".Na most már hatféle módon összefoglaltam. De remélem megcáfolnak és jönnek a jobbnál jobb ajánlatok.
-
makoss
veterán
válasz #86322688 #52479 üzenetére
Háát a régi gépemtől (Kodak cx6230) veszettül fényévekre van!
Érdekesség, hogy néha mielőtt képet csináltam, összehasonlítottam az élő és a gép élőképét, és feltünt, hogy a fehér, élénkebb a gépen, mint a valóságban. Ott mint ha kicsit szürkébb lenne
Csináltam pár képet, volt ami nem volt tökéletes, de elég sok beállítás van ezen, érdekesebbnél érdekesebb.
Az biztos, hogy amit tik adtatok használati útmutató az bővebb
Majd légyszi nézzétek már meg, hogy a tiétek az kínai gyártmány, vagy japán. Nem mint ha sokat számítana, csak kíváncsi vagyok.
Amit észre vettem ezen az az, hogy a lencse védő sapka elég passzos, úgy értem, hogy 3-4-ik próbálkozásra megy fel, nem tudom nektek hogyan van.
Volt amit unboxing videóban néztem meg mi mi.
Van súlya a masinának, érezni, hogy van benne cucc, de nem túl nehéz.
a 220volt.hu-nál rendeltem, amit a Royal Sprint futárszolgálat hozott ki. 98900Ft volt.
Most van benne egy 32 Gigás kártya, Ebayos változat + Nagy Britanniából is megjött az 1800 mAh -ás utángyártott akku is.
A kártya Hong Kong-ból jött.
Úgy vettem észre, hogy cseppet érzékeny a bemozdulásokra, csak eddig még a stabilizátorra nem kerestem rá.
Lehet nem ártana később egy állvány, néztem az állvány topikban, de ami nekem tetszene szerintük silány. (Hama) Ami jobb, az kb 20e Ft-tól indul fölfelé.(Manfrotto)
Érdekes volt a kereső, azt hittem valami baja van, homályos volt, de utánna néztem, a Panasonic gondolt azokra is akiknek rosszabb a látásuk.
Az akku volt az első amit betettem, holott azt írta, fel kell tölteni, de még volt benne szufla.
Ami nagyon jó, hogy az időt nem kell beállítani mindig, mert van egy beépített elem vagy mi, ami feltöltődik néha, ha jól olvastam 24 órára, míg benne van a gépben az akku a régi gépemnél feszt állítani kellett, mindig akár mikor beletettem az akkut, sajnos annál mindig ki kellett venni a gépből mert feszt merítette az Eneloop ceruzákat
Na majd nézegetem még, biztos lesz pár kérdés, ha eszembe jut valami még írok....(#52481) Quentin: Köszi szépen, ha hazamentem éjszakásból feltétlen teszek be, no meg azok akik még csak most készülnek venni ilyen gépet, válaszolok nekik is vagy itt, vagy privát!
[ Szerkesztve ]
Külföldről nem rendelek semmit, csak itthoni boltból! Vagy újat, vagy semmit! "A kötözködés a bunkóság melegágya!"
-
Nagya21
addikt
válasz #86322688 #52416 üzenetére
HAli!!
Dslr-es ismerősnek odaadtam a Nikon S1-es gépemet hogy fényképezzen vele esküvőn.
Nyomkodja az exponáló gombot, te ez egyáltalán müködik? kérdezi, nézem mondom ühümm most csináltál vagy 10 képet
Eléggé meglepődött a gyorsaságán
Üdv NagyaTelefonoknak 2 nagy ellensége van: H2O, és a Gravitáció
-
Bazsee71
őstag
válasz #86322688 #52412 üzenetére
Mi köze a tükörnek a képminőséghez, valamint a képstabilizátorhoz?
Éjjel egy Fuji X-Trans szenzoros, cserélhető objektíves gép szerintem veri bármelyik tükröset. De pl. az Oly E-M10-es képstabija is csúnyán veri tükrös mezőnyt (ahol többnyire az objektívben van a stabilizátor). Tükörtől nem lesz jobb a képminőség, saját tapasztalatból tudom, arról váltottam.
-
zo-lee
aktív tag
válasz #86322688 #52340 üzenetére
Hogy udvarias legyek, nagyon köszönöm a választ.
Úgy gondolom, ha egy x összeget leírok, nyilvánvaló, hogy annál többet nem tudok/nem szeretnék költeni az eszközre. Amennyiben volna lehetőségem x + 50.000 Ft-ot költeni rá, úgy nem x-et írtam volna. Úgy látszik ez csak számomra egyértelmű ..
-
psg5
veterán
válasz #86322688 #52297 üzenetére
Nos megmondom őszintén, hogy sajnos annyiból nem vagyok megelégedve az XZ-10-essel, hogy beltérben készített képek előhívásakor azért zajosak a képek...lehet egyedi hiba az én gépemnél, de vannak beltéri képek ahol zavaró...
Na akkor ha olyant keresek ami eléri de nem kell, hogy meghaladja az XZ-10 képminőségét?
(#52298) Tin_Shield : Köszi, használt nem játszik.
[ Szerkesztve ]
F.K.T.
-
fireman123
őstag
válasz #86322688 #52284 üzenetére
Számomra a fotó/videó abszolút csak hobbi ...és tényleg elég költséges, ....pedig még csak tanulom, próbálgatom, .....mi lesz ha igazából "ráérzek az izére", és akkor majd kell a meglévő 18-105 utazózoom mellé egy fix fényerős (35mm f1,8G), egy hosszabb teleobi (70-300), makro obi, állvány ...és még sorolhatnám ...lehet kivágna a feleségem ha ezt mind megvenném egyszerre
Így egyenlőre a lényeg (D5300 váz 18-105 kitobi) megvan, hamarosan a fix fényerős....a többit majd meglátom, talán egyszer....tanulni ennyi is elég egyenlőre
[ Szerkesztve ]
-
fireman123
őstag
válasz #86322688 #52277 üzenetére
Sajnos Nikonnál nem nyerő az M42, talán a nagyobb bázistávolság miatt ...nem értek hozzá, de rákerestem a Nikon topicban, és mindenki ezt írta, hogy nem érdemes kínlódni vele, csapnivaló az eredményt Nikonok esetében....így gyűjtük a fix 35mm 1,8G-re
[ Szerkesztve ]
-
fireman123
őstag
válasz #86322688 #52261 üzenetére
Ok, köszi .....nekem Nikon D5300 gépem van, sajnos a Yongnuo egyenlőre csak Canonhoz gyárt objektívet ...majdcsak lekoppintják a a Nikkor 35mm f1,8G-t is, elfogadható minőségben, mert az most 56e-be kerül, de ha nem lesz más előbb-utóbb kell vennem egy fix fényerőset nekem is
[ Szerkesztve ]
-
fireman123
őstag
válasz #86322688 #52259 üzenetére
az biztos, ha éppen bridge gépet akarnék venni, akkor most FZ200-at vennék ....de nem akarok, mivel 3 hónapja váltottam egy Sony hx100v bridge-ről Nikon D5300 dslr-re
"egy fix 50-est, f1.8-as fényerővel, az megér a 18 ezret.( Yongnuo )" ...ezt hol lehet kapni, és milyen dslr-hez vetted? és mennyire vált be?
Közben[link] megtaláltam, hogy Canonhoz van ilyen obi.
[ Szerkesztve ]
-
jjeahh
nagyúr
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest