- Milyen monitort vegyek?
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- 3D nyomtatás
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- CES 2025: az NVIDIA prezentálta az új GeForce-okat
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen videókártyát?
- Házimozi belépő szinten
- Bambu Lab 3D nyomtatók
Aktív témák
-
Mappa
addikt
Sziasztok
Egy olyan kérdésem lenne ismerősömnek van egy gépe FSP SAGA 450W táppal
Egy Q6600 proci (semmi tuning)..és nem is akar
Egy 4870 vapor 1Gb
Jelenleg 2 giga ram de a héten még 4 giga kerül bele
Egy darab vinyóÚj házat szeretne,bele pár ventit plusz neon is kerül bele ...
A kérdésem az lenne hogy maradhat ez a táp neki vagy vegyen valami erősebbet ? megnyugtattam hogy elég lesz és 80% hogy nem kell sztem másik táp.Ti hogy látjátok?
A választ előre is köszönöm
[ Szerkesztve ]
nem kötelező megadni
-
diegho
nagyúr
Súlyra kb 3 Seasonic. Ki még nem próbáltam, lehet nem is fogom, majd haverom megnézi őket. Annyi biztos, hogy szervertáp, fusi szerverekből van kiszedve, vagyis azokba került volna, de még nem voltak használva. 2003-as gyártás és EPS csati ott figyel rajta, viszont SATA csatik nincsenek.
-
(Bundás)
addikt
válasz mclaren777 #36697 üzenetére
Igen.
diego:
145 Wattosa is tetszetős, nyák alapján saját bél.[ Szerkesztve ]
-
mclaren777
senior tag
Ismerősöm eladná Chieftec GPS-400AA-101A tápját 3.000 Ft ért, gari már nincs rá, nem tudom mennyi idős lehet, de azt mondja tökéletesen működik és nem csapágyas. Megéri ennyiért vajon?
-
camalot
tag
válasz vzsryl #36679 üzenetére
Köszi! Az 5870-es nem kevesebbet fogyaszt? [link] A 4890-nél kevesebbet, kicsit többet a 4870-nél? Mert akkor a 460w-os gigabyte superb elbírja nem? Az összes teljesítménye amúgy 460 watt, csak igazából a mai pc-k 90%-ban 12 voltos ágon vannak terhelve, vagyis ez a legfontosabb, 12 volton összesen 348 wattot bír a superb 460 ha jól tudom. Rosszul tudom?
[ Szerkesztve ]
-
nyunyu
félisten
válasz diegho #36691 üzenetére
UL adatbazisa negativ az E160674 azonositora.
Viszont S26113*-ra keresve Delta Electronics-et dobta ki.
[ Szerkesztve ]
Hello IT! Have you tried turning it off and on again?
-
-
jegenye77
addikt
válasz d@minator #36686 üzenetére
Az a baj hogy ez is már a fölött van mint amire gondoltam.Idén elég lesz ez még és jövőre ápr.máj. majd látom de akkor meg már az 5870 is jó árba lesz.Szerintem.
Dx11-es játékok is csak jövőre jönnek.Addig meg jó ez.[ Szerkesztve ]
Sok ember azt hiszi, hogy az anyukája méhéből csúszott ki, mint valami szépséges medúza, de a bajnokok tudják, hogy az apjuk t?kéből jöttek!
-
jegenye77
addikt
Úgy néz ki 4890 Toxic kártyát veszek nem Gtx280-at.
Gtx 280-ra írtátok hogy elbírná a tápom /CORSAIR 400CX/
A 4890 kevesebbet fogyaszt mint a Gtx280 vagy rosszul tudom?Csak mert itt a proh.apróba van egy 4890 eledó és arra azt írják ott hogy nem elég a 400w-os neki.
Most akkor elég vagy nem?Belemerjem rakni a gépembe nyugodtan?[ Szerkesztve ]
Sok ember azt hiszi, hogy az anyukája méhéből csúszott ki, mint valami szépséges medúza, de a bajnokok tudják, hogy az apjuk t?kéből jöttek!
-
Qru
MODERÁTOR
válasz zed1983 #36680 üzenetére
Ha csendesség a szempont maradjon a 350-es, nagyobb a hátsfoka a kevesebb hulladékhő miatt alacsonyabb fordulaton jár a táp ventije is, tehát halkabb. A mostani konfigok főleg a 12V-os ágat eszik ott meg a 12W különbség a 350-es hátrányára nem olyan vészes.
[ Szerkesztve ]
#nincsbennetarcsi
-
zed1983
őstag
Na sziasztok!
Megjött a táp...Ami eddig volt : Model No.: FSP350-60GLN(80)
AC input :100-240V ~, 5-3A, 50-60Hz
DC output : +3,3V --- 20,0A +5V ---- 22,0A , +12V1 --- 16,0A
+5Vsb --- 2,5A , -12V --- 0,5A , +12V2 --- 16,0A
(+3,3V & +5V = 130W Max) (+12V1 & +12V2 = 336W) Active PFCAmi most érkezett : Model No.: ATX-400PNF
AC input : 220-240V ~, 5A, 50Hz
DC output : 400W, +3,3V --- 28,0A, +5V --- 30,0A, +12V1 --- 18,0A
+12V2 --- 18,0A, +5Vsb --- 2,5A, -12V --- 0,5A
(+3,3V & +5V = 180W) (+12V1 & +12V2 = 348W)Melyik bírna el egy erősebb konfigot??
[ Szerkesztve ]
YouTube Tech csatornám : https://www.youtube.com/channel/UCXIipIK2bjjaB38G1zKNi_w
-
vzsryl
nagyúr
válasz camalot #36678 üzenetére
Minél erősebb?
Mert amikről eddig szó volt, azoknál gyengébb. Az Everest 400W, a VX450 és a Fusion 550R is erősebb nála. A SuperB460W FSP beles, és jó is, de ha már belefér a keretedbe az Everest vagy a Fusion, akkor azt válaszd, mert kifejezetten halkak. A jelenlegi konfigodhoz a 400W-os Everest tökéletesen elegendő, és csendes is lenne vele, viszont ha beledobnál pl egy HD5870-et, akkor a Phenom II 945+HD5870 elég rendesen leterhelné, és hangoskodna. Emiatt írtam, hogy erősebb VGA-hoz már jól jön az AC Fusion 550R.megprobaltam alairni, de a tollam nem fogja a monitort:/𝔹𝕒𝕔𝕜 𝕋𝕠 𝕃𝕚𝕗𝕖
-
camalot
tag
Fullhd videókhoz szerkesztéséhez meg általánosra próbálok gépet összerakni. Táp jó lesz vagy inkább gigabyte superb 460?Alaplap GIGABYTE GA-MA770T-UD3P 1 db 20.625 Ft
Processzor AMD Phenom II 945 3.00Ghz AM3 BOX 1 db 38.610 Ft
Memória GEIL Value 4096Mb DDR3 1333Mhz CL9 KIT 1 db 20.750 Ft
Videókártya SAPPHIRE HD4850 1GB GDDR3 HDMI PCIE 1 db 29.825 Ft
Merevlemez HITACHI 500GB 7200rpm 16MB SATA2 1 db 11.625 Ft
Optikai egység NEC AD-7243S fekete 1 db 5.363 Ft
Ház COOLERMASTER RC-335-KKN1-GP Elite 1 db 9.550 Ft
Táp CORSAIR VX450W 1 db 17.500 Ft
Monitor BENQ E2200HD 1 db 47.411 Ft -
vzsryl
nagyúr
válasz Chaser #36665 üzenetére
Ha valaki GTX295-öt akar venni, akkor sztem. az ATI nem játszik nála, mivel a GTX295 a HD4870x2 ellen sem túl jó ár/érték arányban. Szvsz. egy GTX295-höz nagyon "zöld" felfogás kell.
Egyébként az igaz, hogy a HD5870 sokkal kevesebbet kajál. Még egy minőségi 400W-os is megbirkózik vele.megprobaltam alairni, de a tollam nem fogja a monitort:/𝔹𝕒𝕔𝕜 𝕋𝕠 𝕃𝕚𝕗𝕖
-
-
Rossi
addikt
Üdv!
Elpusztult a tápom (FSP BlueStorm II. 500W) másfél év után. Állítólag a PG-je nem jó. Mivel levásárolhatom az árát, rendeltem egy BlueStorm II. 400W-ot (mivel nem volt raktáron 500W-os).
Kicsit késő, de azért megkérdezem, hogy elbírja-e gond nélkül a konfigomat (profilban).
Előre is köszi a választ.
"Thou shalt not make a machine in the likeness of a human mind."
-
Zirowe
nagyúr
-
Zirowe
nagyúr
válasz banderasz77 #36664 üzenetére
Ja várjál, összesen 3vinyót szeretnék bele majd (a samsung,amit írtam, egy régebbi pata 160gb-s és majd később még egy samsungot), bírni fogja ez a táp?
Mert ezt írja: 4 db 5, 25", 2 db S-ATA, 1 db 3, 5"
Ja,és az alaplap ugyebár micro atx, ugye az se baj?[ Szerkesztve ]
We've jumped way beyond the Red Line. Limited supplies. Limited fuel, and now no hope! But I promise you one thing. On the memory of those lying here before you, we shall find it. And Earth will become our new home. So say we all!
-
Chaser
legenda
válasz vzsryl #36657 üzenetére
Jah, de elég lenne, persze ott már halk nem lenne. Nem tudom megvan-e a srácnak az a csoda nv kártya, ha csak tervezi máris vehet helyette 5870-et, kevesebbet eszik teljesítményben meg ott van.
Edenyke: Keveset fogyasztó táp nincs Nagy hatásfokúra gondolsz. A linkelt 350-60GLN(80) lenne újan a legkisebb és értelmesebb táp ami jó lenne neked, esetleg drágábban everest 400, az már modu, htpc-be lehet jobb lenne, de az 12-13k. A cuccod kb 100W alatt megáll konnektor felől is, szóval nagy nem kell, de kevés kis teljesítményű táp van, esetleg majd dobok egy pü-t egy spéci 250W-osról.
_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
KriptonX
tag
Hello , tudna nekem valaki valami okosat mondani erről a tápról , semmit nem találtam HKC 7630
-
Zirowe
nagyúr
Sziasztok, htpc-be keresek olcsó, megbízható, halk, keveset fogyasztó tápot
A konfig:
Asrock M3A785GMH/128M alaplap
Amd athlon II X2 245 am3 processzor
Kingston DDR3-RAM 2GB PC3-1333 (talán majd jön hozzá még egy 1gb) ram
Samsung 1TB SATA-II HD103SI - EcoGreen F2 merevlemez
Pioneer dvd író (majd vmikor blu-ray íróra lesz cserélve)
Thermaltake Lanbox Lite VF6000BNS házKülön videókártyát nem tervezek belerakni, htpc feladatokhoz bőven elég lesz az alaplapi integrált.
Előre is köszi!
We've jumped way beyond the Red Line. Limited supplies. Limited fuel, and now no hope! But I promise you one thing. On the memory of those lying here before you, we shall find it. And Earth will become our new home. So say we all!
-
Dyno
veterán
válasz vzsryl #36657 üzenetére
Mondjuk a 18A-es ágai nem biztos, hogy jók lesznek. Lehet inkább a Corsair TX650 lenne számodra ideálisabb. 2db különálló VGA-hoz biztos jó lenne a Chiefi, de 1db, 2 GPU-shoz nem biztos. Ebben valaki kisegíthetne.
Két 6pinest vagy egy 8pinest és egy 6pinest dugsz rá amik külön ágról fakadnak.
-
vzsryl
nagyúr
válasz d@minator #36654 üzenetére
Az már a Te bajod, ha egy 1010W-os, de 500-as elektronikára építkező tápot meg akarsz venni, viszont ezt lehetőleg ne tanácsold senki másnak.
(#36655) mandras81: Az LC Power, az ajtókitámasztó, muskátlis-láda, szemétkupac... A Chiefi meg egy minőségi tápegység, amiből szükség van a 600W-osra, mivel a GTX295 nagy zabagép. Mondjuk a 18A-es ágai nem biztos, hogy jók lesznek. Lehet inkább a Corsair TX650 lenne számodra ideálisabb. 2db különálló VGA-hoz biztos jó lenne a Chiefi, de 1db, 2 GPU-shoz nem biztos. Ebben valaki kisegíthetne.
(#36656) Chaser: Az Everest-el is az a baj, hogy csak 18A-esek az ágai. Meg amúgy eléggé cúcson lenne járatva.
[ Szerkesztve ]
megprobaltam alairni, de a tollam nem fogja a monitort:/𝔹𝕒𝕔𝕜 𝕋𝕠 𝕃𝕚𝕗𝕖
-
Padree
senior tag
Üdv!
Táp kéne, kis, netezős cerkás géphez (új).
Gondolom a Kolink gagyi (Deer, Mercury, Codegen, LC Power-t meg sem merem kérdezni ).
Olyat találtam hogy:
Chieftec ANP-305A12 = 6,413 Ft - 300W ARENA - de nemtudom milyenek ezek gagyiságra
Fortron Factory ATX-300PNR = 6,775 Ft
Chieftec DTA405A12 Arena = 7,850 Ft - ez Delta? (DTA gondoltam)FSP-t mondtátok hogy jó belépőszint, de ezek a Chieftec-ek?
"I don't give a penny - FCK twenty twenty..."
-
-
jegenye77
addikt
Hali!
GTX280-hoz elég lenne a CORSAIR 400CX tápom?Sok ember azt hiszi, hogy az anyukája méhéből csúszott ki, mint valami szépséges medúza, de a bajnokok tudják, hogy az apjuk t?kéből jöttek!
-
vzsryl
nagyúr
válasz d@minator #36634 üzenetére
Egyszer már volt ebben a topicban egy nagyobb vita arról, hogy mi kell a GTX295-höz vagy HD4870x2-höz. Végül ott lyukadtunk ki, hogy az 520HX nem megfelelő, mivel túlságosan csúcsra lenne járatva, és az nagyon nem tenne jót neki, mivel alul van szabályozva a ventije. Én már több elsült HX520-ról is olvastam, pl stol mester írta nekem, hogy az egyik magával vitte az alaplapot is.
(#36631) mandras81: Ha olcsón kell, megbízható tápegység ehhez a kártyához, akkor én ezeket ajánlom:
CHIEFTEC CFT-600-14CS 600W 21.875Ft
CHIEFTEC CFT-650-14CS 650W 23.001Ft[ Szerkesztve ]
-
Májsztró
addikt
A tápos huszár nincs már Ph-n ? Tápot kellene vegyek
[ Szerkesztve ]
-
zed1983
őstag
válasz mclaren777 #36636 üzenetére
Ha tényleg megegyezik, akkor a CRG-s megy a gyengébbik gépbe...
ugyanis a CRG450-is elmarad a 350-60GLN-től
Mindenesetre a köszi a linket.YouTube Tech csatornám : https://www.youtube.com/channel/UCXIipIK2bjjaB38G1zKNi_w
-
zed1983
őstag
Sziasztok!
Most ilyen tápom van : Model No. : FSP350-60GLN(80)
És rendeltem egy ilyet : FSP ATX 400PNF, de ez a Model No. : CRG450Azt szeretném kérni, hogy valaki le tudná nekem fényképezni a táp oldalán vélő címkét, akinek a CRG450-es tápja van? vagy esetleg egy képet belinkelni róla?
Illetve még azt szeretném kérdezni, hogy melyik a jobb a kettő közül?
[ Szerkesztve ]
YouTube Tech csatornám : https://www.youtube.com/channel/UCXIipIK2bjjaB38G1zKNi_w
-
mandras81
senior tag
Sziasztok!
295 GTX-hez milyen tápot javallanátok (az ár nagyon fontos szempont)?
A használatiban jól olvastam, hogy 6 és 8 pin-es csatinak is lennie kell a tápon?
-
Hulk24
aktív tag
Srácok!
Adott egy konfig:
Asus P5K Deluxe
Intel E6600 @ 3.2Ghz
4x1Gb Kingmax 1066mhz
DVD író
ezt egy FSP Bluestorm 350W mozgatja. Elbír ez még egy Nvidia 250GTS karit??
THX -
MALK
tag
Sziasztok lehet hogy nagyon sokan írnak ide ilyen kérdésekkel de úgyérzem itt a helye.
Adott egy konfig:
-ASUS p5b-premium
-c2d E8400
-2*2 gb crucial ballistix tracer
-ATI 4850ehez szeretnék egy házat és egy tápot veni gondolom egy antec 3 sanota a vele járó 500W EarthWatts 80+ minősítéssel rendelkező táp jó lessz a konfignak.
Előre is köszi a véleményeket. -
Májsztró
addikt
válasz vzsryl #36619 üzenetére
Az első értelmezésre gondoltam , miszerint teszek rá egy ventit. Azt én is vágom ,hogy a szabályzáson múlik minden.
Tudsz eladó használt , de garos Everest 400-ast itt a Ph-n ?
(#36618) d@minator :
Az az igazság ,hogy nem tudom hol van a gép ilyen tekintetben. De ha ilyen stílusú "tápfőzős" asztalban lesz akkor kirakatom vele mellé ,hogy járjon a levegő.
[ Szerkesztve ]
-
vzsryl
nagyúr
válasz Májsztró #36617 üzenetére
Hát két féleképpen lehet értelmezni a hsz-ed. Vagy rászereltek a tápra egy plusz ventit, ami szvsz. semmit nem dob a latba, mivel az nem tud úgy odafújni, hogy a lényeges alkatrészeket lehűtse. Vagy kicserélitek a gyári, minőségi ventit, aminél jobban semmi sem hűtené le, mert az egész a ventiszabályzáson múlik, és nem magán a ventin.
Annyit lehet tenni, hogy berakjátok egy tágas házba, amin van néhány venti - így hűvösen tartva a házikót - aztán úgy már nem tud túlmelegedni.
Mondjuk a CX400-ról még nem olvastam olyan panaszokat, hogy melegedne, és nem akarna feljebb kapcsolni a ventije.Amúgy az FSP Everest 400W teljesen felejtős?
-
d@minator
addikt
válasz Májsztró #36615 üzenetére
Tényleg ne aggódj emiatt. Mondom nyáron majdnem (ha nem) fullon pörgött amikor a házban volt és kb. 60%-ra volt csak kiterhelve. A hőérzékelője a forrasztási oldal és a ház alja közötti részen van a légáram közvetlenül nem is éri. Szerintem ha túlmelegszik akkor az nem a venti vezérlés miatt lesz.
A ház legyen szellős és nem kell berakni számítógépet sosem látott bútorasztalos által készített lyukba. Hihetetlen de láttam már olyan számítógépasztalt ami teljesen zárt volt és a hátulján nem volt lyuk de azokat is értékelem amikor a táp mögött van egy falap. Így kell tápot főzni. -
Razuel
aktív tag
Yo.
Lenne egy olyan kérdésem, hogy ha most vennék egy FSP Everest 400W-os tápot később meg egy 4890-et, vagy egy hasonló tudású Geforce-t akkor elég lenne ez a 400-as táp vagy akkor már inkább 500as kéne? -
addikt
Hali!
Adott egy gép: Sapphire 790GX, Phenom II 720, 4/1066, int. vga (idővel lesz izmosabb, persze nem csúcs)
Szeretnék egy tápot venni hozzá holnap az Aquaba. Olyan 10e környékén mit rakjak bele?
Itt a lista: [link]FSP 400W PNF? Tudtommal jó és olcsó. Elég lesz neki? Esetleg egy HD4830 Radeonnal is ha igen?
Köszönöm előre is!
There's a device that I've been using called a whoop.
-
Májsztró
addikt
-
Májsztró
addikt
válasz d@minator #36605 üzenetére
Azért mondom hogy igazából most nem tudom ,hogy mi legyen. Inkább bürrögjön egy Gigabyte 460-as táp a gépbe aztán szálljon fel , mint hogy azzal kelljen szenvedni ,hogy meleg-e vagy nem meg ,hogy mikor adja be a derekát. Gigánál legalább hallod ,hogy nem megy a venti , akkor baj van
Aktív témák
- Chieftec nyereményjáték: szerezz egy terméket ingyen!
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- NBA és kosárlabda topic
- Milyen monitort vegyek?
- World of Tanks - MMO
- Anime filmek és sorozatok
- Trollok komolyan
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- 3D nyomtatás
- További aktív témák...
- Seasonic 850W Gold Moduláris Tápegység
- ASUS ROG STRIX 850W GOLD Moduláris Tápegység
- Cooler Master V1100 SFX 1100W Platinum SFX / ITX Moduláris Tápegység PCIE 5 ATX 3 12VHPWR
- ASUS ROG STRIX 1000W 80 PLUS Gold Tápegység + Cablemod 90fokos 12vhpwr kábel
- SilverStone SFX 800W Titanium Moduláris Tápegység
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest