-
PROHARDVER!
Fontos: aki HAGYOMÁNYOS telefont szeretne, kérem, fáradjon át ide: [link]!
Hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót, légy szíves!
Karácsonyi telefonajánló 2024 (cikk)
A témához nem kapcsolódó, off hozzászólásokat lehetőleg kerüld! Ha mégis írnál, ide:
Milyen okostelefont vegyek? OFF topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Ájvé
veterán
válasz
sfdrakex #146797 üzenetére
Nem érted a lényeget, nem lesz ettől dual active készülék. Ha mindkét kártyán képes egyidőben adatforgalmat bonyolítani a készülék akkor képes arra amit írtál, de ettől ne nevezd dual activenak, még csak nem is úgy viselkedik. Csak annyi a lényege hogy képes egy időben mindkét kártyán adatforgalmat bonyolítani, a normál hívásokra ez nincs semmilyen hatással.
Dareiosss:
Igen két modem pontosabban. Köszi. -
válasz
Viktor0610 #146791 üzenetére
A mate 20 abban az esetben dual activként viselkedikha mind a két kártya volte módban van voda+digi tesztelve
-
sfdrakex
nagyúr
Pedig van. Ha be van kapcsolva a VoLTE Telenoros és Digis kártyán is, akkor ha egyiken beszélek bejön a másikról is a hívás, míg kikapcsolt VoLTEnél nem. Többen kipróbáltuk, P30 asokkal és P30 Prokkal is. Először azt hittük dual aktív, de rájöttünk csak VoLTEn.
Lehet variálni az elnevezést, de úgy viselkedik mint a dual aktív.
-
Ájvé
veterán
válasz
sfdrakex #146794 üzenetére
Nincs olyan hogy VoLTE-n dual active amúgy nem. Dual active azt jelent két rádió van a készülékben, ha nincs két rádió a készülékben akkor a másik SIM nem elérhető. VoLTE-n pedig azért nem szakad meg mert ez adat kapcsolat és nem hívás, ha egy telefon tudja mindkét kártyán egy időben a 4G-t akkor nem kapcsol le adathívás közben. Dual active/standby módnak viszont ehhez semmi köze.
-
sfdrakex
nagyúr
válasz
Viktor0610 #146791 üzenetére
Ez így nem egészen igaz, a P30 asok (a sima és a Pro) VoLTE-n pl tuti dual aktívak. Más VoLTE-s dual simes telefont még nem próbáltam.
-
-
borat26
aktív tag
Sziasztok!
Telefon váltáson gondolkodom. Jelenleg Honor8-at használok 3 éve, szinte teljes megelégedettséggel, de szeretnék valami újabbat. Viszont fontos lenne, hogy Dual active kétkártyás legyen. Tudtok ajánlani dual active készülékeket?
Köszönöm előre is.
-
Annyival tényleg jobb a Pro valóban, de első pillantásra jobban tetszett a 8T, lehet, hogy a Pro hátlapja elég sok már nekem, de mindegy most már. Tok eltakarja majd.
4X-et leváltani amúgy a Mi 9 SE lenne az igazi, de az most drága. Az nem jobb annyival, mint a 8 Pro és 30eft most a különbség, ahol venném. Sufni GSM-ek árulnak jobb áron is, de tegyék csak nyugodtan.
(#146778) Emu
Xiaomi 4X-en végig csak a gyári ROM-ok frissültek, semmi gondom nem volt velük. (épp tegnap este kapott egy utolsó frissítés)
-
válasz
Viktor0610 #146785 üzenetére
, körülnézek, mi van a piacon. A legjobb lenne egy egybe kábel, ami egyik oldalról (USB-C) a kamerába megy, a másik oldalról (micro USB) a telefonba/tabletbe amit még nem kéne összedugogatni.
-
-
nem telefon, kiegészítő:
OTG adapternél vajon számít a minőség? Lehet kapni centekért és 6$-ért. Fotógépre kötném, fontos lenne, hogy ne sérüljenek a képfájlok átvitel közben.
Amire gondoltam még: usb-c <> micro usb kábel, nem tudom egy ilyennel mehet-e az otg? (s7edge telefon)
-
Emu
őstag
Sziasztok!
Feleségemnek keresek új telót, és úgy néz ki, hogy ár - érték arányban a mi 9 lite / redmi note 8 pro a befutó. Beleolvasva a topikokba azonban elbizonytalanodtam, szinte minden második hozzászólás különböző romokról szól. Használhatók ezek a telefonok bugmentesen gyári romokkal?... nem szedhetem el a telefont a feleségemtől hetente, hogy másik romot telepítsek rá...
Köszönöm! -
powerwade
senior tag
Sziasztok, hazai beszerzesu telefont keresek amit hivatalosan tamogat a Lineage OS, hasznalhato kameraja van es max. 80e korul van.
A Poco F1 ujonnan ezen felul van ahogy latom. -
jeni
félisten
ennyiért ezen áron nagyon a helyén van.
a minősége kérdéses még? -
törölt tag
válasz
bozsozso #146762 üzenetére
Vannak jobbak is. A Xiaomi Redmi 8-as szerintem igen csak jó lenne, hogy ne akadozzon, és legyen elég hely rajta, ezért min. a 4/64GB-os verziókat keresd. Vagy még ezek közül valamelyik, és talán ha még belefér, a legjobb lenne a nagyon kedvelt Redmi Note7, nem olyan nagy az, de nézd át itt is, hogy melyik mit tud.
-
válasz
zsoika #146767 üzenetére
Ugye, hogy elsőre mennyire szimpi teló? Nem értek hozzá, de ha mindhárom nemsoká szolgáltató felveszi a palettára.......sajna a nézegetőben még nincs fenn. Én is épp 4X-et cserélek, azért is szúrtam ki. Annál mondjuk minden jóval nagyobb.
-
válasz
macssessz #146763 üzenetére
Épp ma láttam először Speedshopnál a Redmi Note 8T-t. Kicsit több 60-nál, de szerintem ez nagyon megéri.
Valakinek van már ilyen? Jól látom, hogy 65-ért ez nagyon bestbuy? Már le van foglalva a Note 8 Pro-m, de ez a 8T most eléggé elgondolkodtatott.
-
papeti01
senior tag
Holnap kellene atvennem a pixel 3at, 265€, bontatlan, Kapok hozzá számlát is a garancia miatt (német voda),
Most persze azon agyalok, hogy nem lesz e valami jobb ajánlat, a bf, Amazon cyber week héten,.
Persze ennyi pénzért gondolom úgyse talál az ember ilyen kategóriát... Csak ha hozzatennek meg.
Vélemény? -
macssessz
tag
Üdv!
Redmi 4x-emnek keresek utódját ami kicsit előre lépés.
Keret max. 60 ezer.
Fontos: keskeny méret, hogy egy kézzel is kezelhető legyen,
nagy aksi
2 sim, esetleg + sd hely de ez nem feltétel.
Jó lenne több ram, több rom, jobb kamera, nem csúszós felület.
Jó használtan is és nem ragaszkodom a márkához sem.
Mit ajánlanátok? Csak az MI A2 Lite-t és a MI A3-at találtam.
Mi más jöhet még képbe?
Köszi előre is a segítségeteket -
A Google Pixel mobilokat honnan érdemes beszerezni? A 3XL érdekelne.
-
Norbi.
őstag
válasz
Erwinke #146756 üzenetére
Én mindig ezzel kezdem, contact fül alatt ennyi van:
Email: alen3219@gmail.com
Phone Number: (971)327-9273Engedd el, kamu lesz.
-
Erwinke
aktív tag
Ez ennyiért ajándék, nem? O.o V fake?
-
Vertigo18
addikt
Áhhh, rohadjon meg, kap egy Matávost, úgyse mozog ki otthonról!
Köszi a segítséget mindenkinek!
-
RoBos
senior tag
válasz
Vertigo18 #146737 üzenetére
Amúgy "komolyra" fordítva a szót, ha nem akarsz sokat költeni rá, akkor:
Az 5 legtutibb nyolcmagos telefon 30000 forint alatt
vagy
Top 5 Best Chinese Phones for Under $100 – November 2019 -
Vertigo18
addikt
válasz
sfdrakex #146745 üzenetére
Most ez tényleg nem volt érthető? Direkt odaírtam, hogy akinek van anyósa, az érti... Még az 500 Ft-ot is sajnálom rá, de tudod mit? Csak hogy ne tudj belekötni ebbe az apróságba, legyen mondjuk 15000 Ft... A telefonokhoz értek, csak árakat nem szoktam nézegetni. Ne ilyen 4magos vacak legyen 1 Gb memóriával, mert megfagy az első komolyabb röccenéstől. Mondjuk nem gond, ha lefagy, ha megfagy vele az öreglány is...
Sőt, ha van "anyós-reset" funkciója, akkor elmegyek 20k-ig is!
sfdrakex: semmiképp sem fér bele a keretbe egy 7A, még a végén hívogatna is!
-
sfdrakex
nagyúr
válasz
karolyabrosz #146747 üzenetére
Bécsben fizetnek is érte csak hozd el, nyugaton minden olcsóbb, és jobb is, dupla ram erősebb soc.
-
RootRulez
félisten
Sziasztok!
A kinézett teló a B-Telnél a legolcsóbb (belekalkulálva a szállítást is).
Anno elég megbízható bolt volt, rendes garival. Ez most is megállj a helyét?
Mert a Magyar Xiaomi oldalon 2 év gyártói garanciát ír, B-Telnél meg ezt írja: "12 hónap teljeskörű bolti + 12 hónap bolti szoftveres garancia". Na most sztem ez nem fedi a két év garanciát.
Akkor meg már inkább legyen 4 ezerrel drágább, de tuti garival.
-
janes1976
őstag
Sziasztok! Segítséget szeretnék kérni.
Samsung A70 vagy Xiaomi Mi 9 Lite
-
lapartman
tag
Sziasztok, barátom venne új telefont, és valami ilyesmire gondolt
- Árkategória: 60-90k
- Használt vagy új: új
- Hosszú vagy rövid távra: hosszú
- Mire használnád: Facebook, Youtube, Messenger, 1-2 játék, netezés, szokásos dolgok
- Ragaszkodsz valamelyik operációs rendszerhez: lehetőleg Android
- Mekkora készülék lenne megfelelő számodra? 5-6 colosFontos még, hogy minél nagyobb legyen az aksija, és sokáig bírja a nyüstölést lemerülés előtt.
-
Vertigo18
addikt
Sziasztok!
Anyósomnak kellene valami szemét...
Eddig egy Tomtom Ht16 volt neki, de egy év után nem kapcsol be. Most valami ilyesmit keresek...
- Árkategória. - 500 Ft! Max!
- Használt vagy új? - Új telefon kellene, lehetőleg hazai garival
- Hol vennéd meg? - Ahol a legolcsóbb.
- Hosszú vagy rövid távra tervezel, - hosszú távra kellene
- Mire használnád? - SEMMIRE! Facebook, böngészés NÉHA, de inkább eltöröm a kezét...
- Ragaszkodsz valamelyik nyílt operációs rendszerhez, - nem érdekel. Mondjuk Android lenne a legmegfelelőbb, mert a családban olyanok vannak.
- Mekkora készülék lenne megfelelő számodra? - 5-5.5 colos lenne a legjobb szerintem, de nem szempont...Szerintem, akinek van anyósa, az érti, miért így írtam...
A tanácsokat előre is köszönöm!
-
Dhampir
félisten
válasz
Dareiosss #146725 üzenetére
De normális boltból 2 év garival 170 ezer ft
Xiaomi márkaboltban 144 900 Ft.
-
IreN!CuS
őstag
Sziasztok,
Telefonvásárlás előtt állok - lassan 3 éves P9 lite-ot szeretném lecserélni kb 90-110k közötti új készülékre.
Elég sok tesztet átnéztem és két típusra szűkítettem le a listát Xiaomi Mi 9 Lite vs Xiaomi Mi 9T. Árban- teljesítményben alig van eltérés így nem tudom eldönteni megéri-e a 9T a 10-20e huf felárat.
Felhasználásban semmi extrém nincs , netezés, YT, navi, email, telefonálás, pár kép kiránduláskor - játék zéro. Szerintetek melyik lehet a nyerő?
Ezeken kívül esetleg van más ajánlott telefon a fenti felhasználásra a megjelölt árkategóriában?
Köszi.
-
Itsu
tag
Sziasztok.
Edigitalnál most akciós az LG k50 40ezerért. valami ilyen szintű telefont keresek, kis netezésre,eredmények.com meg fogadásokra lenne használva de vacilálok hogy esetleg redmi 7-8as nem lenne-e jobb. szerintetek? -
Haja
tag
válasz
Sgr_A #146685 üzenetére
Köszönöm! Akkor nincs nagy választék...
Amit még találtam normálisabb méretben Asus ZenFone Max (ZB555KL), Xiaomi Redmi 7A (bár ez jóval olcsóbb) illetve esetleg Honor 10 (bár ez méretben határeset). Ezekkel érdemes foglalkozni?
Szóval elég rövid a "normális" méretű telefon lista
- Samsung A40 - ennek hogyan bírtja az aksija?
- Asus ZenFone Max (ZB555KL)
- Xiaomi Mi 9SE
- Redmi 7A
- Honor 10Ezek közül melyikkel érdemes foglalkozni? És melyikkel nem érdemes egyáltalán?
Üdv!
Haja -
zsoika
addikt
Sziasztok. Láttatok BF en Redmi note 8 pro-t ?
-
benczeb
aktív tag
Sziasztok. Galaxy S7-et cserélnék, és tippeket kérnék, hogy mi legyen az utód. Jó lenne egy max 6.2" méretű, Qi charge-ra képes, erősebb akksival és IP68 védelemmel rendelkező telefon újonnan max 200-ért.
(S10+ túl nagy, S10 gyenge akksi, P30 nem vízálló és nincs Qi, P20 Pro ki tudja, meddig lesz támogatott.....)
-
Brandynew
őstag
válasz
Dareiosss #146728 üzenetére
Teljesen felesleges "normális boltból" vásárolnod.
Majd egyszer számold össze, hogy mennyit veszítettél azon összesen, hogy nem külföldről vásárolsz elektronikai eszközöket, és azon, hogy belföldi garanciával vettél mindent, de sokkal drágábban.
De nem "normális boltból" (Media Markt, Euronics stb. mainstream lehúzós üzletek) Magyarországon is megkapod 115 ezerért ezt a mobilt: https://www.arukereso.hu/mobiltelefon-c3277/xiaomi/mi-9t-pro-128gb-p494040234/
-
Dareiosss
senior tag
válasz
kurucz24 #146724 üzenetére
Szívesen! Én azt sajnálom, hogy a Xiaomi 9T Prot nem akciózta le az alza, különben azt vettem volna. De normális boltból 2 év garival 170 ezer ft, így az túl van a keretemen, én meg 100 ezer ft fölötti telot nem vagyok hajlandó 1 év garival megvenni. Gondolkoztam a sima Mi 9 en, de végül a Honor 20 Prot választottam.
-
Erwinke
aktív tag
Sziasztok.
Most látom, h az Mi mix 3-nak van 5G-s verziója ami 855-el van szerelve. Banggood-on 360€-ért 6/64-est ajánlott megvenni?
Vagy az Mi 9 jobbnak minősül?
Köszi, szép estét. -
Dareiosss
senior tag
Volt 99ezerért kuponozva Honor 20 is. De az szerdán reggel elfogyott és azóta sem tettek fel újabb készletet.
-
tigipuf
senior tag
Sajnos a méret a lényeg nálam is,ezért voltam kénytelen samsung a40-et venni,pedig a szívem a note 8 felé húzott.Majd elválik,hogy tudok megbarátkozni az a40-el, még nem volt samsungom,ellenben a xiaomikat már akkoriban is kedveltem,használtam amikor még az ismerőseim 90 százaléka azt hitte valami macskafajtáról beszélek amikor megneveztem a telefonom márkáját
.
-
DS39
nagyúr
válasz
karolyabrosz #146714 üzenetére
a Redmi hardveresen jobb. csak jóval nagyobb is. de ha ez nem zavar, akkor arra szavazok.
-
kurucz24
tag
Sziasztok!
A 3 éves P9-em kezd elfáradni, hasonló időtartamra(2-3 év) keresek telefont, árban 150-160ezer-ig. Szeretem a Huawei-t, ha nem lenne most ez a balhé velük, gondolkodás nélkül azt vennék újra, de így képbe kerültek más gyártók készülékei is és elbizonytalanodtam.
A kiszemeltek:Huawei Mate 20:
Pro: ár(120-130e), akksi, gyártó, 3,5-es jack
Kontra: tavalyi kiadás, támogatás/frissítések kérdése, "csak" 4giga ramOneplus 6t:
Pro: stock android, sebesség, kijelző
Kontra: csak használtan lehet venni, úgy is nehéz.Huawei P30:
Pro: kijelző, 3,5-es jack, kamera
Kontra: támogatás/frissítések kérdéseAsus Zenfone 6:
Pro: proci, bővíthető tárhely, 2év gyártói gari, akksi, 3,5-es jack
Kontra: fórumokon olvasott problémák(alaplap, melegedés, kamera lötyögés), kamera működésÁrkategórián felül:
Oneplus 7t:
Pro: komplett specifikáció, különösen 90Hz-es kijelző
Kontra: ár!!!Mit gondoltok, a felsoroltak közül melyik lehet a legjobb választás?
Illetve a Oneplus 7t, megéri a kb 50-60ezres felárat? Általános, mindennapi használat: telefonálás, közösségi média, zene hallgatás, fotózás, navigáció, stb. Esetleg egy másik készülék, ami felett átsiklottam?Köszi
-
karolyabrosz
kezdő
Ha csak a Samsung Galaxy A40 64GB 4GB RAM Dual A405 és a Xiaomi Redmi Note 8 64GB 4GB RAM között kellene választani, mi indokolná, a választást? Árban elég hasonloak.
-
TeeJay
félisten
válasz
funkmester #146705 üzenetére
Geekbench 5 elég sok mindent tesztel, egyik legjobb szerintem
-
viharhozo
addikt
Megprobalok kerdezni, bar nem egyszeru, mert hulye igenyeim vannak. Olyan keszuleket keresek, ami eyeknek megfelelÉ
- vallalhato a rendszersebessege (viszonyitasi alapkent megnyomkodtam egy LG Q60-at, aze nalam nem az. Mondjuk 4G ram es 100000+ antutun, bar nyilvan utobbival nem feltetlen fugg ossze a rendszersebesseg)
- legalabb 64 gigas a tarhely
- vallalhato a kameraja
- tud duplakoppos ebresztest
- tud hivast fogadni ugy, h a fulemhez teszem
- van ertesito lede
- megall max. 90k-bolA Samsung A50-et majdnem megvettem, de azon nincs gombnelkuli hivasfogadas, se ertesito led. Utobbira nem tudom, mennyire jo az Always-on, nekem egyszerubb eszrevenni a szoba masik felebol, h villog a led, de lehet, h vegul kenytelen leszek beerni vele.
Kösz!
-
Kickass
őstag
Koszonom a valaszokat!
A teszteket es az itteni velemenyeket atnyalazva is ugy tunik, hogy a i11 valamelyik variansa lenne szamomra a legmegfelelobb valasztas. -
Norbi.
őstag
Attól még lehet használni, hogy nem a legfrissebb droid verzió fut rajta.
Kickass:
4 évre tervezve inkább i11, főleg, ha ez a két fő szempontod van. Fluidságban azért akárhogy is nézzük a szifonok még mindig előnyben vannak, plusz a kamera is mocsok jól sikerült az idei szériánál. Kijelzőben viszont a Samsung jobb lesz sokkal, bár ha az i8-al elvoltál, akkor a 11 kijelzője sem lesz rossz neked. -
funkmester
aktív tag
a Youtube futasanak sebesseget melyik teszt adja meg legjobban ? Geekbench 5 | PCMark for Android | 3DMark | GFXBench (DX / GLBenchmark) 2.7 | GFXBench 3.0 | GFXBench 3.1 | GFXBench | AnTuTu v7 | BaseMark OS II
-
hitchins
őstag
válasz
Kickass #146702 üzenetére
A leírtak alapján en inkább i11/pro esetleg pixel vonalon nézelődnek.
Támogatásban és kamerában is jobbak mint a Samsung.Hasonló dilemma előtt állok egyébként de engem s10 képei enyhén szólva nem győztek meg pedig egyébként sok mindenben tetszik. Ha mindenképp Samsung akkor inkább a note.
-
Kickass
őstag
Az 'orok' kerdes, a csucskategoria: i11, S10+ vagy esetleg mas ebben a kategoriaban? (P30+ kiesett)
Funkcionilatasaban mind megfelel, de hosszu tavra tervezek (~4ev) igy nem mindegy a termektamogatas hossza es minosege.
Iphone 8 rol valtanek, korabban is almast hasznaltam de nem vagyok fanboy. Kerdesem lehet inkabb a Samsung felhasznalokat celozza. Lehet ilyen hosszu tavra tervezni Androiddal foleg, ha nem erdekel a root, a fozott rom es a tobbi mokuskodas?De hogy tampont is legyen a 2 fo szempontom:
- minel fluidabb elmeny a telefonos altalanos hasznalatakor
- mobilos berkeken belul a leheto legjobb fotos kepesseg minel kevesebb 'gepeszkedes' aran
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót, légy szíves!
A témához nem kapcsolódó, off hozzászólásokat lehetőleg kerüld! Ha mégis írnál, ide:
Milyen okostelefont vegyek? OFF topik
Aki HAGYOMÁNYOS (nem okos-) telefont szeretne, kérem, fáradjon át ide!
- Milyen TV-t vegyek?
- Fogyjunk le!
- Kedvenc zene a mai napra
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Milyen egeret válasszak?
- Eredeti játékok OFF topik
- Ujjal lehet mutogatni a Huawei csúcsórájára
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Politikai mémek
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- További aktív témák...
- HP Probook 650 G4 15,6 i5-8350u 8. gen. GYÁRI MAGYAR VILÁGÍTÓ BILL!!!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Asus ROG G20AJ - Intel Core i7-4790, GTX 980
- LG 55C3 - 55" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
- Szinte új, minőségi, állítható ritkítóolló
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest