- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- HDD vs SSD: Ki nyer 2025-ben? – Tech Percek #4
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Home server / házi szerver építése
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Milyen TV-t vegyek?
-
PROHARDVER!
Milyen kompakt digitális fényképezőgépet?
Mielőtt kérdezel, olvasd el az összefoglalót!
Figyelem! A kompakt fényképezőgép és bridge kategória gyakorlatilag megszűnt. Az ajánlóban szereplő gépek 6-7 éves modellek.
Új hozzászólás Aktív témák
-
asdf_
veterán
válasz
milanmylo #58399 üzenetére
A beepitett mic sosem jo. Ez alapszabaly
Low lighthoz fenyeros obi kell (ez onmagaban 100e koruli tetel, ha autofokuszos rendszerobirol beszelunk (jo, a 2.8-as sigma MFT-re 60 koruli, hasznaltan 40 korul megy), manual van gombokert is) vagy vilagitas (es persze a nagyobb szenzor is jobban viseli ezt) -
milanmylo
aktív tag
Sziasztok!
Videózáshoz keresek gépet:
Max keret: 150e. Ha átirányítotok a cserélhető objektíves topikba, akkor plusz egy objektívvel 200e körül szánnék rá.
Amire használnám:
- 70% szabadban, 30% beltérben.
- Szabadban főként autókat, sportolókat, valamint tájvideókat készítenék vágóképnek
- Beltérben kütyüket, illetve saját magam szembőlAmit szeretnék:
- Mélységélességgel sokat játszani, főként kültéri autós vágóképeknél
- Később mikrofont csatlakoztatni hozzá (feltéve, ha nem jó minőségű a beépített)
- Állványra rögzítani
- Díjaznám ha 180 fokban kihajtható érintőkijelzője van, főként a fókusz miatt
- 1080@60fps,
- Szóval igen, klisé, de vlogolni szeretnékEzekre az igényekre mit javasoltok? Nézelődjek esetlek MILC gépeknél, vagy akár DSLR-ek között?
Vagy fölösleges elszórnom egy valag pénzt, úgyis mindenki telefonon néz videót...
Ha jóval kevesebből is kielégíthető az igény, azt sem bánom, mert akkor tudok mellé venni action cam-et...Nagyon köszönöm a segíséget!
Milán
-
törölt tag
válasz
philoxenia #58394 üzenetére
Amennyire kompakt az FZ200... Talán az Fz50 volt ilyen meg néhány Olympus bridge.
Ja de nem 30x zoommal. -
törölt tag
válasz
SirKero #58392 üzenetére
Én is. Ha van még rá garancia, akkor jó eséllyel ingyen javítják. Szervizkönyvben látszik, hogy milyen síneken csúsznak az objektív tubusai, az FZ300 annyival is jobb, hogy nehezebben jut be por azokhoz a mozgó alkatrészekhez, amik nyekereghetnek, fogaskerekek és lécek. A legjobbak persze azok a zoom objektívek ilyen szempontból amik külső mérete nem változik, nem "lélegeznek". A többihez képest még nem is vészes amit az FZ200 csinál, a TZ70 szipákolja a port, ha nem vigyáz rá az ember, hamar a lencsére kerül belül.
Sok sikert, drukkolok hogy megoldódjon a probléma, mert még mindig nagyon jó kis gép az FZ200! -
törölt tag
válasz
SirKero #58387 üzenetére
Két sebessége is van, lehet hogy alacsonyabb fokozaton nem annyira hallani. Meg ha felnyitod a vakut amiben a mikrofonok vannak. Kültéri állandó zaj is eléggé elnyomja. Nem vészes.
Viszont most ahogy próbálgatom, tök jó videót készít manuális módban ez a gép ISO400-on. -
mazsi70
senior tag
válasz
monroe8609 #58388 üzenetére
-
monroe8609
aktív tag
Az létezik hogy az lx100 - hoz nem találok gyári akksit??
-
SirKero
őstag
-
ndavey
tag
Sziasztok! Fénykezőgépre lenne szükségem, munkahelyi használatra, ami kizárólag épületen belüli használatra lenne. Laborokról esetleg alkatrészekről készítenék vele fényképeketm szóval a elfogadható képminőség és esetleg jó makro funkció amire szükségem van. Kb. 50-80 ezres árkategóriára gondoltam. Az összefoglalóban ajánlott 3 Panasonic gép azóta is aktuális, vagy esetleg tudnátok javasolni másféle gépet is? Előre is köszönöm.
-
vond
MODERÁTOR
válasz
SirKero #58381 üzenetére
Most meghallgattam én is, és valóban egy kicsit túl nyöszörgős. Az én FZ200-asomon is lehetett hallani, de valahogy tompább, mélyebb volt a hang.
Azt is próbáld ki, amit asdf_ írt. Könnyen lehet, hogy az automatika miatt ennyire erős.
Amúgy a zoom mikrofon beállítás nem erre érvényes, hanem arra, hogy nagy telénél inkább a távoli hangokat vegye (bár szerintem kb. semmit nem ér).
-
asdf_
veterán
válasz
SirKero #58379 üzenetére
Inditsd el a zoomolast, es annak az elso masodperceben a kameratol 1 meterre valaki tapsoljon egyet. Ha sokkal halkabb lesz kozvetlenul utana a zoom hangja -majd pedig folyamatosan erosodik, miokozben te megallas nelkul zoomolsz oda-vissza) , akkor csak a halalbuta AGC emeli az egekbe a mikrofon erositeset a nulla kornyezeti zaj miatt. (de az ketsegtelen, hogy eleg nyoszorgos hangja van, nem biztos, hogy ilyennek kene lennie, valamennyire amugy mindig behallatszik szinte az osszes gepnel, a zajtalan zoom a kulso mikrofonozas sajatja)
-
vond
MODERÁTOR
válasz
SirKero #58378 üzenetére
Ez ilyen. Kb. az összes kompakt/bridge gépnél behallatszik a zoom motor hangja.
Két megoldás van, vagy inkább három:1. Veszel egy külső mikrofont, és ezáltal a hangminőség is sokkal jobb lesz.
2. Igyekszel mindig olyan helyzetekben videózni, ahol van annyi környezeti zaj, ami elnyomja a motor hangját.
3. Nem foglalkozol vele.
-
SirKero
őstag
válasz
SirKero #58378 üzenetére
Feltettem a youtube-ra is így jobban hallani miről van szó Panasonic FZ200 zoom nyekergés
-
SirKero
őstag
FZ 200 tulajdonosoktól kérdezném. Nálatok is bele hallatszik a zoomolás hangja a felvételbe? Hiába állítom a zoom mikrofon beállítást off-ra akkor is. Nem tudom használni mert valami iszonyú nyekergő hang hallatszik a felvételen.
-
vond
MODERÁTOR
válasz
sityupityu #58376 üzenetére
Gondolj rájuk úgy, mint "mindentegyben" gépekre.
A kompakt szó is inkább sűrűt, töményt jelent, mint kicsit. -
válasz
philoxenia #58375 üzenetére
Persze, nem is mondtam azt rá. De a kompakt szó az nálam még mindig kompaktot jelent.
-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz
sityupityu #58374 üzenetére
Azt se mondhatnád rá, hogy cserélhető objektíves...
Igazából a szuperzoom se teljesen korrekt, mert mindkettő méretben van 30x-os zoom... -
válasz
philoxenia #58373 üzenetére
Hát, a baloldalira mindent mondanék csak azt nem, hogy kompakt. De értem, köszi.
-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz
sityupityu #58372 üzenetére
Az egyes források által bridge-nek nevezett egybegépek gyakorlatilag szintén kompaktok, de elég nagyok...
-
Nem értem, egy kompakt géphez minek kellenek nektek ilyen nagy tokok/táskák? Vagy ez nem csak kompakt fényképező topik?
-
SirKero
őstag
válasz
philoxenia #58369 üzenetére
Azt hiszem ennél maradok ez a videó engem meggyőzött arról,hogy ekkora méret elég lesz ( legalább is egyenlőre
) Lowepro Adventura TLZ 30 II
Más: fényképezőgép ( kamera ) állvány tipp esetleg
Max. 10k amit gondoltam érte ha van ennyiért.
-
SirKero
őstag
válasz
philoxenia #58367 üzenetére
Hát igen ez a 22-es csapdája. A válltáska kényelmesebb hordás szempontjából viszont túrázásnál nem a legjobb megoldás,hogy előre hátra libeg ott az övtáska praktikusabb ahonnan csak előkapom arra az egy képre. Viszont az tény és való,hogy derékon hordáshoz ez a gép nehéznek tűnik
Itt kéne valami arany közép út.
-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz
SirKero #58361 üzenetére
[link][link][link]
Ezekbe maga gép beleférhet, de szinte semmi más. Inkább arra jók, hogy a táskán belül ebben legyen, viszont fotózni elmenni kicsik.
Nekem Nowa van a K10D-hez, az meg kicsit már túlzás lenne ehhez a géphez.
A fogantyú/fül árulkodik a táska méretéről. Az álló táskában csak a gép kivétele után tudsz pakolni, jobb a fekvő formátum. Az általad linkeltek legnagyobb mérete a függőleges.
Hurcolni vállon jobb egy kicsit nagyobb táskát, kényelmesebb. A nagyon kicsi folyton lecsúszik nekem, pláne kabátban. Övön hordani meg azért ez a gép szerintem nehéz. -
vond
MODERÁTOR
válasz
SirKero #58359 üzenetére
Szerintem mind szűkös lesz az FZ200+tartozékoknak. Én még 2010 környékén vettem egy Lowepro Edit 110-est, abban hordtam az FZ38-at, az FZ200-at, és most az FZ300-at. Mindig volt benne pótakksi, töltő, memóriakártya, 1-2 kábel, és elfért benne egy kis pénz, meg kártyák, kis bizbaszok, és még a telefonjaim is.
8 éves táska, ütöttem vágtam, de egyszerűen nem lehet elpusztítani. Sajnos már nem lehet kapni, max. használtan. Én valami hasonlót néznék a helyedben (akár kereshetsz egy használtat is), mint hogy szűkösen legyen benne a cucc állandóan, és ne férjen semmi mellé.
-
SirKero
őstag
válasz
philoxenia #58360 üzenetére
A gép gyár által megadott méretei : 125,2 × 86,6 × 110,2 mm
Amiket néztem: 120 x 100 x 150 mm 145 x 108 x 148 mm 130 x 115 x 160 mm
Szerinted így is kicsi lenne mindegyik? -
philoxenia
MODERÁTOR
-
SirKero
őstag
Hogy választotok táskát a géphez. Ok hogy meg vannak a gyári méretek de + töltő,adatkábel stb-nek még kell hely nem?
Ezek közül melyik lenne jó a DMC-FZ200-hoz[link]
-
SirKero
őstag
válasz
Psychopeti #58357 üzenetére
-
vond
MODERÁTOR
Ja, és aki Panasonic FZ gépeket használ (főleg FZ200/300), annak ajánlom Graham Houghton könyveit és Youtube videóit. Nagyon hasznos anyagok.
(#58355) SirKero: Jó az, de arra figyelj, hogy eredeti legyen. Amit linkelrem ebay-es eladót, ott biztos olyat kapsz, ráadásul 1-2 hét alatt itt is lesz. De akár ez az Ali-s, vagy más bolt is jó lehet.
-
SirKero
őstag
Köszönöm akkor ezt meg is rendelem
-
vond
MODERÁTOR
válasz
SirKero #58353 üzenetére
Class6-ost már ne vegyél.
Minimum Class10, és abból is inkább UHS-I. Ki tudja, lehet, hogy 1-2 év múlva már olyan géped lesz, ahova kell a nagyobb sebesség (pl. a 4K videó, meg nagyfelbontású RAW miatt), és akkor nem kell újat venned. Ezek a kártyák jó esetben elmennek 5-10-20 évekig is.
Itt ajánlottam Sandisk Extreme kártyákat, azokkal eddig én nagyon jól elvoltam. Meg régebben az Ultra szériával is.
-
SirKero
őstag
(#58351) asdf_ és (#58352) mazsi70
Köszönöm a segítséget
Akkor innen bármelyik jöhet amit a pénztárca enged csak class 4 felett legyen
[link]
-
asdf_
veterán
válasz
SirKero #58350 üzenetére
Ha jól rémlik, az sdhc plafonja 32GB, így az sdxc 64GB-tól indul. Szóval az sdxc I-et kell meggoogle-znod, hogy azon szabvány alatt mi lakik. Ha valami uhs I-est veszel, azzal nem lesz sebesség gondod, igazából szerintem aki 4K-ban videózik, vagy jpeg+raw-ban tol sorozathegyeket, annak kell csak alaposabban megválogatni mit vesz.
Új hozzászólás Aktív témák
- Xbox Series X|S
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Futás, futópályák
- Samsung Galaxy S23 FE - nincsen sárkány
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Le Mans Ultimate
- Milyen légkondit a lakásba?
- BestBuy topik
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- További aktív témák...
- Mini PC, tiny PC HP ProDesk 600 G2 i5-6500T, Fujitsu Esprimo i5-7500T
- Országos! KÉSZPÉNZES - UTALÁSOS VIDEOKÁRTYA FELVÁSÁRLÁS! Korrekt áron! NVIDIA!
- Bomba ár! Dell Latitude 7280 - i5-7GEN I 8GB I 256SSD I 12,5" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- LG 39GS95UE - 39" Ívelt OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RX 7700 XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest