Hirdetés
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Intelesek vs AMD -sek DÜHÖNGŐ
- Modding és elektronikai kérdések
- Milyen videókártyát?
- Házimozi projektorok, kiegészítőik és kialakítások haladóknak
- Melyik tápegységet vegyem?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Vezetékes FÜLhallgatók
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
-
PROHARDVER!
Milyen kompakt digitális fényképezőgépet?
Mielőtt kérdezel, olvasd el az összefoglalót!
Figyelem! A kompakt fényképezőgép és bridge kategória gyakorlatilag megszűnt. Az ajánlóban szereplő gépek 6-7 éves modellek.
Új hozzászólás Aktív témák
-
_csocso_
senior tag
válasz zsoltzsolt #63277 üzenetére
Videóban annyira nem ismerem ezeket a gépeket, de szerintem egyik sem lehet olyan vészes. Esetleg nézz rá YouTube-on, biztos vannak fenn videó tesztek.
https://www.youtube.com/watch?v=teRMe7DA1Lk -ha vki még nem látta volna
-
_csocso_
senior tag
válasz zsoltzsolt #63273 üzenetére
Szia! Pana LX15, LX100 II, Sony RX100III, ezek rendelkeznek viszonylag fényerős objektívvel, ill. alkalmasak portrézni is. Nem túl nagyok, de zsebrerakás már talán kicsit macerás.
https://www.youtube.com/watch?v=teRMe7DA1Lk -ha vki még nem látta volna
-
Dr.NX
Topikgazda
válasz zsoltzsolt #63196 üzenetére
Máshol se, nincs Nikonom, sosem volt.
Majd a topiktársak megmondják a tutit.Elfogadom a sütiket.
-
scarabaeus
őstag
válasz zsoltzsolt #62377 üzenetére
A 3D lézerszkenner gyűjti a környezet 3D modelljéhez az adatot, a fölötte lévő fényképezőgép szolgáltatja a képet, amit a 3D modellre ráhúznak.
Quoth the Raven "Nevermore."
-
Dr.NX
Topikgazda
válasz zsoltzsolt #61364 üzenetére
4608/3456=1.33333=4/3
A 3:2 arány pedig azért jó, mert abból lehet előhívni 10x15cm képet.
Elfogadom a sütiket.
-
Tin_Shield
őstag
válasz zsoltzsolt #61364 üzenetére
4:3 a 4608x3456, de remélem ez a kérdes azért nem volt komoly
-
nextman
aktív tag
válasz zsoltzsolt #61360 üzenetére
16:9 azert jo, mert ugy ki tudod rakni nagy tv-n teljes kepernyore, hogy ne legyenek fekete csikok sehol. En ezert ezt szeretem.
-
Tin_Shield
őstag
válasz zsoltzsolt #61360 üzenetére
Nincs erre kőbevésett szabály.
A legelterjedetebb a 3:2 arány a kisfilmes hagyomány miatt, sokak szeme ezt szokta meg, és több témának jól is áll. Tájképnek sokszor még jobb a 16:9, vagy akár a szélesebb 21:9. Portréra pedig a 3:4/4:3 vagy az 1:1 gyakran használt képarány. -
Dr.NX
Topikgazda
válasz zsoltzsolt #61265 üzenetére
Általában lehet, de a feszültség (V) egyezzen meg a gyáriével, az amper nem számít.
Elfogadom a sütiket.
-
kovisoft
őstag
válasz zsoltzsolt #61046 üzenetére
Pont erre gondoltam én is, hogy ezeket szerintem akármelyik monopod tudja, ami nem csuklik össze a gép súlya alatt.
-
kovisoft
őstag
válasz zsoltzsolt #61043 üzenetére
Terhelhetőségnek azt írják, hogy 3 kg, csak elbír akkor 0.9 kg-ot.
Akármilyen monopodot használsz, úgysem lesz olyan rezgésmentes a gép, mint egy tripod esetében. Persze csökkenti a rezgést, mivel levesz a szabadságfokokból, ezenkívül tartja helyetted a gépet. Milyen egyéb elvárásaid vannak egy monopoddal kapcsolatban? -
scarabaeus
őstag
-
Multibit
nagyúr
válasz zsoltzsolt #59556 üzenetére
Amit írsz, jó fényviszonyokra lehet igaz. Amint csökken a fény mennyisége, előjönnek a kis szenzorból meg a sötét üvegből eredő problémák. Ha még hozzáveszem azt is, hogy azokat a - nem NG számára készülő - fotókat tudást nélkülöző amatőrök készítik automatikára hagyatkozva, még rosszabb a helyzet
-
vond
MODERÁTOR
válasz zsoltzsolt #59179 üzenetére
Biztos van, de nem néztem végig mind a 205 darabot. Épp elég intézni minden technikai, grafikai, szervezési dolgot. Gyere el, aztán nézd őket. Mindet nincs idő levetíteni, de a legjobbakat, összesen 22 órában igen.
De ez már OFF a négyzeten, bocsánat.
VOND.HU // DESIGN • PHOTO • VIDEO • WEB • IT
-
vond
MODERÁTOR
válasz zsoltzsolt #59177 üzenetére
Pár hetet még biztos várni kell rá, mert most még a szokásosnál is kevesebb időm van (elborít a filmszemlénk szervezése, lebonyolítása), de ami késik, nem múlik.
VOND.HU // DESIGN • PHOTO • VIDEO • WEB • IT
-
Lacy6
senior tag
válasz zsoltzsolt #58618 üzenetére
Az objektívek fényerejét jelölik, szóval ez fix specifikáció.
A mobilokba F1.7 körül vannak, ami gyakorlatilag már a fényképezők körébe is nagyon jónak számít.
Nyilván a hátránya, hogy nincs állítható rekesz, és zoom opció sincsen.
Ezért ha jobb képet akar az ember, akkor legalább egy ilyen fényerős objektívekhez kell nagyobb szenzort tenni.
A mobilok nagyon jó képeket és videókat csinálnak, ha csak a képminőséget nézzük.
Szerintem újonnan 100 ezer alatt nem lehet olyan fényképezőt venni, ami jobb képminőségre képes mint a mostani csúcskategóriás mobilok.
A zoom meg külön kategória, ott ahhoz hogy olyan képminőséget legyen mint mobilnál legalább 150-180-ig el kell menni árba.Én vagyok Isten büntetése. Ha nem követtetek volna el nagy bűnöket, Isten nem küldött volna engem büntetésként rátok!
-
PuMbA
titán
A S8-é jóval több fényt enged a szenzorra, hiszen az f/1.7, míg a Nikon B500 f/3-nál kezdődik
-
philoxenia
MODERÁTOR
Igazából nem összehasonlítható a kettő, az, hogy melyik a jobb az adott céltól függ.
Teljesen más filozófiára épül a két készülék. Az pedig, hogy egy kép mennyire jó, a fotóstól függ elsősorban.Menczer érvelési stílusához nekem is jogom van...
-
Soká
senior tag
Szerintem igazad van, nem csak a szenzor számít. Azért egy fényképezőgép optikája illik, hogy ráverjen egy telefonéra. Már eleve a zoom lehetősége miatt is.
-
SirKero
őstag
válasz zsoltzsolt #58561 üzenetére
Bár a Panával nem látom a holdat
[ Szerkesztve ]
Most olvastam a rendőrségi hírekben hogy rasszista támadót keresnek, felhívtam őket, erre kiderült hogy nem állásajánlat.....
-
törölt tag
válasz zsoltzsolt #57707 üzenetére
Meg a piros logós made in Germany AEG mosógép? Amit keleti piacra gyártanak az meg fekete logós made in EU. De ha viszik a gyárat meg az alapanyag specifikációt, bárhol lehet gyártani. Max. több a selejt.
-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz zsoltzsolt #57009 üzenetére
[ Szerkesztve ]
Menczer érvelési stílusához nekem is jogom van...
-
Tin_Shield
őstag
válasz zsoltzsolt #56983 üzenetére
Ha "nagyzoomos" gép kell akkor nincs. Az FZ72-től is jobb gép a FZ200
-
zsoltzsolt
addikt
-
Tin_Shield
őstag
válasz zsoltzsolt #56980 üzenetére
Felejtsd el, az FZ200 megeszi reggelire.
-
Tin_Shield
őstag
válasz zsoltzsolt #56978 üzenetére
Leginkább az objektív fényerejében és minőségében, de ezért "meg kell fizetni az árat" a nagyobb mérettel.
-
Tin_Shield
őstag
válasz zsoltzsolt #56976 üzenetére
Ha az FZ200 nagyobb méretét el tudod fogadni akkor egyértelműen az.
-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz zsoltzsolt #56888 üzenetére
Az USA-t anno végigfotózta egy fotós egy egy megás mobillal.
-
PuMbA
titán
válasz zsoltzsolt #56811 üzenetére
Fent a téma összefoglalóban minden benne van. A TZ70 a legjobb képminőséggel rendelkező fényképező ebben az árban, szóval ellenfele nem nagyon van. A Canon SX710/720 kezelhetőségben és videóban jobb, de minden másban nem.
[ Szerkesztve ]
-
PuMbA
titán
válasz zsoltzsolt #56804 üzenetére
TZ70 sokkal jobb
-
PuMbA
titán
válasz zsoltzsolt #56801 üzenetére
Akkor már TZ70, mert ugyanannyiba kerül, 1 évvel újabb és jobb Képminősége csak elegendő fényben jó, de ebben az ársávban csak ilyen kis szenzorok vannak.
[ Szerkesztve ]
-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz zsoltzsolt #56801 üzenetére
Minél kisebb méret minél nagyobb zoommal, annál több a kompromisszum...
-
asdf_
veterán
válasz zsoltzsolt #56799 üzenetére
Tedd hozza azt a huszast es Pana FZ200.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest