Hirdetés
- Gaming notebook topik
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- Apple notebookok
- SD memóriakártyák (SD, SDHC, SDXC, micro SD)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- 3D nyomtatás
-
PROHARDVER!
Milyen kompakt digitális fényképezőgépet?
Mielőtt kérdezel, olvasd el az összefoglalót!
Figyelem! A kompakt fényképezőgép és bridge kategória gyakorlatilag megszűnt. Az ajánlóban szereplő gépek 6-7 éves modellek.
Új hozzászólás Aktív témák
-
HThomas
őstag
válasz padi68 #63110 üzenetére
És meg tudták csinálni? Nekem ugyanez volt, a harmadik után elálltam a vásárlástól. Nem tudtam eldönteni, hogy gyári hibás, vagy egyszerűen csak szar az objektív szigetelése és a bele kerülő kosz kinyírja.
Épp ez tántorít el attól, hogy megvegyem az LX100 II-t, mivel tök ugyanaz a konstrukció. Így most a G1X MarkIII a kiszemelt helyette, de még nem szántam rá magam a vásárlásra.
Kicsit bízom abban is, hogy 2022-ben talán kijön 1-2 friss csúcskompakt és nagyobb lesz a választék. -
Tin_Shield
őstag
válasz padi68 #59668 üzenetére
Ez cserélhető objektíves gép, nem kompakt, de GX80H. A frankó 5 tengelyes vázstabi és a jobb zárszerkezet miatt (a G7-é hajlamos a shutter shock nevű jelenségre bizonyos zársebességeknél). Persze a G7-nek is van előnye, jobb a kereső, kiforgatható LCD, mikrofon csati stb. És a markolatos kialakítást is sokan szeretik.
-
Tin_Shield
őstag
válasz padi68 #59647 üzenetére
Én sem vagyok éppen canonfan, de tény, a többi rendszerre drágább az uwa objektív...
Ha az Oly E-M10 mellett döntesz akkor célszerű kezdetben a 14-42 helyett egy Pana 12-32-t beszerezni, nagyon sokat számít az a 2mm a széles végen. Aztán ha ez is kevésnek bizonyul kezdhetsz gyűjteni az Oly 9-18-ra vagy a Pana 7-14-re -
Tin_Shield
őstag
válasz padi68 #59645 üzenetére
Ha külső helyszínen fényképezel és van elég fény akkor elég lehet ez a fényerő. Már csak a fényképezési távolság a kérdéses, közelről vagy távolról?
Az épületfotóhoz kevés lesz a kitobi látószöge.
Ha nem zavar a méret talán a Canon DSLR vonallal járnál a legjobban. Az ultranagylátószög ott a legolcsóbb, a telék is jók, és van olcsó fényerős fix is. -
Tin_Shield
őstag
válasz padi68 #59642 üzenetére
Ez cserélhető objektíves gép, nem kompakt, bár a kisebbek közül való. Jó kis gép, ügyes, sok mindenre használható. De épületfotóra kevés lehet a nagylátószög, és a tánc fotózáshoz - ha beltérben használnád - a kitobjektívek fényereje. Szóval többet kéne tudni a terveidről...
[ Szerkesztve ]
-
-
kiskami
tag
-
padi68
senior tag
válasz padi68 #55561 üzenetére
egyenlőre nem vettem át....
Fiam beletette a bogarat a fülembe:
Nikon D7100 ami eladásra került helyette lenne valami:
Pana LX100 vagy Nikon P900
( van egy SONY CYBER-SHOT DSC-HX400V) de nem tudom, hogy azt is eladjam-e és legyen a Nikon, vagy tartsam meg a sonyt és legyen mellé a panasonic
szerintetek?
http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=padi68
-
félisten
válasz padi68 #55550 üzenetére
Elvileg minden LX100-hoz van vaku.
Az Lx10 ára dollárban ugyanannyi, mint az LX100-é (700), de nem tudom, hogy ithon hogy fog alakulni Ft-ban, főleg az elején.
Nem tudom, hogy mikor jön, de szerintem pár hónap. Lehet, hogy csak néhány hét.Eladó régi hardverek: https://hardverapro.hu/apro/sok_regi_kutyu/friss.html
-
félisten
válasz padi68 #55548 üzenetére
Ja, sorry. Az LX100. De ez sem tuti, csak eddig nem találtam olyan infót, hogy tudna.
Az RX100 III biztosan tud, kipróbáltam személyesen.Ennek ellenére is az LX100-at javaslom, feltéve, ha nem pont ez a feature döntő nálad.
Illetve megvárhatnád a Pana LX10-et is. Hasonlóan jónak igérkezik.[ Szerkesztve ]
Eladó régi hardverek: https://hardverapro.hu/apro/sok_regi_kutyu/friss.html
-
félisten
válasz padi68 #55546 üzenetére
Én egyértelműen az LX100-at választanám a jobb képminőség és a 4K video miatt.
Ezen kívül nekem eddig úgy tűnik, hogy nem tud AF-MF üzemmódot, vagyis, nem tudsz az AF dolgába beleavatkozni. Legalábbis eddig sem a kézikönyvben, sem máshol nem találtam nyomán ilyen funciónak.
Eladó régi hardverek: https://hardverapro.hu/apro/sok_regi_kutyu/friss.html
-
peti_s
addikt
válasz padi68 #40210 üzenetére
HS30, [link]. Itt találsz teszt képeket, sok gép jobb képeket csinál mint ez, kategórián belül is,(a teljesség igénye nélkül) pl. FZ150, SX50, még az olcsóbbak között is bőven találni, ilyen az SX220 is, úgyh ha úgy nézed közel nem olyan "klassz", de sokan ilyen stílusú bridge gépet keresnek, ha pedig nem nézegetik 100%-n a képeket, nem igen fognak csalódni. Ebben a kategóriában egyébként nehéz szerintem tökéletes gépet találni, az FZ150 pl. 89k-ért nagyon jó volt, de sajnos mint már írták nem annyi. A többi bridge ebben a 70k körüli, és az alatti árban mind kompromisszumról szól.
[ Szerkesztve ]
-
freelanced
addikt
válasz padi68 #40168 üzenetére
Igen, az jó kis üzlet. Esetleg tudsz még valamit ebben a kategóriában ajánlani vagy ez a legjobb választás? Ez a 45? Már nagyon max. igazából de egy ilyen tételnél az előző 35-höz hozzáadok szivesen ennyit ha tényleg egy jót kaphatok. Még ezt néztem: Fujifilm S4000HD De talán a Nikon jobb.
Vagy tudtok valamit ajánlani esetleg ebben az árkategóriában?
Köszi!Gentleman, you had my curiosity, but now you have my attention.
-
freelanced
addikt
válasz padi68 #40166 üzenetére
Értem, köszi mert nekem, is egy jó kis gépnek tűnik. Esetleg bolt terén tudsz tippeket adni? Egyelőre az AV Planetet célzom meg de ott már csak 3db van és ha addig nem tudom elvinni amíg elviszik onnan akkor nem tudom hol vegyem.
Köszönet!
Üdv!Gentleman, you had my curiosity, but now you have my attention.
-
-
dragonfx
veterán
válasz padi68 #40123 üzenetére
privát vagy egyébb hozzáértő véleménye erről a gépről avgy várjak a 2013as a1400ra?
van esetleg ilyen valakinek?ma majdnem rámsóztak 45ért egy sony w690et.utolag megnéztem neten már 35ért van.xar anyagilag nem bejövös lett volna. ebbe a ketgóriába 30e körül más alternatíva?canon?nikon?sony?
"Ha valami túl szép, hogy igaz legyen, akkor az valószínűleg nem is igaz"--Logout 2014
-
Fang
aktív tag
válasz padi68 #40107 üzenetére
Az FZ150-re a 89 ezres ár nagyon jónak néz ki, még webshopokban is 105ezer a minimum ár. Pestet meg megjárod oda vissza max tíz ezerből, és még így is olcsóbb mint a győri MM vagy a webshop
Az elmélet és a gyakorlat között elméletileg nincs különbség, gyakorlatilag viszont van!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest