Hirdetés
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Autós kamerák
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Projektor topic
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Azonnali informatikai kérdések órája
-
PROHARDVER!
Milyen kompakt digitális fényképezőgépet?
Mielőtt kérdezel, olvasd el az összefoglalót!
Figyelem! A kompakt fényképezőgép és bridge kategória gyakorlatilag megszűnt. Az ajánlóban szereplő gépek 6-7 éves modellek.
Új hozzászólás Aktív témák
-
KisTücsök
addikt
Sziasztok!
Belépő gépet szeretnék venni, használtan. Semmi különleges elvásárs, csak azért csináljon nézhető képeket. Árban sem szeretnék 10-15k fölé menni. Most kölcsönben van egy Fujifilm FinePix JV100, ennek kb megvagyok elégedve a képeivel, csak van néhány idegesítő szokása (pl hogy néma üzemmódban nem lehet vakuzni).
Még néhány:
Videózás nem izgat.
Inkább akkus legyen, mint elemes.Esetleg márkák, melyek ajánlhatók ilyen ársávban? Vagy melyeket kerüljem el?
Köszönöm!
-
jjeahh
nagyúr
válasz kovigyuri #45197 üzenetére
sötét beltéri képekhez jó magas iso teljesítmény, fényerős objektív, és/vagy állvány, rendszervaku kell minimum...
azt meg neked kell eldöntened, hogy később fejlesztenél-e újabb objektívekrepentium4: kovigyuri kérdésében benne van a válasz esetleg panasonic gf5
Miamiquake: miben legjobb? kompaktban gondolkozik? kereső fontos? kis méret-súly? cserélhető objektív?
Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
-
pentium4
senior tag
Sziasztok!
Kis segitséget kérnék vásárlás előtt a választáshoz:
kompakt gépet szeretnék venni, max 100e, akár cserélhető obis is érdekel, utazós, családi, gyorsan előveszem és lövöm a képeket minden extra beállítás nélkül, ne legyen tul nagy de kicsi se.
melyik gépet/eket ajánlanátok?
kösziP4
-
kovigyuri
tag
Sziasztok!
Melyiket választanátok:
Olympus Stylus XZ-2
vagy
Olympus Stylus XZ-10
vagy
Olympus E-PL3 14-42 objektívvel?
[link]Megéri a kb. 25.000.- ft különbség?
Sötét beltéri képeket is fogok készíteni, vagyis a fényerő a fontos.
Köszönöm:
KGyuri[ Szerkesztve ]
-
Miamiquake
aktív tag
Ismerősöm komolyabban bele szereten kóstolni a fényképezés világába.
Tanfolyam stb de még nincs gépe, mit ajánlotok?
A keret 150ezer, és ezért ekll a legjobb gépet választania.☆ Eladó karórával és numizmatikával kapcsolatban keress bátran ☆ Faber est suae quisque fortunae.
-
jjeahh
nagyúr
válasz norbert1998 #45194 üzenetére
a másik dolog meg, hogy egy szuperzummot nem könnyű kitartani, a tele végén kell a fényerő, és rendszerint ott a legsötétebbek ezek az obik, érzékenységet meg nem igazán ajánlott emelni ezeken a gépeken mert vagy a zaj, vagy a zaszűrés fogja tönkretenni a képet...jó fényben, széleslátó-kistele tartományban általában még használhatóak, de akkor meg minek szuperzoom
[ Szerkesztve ]
Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
-
jjeahh
nagyúr
válasz Incastar #45191 üzenetére
biza, RW annó postolt pár képet, hogy találják ki a júzerek mivel lőtte, sokan omd-re, és/vagy pro obikra, fényerős fixekre szavaztak ha a pénztárcádnak jót akarsz azt ajánlom a tesztet ne is nézd meg
norbert1998: ha mindenképpen kell a nagy zoom, akkor vedd valamelyik olcsó szuperzoomot, de képminőségben valszeg nem lesz előrelépés bármilyen hihetetlen is
[ Szerkesztve ]
-
jjeahh
nagyúr
válasz norbert1998 #45187 üzenetére
csak és kizárólag akkor gondolkodj bridge-ben ebben az árkategóriában, ha a rossz képminőség is az elvárásaid között szerepel
-
Whynot?
aktív tag
ahogy böngészgetem a különböző teszteket, a nagy zoom és a jó videó nem igen találkozik 120e alatt :S
És még az is erősen kompromisszumos gép... -
erzol
őstag
Oldalakon keresztül ez volt a téma a napokban.
Csak egy kicsit olvass vissza.
A tuti ezredszerre írta le jjeahh kolléga. -
norbert1998
nagyúr
Sziasztok! Nem találtam erre specifikus fórumot, így Ha Nem túl off, itt kérdeznék. Lenne 50, max 60 Mátyás király rá. Egy viszonylag nagy zoomù bridge gépen gondolkodom, És jó lenne, Ha lenne manuális beállítás is rajta. A fullhd videó elég fontos, tehát cmos értékelős kéne. Mit ajánlatok?
Azon kívül, hogy tünjek innen offolni[ Szerkesztve ]
-
PistiSan
addikt
válasz férfiállat #45185 üzenetére
Ebben az árkategóriában mindegy mit válsztasz, nincs lényeges különbség a gépek között, azt vedd amelyik tetszik, sok mobiltelefon jobb képet produkál mint ezek a gépek.
-
férfiállat
tag
Szeretnék venni egy gépet keret olyan 20-25 körül. tudom hogy nem profik vannak ott csak ilyen családi alkalmakra kellene, tudnátok ajánlani valamit??
-
asdf_
veterán
válasz adatfalo #45182 üzenetére
Egyiket sem. Hacsak nincs valami eszmeletlen jo indokod, hogy miert kell neked 20*-os zoom, akkor nezd meg inkabb az olympus xz-10-et. Ugyanakkora szenzorja van, mint azoknak, amit kineztel, egyetlen "apro" kulonbseg, hogy sokkal kevesebb feny kell neki (es mivel a fenykepezogep fennyel mukodik, ez nem egy elhanyagolhato szempont).
-
adatfalo
senior tag
Hello!
Adott ez az 50-60k-s árkategória.
Valamint adott ez a 3 gép:
Sony-SC-H300
Olympus SP-820
Samsung-EC-WB2100Ezek közül melyiket ajánlanátok, illetve ugyan ebben az árkategóriában maradva mit érdemes venni? Kicsit természetfotózás, kicsit mindenes a cél.
Előre is köszi.
Üdv,
adatfalo
www.adatfalodesign.hu
-
donnamanna
csendes tag
Sziasztok!
Középkategóriás bridge gépnél a CCD vagy a CMOS érzékelő a jobb? Összegészében melyik éri meg?
Köszi! -
jjeahh
nagyúr
válasz Incastar #45178 üzenetére
túl sokat akarsz sztem...olympus stylus 1 28–300-at tud asszem, de drága...esetleg oly e-pm2 duplakit-el lenne szintén ekv. 28-300-ad, olcsóbban kijössz, jobb szenzorral, később fejleszthetsz rá, de az obit csereberélni kell, és nincs beépített evf, csak opcionális.
-
erzol
őstag
válasz Incastar #45178 üzenetére
Talán a panasonic fz-200
Ez megáll ~130e. körül újjonan.
Kisebb szenzor, mint az oly viszont teljes tartományban 2.8-as fényerő van.
Ilyen összegben egy olympus pl5 dupla kitben táskával - 15% prémium kedvezménnyel egy teljesen más dimenzió... -
Incastar
csendes tag
válasz jjeahh #45018 üzenetére
Sziasztok!
Pár hete olvasgatom a fórumot, volt hogy kérdeztem is, válaszokat pedig köszönöm!
Érdeklődék, hogy láttatok-e olyan készüléket a piacon ami, nem cserélhető obis, és tudja hozni azokat az elvárásokat amiket pl az Oly XZ2- vel szemben az ember elvár.
Sokat emlegettétek ezt a gépet ,és valóban nagyon sok jó értékkel rendelkezik.
A kipróbálásakor igaz nem győzött nagyon meg a képeivel, de ezt betudom a "mintabolt" adta szűk lehetőségeknek.
A lényeg hogy hasonló képi adottságú gépet keresek,de fontos lenne a nagyobb zoom.
pl. 25-500mm bőven elég lenne.Ismertek olyan gépezetet ami a hiperzoomok és pl. XZ-2 között van?
Komolyan érdekelne,és szerintem többeket is ahogy ezt a fórumot olvasom.
-
erzol
őstag
Ha megnézel egy olympus xz10-et, szinte teljesen le fogja fedni az igényeidet.
Van gyorsmenü, minden állítható ahova csak akarod.
[link]
Fémház, fényerős optika, érintőképernyő, jó jpeg motor, jó auto mód.
Viszont ezért a kasszánál kétszer ennyit kell otthagynod.Cserébe lesz egy szvsz nagyon jó kis géped 3 év garanciával, ebay-ről rendelhető olcsó utángyártott akkumlátorral. -
nemtabo
aktív tag
Köszi, az eddigiek alapján van ok örömre bőven. Utolsó darab volt, pár napig 139e-ért volt kitéve. Mentem megnézni megint a kedvenc xz-2-esemet, barátkozni vele, amikor az eladó pont cserélte az árcimkét 119-re. Ezek után nem is mertem elmozdulni mellőle, vagy 15 percet vártam míg jött egy tag a személyzetből.
"Mindig tévedek. Abban is, hogy tévedek! " Ki A Szösz
-
jjeahh
nagyúr
-
Alex91
félisten
válasz foherty #45167 üzenetére
Ugy fogalmaznek, hogy a jelenlegi kifuto arahoz viszonyitva nem rossz gep.
Szeles latoszog, nagy zoom, raw formatum, gps, kulon tolto...
De en nem gondolkoznek sokat, mert lassan kifogy a boltokbol!
Dicsõséges nagyurak, hát Hogy vagytok? Viszket-e ugy egy kicsit a Nyakatok? Uj divatu nyakravaló Készül most Számotokra... nem cifra, de Jó szoros.
-
nemtabo
aktív tag
Canon akció van a kijelölt boltokban május 2 és július 25 között. DSLR, objeltívek, kompaktok, kamerák árából az anyacég pénz térít vissza a vásárlás után. részletek
Én G16-ot vettem klf kedvezményekkel és ha a Canon visszautal 16.000.-Ft-ot, akkor 91.000-be áll meg az ára.
s120-ra 13e, s200 10e, .... bátraknak sx50 15e, sx700 10e, sx700 travel kit 11e"Mindig tévedek. Abban is, hogy tévedek! " Ki A Szösz
-
td
senior tag
Szevasztok!
Én azt szeretném tudni, hogy lehet-e most kapni egy olyan kompaktot úgy 30 ezerig, ami hasonlít egy régebbi Panasonicra, a DMC-FS3-ra. Ez egy optikai képstabilizátoros, 3-szoros zoomos gép visszafogott designnal, Leica-objektívvel, többpontos autofókusszal, és olyan érdekes funkciókkal, mint a 15-30-60 mp-es záridős "Starry sky" felvétel, vagy pl. az, hogy félig lenyomott exponálógombnál kiírja az alkalmazott blende- és záridő-beállításokat (igaz, a záridőt ilyenkor nem tartja fixen). A makró, a vakumód, az expozíció-korrekció és -bracketing, illetve az önkioldó közvetlen gombbal állítható (ezek a négy irányba álló gombok, a további beállítások is ezekkel végezhetők). Lehet maximalizálni ISO400-ra, és persze fix érték is választható. Gyenge fényviszonyok között is tud fotózni, ha máshogy nem, egy "általános" fókuszt alkalmazva. (Makrónál viszont sajnos, hiába jó fényviszonyok mellett, hajlamos a nyilvánvaló "célpont" helyett a háttérre vagy valami közelében lévőre fókuszálni, ami bosszantó.) A belső 50MB memória is nagyon előnyös, jópárszor kimentett már a szorult helyzetből. Lehet a kártya és a beépített memória között oda-vissza másolni a képeket. A mechanikus playback/kamera kapcsoló jó védelmet nyújt a véletlen bekapcsolás/bekapcsolódás ellen. A menürendszere letisztult, egyszerű, gyors; fehér háttéren szép és nagy betűk vannak. A kijelzőn megjelenő infók sem zsúfoltak. Van egy Q-menu gomb, amivel a leggyakoribb beállításokat lehet elvégezni egy egyszerű, áttetsző menü segítségével. Egy kézzel tartva is jól lehet vele fényképezni. Videóból maximum 15 percet rögzít.
Ezek a leglényegesebb funkciói, emellett még pl. jó az is, hogy fém házas (igaz, vékony az anyag), hogy lapos, és hogy semmi különleges sallang nincsen rajta. A használata elég gyors, és tetszik a képek gyors elérését biztosító naptár-szerűség is, ami az egyes napok (dátumok) mögé apróban odateszi az aznapi első fotót, és egyben, egy képernyőn mutat egy hónapot. Nagyon jó a videó-visszajátszás is, pl. bele is lehet tekerni, a hangját beépített hangszórón lehet hallani. Általánosságban is jól használható a menüje, gyorsan reagál, az elkészült képet is gyorsan, könnyen meg lehet nézni. Folyamatosan nyomva a léptető gombot elkezdi gyorsan pörgretni a képek sorszámát, de a kizoomolás felé tolva a zoom-gyűrűt indexképekre is lehet váltani. Választható, hogy visszajátszásnál miket írjon ki: kép sorszáma(i) és dátum, vagy ezekhez még a beállítások is (rekesz, expozíció-korrekció, expozíciós program, ha volt, fehéregyensúly, ISO).
Egy ilyen fényképező érdekelne tehát, SD-kártyás Sony vagy Panasonic, saját Li-Ion akksival, esetleg más gyártó is szóba jöhet. Minél több gari, annál jobb, de nem előfeltétel. Illetve nem tudom, a mai típusok mennyire engedik használni az utángyártott akksikat, de ez is jó lenne. Kb. harmincezerig bezárólag. Bár ha jól sejtem, a mai belépő szintűnél kicsit jobb kompaktok nem érik el az olyan korábbiak szintjét, mint amilyen nekem van.
A saját Panasonicom objektívjének külső gyűrűje sajnos odaütődésnél elrepedt, illetve a belső elem (az optikáé) elmozdult, amit vagy meg tudok csinálni, vagy nem, de addig is kéne egy nagyon hasonló fényképező, rosszabb esetben véglegesen. Hozzászoktam a gépemhez, elég könnyen és jól használható (volt), ezért soroltam fel a fentieket, de tartok tőle, hogy ilyen kaliberűt már nem gyártanak. A Panasonic márkáért egyébként soha nem voltam túlzottan oda, szóval egy kis ellenérzésem most is van, de ha hozná a kívánt szintet, akkor az jó lenne. Amúgy már két sötét folt is megjelent a képeimen, amik ha nem tüntethetők el az objektív kitisztításával, akkor előbb-utóbb úgyis cserélnem kell(ett volna) sajnos.
mod: persze az elrepedt optikát még a szervízben is megkérdezhetem, de legkorábban hétfőn, és addig is jó lenne valami...
[ Szerkesztve ]
''Pre-visualization hardware by AMD Opteron processors.''
-
Tin_Shield
őstag
válasz foherty #45167 üzenetére
Hát, papíron jobb mint a CCD és a hagyományos CMOS szenzorok. A Fuji szerint ezzel a EXR CMOS-szal megtalálták a bölcsek kövét, de ezt fenntartással kell kezelni, a fényképezéshez még mindig fény kell.
A topikban sokat emlegetett Olympus XZ10 például kétszer ilyen fényerős optikával bír - hasonló szenzorméret mellett. Bohóckodhat akármit a Fuji az egyedi színszűrőjével. meg intelligensen váltogathat a nagy dinamikájú, nagy felbontású és a nagy érzékenységű üzemmódok között, a kis Oly klasszissal jobb képeket készít.
Na de visszatérve a Fujira, az ephotozine tesztképeit láttam a gépről, nem győzött meg. Ha az Oly XZ10 nagyon sok, akkor inkább Fuji árához hozzátéve egy kicsit egy Canon SX260/270HS, Vagy ha mindenképpen bele kér férni két deákba akkor valamelyik elődje (220/230/240HS), használtan.[ Szerkesztve ]
-
foherty
csendes tag
-
jjeahh
nagyúr
ha már az Ixus 510 HS-t megvennéd már csak egy iciripiciri kell, és olympus xz-10, oszt ragasztasz rá papírból nikon logót ha mégis maradsz a 20-30k-s gépeknél azt vedd amelyik jobban tetszik kézbevéve sztem kb. tökmindegy...max ha szükséged van a vízálló kivitelre, akkor S31...
[ Szerkesztve ]
-
ZÁEL
tag
Sziasztok!
Digitális fényképezőt szeretnék venni.
2 márka között vacillálok. A Nikon és a Canon.
Most ezt a két típust néztem ki:
Nikon Coolpix S31
és
Nikon Coolpix S01
Melyiket ajánljátok inkább?
Én nem értek hozzá.Amit még kinéztem és nagyon tetszik az a Canon Ixus 510 HS, de ennek elég borsos ára van és ennyit nem akarok elkölteni rá, de ha azt mondjátok, hogy megéri a dupla árat, mert sokkal jobb,mint a fenti Nikon, akkor lehet, hogy megvenném.
Köszi a segítséget!
-
mayafree
tag
Sziasztok!
Szeretnék a szakértőktől konkrét típust kérni hogy 40eFt-ig ha csak a képminőség az egyedüli szempont mi az ami elfogadható szintet hoz általános felhasználásra.
(Esetleg Olympus vagy Panasonic a garancia miatt "is")Kérdés:
1.,Olympus SZ-16, Olympus SP-720 UZ,Olympus SP-820 UZ
ezek mind a buta bridge sötétzoom kategóriába tartoznak vagy azért elfogadható minőség hangsúlyozom nem hobbi fotózás a szempont!2., Olympus E-PL3 láthatóan szebb képet készít mint egy Olympus XZ2 vagy Olympus XZ10?
Ebben a kategóriában van jobb vétel vagy ha nem is jobb, de alternatíva?Köszönöm a segítségeteket!
Üdv.
-
Morris
veterán
Újabb Olympus XZ-10 képek! Dropbox link
A linken folyamatosan nyomon lehet követni a képeket.
Nekem személy szerint nagyon tetszenek! A makrók készítése egyszerűen öröm!Nos, akkor ezúton ismét köszönöm mindenkinek a segítségét. A korábbi gépeimhez képest ég és föld a különbség! Természetesen az Oly javára!
[ Szerkesztve ]
-
Dzsiszke
csendes tag
Sziasztok!
Panasonic LX7-hez lenne olyan kérdésem, hogy az mennyire általános, mikor bekapcsolod a gépet és egyből a lejátszás üzemmódba lépsz, nem engedi a képeket szerkeszteni vagy törölni azzal az üzenettel, hogy „Szerkesztés nem lehetséges, információ feldolgozás van folyamatban”. Ez az információ feldolgozás több percig is eltart. Válaszaitokat előre is köszönöm! -
sinick
senior tag
válasz schawo #45158 üzenetére
Nekem LX7-es van. Nekem tetszik, de van egy kis gond az automata fehéregyensúly kezelésével. A probléma végül is kezelhető, engem csak annyiban zavar, hogy a gépet "point and shoot" fotózáshoz vettem.
Leírások itt:
AWB in LX7 iA mode?
LX7 Auto White Balance Quirks[ Szerkesztve ]
-
titán
válasz Whynot? #45157 üzenetére
Mivel a kettő szenzor között 2,3 fé a különbség, szinte pontosan megfelel egymásnak a két érték DOF-ban, és zajban egyaránt. De az LX7 objektívje számottevően nagyobb látószögről indul, és egy picit jobban belemegy a tele tartományba. Cserébe a GF5 szenzora kicsit jobb dinamikában, egyszerűbben megfogalmazva nagyobb fény-árnyék különbségeket visel el kiégés és bebukás nélkül.
evDirect villanyautós töltőhálózat
-
Whynot?
aktív tag
válasz schawo #45153 üzenetére
Nem tudok választani :S GF5 jóval modernebb, olcsóbb egy tizessel, ezernyi fícsör, de jóval nagyobb az LX7-től és félek az obitól is. A mostani régi kis canon kompaktomnak is 2,8-as obija van és a családtagok beltéri képei meg se állhatnak mellette, pedig csak 5 megapixeles. totál zavarban vagyok :S
-
Whynot?
aktív tag
légyszi, segítsetek már kimatekozni, hogy melyik a jobb, mondjuk egy LX7 a jóval fényerősebb obival, vagy egy GF5 a gyengébb obival, de nagyobb érzékelővel?
Átlagos felhasználásra kellene a gép, utazáskor és családi eseményeken kicsit gyengébb (izzó lámpa) fényben használnám. Nem hiszem, hogy valaha is cserélgetném az objektívet, szóval gyári obi számít csak a milceknél... -
törölt tag
válasz Speeedfire #45149 üzenetére
Én ennyiért adtam el most a hetekben kettőt is.
-
Speeedfire
félisten
válasz #04230330 #45147 üzenetére
Újonnan 20k körül kitobit? Akkor én nagyon rossz oldalakat nézek.
Ahogy én is számolgattam igen szép nagy összeg lehet a vége. Viszont ha tényleg lehet venni olcsón kitobit, akkor megfontolandó.
De akárhogy is nézem hétvégére ebből nem lesz semmi.
jjeahh: Mondjuk ez így még plusz egy érv ezek mellett a milc gépeknek. Jók a képeid.[ Szerkesztve ]
Fotóim https://fb.com/toth.szabolcs.art || IG: http://instagram.com/_tothszabolcs_ || Weblapom http://szabolcs-toth.com
-
jjeahh
nagyúr
válasz Speeedfire #45146 üzenetére
persze, ezekre a gépekre bármilyen obit fel lehet adapterezni, de csak manuális fókuszod lesz (értsd: kézzel tekered a fókuszgyűrűt, amíg élesre áll), ami nem rossz amúgy de mozgó témára nem alkalmas, és nagylátószöged nem lesz...a szettben felsorolt obik nem mind jók, én konkrétan kettőt fogadnék el belőle, és nagyok is a vázhoz képest...amúgy én is manuálozok, (az aláírásomban lévő linkeken láthatod kb mit lehet kihozni mondjuk egy helios-ból mft vázon) de az af-es obikat nem váltják ki, szal minimum kitobi jó ha van...már ha bejön egyáltalán ez az egész mf dolog
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz Speeedfire #45146 üzenetére
Igen, nincs gyári kitobi, csak a váz.
Én nemrég egy garis pl3 vázat markolattal memóriakártyával 40ért adtam el. hozzá lehet lőni kitobit már újonnan is 20 körül.
Mellesleg amit kinéztél szett, kb 5 kiló
-
Speeedfire
félisten
válasz jjeahh #45145 üzenetére
"m4/3-os gépek"
Azt tudom hogy a pana és az oly gyárt ilyeneket, de hogy melyik a jobb...azt már nem. Egyelőre ez az oly meggyőzött.Épp az előbb néztem használtban is ezt az oly-t, találtam egy érdekeset. [link]
Itt ahogy látom ő adaptereket használt és rakta hozzá a rendes gépekhez tartozó obikat.
Ami miatt mégsem jött be ez a hirdetés az az, hogy nem látom a gyári obit.
Illetve, hogy az össze manuális obi.[ Szerkesztve ]
Fotóim https://fb.com/toth.szabolcs.art || IG: http://instagram.com/_tothszabolcs_ || Weblapom http://szabolcs-toth.com
-
jjeahh
nagyúr
válasz Speeedfire #45144 üzenetére
esetleg használtpiacon is szétnézhetsz, a pár éves m4/3-os gépek használt ára a padlón szokott lenni
-
Speeedfire
félisten
válasz #04230330 #45142 üzenetére
Valóban nem rossz az ára, megfontolom, de már így is +40e-rel a keret felett vagyok és még tokot/hátizsákot sem vettem hozzá.
Hát drága öszvérek ezek, még egy ló is olcsóbb.
A fene egye meg ezeket a "hobbikat", hogy nincs olyan, ami megfizethető árban van.
jjeahh: Hát igen, az már az eredetihez képest +80e. Egyszerre meg nem szeretek ennyit kiadni semmiért sem, ez ilyen hülye beidegződés nálam. Inkább szépen lassan verem el a pénzt.
Mindenesetre tényleg nagyon jó az a 120e a duplakit-re és az már mindent lefed.
De egyelőre szerintem maradok a sima felállásnál. Ha nagyon hiányát érzem, akkor veszek egyet, meg attól is függ, hogy mennyire fogom kihasználni a gépet. Lehet, hogy nem túlzottan (ettől tartok a legjobban).[ Szerkesztve ]
-
jjeahh
nagyúr
válasz Speeedfire #45140 üzenetére
sztem a 40-150 ideális lenne neked a kitobi mellé de duplakitben érné meg igazán akkor, jóval olcsóbban jössz ki mint ha külön megvásárolnád (csak akkor már túl lennél jócskán a kereteden)
-
törölt tag
válasz Speeedfire #45140 üzenetére
E pl3 duplakit a mintaboltban 3 év garival 120e + ajándék hátizsák. Így már nem 90k hozzá az objektív.
Igen, drága Létezik szinte mindenre megoldás, kerestél egy xz2 - pl3 öszvért, nagyjából mutattam egyet
[ Szerkesztve ]
-
Speeedfire
félisten
válasz jjeahh #45138 üzenetére
Hát 2, esetleg 3 obi elég is lenne nekem ha bővíteni szeretném később.
Agyalok még rajta, de lehet megfog ez az oly. Ma úgyis fizu nap van, lehet rááldozom azt a felárat.
A gyári 14-45 elég is lenne a mindennapokra, viszont jó lenne egy nagyobb 70-150 körüli is (~90k). De ez már esetleg később, akár egy év múlva. Gondolom makró előtétet meg lehet hozzá szerezni.
Igen, adnak hozzá vakut, ami felcsatolható.Amúgy mi számít nagy zoom-nak? pl 10m-re rá tudja közelíteni. Nem akarom én a földről a bazilika csúcsát lefotózni.
Egyre jobban meggyőzőm magam erről az oly-ről. Köszi "songoku"
-
törölt tag
válasz Speeedfire #45137 üzenetére
Olympus esetében a szenzorstabitól ne félj, sőt. (pl em5, em10,em1,ep5)
Van hozzá vakú, de valóban nem beépített. Ami egyrészt azért jó, mert ha tutira nem kell, akkor otthon hagyod, másrészt könnyebb ha nincs rajta
Nézz rá esetleg az Olympus Stylus 1-re, ha már jó öszvért akarsz.
-
jjeahh
nagyúr
válasz Speeedfire #45137 üzenetére
hát igen, valahol kompromisszumot kell kötni...egy duplakit gondolom megfelelne neked, de az már jócskán túl van a kereten...az olcsó bridge-ktől gyakorlatilag ne várj jobb képminőséget, mint egy akármilyen tesco-s zsebkompakt-tól, szal érdemes megfontolni, hogy tényleg fontos-e neked a nagy zoom, teletartomány, én pl elvagyok csupa fix-ekkel, magyarán zoom obim nincs is, és valszeg nem is lesz...az e-pl3-al dobozban amúgy van egy kisvaku elvileg
-
Speeedfire
félisten
válasz jjeahh #45136 üzenetére
A xz-2 minősége már az a kategória, ami nekem pl tökéletesen megfelelne. Ellenben a 4x zoom és a optikai képstabilizátor hiánya nem tettszik.
A xz-10-es tesztképek elég zajosak.
Az e-pl3 is tettszik (gyönyörű képek), de elég durván felárasak az obik hozzá, nem értem miért. Illetve a beépített vakut se nagyon értem, hogy miért nincs ebben az árszegmensben.
A dslr gépekkel amit te is írtál valószínűleg nem nagyon használnám ki, emiatt nem is agyalgattam eddig raja. Szép képek, sok lehetőség, de szerintem ha max havi 50 képet lőnék vele (valószínűleg elég durván sokat írtam).Emiatt is tettszenek jobban a bridge gépek, ott kicsit nagyobb zoom van az obik-ban. Lehet jobban utána járok ennek még, de ha lenne olyan gép ami ötvözi a xz-2 és az e-pl3-ast akkor nem sokat agyalnék rajta.
A milc amiatt lehetne jobb, mint egy dslr mert kicsi és jobban tudnám cipelni. A makrók miatt nagyon oda vagyok.
[ Szerkesztve ]
-
jjeahh
nagyúr
válasz Speeedfire #45135 üzenetére
azért nézz utánna a sokat emlegetett oly xz-10, xz-2-nek, meg a milc-eknek is sztem, 80k-ért van már oly e-pl3 pl vagy valamivel drágábban nex-3n meg panasonic gf5...szal csak a kalapácsdesign miatt ne dönts egy gép mellett, mert ha később beleásod magad a témába alaposan megbánhatod egy 60d-s haverom pl. kisebb vagyont költött a pakk-jára, me' az komoly gép és mégiscsak canon, ha mindenkinek az van, akkor csak jó lehet, és most ott tart, hogy a 60d otthon porosodik, kényszerből átmenetileg egy kis analóg vázzal kattog, és szemez egy használt pana gf2-vel nem azt mondom milc-et vagy szappankompaktot vegyél feltétlen, de fontold meg, az, hogy "valamiért" nem tetszik nem érv
[ Szerkesztve ]
-
Speeedfire
félisten
válasz Tin_Shield #45134 üzenetére
Egyik ismerős is a fórumról a MILC-et írta, de nekem valami miatt az a koncepció nem annyira jön be.
A digicam-nál most láttam használt nikon d5000-es vázat kb 2000 expo-val 65e-be, nem is rossz.Fotóim https://fb.com/toth.szabolcs.art || IG: http://instagram.com/_tothszabolcs_ || Weblapom http://szabolcs-toth.com
-
Tin_Shield
őstag
válasz Speeedfire #45133 üzenetére
80e körül már van néhány MILC kit, profi kompakt, vagy használt DSLR kit is. Bármelyiket inkább mint egy bridge gépet.
-
Speeedfire
félisten
válasz Tin_Shield #45132 üzenetére
Hát, ez átértékel akkor mindent. Ahogy olvasom/mondják inkább 80k körül lenne bridge, viszont akkor meg még 40k és van egy alap dslr egy kit obival.
Hétvégére szerettem volna venni egy normálisabb gépet ballagási fotók miatt, de akkor marad a kölcsön gép szerintem. Egyelőre nem akartam nagy(obb) beruházást.
Köszi mindenkinek a segítséget.Fotóim https://fb.com/toth.szabolcs.art || IG: http://instagram.com/_tothszabolcs_ || Weblapom http://szabolcs-toth.com
-
Tin_Shield
őstag
válasz Speeedfire #45131 üzenetére
40e-ig bridge gép? Újonnan? Felejtsd el. Amit kapsz ennyiért az nem sok mindenre jó, főképpen fényképezni nem. Nézz szét inkább a használt piacon, ott már lehet ennyiért vállalható(bb) darab.
(az olcsó bridge gépeknél inkább csak árt a képminőségnek a sok kókányolt optikai elem. Ha azt tisztességesen megtervezik, becsiszolják és megépítik, az nem ennyibe kerül. A kompaktok egyszerűbb optikája sem valami nagy csoda, de legalább kevesebb lencsén - kisebb torzítás, kevesebb optikai hiba - kell átverekednie magát a fénynek)[ Szerkesztve ]
-
Speeedfire
félisten
válasz Alex91 #45130 üzenetére
Tudnál linkelni nekem egy bridge gépet is? Valami miatt ezek a zsebgépek nekem nem jönnek be. Tudom elég hülye érv és nem sok köze van a képminőséghez, de ez van.
-
Alex91
félisten
válasz Speeedfire #45127 üzenetére
Dicsõséges nagyurak, hát Hogy vagytok? Viszket-e ugy egy kicsit a Nyakatok? Uj divatu nyakravaló Készül most Számotokra... nem cifra, de Jó szoros.
-
pacman789
aktív tag
Sziasztok!
200-300 euró között milyen gépet ajánlotok?
Teljesen átlagos felhasználásra kell.
Amit eddig kinéztem:
SX280
canon xz-10Szerintetek? vagy valami jó ár/érték arányút tudtok mondani?
Köszi a választ!
Üdv.
-
Speeedfire
félisten
40k-ig bezárólag milyen gepet ajanlanatok?
Nincsenek nagy igényeim, inkabb kint fotóznék vele. Hobbi célra kellene.
Amiket eddig néztem.http://www.edigital.hu/Kompakt_fenykepezogep/Fujifilm_FinePix_S4700_digitalis_fenykepezogep-p363923.html
http://www.edigital.hu/Kompakt_fenykepezogep/Olympus_SP-720_UZ_digitalis_fenykepezogep_fekete-p299789.html
http://www.edigital.hu/Kompakt_fenykepezogep/Canon_PowerShot_SX170_IS_digitalis_fenykepezogep_fekete-p364492.html
http://www.edigital.hu/Kompakt_fenykepezogep/Olympus_SP-720_UZ_digitalis_fenykepezogep_ezust-p299790.html
http://www.edigital.hu/Kompakt_fenykepezogep/SONY_DSC-H200_digitalis_fenykepezogep_fekete-p349330.html
Elem, sd kártya van. Egyedül tok/táska kellhet.
-
Morris
veterán
Megérkezett!
Nagyon jó. Örülök, hogy hallgattam rátok. Köszönöm mindenkinek a segítséget. Nagyon szép képeket csinál.
pl:
[link] optikai zoom-ot is bevetettem. -
Tin_Shield
őstag
válasz doglott #45117 üzenetére
No akkor vázolnám a helyzetet: Kinézetem három Suzuki Swifet, az egyik piros fekete kárpittal, a másik kék szürke kárpittal, a harmadik fehér barna kárpittal. Mind ötajtós, mind egyhármas benzines, az egyik 90 helyett 95 lóerős, az áruk 1-1,1 milla között van, segítsél dönteni
Egyetlen - papíron jelentősnek tűnő - különbség közöttük a 90 helyett 95 lóerő illetve a CCD helyett a CMOS szenzor. Ahogy teljesítményben nem vennéd észre az öt lóerőt úgy a szenzorban sem nagyon fogod mert a többi a paraméter "megöli".Szóval szerintem a lehető legkorrektebb tanácsot adtam azzal, hogy vedd azt amelyik a legjobban tetszik, vagy melyik a legjobb árban van.
[ Szerkesztve ]
-
asdf_
veterán
válasz doglott #45117 üzenetére
Olyasminek kepzeld el a szitut, amikor odamesz egy autos topicba, hogy a trabant, a wartburg, a zastava meg a 100-as skoda kozul melyiket vedd meg. Mindezt ugy, hogy az az elvarasod, hogy 150-el akarsz veluk menni. Mindekozben pedig az elobb felsorolt autok arahoz egy minimalisat hozzateve autot kapsz. Valodi autot. Senki nem fogja neked azt mondani, hogy vedd a Wartburgot, vagy vedd a Zastavat, azt fogjak mondani, hogy hulyeseget csinalsz, itt van ez a Ford Escort kicisvel dragabban, vagy ugyanannyiert (sot, olcsobban).
Ebben a topikban azt optimumot fogjak neked tanacsolni, azt, hogy egy adott osszegert mi az a fenykepezogep, ami a legjobb kepet nyujtja. De te nem ezt akarod, te egy szep targyat akarsz venni, egy lcd kijelzos tavcsovet. Ebben sajnos azt hiszem ebben a topikban nem tud segiteni senki, mert itt nem ezzel foglalkoznak Ez nem hangvetel, meg letorkollas, te fenykepezogepet szeretnel, de a kinalatban csak fenykepezogepnek latszo targyakat hozol fel (vettem a batorsagot, hogy 3-4 gep adatlapjanak megnezese utan altalanositom az osszesre), az ezek kozuli valasztasban nem fog segedkezni senki, mert egyiket sem valasztanak a topiklakok ezek kozul.Tessek megnezni pl. hogy erto kezekben, minimalis utomunkaval -a nyers kepek letolthetok, megnezhetok- mit lehet kihozni pl. egy xz-2-bol, miert nem jo ez neked? (es ha nincs ennyid ra, az xz-10 egy kicsit kisebb erzekelovel -de meg mindig ugyanakkoraval, amikbo te valasztani akarsz, csak sokkal jobb fenyerovel, meg mindig alternativa lehet).
http://robinwong.blogspot.hu/2012/10/olympus-stylus-xz-2-review-street.html
http://robinwong.blogspot.hu/2012/10/olympus-stylus-xz-2-review-seven-collar.html
http://robinwong.blogspot.hu/2012/10/olympus-stylus-xz-2-review-macro-and.html -
jjeahh
nagyúr
válasz Tin_Shield #45116 üzenetére
az oly is megtehetné azt az ikszzékkel, amit a sony az a3000-el, avagy az ilyen kis gépeket belepottyanthatná felfújt műanyag dslr like vázba, oszt sokkal többen vennék a gépeiket sztem max rá lehet matricázni, hogy 20x digital zoom vagy valami és kész is a tuti recept hiába na az emberek nagyja gondolom azért vesz bridge-t vagy dslr-t, mert ezek úgy néznek ki mint egy dslr...
-
doglott
csendes tag
válasz Tin_Shield #45116 üzenetére
Körülbelül hasonló hangvételű és formájú választ vártam nem hiába haboztam azon 3 napig hogy írjak e vagy sem.Se baj majd akkor magamtól eldöntöm.Lesz ami lesz. Sajnos én ilyen vagyok ami tetszik az tetszik ami nem az nem.Én csak egy szimpla segítséget vártam hogy könnyebben dönthessek.
-
Tin_Shield
őstag
válasz doglott #45115 üzenetére
Te vagy a marketingesek álma, neked gyártják ezeket a gépeket
Vedd azt amelyik a legjobban tetszik külsőre, vagy amelyik a legjobb áron van, érdemi különbség nem nagyon van közöttük: hangyfaxnyi szenzor, sötét gigazúm optika, jó sok megapixel, DSLR szerű külső.
(papíron a S8200-nak korszerűbb a szenzora, mint a többié a listádból, de a gyakorlatban erősen kétséges, hogy ebből bármit jelentőset észrevennél)
Nappal, jó fények között mérsékelten használva a zúmot még csak-csak születhetnek ezzel is elfogadható emlékképek, de az értékelhető minőségű alkonyati és beltéri képekről jobb ha most lemondasz. -
doglott
csendes tag
válasz jjeahh #45113 üzenetére
őszinte leszek és tudom ezért sokan elfognak ítélni engem de a külseje miatt.sajnos ilyen vagyok de bevállalom akár a picivel rosszabb minőséget is ezért,én csak azt akarom hogy nyaraláson illetve a kirándulások alkalmával szép élethű színekkel megáldott éles képeket tudjak csinálni és ha esetleg kedvem támad alkonyatkor vagy csak úgy akkor a használná, a manuális beállítások adta lehetőségeket is.tudom legideálisabb egy dslr gép lenne de hát annyira azért nem vagyok eleresztve.lényeg az hogy a full hd tv-n vissza nézve a képeket videókat nem valami elmosódott homályos fakó képeket lássak hanem élvezhetőeket
[ Szerkesztve ]
-
doglott
csendes tag
Sziasztok!
Légyszíves segítsetek választani mert nekem nagyon nem megy!Samsung WB2100,Fuji FinePix SL260,Fuji FinePix S8200,Fuji FinePix S4500,Fuji FinePix S4700,Fuji FinePix HS25EXR ,Fontos számomra a manuális mód az éjszakai felvételek miatt habár nem tudom hogy 8mp. zársebesség mennyire jó.Most egy benq gh600 am van([link]) és ennél mindenféle képen jobbat szeretnék!Cél az a nyaralási fotók lennének tengerpart,természet stb viszont azért aránylag tűrhető képet készítsen éjszaka persze állványrol!az xz10 és xz2 az nem bejövös!Tudom hogy a felsorolt gépek között akár 15 ezer ft különbség is lehet csak ugy vagyok vele hogy a drágább nem biztos jobb!Ja és a videója se árt ha jó minőségű!A benq-ből elsőre ezeket tudtam kihozni! [link]csak linkesítettem.
[ Módosította: Morris ]
-
nbalint
csendes tag
Ehhez az xz-10hez tudtok javasolni valami jó tokot? Sajnos a mintaboltba nincs hozzá.
-
HollyBoni
veterán
-
-
jjeahh
nagyúr
válasz Bluerainbow #45101 üzenetére
ennyiért ha képminőség is lényeges azt a masinát érdemes megfontolni, amit nbalint kolléga is vett, esetleg drágábban xz-2
[ Szerkesztve ]
-
erzol
őstag
válasz Bluerainbow #45104 üzenetére
Legnagyobb bűne ezeknek, hogy nincs benne blende.
-
jjeahh
nagyúr
válasz Bluerainbow #45101 üzenetére
speckók alapján a szokásos: gigazúm, rossz képminőség, magas árcetli
nbalint: grat hozzá, szép fényeket! ha gondolod írhatsz egy rövid beszámolót majd elvileg dinamikát leszámítva hoznia kéne képminőségben majdnem azt, amit a canon kitobival tud
[ Szerkesztve ]
-
nbalint
csendes tag
Na nem bírtam magammal megvettem az xz-10et ma. Egyenlőre csak a beállításait nézegettem, elég sok mindent lehet állítani. Most meg töltöm... Nem is látom még át, első saját fényképező... Eddig tesóm eos 550d-jét használtam, de ott nem állítottam soha semmit úgy is szép képeket csinált.
-
Bluerainbow
Közösségépítő
Sziasztok
Hobbi fényképezéshez keresek gépet.
Ha esetleg tudnátok véleményt mondani ezekről a modellekről , megköszönném...
Fuji S8200
FUJI SL300Köszi
Tájak fotók emlékek - https://www.facebook.com/2barangolo
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest