- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Vezetékes FEJhallgatók
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- VR topik
- AMD Catalyst™ driverek topikja
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Melyik hordozható audiolejátszót (DAP, MP3, stb.) vegyem?
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Házimozi belépő szinten
Új hozzászólás Aktív témák
-
Loha
veterán
válasz
frankie! #1773 üzenetére
CRT-nél vmi miatt kevésbé erőlteted a szemed, azért nem fájdul meg annyira.
Ennek az is lehet az oka, hogy kisebb felbontást használt, vagy ugyan azt de nagyobb képernyőn. A 17''-os TFT-d gondolom 1280*1024-ben megy ami nekem már túl kicsi lenne, CRT-det meg majd megmondod te -
Loha
veterán
válasz
Csabee. #1765 üzenetére
És az CRT?
Akkor meg minek írtad ide?
Szabtom: Attól függ... Sztem inkább egy IBM P275, boltból, egy év garival, 27k-ért.
[link] Jó monitor, csak mivel a belseje megegyezik a P275-ével, azért sztem érdemesebb a több garit, és az alacsonyabb árat választani.
Kivéve, ha nagyon fiatal a moncsi, vagy esetleg fekete -
Loha
veterán
válasz
Secretive #1747 üzenetére
Szerintem a DELL P1130 a Trinitron képcső miatt, mert nekem és általában másoknak is, jobban tetszenek a színei, és általánosságban jobb minőséget is képvisel, mert valójában ezek OEM Sony moncsik. Vmint a DELL 130kHz-es a 108080 121 ével szemben, de ez annyira nem lényeges. Persze, mindkét tipusból vannak rosszabbúl sikerült darabok, tehát én szemrevételezés alapján döntenék...
Sony F520 a 0.22-es képonttávolsága a legkisebb ami létezik, és ez is volt a Sony legjobb CRT-je az FW900-al karöltve. De borsos áron nem éri meg persze. -
Loha
veterán
válasz
Secretive #1741 üzenetére
Maradjunk annyiban, hogy nézd meg és döntsd el magad, végülis neked lesz a moncsi nem nekem. Mondjuk jó lenne, ha vkik még nyílvánítanának véleményt rajtam kívül...
A TFT-k háttérfénye sem állandó fény, több ezer Hz-en villódzik, de ezt az emberi szem már elvileg nem érzékeli. -
Loha
veterán
válasz
Secretive #1739 üzenetére
Egyáltalán nem ajánlok új CRT-t. Pénzkidobás.
Amiket te írtál azok mindkettő alsókategóriás 21''-os, mert a csúcs CRT-ket már nem gyártják, tehát csak használtan lehet venni, vagy elvétve 200-250k-ért.
Használt 21-22''-os Trinitronos CRT-t ajánlok, pl a P1130-at és társait.
Nem muszáj rám hallgatni, nyugottan írd oda, hogy csak mások véleménye érdekel, magam sem tudom miért erősködök azért, hogy pl neked jobb legyen...
[Szerkesztve] -
Loha
veterán
válasz
Secretive #1735 üzenetére
Ha eladni, meg venni akarsz, akkor javaslom a hardverpiacot...
azt hiszem igazad van, nem geometria, hanem konvergencia (a lyukak és rácsok pozicionálási különbsége miatt),de tudomásom és eddigi tapasztalatom szerint is ''általánosságban'' az árnyék(lyuk)maszkos CRT-k képe sokkal élesebb, míg az apertúrarácsos változat inkább jobb színeket és színhűséget produkál.(tehát elvileg máris nem csak a 2 csík a hátrány).
Teljes biztossággal tudom állítani, hogy ez nem igaz. Szerintem ennek még a kezdetleges rácsmaszkos moncsik idején lehetett vmi alapja, de mostanra már nem igaz.
Sőt jeleneleg SZVSZ a rácsmaszk nyújtja a legélesebb képet.
azért az általad javasolt ''semmi értelme 60Hz felett használni'' jelenséget úgy látszik a gyártók még nem fedezték fel,biztos csak emiatt létezik a magasabb frissítési érték.
Mivel a fixfrekvenciás monitorokat már rég nem gyártanak, ezért a TFT-knél sem akartak visszafejlődni, ezért általában egy 60 és 75Hz között vezérelhetőek, de általában 60Hz-en mindig jobb képet adnak analóg csati esetén, mert kevesebb zajt szednek össze.
Ha számítana a frissítés az eladásoknál, akkor már rég 100Hz-en frissítenének a TFT-k is.
A TFT-k azért nem villódznak, mert a háttérvilágításukat nem látjuk villódzónak, a többi dolog ezt nem befolyásolja.
CRT-knél a más technológia miatt befolyásolja a frissítés, a villódzást.
Szerintem még egy 3ms-os moncsinál sem jelent semmilyen korlátot a 60Hz-es frissítés. -
Loha
veterán
válasz
Secretive #1733 üzenetére
Nem tudok bármiféle különbségről, a lyukmaszk és apertúrarács között geomatria szempontjából. A geomatria az adott példány minőségétől függ SZVSZ nem a képcsőtipustól, szerintem az apertúrarács a 2 csíkot leszámítva mindenben jobb.
a képfrissítésben meg azt hiszem nem feltétlenül a TFT van előnyben
TFT-t semmi értelme 60Hz felett használni, mert míg egy CRT-nél ettől függ a villódzás mértéke is, a TFT-nél független ettől. -
Loha
veterán
válasz
Secretive #1731 üzenetére
Nem véletlen...
Ha a legjobb geometriát, legnagyobb képfrissítést akarod, akkor TFT.
Ha a legjobb színhűséget, kontrasztot akarsz és nem akarsz utánhúzást, akkor CRT.
Olyan megfizethető moncsi, ami mindenben jó nincs!
De ne legyünk már ennyire döntésképtelenek ha kérhetem...
Van egy 913N-ed, szóval tudod miben jó a TFT, ha ez nem tetszik elmész egy használ moncsikat áruló boltba, és megnézel egy Belinea 108080-at, vagy DELL P1130-at vagy vmi hasonlót, és eldöntöd, hogy neked melyik a jobb. -
Loha
veterán
válasz
falsetrue #1723 üzenetére
Hyundai monitornál volt hasonló eset, hogy egyre halkabb lett a kattogás, aztán a képminőség is romlott párhuzamosan.
Te esetedben lehet akár a táppal is gond, vagy azzal a bizonyos relévelis.
Ez a nagy dörrenés szerintem a lépcső begyujtásának, gondolom a hírtelen nagy feszültség okozhatja, amitól talán beremeghez az elektronika -
Loha
veterán
1.) Purity Magyarul színegyenletességállítás lenne asszem.
Általában arra szolgál, hogy a sarkokban néha előforduló elszineződést eltüntesd.
2.) Az van amit brazso mondott.
3.) Ez monitortól függő dolog, úgy állítsd be, hogy neked jó legyen.
Vmiért a Diamondtronos moncsiknál nagyobbra kell venni ezeket ez értékeket mind a Trinitronosoknál nem tudom miért... 959NF-et maxi közelébe kell állítani, hogy szépek legyenek a színek, meg amiket én láttam 108080-asok, azoknak is csak maximum környékén volt jó a fényereje. De itt ugye az a poén, hogy ezeknél teljesen új állapotban is fel kell tornászni ilyen magasra, nem az elöregedés miatt van. -
Loha
veterán
Pedig szerintem CRT-nél különösen ajánlott a használt vásárlás
Mivel CRT-ből nincs 2 egyforma, ezért csak a kipróbálásnál lehet meggyőzőni a megfelelő képminőségről. Mivel új moncsinál erre általában nincs lehetőség, ezért is jobb a használt.
A másik tényező meg az ár... Újonnan töbször annyiba került ugyan az a moncsi mint használtan, ami nem sok hardverről mondható el szerintem...(Tehát használtan arányaiban jóval olcsóbb mint más hardver. )
Garanciát, ha jó helyen vásárolsz, akkor 3hó-tól egészen 1évig is kaphatsz rá, ami alatt minden rejtett hiba kiderül. Márkásabb tipusokkal általában nem szokott gond lenni.
Ha gariidőn túl, tönkremenne a használt monitor, akkor is vehetsz legalább még1 ugyan olyat(általában inkább 3-at ugyan abból a tipusból), és árban még mindig olcsóbban kijöttél mintha újat vettél volna.
Szóval én egyenlőre semmilyen okot nem látok új CRT vásárlása mellett.
[Szerkesztve] -
Loha
veterán
Philipsek megbízhatóságáról nem tudok mit mondani, de tényleg vannak gyönyörű képű példányok, meg vannak iszonyat rosszak is ugyanazon a tipuson belül. Tehát szerintem ilyen LG kategória... Óriási a szórás, tehát csak akkor vegyél szerintem, ha elötte alaposan ki tudod próbálni, különben zsákbamacska az egész.
Egyébként Philipsen belül a P széria az ami jó. Öcsémnek van 107P40 van gyönyörő képpel, tényleg teljesen hibátlan, még a geometria is. Mondjuk tükröződésmentes réteg nem tartott sokáig...Ami nekem volt 109P40 az egy hányadék volt, de ismerősnél meg láttam szintén gyönyörű képűt. Egyébként a szűk ismerettségi körümben, nem volt gond egyik moncsival sem, igaz, hogy csak P és S van. Szóval Philipset csak alapos kipróbálással, szabad venni!
-
Loha
veterán
válasz
neduddki #1689 üzenetére
Nagyon rátapintottál a lényegre!
SzalaiG: Azért azt kiemelném, hogy nem minden Iiyama jó... Mármint mint márka jó, mert általában nagyon szart nem ad ki a kezei közül, de Iiyamának is vannak nagyon gyenge(kis tudású) modelljei, ahogyan a többi márkának is, na ezek helyett akár jobb választás lehet egy LG vagy Belinea is. Tehát szerintem célszerű lenne konkretizálni azt, hogy szerinted melyik Iiyama tipus a jó, vagy mivel volt jó tapasztalatod, és akkor sokkal konkrétabb képet tudnánk kialakítani...
Ez most nem konkrétan csak rád vonatkozik, csak úgy eszembejuttattad...
[Szerkesztve] -
Loha
veterán
Elvileg leáltak vele, szóval én sem értem... Lehet az van, hogy leálltak vele, aztán legyártottak utána még egy szériát mert volt rá igény...
Én játékokban ha kevés a fényerő, inkább a játék menüjében húzom fel a brightnesst, franc se fogja folyton állítgatni a moncsitMeg igazából mindig az van, hogy nem a moncsi sötét, hanem a játék sötétebb mint az asztal, főleg openGL-nél.
Egyébként a legújabb NV driverből tudom állítgatni szoftveresen a moncsi néhány fontosabb paraméterét... -
Loha
veterán
Asszem én 25/80-on használtam. Ez van... De én gyorsan megszoktam, és utána már nem tűnik gyengének a fényesség. Kiemelt zónánál meg csökken a képélesség, és nő a konvergenvia hiba, meg túl világos is. Lehet van olyan, menü ahol az szinenként tudod állítani az erősséget. Ott is fel lehe húzni a fényerőt.
-
Loha
veterán
válasz
tomcsi23 #1647 üzenetére
2 tippem van a dologra:
A valószínübb az, hogy a moncsi a tekercsek környékén statikusan feltöltődik, aztán amikor ez elér egy szintet, akkor elektromos kisülés jön létre, ami a pattogó hangot okozza, és egy pillanatra megváltoztatja a tekercsek töltését, ezért ugrik össze a kép.
Vagy a hőtágulás miatt vhol kis kontakthiba lép fel, ahol szikra jön létre, és esetleg a töltése szintén megbabrálja és a kép üsszeugrik, vagy a kontakthiba miatt vmelyik alkatrész egy pillanatra nem kap áramot...
Én az elsőre tippelnék. Ha vmi ilyesmiről van szó, akkor semmi ok az aggodalomra, elvileg baj nem lesz belőle... -
Loha
veterán
válasz
celbrion #1637 üzenetére
Másik boltban van 30k-ért IBM
Még nem de néha pattog a képe
Ha képminőség a fontos akkor 21''-os sokkal jobb vétel, más kategória.
Viszont megvan a kockázata, hogy tönkremegy 1év mulva, de szerintem ez elég kicsi. Az 19-es meg sokkal gyengébb képminőség, de 2,5év múlva visszakapod az árát ha elszáll. Cserélni nem hiszem, hogy fogják mert nem lesz mire
Én régi 21''-osra szavazok, de ez a te döntésed -
Loha
veterán
válasz
celbrion #1634 üzenetére
Maga a moncsi szerintem jó, képcsőve valszeg a SONY G500-asé.
Ugyan az mint az IBM P260 és a DELL P1110
Nem tudom most, hogy a renew a gyárilag felújított hibás darabokat jelenti-e vagy a raktárkészletben megmaradt elvileg új darabokat.
Ha ilyen raktárkészletből megmaradt moncsik akkor szerintem megéri a 42k-t, ha használt, gyárilag felújított, akkor sztem nem, mert használ boltokban kapsz 30-35k ugyan ilyen tudásút... -
Loha
veterán
válasz
Peathee #1629 üzenetére
0,24mm a képponttávolsága... Egyébként TFT-ben elég jónak számít a 0,26 is
Bővebben: link
Ennél kisebb ha jól tudom csak egy monitornak van (0,22mm): SONY F520 Bővebben: link
[Szerkesztve] -
Loha
veterán
válasz
zsozsoo #1625 üzenetére
60Hz-en a monitor képváltása eleve nem lehet több 16ms-nál mert 60Hz-en 16ms-onként frissül a kép. Szóval ezek a megadott válaszidőknek nem sok közük van a valóshoz... Egy 100Hz-en hajtott CRT válaszideje elméletben 10ms, és ez ugye tökéletes. Akkor minek is csinálnak 4ms-os moncsikat? Hát azért mert az a 4ms is távoláll a CRT-k 10-16ms-os válaszidejétől... Ennek egyik oka hogy szürkéből szürkébe váltást szokták megadni, pedig a feketéből feketéve váltás az ami reális.
-
Loha
veterán
Megkérnék mindenkit, hogy a TFT-vel kapcsolatos kérdéseket itt tegye fel: Bővebben: link
Nem célszerű az infókat a topikban még jobban keverni... -
Loha
veterán
válasz
neduddki #1618 üzenetére
Én ezt még az Avocompban vettem, fél év gari volt rá, de már 1éves
Szerintem hőmérsékeltváltozásokkor csinálja... Szóval ha bekrepál bekrepál, vesszek újatMár úgy is csak 30k egy ilyen
Mondjuk pár hónapja figyeltem meg, asszem amikor az a nagy meleg volt aztán utána hírtelen hűvös lett
Akkor elég sokat csinálta pár napon keresztül, aztán mostanában nem nagyon láttam, 1-2 hetente ha pattan 1-et.
-
Loha
veterán
válasz
neduddki #1614 üzenetére
Hát ennyiért tényleg nagyon megéri!
Pár hónapja pattog néha a moncsim... Olyan mintha rányomnék egy lemágnesezést csak ez a normálnál jóval ''erősebb'', és tök váratlanul jön.
Múltkor nagyon meg is ilyedtemNem attól, hogy hű mi baja lehet szegénynek, hanem csöndben olvasgatok, és akkor hírtelen nagy kattanás, meg ugrik a kép, hát a frászt hozta rám
Van vmi tipped, hogy mi okozhatja? Asszem nyitott ablakhoz lehet köze, szóval szerintem a hőtágulás miatt lehet... Remélem azért, hogy ebben nem fog elhalálozni a kicsike, nagyon nagy kár lenne érte... -
Loha
veterán
Iiyama 454-et én nem venném meg, csak akkor, ha nagyon jó az ára.
Azért nem, mert SZVSZ 19''-os moncsin nem tudod kihasználni a 130kHz-es frissítést, és egy 21''-osnak szerintem jobb a képe.
Én mindenképpen egy 21''-os Trnitronos moncsit javasolnék.
Másrészről azt sem mondanám, hogy cseréld le a TFT-t, mert semmire nem akarlak rábeszélni, másrészről arra seincs semmilyen garancia, hogy a szemed szempontjából jobb lesz, ez a te döntésed. Elötte szerintem próbálj ki vmelyik üzletben, egy 21''-os CRT-t, vagy ha van ismerős akinek van hasonló... , nézd meg mit tudnak, és utána dönts.
Ha kell tudok mondani pár üzletet. -
Loha
veterán
Egyrészt azért érdemes csúcsmonitort venni, mert nagyobb a képátló(21''), sokkal erősebb az elektronika (121-130kHz), és a képcsövek is sokkal jobbak (Trinitron, Diamondtron). Ezért kisebb felbontás, és frissítés mellett is szeb lesz a kép, mint egy gyengébb darabon ami tudja ugyan ezt.
15'' CRT azért fárasztja a szemed, mert egyrészt kicsi, tehát szinte nem is kell mozgatnod a szemed, ahhoz hogy mindent lássál rajta, azért tökéletesen megvalósul a mereven bámulás esete, amiből szemkiszáradás, és szem ''elgémberedés'' következik, de erre még rátesz egy lapáttal, az, hogy annak a 15''-os CRT-nek homályos a képe, a szinei sem jók, amiből pedig egyenesen következik a szem túlerőltetés, majd fejfájás. Anyukád a legjobb példa, hogy akinek érzékeny a szeme, és tudatosan nem pihenteti, annak a TFT is ugyan azokat a problémákat okozza mint egy CRT, mert ez képernyőfüggetlen, még papírlap olvasásánál is ez van
Csúcsot venni azért érdemes, még akkor is ha úgy érzed, hogy nem feltétlenül van rá szükséged, mert 30-35k környékén 6hó garival lehet kapni, egykori 160-250k-s moncsikat, amik sokkal jobb képet, és megbízhatóbb működést biztosítanak mint egy középkategóriás modell.
Tehát mi kell a szemfáradás elkerüléséhez:
Éles, kontrasztos kép, 85Hz vagy inkább 100Hz-es frissítés (csak CRT), minél nagyobb képátló, a környezeti viszonyokhoz állított fényerő.
Másrészről, óránkánt próbáljunk meg 10(-15)perc szünetet tartani, vagy ha ez nem megy, legalább időnként pár percre nézzünk félre (minél távolabbi pontra), vmint ''érzékeljük'' a külvilágot munka vagy játék közben is, figyeljünk arra, hogy mi történik körülöttünk -
Loha
veterán
válasz
Gabeszka77 #1599 üzenetére
Ezt CRT topik, de azért leírom:
Ez a kontrasztarány, és a 2 szám a fehér és fekete közti kontrasztkülönséget mutatja. Egyszerübben: Minél nagyobb ez az arány annál feketébb lesz a fekete, és annál fehérebb a fehér. TFT-nél csak a fekete szokott gond lenni, szóval minél jobb ez az érték annál szebb feketét tud a monitor.
1:400-nál jobb az 1:800-hoz, mert a feketénél(1) 800-szor fényesebb a fehér, vagy fordítva: 800szor sötétebb a fekete a fehérhez(1) képest. -
Loha
veterán
100Hz fölött nem érdemes erőltetni, de ha nagyon muszáj max 120Hz.
150Hz-en minden CRT már jelentősen romlik a képélessége, tehát a szemed szempontjából, rosszabb mint a 100Hz, mert az erőltetés fáraszt igazán.
Minél élesebb a kép annál kevésbé fárasztja a szemet.
Elvileg 85Hz fölött a szemed nem érzékeli a villogást. -
Loha
veterán
Nézd meg ezeket inkább, ha nem baj az hogy használt:
Bővebben: link -
Loha
veterán
válasz
Tsunami #1539 üzenetére
Ez is lehet érdekes képű...
Egyébként nem kell semmilyen hozzáértés a moncsi kiválasztásához, odamész megnézel pár darabot, és amelyik neked a legjobban tetszik megveszed.
Senkit nem érdekel, hogy rossz a geomatria vagy a convergencia, ha neked tetszik a képe...
Ez az Iiyama semmivel sem brutálabb mint amiket itt népszerüsítek.
A 130kHz-es elektronika meg semmire sem jó, mert a képcső kevés hozzá.
[Szerkesztve] -
Loha
veterán
válasz
Lortech #1528 üzenetére
Lehet kapni ilyen konyhai papírtörlőket, én azzal szoktam áttörölni, Ha nagyon mocskos akkor vmi ablaktisztítót is fujok rá. Tapasztalatom szerint elég ellenálló ezeknek a moncsiknak az üvege és a védőbevonat is.
A vastag vasmagos kábel a legkevésbé érzékeny a zavarokra. Az hogy vastag az abból látszik, hogy vastagés nehezn hajlítható, a vasmag pedig a kábel két vége felé található 2 nagy ''dudor'' ami szintén az árnyékolást segíti.
-
Loha
veterán
válasz
Printszkrín #1523 üzenetére
Vedd vissza a kontrasztot is. Nincs felnyomva vhol szoftveresen a brightness, vagy a gamma?
-
-
Loha
veterán
Most szerinted az IBM P260-al, vagy a DELL P1110-el szemben alternatíva?
Itt van róla technikai info: Bővebben: link
Valszeg, lyukmaszkos álFLAT képcsöve lehet, mint mondjuk a Samsung DF és MB képcsövei. Szerintem gyanúsan alacsony az ára, ennyiért csak nagyon alja 19''-os moncsit adnak, valószínüleg a minőségellenőrzésen spórolhatták le... -
Loha
veterán
válasz
Lortech #1507 üzenetére
3 moncsit néztünk meg az üzletben 2 Belinea és 1 IBM.
Az IBM messze jobb volt, persze ez nem jelenti azt, hogy az összes IBM jobb lenne, de szerintem az IBM P260 jobb választás
Akármilyen monitort is veszel, csak addig biztos hogy lesz monitorod amíg a garancia szól.A többi szerencse kérdése, de ezek a csúcsmoncsik _valószínüleg_ jobb és tartósabb alkatrészekből készültek, amik _valószínüleg_ nagyobb élettartamot, és tartósabban szebb képet eredményeznek.
160W-ot teljesen fehér képernyővel, maximális kontraszt és fényerősséggel mérik SZVSZ. A felbontásnak szerintem nincs olyan nagy jelentősége.
Átlagos használat mellett a reális fogyasztásuk, inkább 70-100W között mozog. -
Loha
veterán
Nem tudom mi lehet a gond, nem hiszem, hogy driver.
Milyen frissítés mellett?
PowerStrip-el próbálkozz!
[Szerkesztve] -
Loha
veterán
Belinea 108080, nagyon jó kis moncsi, de amiket láttam az áltlanm emlegetett üzletben azok vhogy nem fogtak meg.
2-őt néztem meg, de egyiknem sem számomra elég jó a geometriája,
ezért lett IBM. Egyébként ott igaz, hogy csak 6 hó garival van, de csak 31,2k
Én az mondom, hogy el kell menni és megnézni -
Loha
veterán
Igen ezek kb. még 2 évig minőségromlés nélkül bírni fogják.
Amíg a matávnál dolgoztam ott is 24h-ban mentek a moncsik, de azok 17''-os gagyi Compaqok voltak. Szereintem az összes ilyen csúcsmoncsi németországi tervezőírodákból jön, ahol 6 óránál többet nem ülnek elöttük, és szerintem estére kikapcsolják.
Szerintem nagyobb cégeknél 3-évente cserélek a számítógépparkot, szerintem nem futottak többet 3évnél...
Meg azt sem szabad elfelejteni, hogy ez a gyártási dátum, nem attól a pillanattől használják őket.
Mindenestre a sok üzemidőt nagyon jól le lehet mérni a moncsi fényerején.
Nekem fényerő 15%, kontraszt 65%, ami azt jelenti, hogy rengeteg tartalék van a moncsiban, sok új monitort 80% kontraszt alatt nem ad jó képet.
Amit haveromnak vettem IBM az is hasonló beállításokkal fut, ami azt jelenti, hogy kizárt, hogy 4-éven át folyamatosan ment volna.
959NF-ből is vannnak rosszúl sikerült darabok mint minden moncsiból, de az biztos, hogy a kategóriájában ez kinálja a legtöbb beállítást (többet mint a mostani moncsim), szóval elég jól lehet korrigálni, és technológiailag is nagypn sokat tud.
Alapból erős a tápja van, szóval villigásnál egyáltalán nem mozdul el a képfelület, de egy csomó táphibás példány van belőle, amiket persze gariban cserélnek vagy visszakapod az árát, én is így jártam a 959NF-emmel.
[Szerkesztve] -
Loha
veterán
Az a Flatronnal, hogy az LG-ben van. Láttam én már nagyon szép, meg nagyon rossz Flatront is, egyszerüen az LG minőségellenőrzése nulla, és óriási szórás van a monitoraiknál(meg más termékeknél is) a minőség terén.
Ezért van az hogy sokan szídják, meg sokan dicsérik is... -
Loha
veterán
TFT témában megkérnék mindenkit, hogy itt kérdezzen:
Ez a topik, főleg CRT-kről szól.
[Szerkesztve] -
Loha
veterán
válasz
Tsunami #1471 üzenetére
Egy hónapja vettem itt IBM P260-at érdemes odafigyelni rá.
Itt kb. egy éve vettem a sajátom:
Biztos vannak még hasonló cégek, de ezeknél tutira lehet válogatni és többet is kipróbálni/állítgatni, és korrektnek is tűntek bár garanciális gondom nem volt -
Loha
veterán
válasz
Tsunami #1469 üzenetére
Általában a minőségibb moncsik, 5-6évig bírják jelentősebb minőségromlás nélkül.
De egy CRT akár 15 évig is elmehet...
Diamondtron/Trinitron nagyjából ugyan az a technológia, csak az egyiket a Mitsubishi a másikat a SONY fejlesztette.
Általában fél év garival adják őket, az idő alatt minden rejtett hiba kijön.
Legtöbb moncsi, nagy cégeknél volt használva, napi 6-8 órában, és persze hétvégén nem, és sokuk már évek óra raktárban áll.
Szóval a lehasználtság egyáltalán nem jellemző szerintem, 2-3 évet még simán elmennek jelentős minőségromlás nélkül...
959NF-et akkor kezdték gyártani, amikor még el lehetet kérni érte 150k-t tehát úgy is van összerakva. 997MB, pedig 60-70k-ról indult, annak megfelelő is a minősége, a fejlettlenebb lyukmaszkos technológiáról nem is beszélve.
Azt meg nem is mondtam, hogy az új moncsit sokkal nehezebb letesztelni vásárlás elött, válogatni meg szinte lehetettlen, de ha használtat veszel, akkor azt a darabot veszed meg amelyik szimpi. -
Loha
veterán
Ezeknél a moncsiknál tök mind1, hogy hány Hz-en tudja az 1600*1200-at mert egyiknek sincs ebben a felbontásban szép/használható képe...
1152*864 amit max érdemes velük használni, mazohistáknak akár 1280*960 is szóba jöhet
Flatron technológiailag nem rossz csak az LG gyártja. LG-nél meg óriási a szórás, tehát a szerencsén múlik, hogy mit fogsz ki de ez vonatkozik a többi moncsira is.
[Szerkesztve] -
Loha
veterán
válasz
Matt-OPT #1443 üzenetére
Ez nem arról szól, hogy elég-vagy nem elég 19'', de nem írom le mindig ugyan azt...
Esetleg nézd meg ezt, de garira kérdezz rá... -
Loha
veterán
-
Loha
veterán
válasz
Matt-OPT #1435 üzenetére
Minden fontos dolog ott van a linken, több mint 6 éves monitort nem vennék ''komoly'' használatra, de egy szerverhez megfelel néha rákukkantani...
Ebbe a kategóriában szerintem tök mind1, hogy mit veszel, az a lénmyeg, hogy el kell menni és megnézni, hogy mennyi élet van még benne...
Ha normális moncsit akarsz akkor szánjál rá többet...
Az aláírásodban szereplő géphez lesz?
[Szerkesztve]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- LG (34WR50QC-B.AEU) 34" QHD 100HZ GAMER MONITOR ! AKCIÓ!
- FÓLIÁS! LG UltraGear 27GS60F-B IPS Monitor! 1920 x 1080 / 180Hz / 1ms / G-Sync
- SAMSUNG (LS27C902PAUXDU) 5K SMART PRÉMIUM PC-GAMER MONITOR ! AKCIÓ!
- Dell 27" 2K 2db kisebb karc a képen! P2723D 27" IPS panel 2560x1440 QHD Pivot HDMI
- FÓLIÁS! LG UltraGear 27GR93U-B IPS Monitor! 3840x2160 / 144Hz / 1ms / G-Sync / FreeSync
- SEAGATE ST6000NM0034 6TB 7.2k SAS HDD, nettó 15747Ft + ÁFA, 1 év garancia
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! 2TB Samsung 980 PRO NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i5 13400F 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3070 8GB Pure Base 500DX fehér 650W
- Eredeti Lenovo USB-C 65W töltő
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged