Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Undoroid

őstag

válasz janos1988 #16166 üzenetére

Szia!

Nehéz ügy...

A kérdésedre egy lehetséges válasz: Én már házilag sikeresen javítottam egy hasonló hibával küszködő kis gépet!Nem tudom,hogy Te hogyan hoztad helyre,de Nekem több speciális eszközre,esztergagépre és igen tiszta környezetre volt szükségem a lehető legkisebb kárral való helyrehozás érdekében!(kicsit furcsán fogalmaztam)

Nos,ha csak simán visszahúztad a beragadt(beesett) optikát,akkor valószínű,hogy "annyi" azt optikának...Ezek igen érzékeny anyagból készülnek!Az optika(C-Z optika) 3db,120fokban eltolt vezető 'stiften' fut egy kb.2.5mm-es nútban(ráadásul több gyűrű van egymásban,ami mozog!)...Mint írtad " keményet és keményre " esett...Valószínű,hogy a stift letört és a törmeléke okozza a bajt, avagy a vezető nút látta kárát a mutatványnak(nem beszélve a közben keletkezett forgács kellemetlen hatásairól) Mivel nyitáskor/záráskor több fordulatot megtehet az optikában lévő mechanikus szerkezet,így nem valószínű,hogy használható lesz... :Y Elég,ha csak az egyik porvédő gyűrű nincs rendesen a helyén és a beszivárgó szennyeződés(is) tönkre teheti a mozgó alkatrészeket!

Ezt a hibát javarészt a teljes mechanikus rész cseréjével lehet orvosolni!...ami meg van pakolva érzékelőkkel és mozgó alkatrészekkel és van egy nagyon kicsi,de erős motor is benne!

Javaslom,hogy házilag ne kezdj bele a javításba!

Szerintem jobban jársz vele,ha eladod alkatrésznek és az érte kapott pénzt kipótolva vásárolhatsz egy teljesen új és hibátlan készüléket!

Üdv: Undoroid

Új hozzászólás Aktív témák