- Házimozi belépő szinten
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Házimozi haladó szinten
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen notebookot vegyek?
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Autós kamerák
- TCL LCD és LED TV-k
- Saját vezérlőpultot tervezett a Snadragon X IGP-jéhez a Qualcomm
-
PROHARDVER!
Fontos: aki HAGYOMÁNYOS telefont szeretne, kérem, fáradjon át ide: [link]!
Hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót, légy szíves!
Karácsonyi telefonajánló 2024 (cikk)
A témához nem kapcsolódó, off hozzászólásokat lehetőleg kerüld! Ha mégis írnál, ide:
Milyen okostelefont vegyek? OFF topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
ígyvanferi
addikt
válasz
ígyvanferi #84871 üzenetére
up
-
viano
aktív tag
Köszönöm az ismételt segítséget, hogy helyettem is leírtál dolgokat és viszonylag érthetően összefoglaló áttekintést is adtál az LTE lényegéről.
( . . és a többieknek is, akik segítettek, hogy pár dolog közérthetőbb legyen 4G ügyben.Az érintetteknek pedig nagyon illene elgondolkodni (ezért idézem)
[/"valóban nem mindenkinek létkérdés, hogy (megfelelő) 4g/lte képes telefonja legyen, de a félrevezetéseket kerülni kellene, hogy; nincs jelentősége, nincs értelme, majd 2 - 3 év múlva, elég ha csak az egyik, vagy néhány 4g/lte frekvenciát tud a telefon használtak közül, nem kell mindegyiket...stb., mert ezek valótlan állítások!"I]
-
npnp
tag
Hello!
Telefonvásárlás előtt állva kibogarásztam 2 telót, ami tetszik és árban is még belefér.
Xiaomi Redmi note 2 vs Jiayu S3
Pro és kontra, akinek van/volt tapasztalata velük?
Esetleg alternatíva?
köszönöm
P
-
válasz
MeGabee #84894 üzenetére
aki keveset telefonál, de adatkeretből már többre van szüksége, mert sokat netezik a telefonon, annak a legolcsóbb díjcsomagok valamelyike + bővítő a gazdaságosabb megoldás, ezért is jó úgy, ahogy van.
továbbra sem csak a gyors sebesség fontos a 4g/lte esetén, de ha már a sebességnél tartunk, akkor a leglomhább, 10 Mbps korlátos 4g/lte mindenhol annyi lesz, mert sok tartalék van a hálózatban, amíg a 3g a terheltebb cellákban nem ritkán esik le annak a töredékére, ráadásul olyankor a válaszidő is megnő - az még bosszantóbb lehet, mint a lomha tempó -, 4g/lte esetén az is jobb értéket produkál.
a szolgáltató nem teszi csak úgy közzé, hogy hol melyik frekvencián/csatornán szór, és mivel nem vagyok szolgáltatós illetékes - bár azok közül sem mindenki tudja -, ezért sok helyen én is csak úgy tapasztalom meg, hogy ránézek a telefon szervizes menüjére - ezért kell olyan telefon, amelyik mindegyiket tudja, úgy nem kell azon agyalni.kérlek, mondjatok inkább jó kétkártyás (dsa) telefonokat, mert ezzel a területtel sosem foglalkoztam igazán, de a páromnak jó lenne egy, hogy ne kelljen mindig két telefont (privát és céges) hurcolásznia.
maximum 5" környéki - fölfelé ne nagyon - kijelző, jó akkumulátoros üzemidő, viszonylag jó kamera és minden szükséges 4g/lte frekvencia/csatorna kezelése, más elengedhetetlen kritérium nincs, egyéb tekintetben a kompromisszumkészség adott.
tudnék néhány jó típust, de azok már túl nagy, 5.7" kijelzős telefonok. -
MeGabee
senior tag
de azért leírom, hogy a telekom nem csak 3 díjcsomagjában biztosítja a maximális sebességet, hanem több bővítővel is.
Ja,hogy kiegészítővel lehet?De aranyos.....
Alapcsomagban 3-ban,ott van feketén-fehéren.A többiben erősen korlátozva érhető el.Gyengébb elméleti maximummal,mint egy 3G-s hálózat.Saját tapasztalatból kiindulva (kéketet hagytuk ott a pirosakért),én nem érzem semmiféle hátrányát annak,hogy csak 3G-n jön a net (bár elméletileg 4G-s a csomagunk,biztos valami gebasz van).Ez mondjuk pestre igaz,de anno a kékek előfizetőjeként én vidéken sem éreztem sehol,hogy hú de lassú lenne a net.Ettől még nem azt mondom,hogy nem jó,vagy nem kell,de valójában nem áll meg az élet nélküle.
Egyébként ha már ennyire benne vagy,akkor kérlek tedd közzé,hogy mely településeken építettek/kapcsoltak be 800Mhz-et adó tornyot,és hol az 1800/2600-asat.Mert ugyen nem mindegy.....
-
fpeter67
csendes tag
Sziasztok!
Normal minimum 2 eves hasznalatra melyiket valasztanatok a 2 kozul? Huawei g620s vagy LG Spirit h 440? Esetleg egy 3., ugyanebbe az arkategoriaban?
Köszönöm
-
válasz
s3nsitivity #84890 üzenetére
akkor mondom a legjobb helyet; szendrő, szalonna, a rakaca víztároló környéke, sok horgász ismerősöm örül, mióta van ott 4g/lte, mert előtte csak lomha edge volt.
többen is emiatt cserélték 800 MHz 4g/lte képesre a telefonjukat. -
szmozes888
csendes tag
Sziasztok!
Akár használtan (sőt, inkább úgy, de azért normális állapotút) szeretnék telefont venni.
A lényeg hogy tudjam még használni legalább 2-3 évig. Amire kell, az böngészés, messenger, viber, YT, fényképezés és nem ártana egy olyan kijelző amiről tudok rajzolni (nem nagyon pocsék, 4" min). Akku két napot bírja átlag fél óra wifivel és 2 óra világító képernyővel ha lehet.
Windows szóba sem jöhet.
Eddig egy ZTE Blade Q-m volt, egy fél évig használtam, aztán odaadtam a hugomnak. Azzal meg voltam elégedve (bár a belső tárhely igencsak hagyott kívánnivalót maga után, nagyon kevés app fér rá), 24ert vettem új állapotban veterán, gari nélkül. Most elég lenne egy kicsit gyengébb teló is, ha van olcsóbban.
Ár: max 20 használtan
Mit tudtok ajánlani, keressek még egy Blade Qt, hátha van, vagy más ötlet?
Az Op3ndottot is néztem, de nem akarok kiadni rá 30at és aprón meg nem találok. Meg az akkujaval asszem vannak problémák...Előre is köszi
-
válasz
MeGabee #84885 üzenetére
alakul a dolog, mert már csak azt nem érted, hogy nincs a 800 MHz mellett más frekvencia is használva azonos helyen, vagy egyik érték, vagy pedig a másik működik, tehát ha nem 800 MHz képes a készülék, akkor hiába tudja az 1800 és 2600 MHz - vagy bármilyen más - értéket, ott nem fog 4g/lte hálóra csatlakozni, hanem csak 2g-re, ahol nincs 3g, márpedig sok helyen nincs 3g, de van már 4g.
sokan azért nem foglalkoznak a 4g/lte kérdéssel, mert nem értik a dolgot, de ha a gyakorlatban találkoznak majd vele olyan helyen, ahol nincs 3g, hanem 2g hálón kell akár csak néhány MB melléklettel rendelkező levelet letölteni és időtlen időkig tart, akkor feltűnhet majd nekik, hogy az a leglomhább 4g/lte kapcsolattal is csak egy szempillantás.
a 4g/lte igénye nem főként a leggyorsabb sebességről szól, az csak sokadlagos tényező, de azért leírom, hogy a telekom nem csak 3 díjcsomagjában biztosítja a maximális sebességet, hanem több bővítővel is.s3nsitivity; még az elmaradott térség jelzővelilletett borsodban vagy szabolcsban is sok olyan hely van már, ahol 3g nincs, de 800 MHz 4g/lte már igen.
Kbali; nem mindenki érti meg, azért jönnek itt a maximális sebességgel...stb., pedig annak nem sok jelentősége van, meg a több frekvenciával, pedig azok is csak külön léteznek, illetve írják, hogy budapesten vagy nagyobb városokban jó a 3g, nem érzik a 4g/lte hiányát, de ha a nagyobb városokban is úgy lenne, mint a vidék nagy részén, miszerint 3g nincs, 2g vagy 4g/lte adott, akkor vélhetően gyorsan alatt átértékelnék a dolgot és már keresnék is a megfelelő, minden szükséges 4g/lte frekvenciát kezelő telefont.
valóban nem mindenkinek létkérdés, hogy (megfelelő) 4g/lte képes telefonja legyen, de a félrevezetéseket kerülni kellene, hogy; nincs jelentősége, nincs értelme, majd 2 - 3 év múlva, elég ha csak az egyik, vagy néhány 4g/lte frekvenciát tud a telefon használtak közül, nem kell mindegyiket...stb., mert ezek valótlan állítások!
-
MeGabee
senior tag
válasz
s3nsitivity #84887 üzenetére
A Voda 800-as és 2600-as sávszélességet is kapott.Más kérdés,hogy nekik a 800-as a legkeskenyebb,így elég komolyan kell fejleszteni a másikban ahhoz,hogy megközelítség a két T-s lefedettségét.(Az meg külön vitatéma lenne,hogy vajon a T-k hálozatának összekapcsolása nem jutatta-e őket indokolatlanul nagy előnyhöz a 3-ik szolgáltatóval szemben.)
-
s3nsitivity
addikt
A Telekom és a Telenor rendelkezik a 800mhz-n kívül más LTE sávokkal is. A Vodafone tudtommal nem. A Vodafone 3G lefedettsége 90% fölött van az országban így itt kimondottan csak a sebesség az amiben többet ad az LTE. Ellenben a Telekom és a Telenor karöltve kiépítették(na jó ez nem teljesen igaz de ha többet mondok megsértem a titoktartásim.
) a 800-as LTE-t az ország nagy részén. Mivel a 3G lefedettségük nem tökéletes így csak B20-as LTE-s készülékekkel érhető el sok helyen az adatkapcsolt hálózat.
Ez többnyire CSAK a dunanántúlon probléma, ott viszont lehet probléma.
Szvsz aki ilyen helyen lakik az tud róla és direktbe LTE-s készüléket fog keresni így ha nincs leírva, hogy mindenképp fontos az LTE így nem fogjuk azt nézni mint prioritás mert ebben az esetben lehet vodás a kolléga vagy épp olyan helyen él ahol állandó H+ elérhető.A 0. hsz-t annyiban ki lehetne egészíteni, hogy speciális igényként feltüntetni a 4G-t és az NFC-t egy kérésnél, 4Gnél még pluszba a 800-ast igény szerint. Sebességben még jó pár évig tökéletes lesz a H+, ami érdemi dolog lehet az a 800-as LTE lefedettség.
-
MeGabee
senior tag
Nem felejtettem el ez,már többször leírtad.A legtöbb készülék a Telekom által működtetett 3 LTE sáv (800,1800,2600) valamelyikét tudja,így működik 4G-n.Nem csak a 800-as sáv létezik.
Mellékesen ez egy telefonvásárlást segítő topik,ha leírom,hogy nincs benne,akkor csak el tudja dönteni az illető,hogy így is kell-e neki,vagy sem az adott telefon.Peace
-
Kbali
nagyúr
válasz
tony_snow #84875 üzenetére
Nem továbbgenerálva a vitát: te is és McGabee is egyetlen dolgot felejt el folyamatosan, mikor az LTE még nem elterjedt, majd fog, stb mantrát nyomatjátok. kali is leírta, hogy azért fontos az itthon is használható LTE sáv támogatottsága az adott készüléknél, methogy a 3G-t már nem fejleszti egyik szolgáltató sem és igen, vidéken rengeteg olyan hely van, ahol 2G meg 4G van, de 3G nincs és nem is lesz.
-
MeGabee
senior tag
válasz
Sidaris #84880 üzenetére
Asszony Q5-öt nyúz,ő leginkább e-mail-re,face-re és telefonálásra használja.A kamerája nem egy nagy szám,de jó fényviszonyok között vállalható képet lő.És szerencsére lehet rá droidos appokat is telepíteni.
Ha szereted a qwerty-t,de nem akarsz sokat áldozni rá,akkor mindenképp jól jársz vele.(#84879) Gregorg: Ezek közül csakis a Nexus 4.
Újból esetleg a Redmi 2 Pro (2/16-os),ha megvagy a 800-as LTE nélkül. -
Sidaris
újonc
Sziasztok.
Remélem jó helyre írtam, ugyanis új telefon vásárlását tervezem.
Annyi sok telefon létezik már, a nagy keresgetések közepette eléggé kétségbe estem, hogy mi legyen.
Biztos tudok segíteni, itt hát a dilemmám...
Az előző telefonom egy Xperia E1 volt, amivel igencsak bebuktam, lévén 512-es memoriája 4.3-as android op rendszert nemigen tudja futtatni, akadt mint állat, mára pedig végleg megadta magát rendszerösszeomlások közepette.
Én mindig is a Qwerty-s telefonokat részesítettem előnyben, (imádok gépelni) de nemigen találtam a nekem megfelelő árkategóriában telefont. A kínálatban Blackberryt, régi nokiát véltem felfedezni.
2 évvel ezelőtt sikerült szereznem egy HTC Cha-Cha telefont, nagyon meg voltam vele elégedve, olcsó, érintős és qwertys (ami a legfontosabb), azonban ennek a telefonnak is már régen vége.
Most szeretnék visszatérni a qwerty világába, elhatározásom erős és nem tágítok, így vázolom a helyzetet.
Maximum 50.000 ft-om lenne erre a célra, marad mindenképp ez a gombkiosztás, amik eddig szóba jöhettek a Blackberry q10, q5.
Passportot nézegettem, de nem vagyok kibékülve a kinézetével, az áráról nem is beszélve.
Nem olyan nagyok az igényeim, nincsen szükségem 8 magos mindent futtato dizájntelefonra.
Telefonálásra, néha fényképezésre(azért jolenne egy jobb fényképező) és természetesen facebbok, illetve forumolvasgatásra használnám.Kérlek segítsetek, ha bármi infora lenne még szükség, ontom a kivánságaim
Előre is köszönöm a válaszokat
-
Gregorg
tag
Sziasztok,
Lányzó kezébe illő méretű telefont keresek, viszont elakadtam.
Méret: 4,3-4,7, de az már tényleg a teteje. Elfér ha kicsi a káva pl.
Minél több ram! Nem akarom, hogy dadogjon a kezében. tehát 2 giga lenne a legjobb minimum, az 1,5 is már necc, tapasztalatból tudom, hogy 1 gigával előbb vagy utóbb felborul a telefon.
Legyen jó kamerája és itt nem csak megapixelre gondolok, hanem normális szenzor, egyebek.
Kijelző: HD legyen.Lényeg: használt is lehet, de ha van rá még gari az előny, ebben a kategóriában gondoltam:
- Nexus 4
- ZTE v5 (a snapi 400 nem tudom elég lesz e a jövőben)
- acer Jade (a külcsíny is fontos, de nem tudom mennyire támogatott, meg picit már dárga is)Ezek közül és ezeken kívül mit tudtok még ajánlani?
40-50K körül a lélektani határ.
Előre is köszi
Üdv
Greg
-
MeGabee
senior tag
válasz
MeGabee #84877 üzenetére
Mivel elég reggel van még nekem,így kiegészíteném az előzőt.
Jó dolog az LTE,illetve jó lesz.Majd akkor,ha nem korlátozzák be a szolgáltatók,ha nagyobb lefedettség lesz.Tehát én nem ellene vagyok,csak kicsit túlértékelik egyesek.Jelenleg egy igen vékonyka réteg érezheti csak az előnyeit.Addig pedig az esetek legnagyobb hányadában irreleváns,hogy a készülék tudja-e vagy sem,hisz maga a felhasználó mégsem jut nagyobb letöltési sebességhez a szolgáltatója hibájából.
Én a témát lezártnak tekintem,mert ez a topik kur@ra nem erről szól.
-
MeGabee
senior tag
Feladom a veled való vitát,mert write only módban működsz.
Neked nincs fogalmad arról,mekkora jelentősége van ma Magyarországon a 4G szolgáltatásoknak.
Lássuk csak:A legnagyobb lefedettségű T-mobile összesen 3,azaz három díjcsomagjában biztosítja a 150Mbps-os sebességet.A többinél hiába 4G hálózaton használod,akkor is csak 3G-s,vagy még kisebb sebességre korlátoz.És ugye ez még mindig csak elméleti maximum,sosem látsz ekkora sávszélességet sehol.Akkor mégis mi előnye van???Lehet olvasni,ne csak írd a maszlagot.
Majmolod ezt a dolgot,de fogalmad sincs arról,amiről beszélsz.Neked illene jobban utánajárnod a témának,mielőtt másokat próbálsz kioktatni.
-
CJ3
senior tag
Sziasztok nekem a következőben kellene segítség. A hétvégén elhagytam a Huawei P7-esemet
Most kellene egy netezésre alkalmas sőtt elég ha viber, whats app megy rajta de androidos készülék max 20 k ért mit ajánlanátok.....használtan persze mert újonnan nem lehet kapni szerintem még okos telot se ha igen az olyan is
Csak androidos jó bár nem is tudom h az Arc idejében már pl e-mail cimre lehetett menteni a teloszámokat stb? Vagy ez androidos dolog a g-mail cím?
Láttam egy Xperia Arc S-t régebben ez nagyon nagy telefon volt megérné azt megvenni?
Vagy Galaxy Ace 3? Ez sima sim-es vagy már Micro Sim -es?
Ki mit ajánlana ideiglenes telefonnak? -
tony_snow
tag
A legnagyobb tisztelettel, nem probalnad meg abbahagyni ezt az lte maniadat?
Mert kezd egy kicsit uncsi lenni, ahogy ezen tulporogsz. Szerintem a tobbseg lefossa az lte-t*, ha meg nem, akkor olyan telefont fognak neki ajanlani, ami tudja. Ennyi. 1-2 ev mulva is hasznalhatoak lesznek a nem lte-s telefonok. Szerintem.
Gyere vissza 2 ev mulva, addigra lehet igazad lesz, es mar butasag lesz lte nelkuli telefont venni, ha meg egyaltalan lesz olyan.
Amugy Bp-n elek, telekomos vagyok, 2 honapja nem ittam, es az enyemben van lte, es nem mondanam, hogy nagyon eszrevennem az elonyeit a 3g-vel szemben. Biztos van, lehet csak en vagyok tul egyszeru felhasznalo.(* mielott meg valaki abba kotne bele, hogy a tobbseget nem erdekli az lte, MA olvasoi nem reprezentativ, hanem egy vekony "kutyumanias" reteg. A tanacsot kero frissen regisztraltak tobbsege meg nem hinnem, hogy annyira kutyumanias lenne. Kozuluk is sokan csak hallottak innen onnan, hogy x telefon szar mert nincs benne lte. Igy ertettem a tobbseget)
-
viano
aktív tag
válasz
MeGabee #84872 üzenetére
1. Olvasd vissza Kali bejegyzéseit, mert halvány lila fogalmad sincs az LTE-ről, se technikailag, se a jelentőségéről.
2. Miért kellene valakinek egy más piacra szánt készüléket megvennie, ha ugyanannyiért vehet egy Mo-on és Európában holnapután is korlátlanul használhatót is?!
Nem az a lényeg, hogy használja-e valaki most a 4G-t, hanem az hogy, ha szüksége lesz rá (amire egyre nagyobb az esély) legyen meg a lehetősége, hogy használhassa.
Főleg, ha ez a lehetőség semmilyen plusz költséget nem jelent neki a telefon megvételénél.Max annyi, hogy nem a te megalapozatlan és idejétmúlt tanácsaid alapján kell készüléket választania.
Részemről befejeztem, így válasz helyett inkább légy szíves nézz utána pár dolognak, mert lenne mit pótolni . .
-
MeGabee
senior tag
Nyugodtan mondjad csak a magadét,akkor sincs igazad.
Én sosem ajánlottam szükségesnél nagyobbat senkinek,nyugodtan visszakereshetsz.Adott árkategóriában mindig a lehető legjobbra próbálom felhívni a figyelmet.Mellé kiemelve az erősségét,valamint a gyengeségét is.
Én Vodásként pont telibefosom a 800-as LTE-t,pláne hogy ők kénytelenek lesznek a 2600-as frekvenciára fejleszteni.Amúgy ha figyelmesebben utánaolvastál volna megmagyarázás helyett,akkor pontosan tudnád,hogy az összes szolgáltató 3 év múlvára ígéri csak az LTE hálozatok 80-90%-os lefedettségét.Itt is megbukott a magyarázatod.Ráadásul mindhárom szolgáltató két sávszélességet is fog használni,nem "csak" a 800-ast.Más is megpróbálta már elmagyarázni neked,hogy a többség nem használja az LTE-t.
Érdekes gondolataid vannak azzal kapcsolatban,hogy nem a hazai helyzet a mérvadó.Miért,melyik a mérvadó?Szerinted 99%-ban nem itthon használják majd az emberek a készülékeket?Pont a hazai fejlődési irányt írtam le fentebb.Személyeskedés helyett meg nyisd ki a csipád,és lásd hogy hol élsz.Kb 10 év hátrányban vagyunk mindenkihez képest.
-
ígyvanferi
addikt
Sziasztok!
Telenor számlás ajánlataihoz adott készülékek közül választanék, lecserélem az ezeréves, ezer sebből vérző Blade III-asomat.
Amik ár alapján szóba jöhetnek:
Alcatel One Touch Idol 2S
Sony Xperia E4
LG Leon 4G LTE
Samsung Galaxy J1
Illetve még a Microsoft Lumia 535 is esélyes, mert bár nem használtam még windows phone-t, de nem zárkózom el tőle.Semmi extra felhasználás, telefonálás, internet, amikor nem vagyok gépközelben és valamilyen infóra szükségem van, néha zene vagy egy valamilyen sit-com epizód megnézése vonatút alatt.
4ˇ-nál legyen nagyobb a kijelző (ezt mondjuk a választottak teljesítik), a mostaninál legyen minőségibb a felhasználói élmény, gyorsabb a böngészés (esélyes, hogy ez is stimmel mindegyiknél).
Vagy van bármi alternatíva max. 25 ezerért nem szolgáltatói kínálatban, de nem Kínából vagy az isten háta mögül rendelve? -
Bemax13
újonc
Asus zenfone 2
Lenovo vibe z2pro
One plus one
Melyik jobb jatekra es melyik strapabirobb? -
viano
aktív tag
válasz
Dzsemman #84860 üzenetére
Mondjuk egy esélyes, ami szinte minden szempontodnak megfelel, kiemelkedő a kamerája, akku-ideje és lazán belefér a keretbe a
Motorola Moto X Play,
az valószínűleg hosszabb ideig fog frissítéseket is kapni és ráadásul gyorsan.Az adatait nem írnám ide, a Mobilarénán ma jött le a tesztje, ott mindent megtalálsz, de az eredeti topikja már a bejelentés óta pörög.
Az Expansys-nál rendelhető. -
viano
aktív tag
válasz
MeGabee #84839 üzenetére
"És egy szubjektív vélemény a végére.A jó magyar szokás szerinti,"mindenből egyel nagyobbat veszünk,mint amire szükségünk volna" mentalitás itt is érvényesül.Legyen benne NFC meg LTE,mert az tök jó!!!Igaz nem használom,de legyen,mert az jó....Vagy mint a 4K-s kijelző.Nem látod,mert a szemed képtelen kb fullHD-nál nagyobb felbontást érzékelni ekkora méretben,de kell,mert az is milyen jó.Szóval inkább itt ezzel van a baj,ezzel a mentalitással,"
Vizet prédikál, miközben bort iszik!
Pontosan te is azt teszed, amit kifogásolsz!
Miközben legfőbb ajánlási szempontod a szükségesnél akár két kategóriával is erősebb hardver, a valódi használati értékekre már nem figyelsz.
Más is megpróbálta elmagyarázni nektek, hogy miért megkerülhetetlen az LTE, különösen a B20-as sáv.Nem igazán értem, hogy mit nem lehet ezen érteni, vagy miért képtelen valaki új ismereteket befogadni és akkor még nem beszéltünk egy esetleges "Bocs nem tudtam v. rosszul tudtam" -ról.
Az O.K, hogy valaki nem használ valamit, de ha tanácsokat ad, akkor legalább bizonyos szinten ismerje már a dolgokat, a fejlődési irányokban pedig nem a hazai helyzet a mérvadó, mert mi csak követők vagyunk.
Bizonyos dolgokban pedig nemhogy Magyaro., de Európa is egyre kevésbé számít.
Sajnos, de ez van és erre nem az a jó válasz, hogy mélyebben dugjuk a fejünket a homokba! -
snecizero
senior tag
Samsung galaxy J5 ENNYI !
Szerintem. (70000 ft)
Miért ?
- SuperAmoled kijelző.(filmet nézni nagyon jó.)
- Nagyon jó aksi. (hosszú készenlét. 7-9 óra kijelző időhasználat)
- 2 év garancia.
- Rádió.
- 1,5 GB Ram.
- 13 Megapixeles kamera.
- FullHD videó.
- Szépen futnak a játékok. -
66zio
aktív tag
Sziasztok!
Karácsonyra szeretnék venni egy új telefont, a mostani Tipom már eléggé leharcolt. Megvárom a fekete pénteket hátha elkapok egy akciót, úgyhogy most csak érdeklődés szintjén kérdezem, hogy melyik okostelefon lenne nekem a legmegfelelőbb.- 60 ezer forintom lenne rá MAXIMUM, de ez tényleg a plafon.
- Mindenképpen új.
- Android.
- A t-mobilnál, edigitalnál vagy más híresebb magyar webáruházból venném. T függő vagy független.
- A telefonon emailoznék, viber, skype, közösségi alkalmazások, esetleg kisebb játék, zene, böngészés.
- A kamera szinte mindegy ugyanis a mostani telefonomnál biztos jobb lesz az meg nekem már elég.
- Előlapi kamera kell, értesítés jelző led nem kötelező, de nem bánnám ha lenne.
- Technikai fejlődés miatt szerintem már elvárható, hogy 4G képes legyen.
- Ram értelemszerűen minél több, min 1GB.
- Jó akku idő.
- Nem szeretem a nagy telefonokat.Nem vagyok tisztában a felhozatallal, lehet túl sokat kívánok, ebben az esetben értelemszerűen egy olyan ajánlat érdekelne ami a legtöbb pontot fedi.
-
Dzsemman
csendes tag
Sziasztok, szeretnem a segitsegeteket kerni, nem nagyon ertek a telefonokhoz, de hasznalni szeretem oket
Max 140.000 Ft-ot tudok raszanni, dual sim-es kellene hipernetes kartya miatt es min. 5''-os kijelzot szeretnek. A honor 7 (5,2") pl. pont azert tetszett meg, mert szamit a nagy kijelzo, de felek, hogy az 5,5 tul nagy lenne, de lehet beprobalnek egy akkorat is, ha a tobbi kriteriumnak megfelel (talan inkabb 5,5, mint 5). Egyetemre jarok ezert tuti hasznalnam az Office-t es a kameranak is min tudnia kellene egy olyan jo minoseget, hogy A4-es jegyzeteket/fuzeteket jo minosegben tudjak fenykepezni, vagy tavolabbrol a tablat. Uzemido tekinteteben ha jobban meghajtom jo lenne, ha birna az egy napot, utazgatas, kesoi orak miatt. Sokat netezek, foleg hirportalokat, blogokat, forumokat olvasok, sok oldalt nyitok meg egyszerre. Jatszani nem nagyon szoktam, bar mar tobbszor elofordult, hogy beszippantott a clash of clans, vagy a shark attack, komolyabb pl. autos jatekokat, vagy gta-t, ilyesmiket nem jatszok. Nagyon fontos, hogy legalabb 2-3 evig szeretnem hasznalni. Min HD-s kijelzo. Anyaghasznalat nem annyira fontos, ugyis tokban lenne. Nem ragaszkodok csucsgyartokhoz, de ha ki kell fizetnem a markajelzest a kivant teljesitmenyhez, akkor legyen. Garancia min 1 ev, a ketto megjobb)
-
Ájvé
veterán
válasz
mr.tamasbiro #84858 üzenetére
Igazán egyik se, emagon most 27k a Lenovo A328, legalább ezt ajánlanám.
(#84856) viano:
Nem kínai microSD, hanem Kínában megjelent verzióban van lehetőség csak bővítésre."Szóval, hiába a kiemelkedő hardver, ha nem tudod használni."
Mit nem lehet ezen használni? Két hátrányt felsoroltál ami igaz is, de ezen kívül egy felső kategóriás hardvert kapsz gyakorlatilag jóval olcsóbban, mint más gyártónál. -
mr.tamasbiro
őstag
Melyik legyen a lányomnak?
Csak messenger és zene lenne rajta mert elérni akarjuk.
Lenovo A 319 Dual vagy Samsung galaxy trend lite 2,mind kettő független. -
viano
aktív tag
Xiaomi redmi note 2
Első ránézésre nem rossz a speckója, de
ezt is érinti, amiről most itt folyt a kicsit hosszú eszmecsere, hogy éppen a legfontosabb európai LTE sávot
(B 20) nem támogatja.
MicroSD-tt meg állítólag csak a kínai változat ?
Nem tudom mennyire szokott frissíteni a Yiaomi, de ez most inkább az Idol mellett szól szerintem.Szóval, hiába a kiemelkedő hardver, ha nem tudod használni.
Ha valaki a mai igényeknek és lehetőségeknek megfelelően szeretné használni a telefonját, akkor mégis az Idol 3 (5,5) a jobb, ha pedig nem akkor jóval kevesebből is megúszhatja.---------------
Az általános szabály pedig, hogy szerintem
2015. végén 30k felett nem szabad megvenni telefont 4G/LTE nélkül, beleértve a B20-as támogatást is. -
Gabesz87
veterán
Van egy Lumia 735-öm, amit imádok, és nem is cserélném le. Viszont szeretem a Waze-t, de sajnos WP-n az egy f.s. Ezért arra gondoltam, hogy csak Waze használatra, navira vennék egy 735 méretű (vagy picit nagyobb, szóval 5" körül) Androidos telót. Kártya sem lenne benne, mert a 735-ről megosztanám a netet. Használtan is jó lenne, szóval a lényeg az olcsóság, jó, stabil, pontos GPS(!!!), és persze azért ne kínszenvedés legyen a használata, mármint sebességre (vagyis ne fél óra alatt töltsön be egy app). Kínai teló is szóba jöhet, árban nyilván jobbak.
-
moma
őstag
Ja és ha már külföldről rendel valaki, akkor az 5,5 idolnál jobbnak tűnik a redmi note 2. utóbbi olyan 190 dollárból megvan mindennel. Kamera lehet kérdéses...
-
válasz
s3nsitivity #84838 üzenetére
Köszönöm a válaszod. Szegényes az 512 ramja? Lehet mondasz valamit, bár nem érzem rajta, a rendszert jól megcsinálták Acerék, mert nem akadozik, gondolkodik. Mondjuk ésszerű határokon belül használom a telefont, nem szoktam ezerrel mindent rátelepíteni, úgy nyilván belassulna.
-
Joker88
őstag
[DOOGEE - DOOGEE VALENCIA2 Y100 Pro ] telefonról valami tapsztalat,vélemény van már részetekről ? elég jó áron kelleti magát, sok ismerősnek van ehhez hasonló kínai telefonja..
-
ADAM1337
nagyúr
Cégesnek keresek egy gyors telefont külhonból találtam egy érdekes típust.
Amazon Fire Phone, ez használható nálunk ?
Mármint a frekvenciák miatt kérdezem, ha csak 3g menne rajta az is elég lenne. -
Gery1987
őstag
válasz
anti01 #84842 üzenetére
Szia!
Honor 3C, Honor Holly és Lenovo A5000 kiesik a régi és koros MTK MT6582 miatt. A proci még hagyján lenne de a GPU kevés. Főleg a Holly HD kijelzőjéhez.
Sony E4g oké, abban fasza MTK van és a G620s is oké a Snapdragon 410 miatt. Xiaomi-ról nincs átfogó információm. Abban nem nyilatkoznék.
-
anti01
csendes tag
Sziasztok!
Okostelefont vennék az alábbi paraméterekre:
Árkategória: max 50000 Ft
- Használt vagy új Új
- Hol vennéd meg? Függetlenül újonnan gyártói garanciával, esetleg előfizetésre egy szolgáltatónál? Esetleg használtan az aprón? Ugye nagyon nem mindegy, mert az árak teljesen különbözőek. Független, telefon gyártói garancia
- Hosszú vagy rövid távra tervezel, a legjobbat keresed, vagy az éppen best-buy telefont? Hosszú, min. 2 év
- Mire használnád? (ez egy másik sarkalatos pontja a választásnak, hogy körülbelül miről van szó, azt alul lejjebb olvashatod) Közösségi programok, telefonálás, sms, átlagos fényképezés. Essenial Anatomy program használata
- Ragaszkodsz valamelyik nyílt operációs rendszerhez, vagy jó neked a zárt is? Android OSAz alábbi telefonokat néztem ki elsősorban (de ha tudtok egyéb jó/jobb opciókat azokat is szívesen fogadom). Ezek közül melyiket érdemes megvenni?
Honor 3C
Honor Holly
Sony Xperia e4g
Lenovo A5000
Huawei Ascend G620s
Xiaomi Redmi 2 (itt kicsit tartok az 1 év garitól...)Köszönöm!
-
válasz
MeGabee #84839 üzenetére
így igaz, sok gyártó termékét csak kompromisszumosan lehet használni, bár az általad felsoroltak között van olyan, amelyiknek néhány típusa okés.
terület függvénye, hogy hol milyen frekvenciát használnak a szolgáltatók, de kettőtt együtt nem - a fővárosban van csak kivétel, két helyen összevont 1800 és 2600 MHz, amolyan demonstrációs jelleggel a sebesség tekintetében -, vidéken pedig csak 800 MHz a jellemző, így ott semmire sem megy az ember, ha a többi 4g/lte frekvenciát kezeli is a telefonja.
biztos nem olvastad azon hozzászólásomat, ahol belinkeltem szolgáltatós térképet, miszerint már most sok olyan hely van az országban, ahol 3g nincs - nem is lesz -, de 4g/lte már igen, szóval nem kell semennyit sem várni, két szolgáltatóra legalábbis igaz ez a háromból. -
MeGabee
senior tag
Na most akkor a logikád alapján nem szabad Motorolát,Xiaomi-t,Oneplus-t,Oppo-t,Coolpad-ot,meg még jó pár márkát megvenni,mert vagy nincs hazai support,vagy nem erre a régióra vonatkozó LTE szabványt használnak.
Mellesleg nem véletlenül nem csak 1 sávszélességet használnak az LTE szórására (800/2600MHz) a szolgáltatók.Amúgy is kb. 2-3 év,mire olyan 4G lefedettsége lesz mindnek,hogy kihagyhatatlan legyen a 4G képesség minden telefonból.Én meg még embert nem láttam 2 évesnél régebbi telefonnal rohangálni,mindenki 1-2 évente cseréli.És egy szubjektív vélemény a végére.A jó magyar szokás szerinti,"mindenből egyel nagyobbat veszünk,mint amire szükségünk volna" mentalitás itt is érvényesül.Legyen benne NFC meg LTE,mert az tök jó!!!Igaz nem használom,de legyen,mert az jó....Vagy mint a 4K-s kijelző.Nem látod,mert a szemed képtelen kb fullHD-nál nagyobb felbontást érzékelni ekkora méretben,de kell,mert az is milyen jó.Szóval inkább itt ezzel van a baj,ezzel a mentalitással,ezért is tudják a szolgáltatók simán átverni a népet.Éljen a fogyasztói társadalom!!!
-
Van két telefonom. Valaki legyen szíves mondja meg melyiket érdemes megtartanom.
Acer Liquid Z4 (z160)
Samsung Galaxy S2 Duos 2
Reagálásra, hasonlóan teljesít mindkettő. Nem mondanám erőbajnoknak őket, de nem is túl csigák. -
Ájvé
veterán
Hát ebbe tényleg felesleges belemenni, hivatalos oldalon se biztos, hogy minden fontos információt megtalálsz, számtalan ilyen példát láttam, persze azért a komolyabb cégek azért általában elég információt feltüntetnek.
Igen, 4X is van Kirin620-al és Snapdragon 410-es SoC-al is, de ezt néha nem könnyű tisztázni. Ugyan ez az volt a megtévesztő 4C-ben is, mert tud ugyan 4G-t, csak nem az itteni LTE hálózaton (vagy lehet az EU piacra hozottakban egyáltalán nincs LTE modul, viszont van több verziója és van ami tud más fajta 4G-t). Ezzel nem mondtál újat.(#84835) BenHans:
Van róla teszt, a linkelt oldal pedig nagyon jó, nálam még a görgető sáv is eltűnik rajta. Chromeot nem nagyon szereti az oldal úgy tűnik. -
BenHans
addikt
Ha már Idol, itt egy friss cikk: [link]
-
nem akarok nagyon belemenni, mert számtalan üzletet lehetne felsorolni, akik árusítanak adott szempontból jó és rossz telefonokat is, vagy csak megfelelőt, de ott kezdődne a dolog, amelyik gyártók hivatalosan is képviseltetik magukat az országban márkaképviseletekkel vagy ügyfélszolgálattal.
az edigital nem/sem mindig a megfelelően/kellő részletességgel adja meg a kapcsolódó specifikációkat - pont ebben a témában is írta valaki, hogy írt nekik ilyen téren és válaszra sem méltatták -, de más üzletek is vannak még így, a felhasználónak kell (sajnos) alaposan ránézni a dologra, ha ez is szempont számukra a vásárlás során.
néha nem elég csak a telefon típusa, hanem a regionális kódja is számít, mert aszerint is eltérhet a dolog.
akinek nem fontos a dolog, annak nem kell ilyesmin görcsölni, ellenkező esetben meg nézzen utána vagy kérjen segítséget, nehogy bosszúsága származzon belőle a későbbiekben. -
Ájvé
veterán
Hát nem teljesen, 4C is tud 4G-t csak nem ezt a szabványt amit nálunk használnak (TD-LTE), bár ennek is több típusa van, nehéz követni.
Nyilván a szolgáltatók olyan telefont árulnak, amik tudják az általuk használt hálózatokat. Viszont más viszonteladóknál ez nem ennyire biztos. Pl Edigital is hivatalos viszont eladó, Gigabyte Gsmart Mika MX LTE pedig nem tudja a 800 Mhz-et, de keresőbe kidobja LTE-s készülékek közt. Vagy mi neked a korrekt? Igen szolgáltatónál biztos korrektek és olyan telefont adnak ami tudja.
Viszont árulnak Xiaomit és azt nem listázza ki LTE szűrésnél. -
válasz
MeGabee #84830 üzenetére
nem hiszem, hogy sok ellenpéldát tudsz mondani a jelenlegi kínálatból, ha a hazai szolgáltatókat és egyéb megfelelő forrásokat nézzük.
a kintről olcsóbban rendelős üzletek, gsm boltok...stb. meg felejtősek, akiket nem érdekel, hogy egy adott típus meghatározott verziója nem ebbe a régióba készült, vagy egyáltalán nem is készült belőle olyan, nekik csak az számít, hogy az/úgy olcsóbb és több haszonnal adhatják el. -
minden "korrekt" forrásból származó készülék kezeli a 800 MHz 4g/lte frekvenciát is, amiket ebbe a régióba szántak vagy hazai forgalmazóknak, azok a telefonok nem tudják csak, amiket kintről hoznak be, de amúgy eltérő régióba/szolgáltatóknak készültek, ezért kell nagyon megnézni, hogy mit és honnan rendel/vásárol az ember.
-
Ájvé
veterán
Ja úgy igen, hogy közös van a Telenorral, ezt elfelejtettem. Vodánál közel sem ilyen rózsás a helyzet.
Kár hogy a mobilok körében nem ilyen elterjedt a 800-as frekvencia
Vodánál egyébként 90% körüli a 3G lefedettség, csak T-nél nem, ők inkább 4G-re álltak át és nem invesztáltak 3G-be. -
ezzel csak az a gond, hogy a hazai szolgáltatók közül a két t-nél már most jobb az országos 4g/lte lefedettség, mint a 3g, ráadásul ez az arány csak nőni fog.
a telekom térképét linkelem csak be; link, a (nagyobb) városokban mind a kettőnek jó volt korábban is a 4g/lte, a vidéki 800 MHz kapcsán pedig együttműködési megállapotást írtak alá februárban.
ahol nincs 3g, hanem csak 2g - gprs, jobb esetben edge -, és 4g/lte, ott a nem 4g/lte képes, vagy a szükséges 4g/lte frekvenciákat nem kezelő készülékek - elég sok ilyet szoktak itt ajánlgatni külföldi rendelésből/forrásból - problémásak lehetnek.
a vodafone később kezdte a 4g/lte fejlesztést, illetve náluk a legjobb az országos 3g lefedettség, de az is megfordulhat idővel, hallani olyan pletykákat is, hogy a hamarosan lejáró 3g sávos szerződéseket is 4g irányba akarják fordítani, így akár ott is lehetséges, hogy a 4g/lte lefedettség a 3g rovására fog nőni, de ez még a jövő zenélje és kérdése, viszont a telekom és telenor esetén már most egyértelműen fölényben van a 4g/lte elérhetősége a 3g ellenében.
aki kicsit is mozog sz országban és fontos számára, hogy minél jobb lefedettség legyen gyorsabb, mint edge sebességnél - tehát nem elég neki a 2g -, nem csak a nagyobb városokban, az a telekom és a telenor esetén már most olyan telefont választ, ami kezeli a használt 4g/lte frekvenciákat. -
MeGabee
senior tag
Az a baj,hogy nem érted,mi a gondom azzal,amit csinálsz.Szép és jó,hogy nézed a külföldi oldalakat,és szemezgetsz az akciók közül,de ez a topik nem erről szól.Erre megcsináltad a sajátodat,1000%,hogy akit érdekel,az igénybe is fogja venni a segítségedet.Csak gratulálni tudok hozzá,remek ötlet,és hasznos is.
DE: Összehasonltasz egy külföldi árat egy hazaival,holott már leírtam,a legtöbben nem óhajtanak kintről rendelni.Mégis erősködsz ezzel az egésszel.
Azt meg végképp nem értem,hogy miért nyomod itt ezerrel az Alcatelt.Jó,legyen igazad,hagyjuk a K3 Note-ot.Mi van akkor a Lenovo A7000-el,amit 2 év hazai garanciával 65K-ért megkapsz???És nem kell kintről megrendelned.Vagy hozzak még fel jó pár hasonló hardverű telefont,ami hasonló,vagy jobb árban van kintről rendelve,mint a 200EUR???
Na akkor szemezgessünk: "Egy hibát vettem észre, hogy melegedéskor enyhén sárgul a kijelző alja és bal széle. De csak annyira hogy szerintem 10-ből 9 ember nem venné észre. De azért elviszem majd szervízbe, van rá garancia"
"...kivéve a 8GB belső memóriát.Sajnos root nélkül nem tehető át csak kevés dolog a külső kártyára,habár van olyan lehetőség,hogy választani lehet a mentést,de ez csak a média fájlokat illeti."
"Egy napig használtam majd a kijelzőről eltűnt a kép! Hát ilyen silány minőségű ez a telefon is vagy csak kifogtam egy rossz példányt! Az elődjét, -idol 2s- volt lehetőségem kipróbálni hát a megbízhatóság nem változott. Szép kis társaság mondhatom!"
"Kollégám majdnem ugyan így járt: tegnap kapta céges telónak, de már a google accountját sem tudta megadni, bootloopol a telefon :/"
"A jbl füles miatt senki ne döntsön a készülék mellett... Kiabranditoan gyenge! Egy 3k s marley füles rommá veri, minden téren... Csak beszélgetésekre alkalmas a hangzása, esetleg komolyzenere.."
"A telefon bekapcsolás után rögtön lefagyott és 1000 fokosra melegedett. Annyira csalódott voltam a gagyi anyagminőségben, hogy 2-3 napig inkább ki se vettem a dobozbol, majd kivettem, hogy csak megnézem már mielőtt visszaküldöm. Újabb fagyások, kínlódás. Gyári fólia takarása. Ami hiányzik az a hangja és a JBL füles."(#84825) Ájvé: +1
-
Ájvé
veterán
Fórumozóktól elnézést kérek, lenti szöveget görgesse át aki nem akarja ezt a kis vita monológot magáévá tenni, ígérem ez utolsó, köszönöm.
Te meg azt nem érted, hogy nem a 4G jelenti az egyetlen internethozzáférési lehetőséget. 3G lefedettség sokkal nagyobb és ugyan mire nem elég? Igen hallottam olyat is akinek VOIP esetén nem volt elég a 3G vagyis akadozott időnként és 4G-vel ment jól neki.
Van akinek még 3G se kell, mert egyébként minek is? Legtöbben nem rendelkeznek több gigás internet előfizetéssel, nekem 200MB van. 3G se lassú másrészt, akár 14,4 Mbit sávszélesség is elérhető, hogy lenne kevés netezni, chatelni (én skypeot és vibert is vígan használtam EDGE alias 2,5G (500 Kbit) hálózaton, sőt simán megy opera mini is vele, de még Boom Beach is gond nélkül játható) és mint mondtam már jelenleg sokkal nagyobb minden szolgáltatónál a 3G lefedettség, mint a 4G-nek.
Jelenleg a 4G még nagyon gyerekcipőben jár, lehet 2 év múlva igazad lesz és alap lesz a 4G, de addig van 2 év (sacc/kb), legtöbben pedig 2 évente cserélik a készüléküket.Nem vagyok sértődékeny és köszönöm, hogy leírtad, jó hogy van magyar nyelv (bár ahogy olvastam még nem teljes). Moto G-nek viszont 4C-vel szemben így is hátránya a kevesebb RAM. Közép kategóriába lassan alap lesz a 2GB. Persze van 2GB-os változat is, lehet azt érdemes választani akkor. Expansys-on is 62k egyébként az 1GB-os Moto G, úgyhogy árban is sokkal drágább (2GB-as pedig még drágább lehet).
"Gondolom fentiekből is kitűnik, hogy a magam részét én beteszem a közösbe, ezért kicsit furcsállom, hogy engem biztatsz cselekvésre."
Remélem nem vetted komolyan, viccből írtam. Ettől a tények adottak, drága itthon a mobil internet."Internet:
Fejlődött annyit a vezeték nélküli technika, hogy vidéken ezt fogják nagyon sok helyen kiépíteni, függetlenül attól, hogy mi a program hivatalos elnevezése."Hát persze, Maris néninek 10 ezerért kelleni fog az 5GB-os mobil internet, hogy unokákkal tudjon videochatelni. Internet előfizetők legnagyobb része városi és nem csak azért, mert ott van kiépítve. Ott engedhetik meg maguknak az emberek. Vidéken a szegény ember aki közmunkában keres 40 ezer forintot elhiheted, hogy nem mobil internetbe fog befektetni (inkább elissza és akkor tud chatelni a kocsmában, böngészni hazafelé a kukoricásba, még a játék is belefér a szomszéd tanyán a kutyával, főleg ha harapós fajta). Szerintem te nem tudod milyen különbségek vannak pest és vidék között.
De tudod mit, akkor legyen Redmi 2 Pro. 55-ért meg lehet kapni itthon megbízható forrásból megbízható bolti garanciával. Technikai részleteket nem írom, meg tudod nézni. 4G-t is tud, egyedül a 800 Mhz esik ki ami vidéken elterjedt csak, ennyi negatívum úgy is kell, különben nem lenne miről tovább csevegnünk itt.
"Az Idol-ok beszerzési forrása ebben a topikban is fellelhető, - én nem titkolom - talán nem is csak egy helyen, hétfőtől a nagyobbat is házhoz viszi neked a futár, jóval kevesebbért, mint amit itt a kisebbre írtál.
Természetesen függetlenül és egy világcég elismert és nagyvonalú garanciájával."
Na igen ezt nem néztem, de leesett. Itt csinálod magadnak a bizniszt, ami nem lenne baj, de legalább ne ilyen körbepörgővel osztanál itt mindenkit. Legyen szerencséd, igazad viszont nincs.Részemről ennyi, annyi hasznod lesz itt a topikban legalább, hogy több opciót fog kapni a leendő okostelefon tulajdonos.
u.i.:
Nem nekem írtad, de reagálnék rá:
"(Egyébként egyetlen Honor vagy Huawei készülék sincs az első 20-ban az Amazon.fr említett eladási listáján.)"
Igen francia országban az amazonon nincs, de a világ legtöbbet értékesítő okostelefonok listájában elég jó helyen szerepel viszont, ott viszont Alcatel nem látszik (mondjuk valamelyik kínai cég felvásárolta már, lehet csak azért, viszont a franciák márka hűek ezek szerint, csak a cég nem francia már). -
viano
aktív tag
válasz
MeGabee #84819 üzenetére
Ha nem vetted volna észre, nem véletlenül nem válaszoltam neked.
Most pedig megkérlek, hogy olyan dolgokat állíts, amit bizonyítani is tudsz!
Egy telefon pedig nem elsősorban az AnTuTu pontszámról szól, pár dolgot még kellene ismerni róla, pl. a K3 Note egyelőre még csak kétnyelvű, nincs európai változata, ezért hivatalosan még nem is forgalmazzák.
Ettől függetlenül is, hiába olcsóbb, ha nem szállítanak Mo-ra.
Tehát legközelebb olyan dolgokkal gyere, aminek van valami értelme is.----------
Ja és valószínűleg a sok-sok ezer vevő téved az Idol 3 -mal kapcsolatban, hogy nem a te véleményed szerint hozták meg a döntésüket. .
. említsd meg ezt az itteni topikban is, biztos népszerű lennél. -
Hunt3r22
őstag
válasz
csipszikutya #84822 üzenetére
Huawei Mate S-ről semmi tapasztalat nincs még, ezért várj még szerintem. Ugyanez a helyzet i6-tal is, ha hivatalos megjelenik i6s, lejjebb fog menni az ára.
Egyébként én i6+-ra szavaznék.
-
csipszikutya
senior tag
Sziasztok!
Telefon vásárlás előtt állok.
4 évig csak windows phonet használtam, de meguntam, váltani akarok.
Az android és az ios között vacillálok. Androidot 5 percnél tovább még sosem használtam, iOS szinten egy iPad Airel élek már 1,5 éve boldogan.
Ebből jött a hezitálás. 2-3 telefon között nem tudok dönteni (kipróbálni nincs lehetőségem, nagyon vidéken lakok).
A Huawei Mate S vagy az iPhone 6S/Plus.
Munkámhoz nagy szükség van a telefonra, főként e-mailezek róla, sms és telefonálás. Kisebb képszerkesztések, nagyon egyszerű képszerkesztés és kapcsolattartás szülőkkel (messenger, skype).Az androidtól "félek", mert telefont min. 2 évre veszek (részletre, előfizuval fogom elhozni) és szeretném, hogy a telefon 2 év mulva is olyan gyors legyen mint az elején. Az iPad miatt vagyok ennyire negatív, mivel nem tudom, hogy a huawei mennyire szereti frissíteni a telefonokat és, hogy azok milyenek lesznek.
iOSról nem beszélnék, jójó, teszik és ismerem is, tudom, hogy mit várhatok és mit nem.
Nem szeretem bezárogatni az appokat, nem szeretem újra indítani a telefont, mert lételemem sajnos, ne faggyon.Azért huawei mert tetszik az emui (iOS és wp keveredése nekem és bejön nagyon).
Szeretném még, hogy "kicsivel" átlagon túli felhasználással kibírja a napot 6-20 óráig, ezért esélyes a 6 plus.
Jobban a szívemhez áll most a Huawei Mate S, de elvárhatom, hogy 2 év mulva is tudja azt a szintet (sebesség, megbízhatóság, lefagyások és support) hozni, mint amikor elhozom a boltból? Vagy akkor inkább már az iPhone?
Tehát röviden:
- sok e-mail, messenger, skype
- ~6-20 óráig bírja ki ha lehet
- kapjak rendes supportot
- ár nem lényeges
- kijelző téren jobban húz a szívem az 5,5"-höz
- más telefon nem érdekelRemélem le lehet szűrni mit akarok.
Köszönöm!
-
viano
aktív tag
-
viano
aktív tag
válasz
BenHans #84815 üzenetére
Én nem tudok és szerintem nem is szabad a hazai elfuserált piacon kialakult árakból kiindulni, mert a lehetőség szinte mindenkinek adott.
Holnaptól az Idol 3 (4,7) -est is meg lehet rendelni 159 €, kb 50 eFt-os áron (Mo. házhoz szállítva)
. . . akkor, most ejtsük meg azt a bizonyos ár/érték összehasonlítást.
- 4G/LTE,
- Tecnicolor optimalizált kijelző,
- JBL sztereó + JBL headset.
- és még néhány különleges és egyedi funkció, mint pl. megfordíthatóság.Mit tud ezzel szemben felmutatni a Honor . . .
Hiába erősebb papíron a Kirin, soha nem lesz olyan támogatása, mint az egyik leggyakrabban használt SD410 SoC-nek. Egyébként van annyira sikeres az Idol 3, hogy az Alcatel nem hagyja sorsára.
Épp a napokban kaptak egy komolyabb frissítést a magyar készülékek is.(Egyébként egyetlen Honor vagy Huawei készülék sincs az első 20-ban az Amazon.fr említett eladási listáján.)
-
-
viano
aktív tag
Szerintetek most tényleg a tegnapnak kell okostelót venni
és másoknak is ezt kell tanácsolni?!Érdekes én utazás közben mindig azt látom, hogy a többség a telefonját piszkálja és böngészgetnek, csetelnek, ehhez pedig net is kell.
Az Idol-ok beszerzési forrása ebben a topikban is fellelhető, - én nem titkolom - talán nem is csak egy helyen, hétfőtől a nagyobbat is házhoz viszi neked a futár, jóval kevesebbért, mint amit itt a kisebbre írtál.
Természetesen függetlenül és egy világcég elismert és nagyvonalú garanciájával.Márcsak azért sem szabadna a szolgáltatóknál vásárolni, hogy lassan hátha feébrednének, a piac, fogasztók büntetését pedig bőven meg is érdemelnék, mert az már nevetséges, hogy függő lkészülékeket drágábban árulnak, mint a függetleneket máshol.
Gondolom fentiekből is kitűnik, hogy a magam részét én beteszem a közösbe, ezért kicsit furcsállom, hogy engem biztatsz cselekvésre.
Remélem nem vagy sértődékeny, mert azt kell mondjam pár dologban nem vagy naprakész.
A Moto telóknál Expansys-on keresztül egész elfogadhatóan bonyolódnak a dolgok (emellett a legjobb nyugati árak közelében dolgoznak és hazai szervízzel),
a 3. generációtól pedig megszűnt a nyelvi probléma, Nézz be a topikokba.Internet:
Fejlődött annyit a vezeték nélküli technika, hogy vidéken ezt fogják nagyon sok helyen kiépíteni, függetlenül attól, hogy mi a program hivatalos elnevezése. -
MeGabee
senior tag
válasz
BenHans #84815 üzenetére
Nem vagyok sértődős fajta
Nekem teljesen lényegtelen,hogy van-e sztereo hangszórópárja,vagy sem.Azt is csak halkan súgom meg,hogy az átlagfelhasználók 80-90%-nak is.Ez nem egysíkú gondolkodás,hanem szubjektív vélemény.Ha valaki kiemeli,hogy neki fontos a zenei teljesítmény,akkor persze figyelembe veszem.De lássuk be,ez még mindig másodlagos(sokadlagos) szempont egy laggmentes rendszer,hosszú akkuidő,jó gps mellett.Általában a kitételeknél ezek mindig szerepelnek,sztereo hangszórót még elvétve se láttam.
Téma részemről zárva,nem akarom szétoffolni a topikot.Peace
-
BenHans
addikt
válasz
MeGabee #84807 üzenetére
Nem akarlak megsérteni, de elég egysíkú gondolkodásra vall a jobb hangszórópárokról alkotott véleményed.
X+1 alkalommal lett már leírva számos topikban, hogy milyen jól tud jönni és ez a követendő, de a nagyobb oldalak is kiemelik a hasznosságát. Sokkal jobb minőséget produkál az átlagnál, még ha nem is éri el a csúcs HTC-k hangzását (ahogyan a középkategóriás HTC-k sem).
Idol3 4.7 vs Honor 4C: Ár/érték arányban még mindig nagyon jó a 4C. Az Idol3 4.7 sem rossz telefon, de +16ezret csak speciális elvárások esetén ér meg szerintem. Tehát ebben egyetértünk.
A 4G hiánya pedig valóban fájó pont, de ennyire azért nem hogy háborúzzunk rajta a topikban. Amúgy meg legyen ez a legnagyobb probléma egy 54ezer forintos készülékkel, ha minden másban hozza a tőle 10+ ezerrel drágább mobilok szintjét.
Az pedig szerintem vitán felül áll és közös érdekünk, hogy a szolgáltatók többet adjanak kevesebbért.
-
SybenX
őstag
válasz
werszomjas #84806 üzenetére
Expansys.Ha jól tudom Angliában van a székhelyük és szállítanak Magyarországra is.
-
viano
aktív tag
Tudod ebben csak az a szomorú, hogy úgy megy el mellettünk a világ, hogy észre sem vesszük.
(és ezt el is fogadják az emberek).Jobb helyeken gyorsan az élet részévé vált a mobilnet is és használják az emberek.
Egy 10 Euró körüli korlátlan perces előfizuhoz (ami akár 30 napos is lehet) már 1-2 GB adat is jár, ami leginkább LTE-n is megy.
Vagy, akit érdekel nézze meg, hogy mit kínál az Aldi a szomszédban (Hofer Telekom) kártyásként. -
Zlcsi
senior tag
Ha csak a fényképek minősége számít akkor Samsung Galaxy S6 vagy LG G4?
van erre esetleg valami teszt? első körben nem találtam neten
-
Ájvé
veterán
Nem csak 4G-ből áll a világ, legalacsonyabb lefedettsége a 4G-nek van, még 3G-nek akár 95-96% is lehet, persze van pár olyan zug ahol van 4G, de nincs 3G (de nem sok). Egyébként sem mindenkinek szempont a 3G vagy 4G, ha valaki sokat van wifi közelében akkor nem fog előfizetni még netre is.
Külföld megint teljesen más téma, adott régiót kell nézni és a szerint kell telefont venni, ezek speciális igények, akkor nyilván ennek megfelelően kell telefont keresni.
"5,5" FHD, Snapdragon 615, 2GB - 16 GB-os is belefér szűken a keretbe"
Eleve phablet kategória, megint speciális helyzetben, sokaknak már túl nagy egy ilyen készülék. De ennyiért tényleg best buy lenne, mármint 55k-t amibe a 4C fáj, csak ez jóval drágább nála (80-90 alatt én nem találtam függetlenül gyári garanciával)
Meg egyébként a kisebb Idol 3 is 70k függetlenül, de nem rossz készülék.
Mindig a vevőtől függ mi az elvárás és ennek megfelelően ajánlanak készüléket nekik és igen nem emeli ki a 4G-t, mint fontos tényezőt akkor nem is veszi figyelembe senki ezt. Neked fontos, de sokaknak nem az. 4C meg olcsóbb, erősebb hardvere van, semmivel nem rosszabb, 4G miatt valaki még ráfizet 15-öt akkor tegye.Moto G nagyon jó, annyi a baj vele, hogy itthon nem forgalmazzák hivatalosan, így se garancia, se support, se nyelv, se semmi, így meg nehéz ajánlani, mert a support vagy hazai garancia hiányát még le lehet nyelni, de magyar nyelv hiányát döntően nem tudják elfogadni, valószínűleg a gyenge idegennyelv oktatásunknak tudható be, de biztos erre is vannak már programok.
"Az pedig elég szomorú, hogy nálunk nem tudják az emberek a netet megfizetni, pontosabban ezt is a szokásos extra áron mérik.
Pedig hát ez van, nyilván nem mi tehetünk róla, írj a szolgáltatóknak vagy növeld a béreket, hogy meg tudjuk fizetni.Azért reménykedjünk, mert fut egy sokmilliárdos "Internetet mindenkinek" program."
"Internetet mindenkinek" program megy és nem "Az olcsó és adatcsomagos internetet mindenkinek" program megy, vagyis igen gondolom a cél az, hogy mindenhol mindenkinek legyen legalább internet lehetősége, ettől a mobil internet még nem lesz olcsóbb. -
viano
aktív tag
Idol 3 4,7" ?
szinte ugyanaz a hardver, csak jobb, HD felbontás és még olcsóbb is.
(éppen most volt róla szó)Moto E 2. Gen.
4,5" szintén SD410-es, szintén jobb ár/értékben az A3-nál.
Nagyon jó "kis" készülék.
Kb. kijön annyiból, mint az A 2010, csak egy szinttel jobb, ha nem kettővel. -
MeGabee
senior tag
"Szóval véleményem szerint kenheted a hajadra az erős hardvert, ha esetleg útközben vagy külföldön a 4G hiánya miatt nem lesz interneted."
Értem,tehát külföldön csak 4G létezik.
Szerinted.....
"Azt írták,hogy nem játékra kell a készülék."
Ez ismét irreleváns,arra a nagyratartott Alcatel Idol 3(4,7) is karcsú.....
"Szerintem az Alcatel Idol 3 duó magasan veri ár/értékben ezt a Honort"
Ezt szerintem hagyjuk,végigböngésztem pár Alcatel topikot,nem épp attól zengenek,hogy mennyire "csúcs" a készülékük,vagy épp mennyire foglalkoznak a terméktámogatással.Ha akarod szívesen beidézek pár kommentet
Mellesleg maximum a nagyobbik van partiban vele,a kicsit elpicsázza oda-vissza.(JBL sokat számít,a buszon mindenki kihangosítva hallgat zenét,nem?Otthon is telóról nyomod te is,ugye?)
"Ezzel már azt is elárultam, hogy hol kell megvenni egy igazi Best Buy készüléket"
Akkor te ott veszed,senki se fog fegyvert a fejedhez,hogy kintről rendelsz.De te se tedd azokkal,akiknek ez nem sperpektíva.Idéznélek,mert ide ez pont illik:"Az, hogy nálad mi a helyzet igazából nem szabadna, hogy szempont legyen egy tanács adásánál."A legtöbben bemennek a szolgáltatójukhoz,és onnan választanak.Esetleg az MM/ED boltba,és megveszik ott kp-re vagy hitelre,amit egy kinti rendelésnél alapból buksz.
Szvsz (lefordítom,mert látom nem érted mit jelent:Szerény véleményem szerint!) én azt javasolok,amit gondolok.És ebben igazán nem fogom kikérni a véleményedet.Ha tetszik,ha nem.
-
werszomjas
addikt
Tud valaki megbízható angol webshopot, ahol új, nem újracsomagolt, kártyafüggetlen telefonokat lehet venni, garanciával?
-
viano
aktív tag
válasz
MeGabee #84801 üzenetére
Mint próbáltam célozni rá, legtöbben azért nem 2 napra vesznek telefont.
Abban gondolom egyetértünk, hogy egyre több minden az internetre épül és ez valószínűleg méginkább így lesz.
Azt írták,hogy nem játékra kell a készülék. Az, hogy nálad mi a helyzet igazából nem szabadna, hogy szempont legyen egy tanács adásánál.Szóval véleményem szerint kenheted a hajadra az erős hardvert, ha esetleg útközben vagy külföldön a 4G hiánya miatt nem lesz interneted.
Nem beszélve arról, hogy ebbe a keretbe már bőven belefér 4G-s telefon az összes európai sáv támogatásával.
Szerintem az Alcatel Idol 3 duó magasan veri ár/értékben ezt a Honort és még a nagyobb5,5" FHD, Snapdragon 615, 2GB - 16 GB-os is belefér szűken a keretbe, vagy ott a spórolós
4,7" HD, Snapdragon 410, 1,5 GB -8 GB-os JBL sztereó hangszórókkal és fülessel, minőségi kijelzővel
és szép piaci sikerekkel.Most pl. az itt is szóba került Moto G 3.gent. szorongatják az Amazon.fr értékesítési lista 1. és 3. helyéről.
Ezzel már azt is elárultam, hogy hol kell megvenni egy igazi Best Buy készüléket.(Akit közelebbről érdekelnek a telók, itt is szépen pörög, különösen a 4,7-es topikja.)
A Huawei garanciát pedig inkább ne emlegessük!
--------------
(#84803) maczera
Az pedig elég szomorú, hogy nálunk nem tudják az emberek a netet megfizetni, pontosabban ezt is a szokásos extra áron mérik.
Azért reménykedjünk, mert fut egy sokmilliárdos "Internetet mindenkinek" program. -
Ájvé
veterán
Redmi 2 nem sokkal nagyobb, abból a "Pro" változat megéri (2GB RAM,16GB ROM), teljesítményben azonos, tudásban is nyújtja amit az A3, egyedül a prémium ház ami nincs meg benne. Viszont jóval olcsóbb, itthon is megkapod 55-ért már.
viano:
Osztom az előttem szólok véleményét, én még 3G-t se használok, ha nem vagyok wifi közelében akkor EDGE hálózat elég nekem (opera mini és email), egyébként meg minek nekem 3-4G 200MB-os mobil internet csomaghoz. -
ZP67
tag
Sziasztok,
többen ajánlottátok a lenovo A 2010-et. Meg szerettem volna nézni, de nem bontották ki az edi-ben...
Mekkora ez a telefon kézbe véve, tudnátok valamihez hasonlítani? Mondjuk az E4G-hez és a Z1C-hez... A leírt mm-ek nem mindig jók szubjektíven.Más...
Z1 vagy Z3 Compact-hoz, vagy A3-hoz hasonló méretű telefon létezik? Akár "kínai" is lehet
Z1C-n nagyon gondolkodom, csak a színei..., Z3C drága és nem bíztatnak, hogy olcsóbb lesz a Z5 brutál árazása miatt, A3 gyönyörű, jó áron van, de Touchwiz nem kell...Köszi a segítséget!
Üdv,
ZP -
MeGabee
senior tag
Az 50K-s kategóriában mutass újat,2 év garival,ilyen hardverrel!!!Nem kapsz per pillanat jobbat.
Természetesen akinek "szükséges" (cöcöcöcö) a 4G,annak szóba sem jöhet.Nekem hiába tudja a telefon,ha valamiért a szolgáltatóm nem biztosítja.NFC-t szintén a júzerek 99%-a nem használja (hacsak nem kipróbálja,hogy tud-e képet átküldeni rajta a haverjának,utána úgyis mailben/messengeren/whatsapp-on vagy egyéb szarokon küldi el).Ezen kívül meg nem lehet belekötni a 4C-be.
Na ezért BEST BUY!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót, légy szíves!
A témához nem kapcsolódó, off hozzászólásokat lehetőleg kerüld! Ha mégis írnál, ide:
Milyen okostelefont vegyek? OFF topik
Aki HAGYOMÁNYOS (nem okos-) telefont szeretne, kérem, fáradjon át ide!
- BestBuy ruhás topik
- Cyberpunk 2077
- Házimozi belépő szinten
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Házimozi haladó szinten
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Milyen notebookot vegyek?
- sziku69: Szólánc.
- További aktív témák...
- AKCIÓ! PC Specialist Recoil VIII 17 notebook - i9 14900HX 16GB RAM 2TB SSD RTX 4060 8GB WIN11
- Motorola G34 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 14 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Lenovo Yoga Pro 9 (16IMH9) - Intel Core Ultra 9 185H, RTX 4060, 32GB, érintős ELKELT
- ÚJ Dell Latitude 14 5450 - 14" FullHD IPS - Intel Ultra 5 135U - 16GB - 512GB - Win11 - 2.5+ év gari
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest