-
PROHARDVER!
Kérdezés előtt az alábbi kérdéseket válaszold meg:
1.: Mennyit szánnál rá?
● Pl: "30.000Ft alatt kellene megoldani."
2.: Milyen gépre kötnéd?
● Pl: "Lásd az adatlapomon."
● Pl: "i7 11700, Asus TUF RTX 3070 OC, MSI B560M Mortar, 1db M.2 SSD."
(esetleg a ház típusával kiegészítve, a megfelelő kábelhosszúságok miatt)
+1: Van extra igényed a táppal kapcsolatban?
● Pl: Moduláris csatlakozók, félpasszív működés, halk, stb…
● Pl: "Tuningolni tervezek." (írd le mit és mennyire tuningolnál)
Ajánlott Tápegységek 2023: [link] (a teljesség igénye nélkül)
Új hozzászólás Aktív témák
-
vzsryl
nagyúr
válasz Graphics #32746 üzenetére
Enermax leányvállalata. A jelenlegi Enermax-ból némelyik szériát árulják Lepa néven is, olcsóbban, mint maga az anya cég. A P széria és a G-ből az MA végződésűek Enermax-ok, a többi viszont olyan, mint a NAXN szériák, tehát CWT. Anno a legjobb tápok közé lehetett sorolni, de amióta az Enermax ráállt más gyártók beleire is, azóta a Lepa is vegyes minőségű.
megprobaltam alairni, de a tollam nem fogja a monitort:/𝔹𝕒𝕔𝕜 𝕋𝕠 𝕃𝕚𝕗𝕖
-
vzsryl
nagyúr
válasz cintula187 #32809 üzenetére
Szia!
Keret?
(#32810) justo00: Szia!
A 85+-osnak értelemszerűen jobb a hatásfoka, de csak 230V-os hálózaton 85+-os.
-
-
vzsryl
nagyúr
válasz cintula187 #32819 üzenetére
Sharkoon WPM Power 400W, Corsair CX430, Chieftec CTG-500-80P stb... 400W már elég bőven.
(#32822) Lack999: Ebben az esetben a proci tuningot mellőzd, mert csak 4pin-es EPS csatlakozója van a tápnak, tehát stabilan max. 140W körül tud biztosítani a CPU-nak.
Bár itt a fórumon volt, aki Q6600-ot tuningolt feszemeléssel, és egy FSP 350PNF bírta a kiképzést. Végülis bírja is, csak a 4pines kábel erősen szűk keresztmetszet lehet (szó szerint).
[ Szerkesztve ]
-
vzsryl
nagyúr
válasz BobaFett90 #32877 üzenetére
Üdv!
A jelenlegi is bírni fogja.
-
vzsryl
nagyúr
Seasonic G széria különösen ajánlott. Majd felviszem a táblázatba is, amint lesz időm.
80+ Gold hatásfok, erős 12V-os ág, Nippon-Chemicon kondik, ADDA ventilátor, harisnyázott, hosszú kábelek, megfelelő csatlakozó szám, 5év garancia. És ami a legfontosabb, normális teljesítményűek is vannak köztük, pl. 360W-os, ami 12V-on le is ad annyit, ráadásul kb. 450W-ig bírja a terhelést. Az áruk sem túl durva, mivel a 400W-os Aurum szintjét hozza kb. a kis 360W-os, mégsem drágább nála, és minőségben van rendesen különbség, továbbá hangerőben is.
-
vzsryl
nagyúr
válasz 04ahgy #32887 üzenetére
Akkor írom úgy, hogy az FSP Aurum is kiváló minőségű táp, de 1-2 helyen el van maradva a Seasonic G szériától. A zajszintje is jó, de az abszolút csendesség kedvelőinek a G széria jobban megfelelne.
(#32894) nubreed: Gondolkozz egy kicsit. Szerinted létezik olyan gyártó a világon -bármiről is legyen szó, akár TV, laptop, cukorka, autó - amelyik sosem ad ki a kezei közül olyan terméket, ami elromolhat? Mindegyik gyártóval előfordul, az Enermax-al is. És itt figyelembe kell venni, hogy a minőségellenőr nem is tehet a dologról, mert a THR nem azonnal adta meg magát, ha nem 2év után, és ezt bizony nem lehet kiszűrni. Ráadásul nagy esélye van annak, hogy ezt az alkatrészt az Enermax is úgy vásárolja (most nem néztem utána). Továbbá elvileg nem vitt magával semmit a táp, ami egy jó pont, mert a gagyi tápok nem biztos, hogy egyedül távoznak az örök bitmezőkre.
-
vzsryl
nagyúr
Ha biztosra akarsz menni, akkor Seasonic G széria vagy Be Quiet Straight Power E8-as vagy E9-es széria. A Seasonic S12II szériában is ADDA ventilátor van, mint a G-ben, de azonos ár mellett van kb. 5%-os hatásfok lemaradás, ráadásul minőségben és tervezésben is van hátránya.
Tulajdonképpen milyen konfighoz kellene? Mert pl. a G360-as 18k-ért simán ellát egy négymagos proci (tuningolva is) + egy erős 1GPU-s VGA-t. 12V-on lead annyit, mint az erősebb 400W-osok, konkrétan 360W-ot, mindezt 230V-on kb. 90%-os hatásfokkal, ADDA ventilátorral és full Nippon-Chemicon kondenzátorokkal.[ Szerkesztve ]
-
vzsryl
nagyúr
Tuningmentesen a TDP-ből lehet kiindulni valamilyen szinten, bár annál csak kevesebb lehet a CPU fogyasztása. Az SSD-l fogyasztása minimális, abszolút nem számottevő. Az erősebb VGA-k viszont nagyon számítanak. Itt fontos, hogy milyen típus, mert pl. az említett HD7750-es alig eszik. A 475-ös Enermax-nak ugyan jóval gyengébb a 12V-os ága, mint a mai hasonló erősségű tápoknak, inkább egy 400W-os szintjét hozza, de ettől függetlenül a HD7750-es egy apró falatka kellene legyen neki. Ha valóban kevés hozzá, és nem csak téves következtetést vontál le (sűrűn előfordul, hogy erre gyanakszanak, de teljesen más az ok), akkor valószínűleg elöregedett a táp, és már közel sem adja le, azt amit kellene neki.
Ha számodra fontos a megbízható ventilátor és alacsony zajszint, akkor továbbra is az előzőleg ajánlott tápokat tudom javasolni, de sajnos akkor a 15k-s keret kevés lesz, legalább 20-ra fel kellene vinni.
Egyébként a G szériára 5év garanciát vállal a gyártó. Ezt az előbb elfelejtettem említeni.megprobaltam alairni, de a tollam nem fogja a monitort:/𝔹𝕒𝕔𝕜 𝕋𝕠 𝕃𝕚𝕗𝕖
-
vzsryl
nagyúr
Ezt direkt azért írtam, hogy a laikusok is rálássanak nagyjából a fogyasztásokra, és így könnyebbé tegyem a táp választást. Továbbá itt válogathatsz. A G szériát még nem raktam be a listára, de bent lesz, és "különösen ajánlott"-ra fogom állítani, mert jelenleg az árán a legjobb vételnek számít.
-
vzsryl
nagyúr
válasz MmDorian #32995 üzenetére
Azok elvileg igen, mert az alaplap közepénél vannak, nem a tetején. Az Utgardomban nekem is elég oda kb. 35cm-nyi kábel, bár annál jóval hosszabbak, és emiatt nagyon sokat fel kellett szigszalagozzak az alaplap tálcájára hátul.
-
vzsryl
nagyúr
Amik közül a NAXN felejtős, viszont a Triathlor már nagyon jó kis Enermax beles széria.
(#32999) freestailo: Szia!
Igen.
(#33000) pcsabat: Szia!
A legolcsóbb alternatíva, ami megfelel a követelményeidnek, az az FSP Raider 550.
-
vzsryl
nagyúr
válasz Blue@X #33003 üzenetére
Lenne:
Be Quiet Straight Power E8 vagy E9 széria (ezek a leghalkabbak), Antec HCG széria, Seasonic S12II és G széria. Személy szerint a G szériát preferálom legjobban, mert jobbnak tartom az összesnél, mivel 80+ Gold, csak japán kondik, ADDA venti, modern Seasonic elektronika, hosszú, harisnyázott kábelek, elég csatlakozó.megprobaltam alairni, de a tollam nem fogja a monitort:/𝔹𝕒𝕔𝕜 𝕋𝕠 𝕃𝕚𝕗𝕖
-
vzsryl
nagyúr
Nagyjából egyforma, de a HX-nek combosabb a felépítése, tehát jobbnak tartom valamelyest.
(#33008) Predator2: Csak egy féle van belőle. A kora azért számít eladásnál, mert evidens, hogy ha régebbi, akkor kevesebbet adnak érte.
(#33012) wukodlak: Szia!
Egyértelműen Sharkoon WPM, az OCZ pedig erősen felejtős.
(#33013) djkacor: Szia!
Vannak jobb vételek, de egyébként jó minőségű, csak már elavult.
-
vzsryl
nagyúr
Szia!
Nem normális, abszolút nem az. Csak néha pukkan? Mikor csinálja, vagy teljesen véletlen? Bár ez már nem ebbe a topicba tartozik, hanem ide: [link] Kérlek ide intézd a továbbiakat.
(#33026) rexstyle86: Szia!
Ha felső-tápos ház, akkor Chieftec CTG-400-80P, ha alsó-tápos, akkor pedig CTG-500-80P. Utóbbira azért van szükség alsó-táposnál, mert ott hosszabb kábelek kellenek.
(#33027) r3dsnake: Szia!
Ezt vedd meg: [link]
De azonnal, mert lehet, hogy elírás, viszont ha még ezen az áron rendeled meg, akkor fotózd is ki print screennel, mert törvényileg előírt, hogy muszáj azon az áron adniuk, mint ahogy meg van hirdetve.
De kár, hogy hóvége van, tuti vennék belőle, nem is egyet.(#33028) modern: Szia!
Chieftec CTG-400-80P.
-
vzsryl
nagyúr
válasz Árjaharcos88 #33034 üzenetére
Ott van felül a táp típusa, és alatta az ára. Ilyenkor nem számít a kép se és semmi más...
Ha mi megpróbálnánk így ügyeskedni, azonnal küldenék ránk a fogyasztővédőket. Igaz, nem számtechboltos vagyok, de ők sem kivételek, ők is kereskedők, eladók.megprobaltam alairni, de a tollam nem fogja a monitort:/𝔹𝕒𝕔𝕜 𝕋𝕠 𝕃𝕚𝕗𝕖
-
vzsryl
nagyúr
válasz r3dsnake #33036 üzenetére
Igen, nagyon megbízható. Ez a bél van pl. a legendés Corsair VX450-ben is.
Asztalon abszolút nem tanácsos tartani a gépet a por miatt. Bármilyen ATX-es ház megfelel a célnak. Ha meg nem szellőzik rendesen, akkor bedobsz 1-2 ventilátort, és kész. 3-4k-ért már lehet kapni újonnan házakat, használtam még olcsóbban.megprobaltam alairni, de a tollam nem fogja a monitort:/𝔹𝕒𝕔𝕜 𝕋𝕠 𝕃𝕚𝕗𝕖
-
vzsryl
nagyúr
válasz diegho #33040 üzenetére
Akkor gondolom ha valami eltűnik a webshopból az azért van, mert a nagykerben nem elérhető. Mert az biztos, hogy eltűnik. Illetve deaktiválódik, és csak ha megvan a termék linkje, akkor éred el, viszont ár nélkül szerepel.
-
vzsryl
nagyúr
válasz Árjaharcos88 #33042 üzenetére
Mert egy "1"-es lemaradt a "8.877Ft" elejéről.
(#33043) diegho: Grat hozzá. Meg ahhoz is, hogy még jobban összezavarsz. Fél áron adják a tápokat...
[ Szerkesztve ]
-
vzsryl
nagyúr
válasz nightvison #33052 üzenetére
Miért is?
Mindkettőnél jobb. Ez a Chieftec az ajánlott tápok között is csak azért szerepelhet, mert normális bél van benne, de ettől függetlenül elavult, rossz kiosztású a 12V-os ága és nem is túl halk. A Corsair TX650v2 nem rossz táp, de feleslegesen erős és csak 80+ bronz hatásfokú. Az Aurum 550 80+ Gold hatásfokú, csak japán kondenzátorokkal szerelt és fél-moduláris, ráadásul modernebb is a kapcsolása, főleg a Chiefinél.megprobaltam alairni, de a tollam nem fogja a monitort:/𝔹𝕒𝕔𝕜 𝕋𝕠 𝕃𝕚𝕗𝕖
-
vzsryl
nagyúr
És azzal járna legjobban, mivel minőslgben bőven felette jár a TT-nek és a CM-nek. Egyébként 400-60APN-ről van szó.
Szerk.: És már majdnem elfelejtettem, hogy a Seasonic SS-400ET-vel járna legjobban. 80+, bőséges csatlakozó, japán kondik, ADDA ventilátor. Jelenleg 9k alatt van, best buy.
[ Szerkesztve ]
-
vzsryl
nagyúr
válasz Blue@X #33077 üzenetére
Erről a tápról nincs túl sok ilyen jellegű infó, de emlékeim szerint nem túl hosszúak a kábelei. 50cm rémlik az EPS csatlakozó kábelére.
(#33078) HollyBoni: Szia!
Chieftec CTG-400-80P.
(#33079) giigz: Sajnos elég sokan panaszkodnak ventilátor problémára némelyik FSP-nél, köztük van a Hexa is. Így ilyen szempontból javallottabb a CTG.
[ Szerkesztve ]
-
vzsryl
nagyúr
válasz pcsabat #33225 üzenetére
Rendszerhűtőként, de tápventilátornak teljességgel alkalmatlan.
(#33227) Pinto: Szia!
FSP Aurum széria, mert néhány helyen 5év garit adnak rá. Ha meg esetleg a gép vásárlásánál jobban elterjed a Seasonic G széria, akkor azt még inkább tudom javasolni, mert jobb minőségű, és a gyártó szintén 5év garanciát vállal rá.
(#33232) takessz: Hali!
Elvileg elég kellene legyen hozzá, de mivel nem túl jó minőségű darab, ezért előfordulhatnak problémák.
-
vzsryl
nagyúr
válasz takessz #33245 üzenetére
Mivel a védelmekkel is hadilábon áll a táp, ezért akár tönkre is tehet alkatrészeket. Ráadásul a ráírt teljesítményt sem adja le, így könnyen előfordulhat, hogy túláramba futsz, és akkor veszélyben lehet a gép.
-
vzsryl
nagyúr
válasz takessz #33270 üzenetére
Keress rá a topicban, hogy milyen védelem hiányzik belőle valójában. A ráírt adatok hamisak, és ezzel nincs egyedül. A tápok nagy részén hamisan vannak feltüntetve a védelmek.
(#33308) 7: De furcsa egy hibás táp tulajtól normális hangnemű élménybeszámolót olvasni. Ilyenkor általában kapjuk az osztást, de leginkább a tápgyártót bombázzák.
(#33309) ClayMore: Igen, sőt most már odasorolható a régi Enermax-ok, FSP PNF-ek, Bluestrom-ok (THN-P) és Delta (Chieftec) GPS-ek közé stabilitásban. Sok éve van piacon, és rászolgált a legmegbízhatóbb tápok közé sorolásra.
(#33315) hcs0924: Chieftec CTG-500-80P bőségesen elegendő lesz.
-
vzsryl
nagyúr
válasz Johnny Cage #33413 üzenetére
És összehasonlíthatatlanul jobb. A Zen amúgy sem egy túl jó konstrukció, ráadásul minden téren nagyon el van maradva, minőségben is brutálisan. Az X-400 egy csúcs minőségű 500-600W-os táp szintjét hozza.
-
vzsryl
nagyúr
válasz Kombat #33482 üzenetére
Hali!
Nincs olyan táp, ami minden elvárásodnak megfelel. Illetve a keret szűkössége a probléma. 25k-ig lenne megfelelő termék, de nem az edigital-ban. Ilyen pl. a Be Quiet Straight Power E9-400W. Ez még az Enermax-odnál is halkabb.
Egyébként miből gondolod, hogy táphiba? Először itt járj utána a problémának, és utána vonj le ilyen következtetést.
-
-
vzsryl
nagyúr
válasz 04ahgy #33505 üzenetére
Eddig összesen 3db G360-ról ismerek tapasztalatot, amiből 2db rossz, 1 meg ezt produkálta: [link]
Én ezt nem értem.(#33506) Kombat: A ventilátoron nem sok múlik ebben az esetben. Sokkal lényegesebb a ventilátor szabályzás. Azt viszont nem tudod állítani, és nem is szabad.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● A minél pontosabb válasz érdekében olvasd el a Téma összefoglalót!
● Hirdetni csak a Hardveraprón szabad!
● Garanciális kérdések: Tápegység garancia GYIK!
- Hír Újabb, 12VHPWR csatolóval szerelt ASUS tápegységek kopogtatnak az ajtón
- Hír Megvan az első leégett NVIDIA tápadapter
- Hír ATX 3.0 szabványú az ASUS Loki tápegysége
- Hír Eléggé kompakt lett az MSI ATX 3.0-s tápbestiája
- Hír Megújultak a Corsair HXi szériás tápegységei
- Hír Hivatalosan is bemutatta az ATX 3.0-t és az ATX12VO 2.0-t az Intel
- Hír Szinte minden kiderült a VGA-k új tápkonnektoráról
- Kés topik
- Milyen videókártyát?
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Anime filmek és sorozatok
- Programozás topic
- Kipróbáltuk az Anbernic RG40XXV kézikonzolt
- S.T.A.L.K.E.R. 2 Heart of Chornobyl - Befutottak az első tesztek
- alza vélemények - tapasztalatok
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.