- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Atomenergiával dübörögnek tovább az Amazon adatközpontok, SMR-ek is jöhetnek
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Az NVIDIA ipari AI-felhőt épít a németeknek, együtt az OpenAI és a Google
- Két új Ryzen közül választhatnak a kézikonzolok
- Milyen processzort vegyek?
- Azonnali fotós kérdések órája
- Milyen notebookot vegyek?
- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Vezetékes FEJhallgatók
- OLED TV topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
frankie!
őstag
Eltaláltad a TFT annyin van, a CRT se sokkal kisebb, 1152*864. Egyszerűen sokkal ''nyugodtabb'' a kép, nem tudom, hogy mondjam. A TFT olyan a sötét felületeknél, mintha ''futkozna'' a kép, mintha nem egyenletesen járná át az áram a panelt. De hát mit lehet tenni, ha a CRT-nek ez a netív felbontása, itt a legélesebb a kép? Pedig azt is megcsináltam, hogy hogy a Windóz összes méretét megnöveltem, meg a betűméretet is ha böngészek.
-
Secretive
aktív tag
oksi,maradjunk...bár már elkezdtem keresgélni ezt a dell típust. a HP p1130-asa az ugyanaz?
a háttérfény többezer hercehurca?hát igen...és a zseblámpa fénye is elektromágneses sugárzás, de lényegében csak úgy mondjuk, hogy pici világító bigyó....az ultrahang meg nem csak több ''kilóherces'' frekvencia,hanem nekünk csak csend!
a fekete meg nem szín,hanem színhiány satöbbi....
tehát everything is relative.....a la einstein -
Secretive
aktív tag
hát most arról én nem tehetek,hogy nem lehet kapni csúcs crt-t csak gagyit.
megpróbálok felhajtani használtan egy p1130-ast (kik a társai) és összehasonlítani mondjuk a másik kettő újjal, hogy lássam is miről beszélsz,bár most kivételesen hiányoltam az indoklásod, a ''miért jobb'' tekintetében !.
eddig is örömmel és érdeklődéssel meghallgattam a véleményed (de ugye nem baj,ha másokat is meghallgatok?),de nyilván többet nyomna a latba,ha hoznál még pár embert,akik mind ugyanúgy látják, tapasztalják,ahoygan te is (meg én is)....picit szubjektíven.... -
Secretive
aktív tag
már apróztam mielőtt még ide is írtam volna, tényleg szíves elnézésed kérem, hogy ötlet, javaslat vagy vélemény kérés miatt volt képen itt kérdezősködni....mindenképpen megtiszteltetés számomra, hogy egyáltalán ''szóba'' álltál velem....
ugye azért mert te teljes bizonyossággal állítod, hogy a rácsmaszk élesebb mint az árnyékmaszk,azért én még láthatom élesebbnek ez utóbbit (és úgy látom nem csak én látom annak,mert néhány mostani cikkben is találtam hasonló véleményt,illetve gyártástechnológiai leírásokban is erre utaltak)
''A TFT-k azért nem villódznak, mert a háttérvilágításukat nem látjuk villódzónak, a többi dolog ezt nem befolyásolja''
nekem ez a mondatod sehogysem kerek.mi az hogy nem látjuk villodzónak a háttérfényt?persze,hisz az nem frissül,mert a beállított fényerő függvényében állandó.
én úgy érzem a tft villódzási kérdést megindokoltam,de látszólag bármennyire is intellektuális a tudásod, javaslom animációs tesztprogrammal ellenőrizd a 3ms/60Hz/75Hz vagy 20ms/60Hz/75Hz kérdést (én megtettem). -
-
Secretive
aktív tag
nem igazán a szakmai fórumot kívánom gyarapítani (ehhez itt vannak a szakik és okosok) , eladni és venni szeretnék, emiatt nem is akarom mélységében taglalni pro és kontra a monitorokat,de erre még reagálok....
azt hiszem igazad van, nem geometria, hanem konvergencia (a lyukak és rácsok pozicionálási különbsége miatt),de tudomásom és eddigi tapasztalatom szerint is ''általánosságban'' az árnyék(lyuk)maszkos CRT-k képe sokkal élesebb, míg az apertúrarácsos változat inkább jobb színeket és színhűséget produkál.(tehát elvileg máris nem csak a 2 csík a hátrány).
a képfrissítés tekintetében meg azt hiszem a mondandódban is benne van a kezdeti igényemből általad ''kiemelt'' jellemzőre a másodszori válaszom, azaz a képfrissítés nagysága értelemszerűen a CRT-re vonatkozik.
azért az általad javasolt ''semmi értelme 60Hz felett használni'' jelenséget úgy látszik a gyártók még nem fedezték fel,biztos csak emiatt létezik a magasabb frissítési érték.
Bár szerintem egy nagyon gyors mozgású jelenetnél (asszem ide pont illik az elmosódási jelenség vagy ahogy te mondtad utánhúzás) már a 60 Hz-es TFT-s képfrissítés nem igazán lehet ''optimális''. más kérdés, hogy a képpontok a kép teljes letapogatásáig be- illetve kikapcsolt állapotban maradnak, így még a 60 Hz-es képfrissítés esetén is villódzásmentes képet produkálnak (állóképnél vagy minimális változásnál),hisz a TFT képében csupán a képkockánként változó képpontok okoznak villogást, ez pedig egy stabil kép mellett fel sem tűnik - nem úgy mondjuk star wars-nál vagy valamilyen eszeveszett autóversenynél.de persze manapság már a 3ms-os válaszidejű folyadékkristálynál ez kevésbé lehet feltűnő.
[Szerkesztve] -
Secretive
aktív tag
jó....a geometriát talán nem kellett volna leírnom,de gondoltam,aki ismeri mindkettőt,az jól érti az igényeket, hogy ez inkább a CRT-kre vonatkozó igény (lásd lyukmaszk vs. apertúrarács avagy geometria vs. kontraszt stb.), a képfrissítésben meg azt hiszem nem feltétlenül a TFT van előnyben,hisz van olyan elérhető CRT (jobb 19'' és felette),aminek 1280x1024ben nem nagy kunszt 75Hz-et produkálni,mint amit pl a 913N tud,hogy az optimális felbontásról már ne is beszéljek(mint a sok közül az egyik nagy TFT hátrány).
Egyébként a tipikus geometrián és az egyéb fizikai jellemzőkön kívül (méret, fogyasztás) nem igazán tudom miben jobb a TFT!
szóval kérhetsz bármit,de elsődlegesen én kértem tanácsot, ezért a két tippet meg köszönöm. -
falsetrue
tag
MAG 810FD - ez is dörrent regebben egy hatalmasat bekapcsoláskor.
De egyik naprol a masikra teljesen csendes lett, csak 1 kis rele kattintast hallani, sajnos emiatt a kepernyo negy sarkaban rozsaszin elszinezodes jelenik meg inditaskor es csak egy csomo be es kikapcsolastol mulik el.
A degauss menubol valo meghivasa sem tunteti el, csak a vagy kb 20 be kikapcsolas, vagy 10 perc bemelegedestol szamitott 1db gyors be/kikapcs, mi lehet vele a gond?
Ez a ''nagy dörrenés'' bekapcsoláskor micsoda? -
ProXim
csendes tag
Sziasztok!
Megvettem a 109B6ost, megnéztem, és az én elvárásaimnak tökéletesen megfelel. Szép a színe, éles, jó nagy, tényleg kerek rajta, aminek kereknek kell lennie és 43.000-ből kijött.
Köszönöm mégegyszer a tippeket, majd ha már van több tapasztalatom vele, írok még, de Jézuska előtt nem látomSzegényt előre sajnálom a 20 kilós doboz miatt
Üdv -
órizsa_tr
csendes tag
hú, de gyors voltál, köszi egyébként, nem is akarok annyira szarakodni vele. mondjuk nekem még nem tűnt föl, hogy életlenebb lenne 100-on, de nem szktam annyira vizslatni, még a nokia tesztet se futtattam le, mert eddig így is tökéletesnek tűnik, de kerítek rá időt vmikor
-
órizsa_tr
csendes tag
sziasztok, végigolvastam mind az 1709 hszt. phüüű...
nekem sikerült még samsung 959nf-et venni sulinetben (-> így gyak. 39e HUF), néha zavar a két csík, de csak néha. fényerő 55, kontraszt 95 most itt debianon. winen eljátszottam egyszer a konfiggal, de aztán nekem sötétnek tűnt, ami valsz pedig színhelyes beállítás lett volna. végülis azért választottam ezt, mert némi szabadságfokot akartam magamnak a jövőt illetően (nemcsak net, nemcsak film, hanem vmi grafika is), tft-re meg inkább várnék még avagy OLED.
1 kérdésem lenne (ez itt lehet, hogy OFF): hogy tudnám a drivert vhogy elérhetővé tenni linuxon? próbáltam az xf86config-4 file beírni az elérhető frekiket, de az istennek se jött össze minden. tulképp most sincs semmi gond, 1280/968 -on megy 85 hz mellett, csak tudom, hogy mehetne 100-on is, akkor miért ne? uhu_linuxon meg ugyanilyen frek mellett 100-on van. másoltam át az ottani beállításokat is, de vmi mindig kaki volt. windowson 1024/xxx-en van 100 vagy 120 -on, de azt most ritkábban használom. egyébként nagyon elégedett vagyok vele.
bocs, ha hosszúra nyúltam.. -
ProXim
csendes tag
Hello újra!
Hálás köszönet a tippért Loha! Sajna ahol meg akarom venni nem engedik, hogy felbontsam a dobozát azzal a (szerintem jogos) jelszóval, hogy utánam senki nem venné át szívesen a kibontott monitort. De teljesen igazad van, ezért akartam előtte én is megnézni. Ha meg is veszem, az biztos, hogy ott rögtön kibontatom és ráköttetem valamire.
Néztem 109P vagy S-t, de a Philips kínálatában most nem szerepel, használtan meg nem merek semmit venni. Szóval marad a B, majd beszámolok róla, hogy milyen.
Üdv -
reset
senior tag
Köszi! Az intézőben és szövegszerkesztéskor már jó a 0/80 is. Játékoknál 30-50 között a fényerő, 80 pedig a kontraszt...Egyébként most állítottam a felbontást 1280/960 - 85 KHz-re. Egy jó darabig kalibráltam hozzá a monitort - asszem jó lesz / a ''Battlefield-2'' -vel fogom tesztelni...Csak azt nem értem, akkor most gyártják vagy nem gyártják az SM 959 NF-et ?... - merthogy az enyén 2005. augusztusi / vki. pedig már tavaly decemberben írta a topicban, hogy leállt vele a Samsung...
-
Lácsi
csendes tag
Úgy fest járatos vagy a témában, a véleményed kérem.
Vettem 1 IBM 260 moncsit. A helyszínen nem, csak otthon, fehér képnél tűnt fel, a 2 hajszálvékony, keresztben átfutó csík a képen. A boltban azt mondják, ez természetes ezeknél a képcsöveknél, merthogy a háló, amin keresztül az elektronsugarat lövik itt lett felfüggesztve.
Tapasztaltál ilyet, valóban ez lehet a magyarázat vagy csak meg akar vezetni? -
tomcsi23
veterán
-
celbrion
csendes tag
Megnéztem... oszt megvettem a HP-t. Kissé féltem a használt moncsitól, nagyon bizonytalan voltam az új vs. használt témában, jelenleg csak köszönni tudom Loha, hogy a használt felé terelgettél. A mai kereskedelem/profit orientált (de utálom ezt a szót) világban hasznosak ezek a fórumok.
-
tomcsi23
veterán
Én is tapasztaltam, de nekem csak bekapcsolás után jött elő egy-, max kétszer, ha már bemelegedett a moncsi, akkor egyszer sem. Ez is csak akkor, amikor ''hidegben'' (kb 20 fok alatt) volt éjjel a moncsi - nyáron nem csinálta.
Kíváncsi leszek - most, hogy jön a tél - lesz-e megint, mert azt vettem észre, mióta teljesen áramtalanítom és nem csak kinyomom a gombbal, nem volt a jelenség, pedig egy-két hűvös éjszaka volt már (okoskodás powa).
Az biztos, csendben, elmerengve nézve valamit rajta én is megijedtem már párszor. -
celbrion
csendes tag
IBM-et ugyanennyiért láttam, valamiért a HP szimpatikusabb... Amúgy a renew-ban minden benne van, vagyis főleg raktáron maradó illetve bemutatókon 1x2 használt, de előfordulhat visszavásárolt is. Állítólag teljesen bevizsgált/bemért és gyárilag felújított, ugyanolyan követelményeknek eleget tevő, dobozolt darabok mint az újak. Persze, ez a HP szövege.
Szóval inkább régi 21 mint új 19 ennyiért... A Dell moncsiddal volt bajod? -
penene
őstag
Igen, mondj pár üzletet kérlek..
Ha gondolod emailben is folytathatjuk.. és akkor ilyen kereskedelmi rész nem lesz (pl. az árak amiket mondok, megvitatjuk stb..)
emailem: Horvatth.Peter@hu.hvb-cee.com
Írj erre egyet MOST és akkor arra válaszolom azt amit inkább oda, mint ide.
persze csak ha nem zavarlak perpill
no meg nem csak üzletet, hanem konkrét 21 colos monitorokat, v. 19eseket, amikre azt mondod, hogy érdemes utána keresgélni..
meg trinitronos, stb... az iiyama az diamontron M , persze gondolom ezt tudod simán.
[Szerkesztve] -
penene
őstag
Köszi szépen a kielégítő választ, azt hiszem mindenre választ kaptam, ami a szememet (is) illeti, és ennek nagyon örülök.
Egy Iiyama VM PRo 454 (H903DT) az áldozatom, 2 és fél éves kb.
Az elektronikája pazar, 100 Hzig tesztek alapján is tűéles, ergo nem lehet vele probléma..
A kérdés, hogy érdemes-e kicserélni az 1 hónapja vett TFTmre..
Valahogy ha ez a szemfáradásos dolog megoldódna a CRTvel is, akkor nekem előnyösebb lenne a CRT, mert ha ugyanannyira fárasztja szemet, mint TFT (ill. CRT picit sugároz, ez az egy taszított, hogy ne ölje az ideghártyám), akkor a CRTt jobban tudnám használni, mert nem native felbontásokon is használnám, ill. szimulátoroknál nem lenne utánhúzás.. szóval nekem előny lenne.
ilyetén érdemes visszaváltani CRTre TFTről?
Én csak a szemem miatt akartam TFTt venni, semmi másért!!! Az utánhúzás elviselése, stb az mind kompromisszum a szememért.. de ha nem is rontja a szemet jobban a jól beállított , és megfelelően használt CRT, akkor...
[Szerkesztve] -
penene
őstag
(nem muszáj, villogás szempontjából gondoltam, semmi más! nem CSzem már hála istennek stb.
)
értem, de akkor mondjuk perpill nekem minek ilyen csúcsmonitor?? nem vok grafikus, én csupán azt szeretném, ha a szememet ne zavarja a ''vibrálás''..
és max. 1280*1024ben használnom, de ahogy most nézem 19es FSCmet, abból 1024 lesz, és távolabbról nézve..
Akkor így egy gyengébb monitor is elég lenne nem? ami bírja 100 Hzet, vagy 100 Hzig ennek tutira atoméles a képe ?
Elvileg nem érzékeli... de bent volt munkahelyen 15ös CRT (most cseréltettem tftre), na annak Elvileg 85 Hze volt, de kb. 2 perc alatt el kezdett folyni a szemem... pedig állítottam minden kontrasztot is, fényerőt, mindent, de semmi hatás.. de olyan szinten, hogy csak na.. mondjuk lehet nem a hertz miatt, hanem vmi más... de készenvolt..
én olyan CRTt akarok vásárolni, aminél frekvenciális, és élességi probléma tutira nincs, mert freki kell a ''villogás'' miatt, élesség a betűk miatt, hogy ne fárassza a szemem..
Erre jó a mostani TFTm is, de ezen kívül ne legyen utánhuzi.. Meg anyukám 2 napja panaszkodik, hogy fáj a szeme (otthon dolgozik rajta).. Pedig ennél lightosabban már nem tudom beállítani(FSC P19-2 20-40-60)
amúgy nekem is csak picit fáj tőle... de picit se kénekisebb fényerőnél meg már sötétedik és az a baj.
mind1, ez CRT topic.. Szóval??
Így van értelme ilyen csúcsot venni? (2.2 éves használt (remélem garit is kapok), ennek megfelelő áron)
Üdv.
[Szerkesztve] -
ati05
aktív tag
Nálam azt jelenti hogy a nokia tesztben a vonal vonal nincs több szín szétszórva... Tudom a régi monitoromon (fixfrekis) még kb 40 db potival lehetett a színtolást beállítani de ilyen jól soha nem tudta megcsinálni mint ez most! Nekem az a lényeg hogy 1280*960-ban nem folyik ki a szemem és normálisan tudom olvasni ami le van írva!
-
-
Tsunami
senior tag
Szerintem annyiért nem fogja odaadni, azzal jön, hogy mennyi a boltba, és nem érdekli mennyi használtan mer az akkor is új. Csillagászati árat biztos nem adok érte. Csak az zavar, hogy tudom van a használtak között is ''érdekes'' képű, én meg annyira nem vágom a témát, hogy odamenjek és kiválasszak egy tutit, ez meg 100% hogy nagyon brutál.
-
Lortech
addikt
Öö, nem szellemképes, bár nem tudom pontosan mit értesz ezalatt. Nincs letakarítva, de nem is túl piszkos az üveg. Le lesz majd este. (ha már itt tartunk mivel érdemes letakarítani, hogy ne karcoljam a felületet?)
Vasmagos kábel?Ezt nem nagyon tudom hova tenni, sima mezei kábelre van kötve, amit adtak hozzá, majd kipróbálom egy másikkal is.
szerk: jaaa, vagy az a megjegyzés a vasmagos kábelről a szellemképpel fügött volna össze? Most hogy mondod, van egy félmázsás mágnes, amit éppen a monitoromon tartok, az a baj?..
[Szerkesztve] -
Lortech
addikt
Beállítottam többfélét is, 1024*768/1280*960/1280*1024/1600*1200-at, 85 ill. 100Hz-en is.
Azóta még többet vacakoltam vele. Olyan érzésem van, mintha lenne egy fátyol a monitor előtt, ami az élességet, és a színhűséget rontja. Kár, hogy nem lehet focus-t állítani rajta, amikor hasonló kép fogadott más monitoroknál, akkor azzal két pillanat alatt meg lehetett oldani.
Egyébként sokáig nézegettem az üzletben. Eltöltöttem félórát velük kb, egy harmadik darabot már nem akartam az eladó sráccal kicipeltetni.
Tényleg rengeteg beállítási kombinációt kipróbáltam, a konvergenciát a legtöbb felbontásban sikerült nagyon minimálisra csökkenteni, vagy teljesen eltüntetni. Geometriával is szenvedni kellett elég sokat, ráadásul változik is ahogy észrevettem. Már Nokia monitor testnél sem látok semmi hibát, a kép mégsem az igazi, leülök elé, és késztetést érzek, hogy újra és újra átnézzem a monitorteszttel, és állítgassak rajta.
Ha esetleg van tipped, ötleted, tapasztalatod, hogy milyen beállításokat használjak, akkor ne tartsd magadban.
Gigabyte r9200-re van kötve, szerinted lenne valami javulás ehhez képest, ha DVI-re kötném? Jó lenne kipróbálni, de nem hiszem, hogy megérne több ezer ft-ot a kábel emiatt.
Egyébként kezdünk hozzászokni, és végülis meg is vagyok elégedve vele. Tegnap kipróbáltam 2048*1536*85-ön, és nagyon duuurva. -
Lortech
addikt
Megvettük ma az IBM P260-at. Sajnos nem vagyok teljesen megelégedve vele, jobbra számítottam. Elég homályos, életlen a kép egy LG 900B monitorhoz hasonlítva. Valahogy a színei sem elég teltek szerintem. Elég nehéz volt beállítani is, hogy ne legyenek nagyobb konvergencahibák az alsó sarkoknál, de teljesen nem sikerült eltüntetnem őket. Mindezt mondom kb 1 óra állítgatás után, Nokia monitor test kiséretében. Kettőt próbáltam ki az üzletben, a 2.-at hoztuk el, ez még jobbnak tűnt valamelyest.
-
ati05
aktív tag
A nyákon vannak potik azzal lehet általában állítani a fényerőt az éllességet stb...
Mondjuk az tény hogy általában meglátszik ha fel volt nyítvan a monitor...
Nekem volt annó egy fix frekis 21'' sony-m jó volt szép volt elvittem egyszer haverhoz többet nem ment, utána még volt egy 3 évesen vásárolt dell 17''-os monitorom a sorkimenő megadta magát egy év után ezek után nem akartam használt monitort -
ati05
aktív tag
-
ati05
aktív tag
Igen megvettem nagykerben 19900- nettó volt 1600*1200-on 75Hz a képe éles és szép színe van... Nyugodtan kérdezzetek, ha valami érdekel! Még teljesen nem tudtam tesztelni mert most ideiglenesen egy ócska noname gef2mx400 van a gépemben majd ha megjön gariból a tápom akkor visszateszem a 6600-t és szerintem avval jóval szebb lesz a kép!
-
ati05
aktív tag
Kössz a linket nekem megfelel amúgy szerintem azért annyira olcsó mert beragadt készlet az enyém is 2003 30. hetében lett gyártva... Szerintem flatronabb mint az lg T710BH-m volt! És szép éles képe van 1600*1200-on is!
Igen alternatíva IBM P260-al, vagy a DELL P1110-el szemben az ára miatt minősége persze lényegesen gyengébb de van rá 3 év gari ha már ezt kihúzza már akkor is megérte -
Lortech
addikt
Tegnap kaptam tőled azt a linket, és a Belinea 108080 és az IBM P260 között vacilálok.
Jókat olvastam mindkettőről, az IBM-et valamivel jobbnak tartom. Viszont ezek, ha nem is sokkal, de idősebb darabok a Belineáknál. Tudom, hogy nem lehet igazából erre válaszolni, mert még a két ugyanolyan típusú monitor között is nagy a szórás, nem beszélve arról, hogy használt monitorok, és nem tudni melyik mennyit volt használva, de mégis érdekelne a véleményed, hogy szerinted melyikkel járnék jobban hosszútávon. Fontos, hogy ne egy évig bírja, hanem minél tovább.
Másik kérdésem a fogyasztással kapcsolatos. Mindkettő 160W-ot eszik papíron maximálisan. Ezt elég soknak tartom. Kérdésem az lenne, hogy mennyire változik a fogyasztás a használt felbontástól és képfrissítéstől függően? Mert hiába tud 2048*1536 / 75 Hz-et, nem hiszem, hogy azon lesz használva, valószínűleg 1024*768/100 vagy 1200*xxx körül, esetleg 1600*1200. Tehát azért van ráírva a 160W max, mert ugye nagy felbontásokat tud, és oda kell a nafta, vagy pedig kisebb, ugyanolyan felbontásokon is sokkal többet eszik, mint egy 19-es monitor, amire 100W van ráírva? Na elég lesz mára ennyi. -
Ati77
tag
Bővebben: link
Ehhez mit szólsz ? -
Ati77
tag
-
Ati77
tag
Én 2001-es gyártású monitorokat láttam az általad ajánlott boltokban, az ugye 4 év.
Irodában általában (nálunk is a Coty Hungary-nél) úgy szokták használni, hogy mikor beüzemelik bekapcsolják, azt kész. Leselejtezésig általában nem kapcsolják ki (érsd non-stop működnek éveken át) . Éjszaka a képernyőkimélő szokott futni.
Kérdés mennyit voltak raktáron.
959NF-ről is halottam rosszakat (például itt a témainditó hozzászólás, vagy, hogy gyenge a tápja).
És az árat inkább az aktuális dátum határozza meg az elektornikában (különösen számítástechnikában), nem a pedig gyártási költségek. -
Tsunami
senior tag
A 959NF Diamondtron... Viszont én is néztem pár 21''-os használt komoly moncsit, de valahogy monitort én nem vennék használtan, nem beszélve arról hogy azok mind 2-3 éveseknél kezdődnek és hiába szép a képük, ki tudja hogy használták őket addig. Ja és az a két fémszál az nagyon látszik?
Szerk.: A 959NF 2002 óta gyártják a 997MB-t pedig egy éve. Ez sem számít?
[Szerkesztve] -
Ati77
tag
959NF-ről is olvastam itt rossz dolgokat (homályos kép,erősen torz geometria-kör helyett elipszis), és 67 ezer Ft a Depoban legjobb áron, az meg kicsit sok szerintem.
Amiket írtam 40-50 körül vannak.
De ez is érdekelne: Viewsonic E92f+SB (41e Ft bruttó), csak nem találtam róla sok infót.
Perfect Flat képcsőves, gyártó szerint teljesen sík (lyukmaszkos), de valójában olyan mint a DynaFlat (wikipedián.org-on pont egy ilyen képcsöves Viewsonicról készült a szemléltető fotó, ott láttam.) -
neduddki
nagyúr
HI!
Sot!!! ez folotteb jo kis monitor vot!!!:- ))) mod: na hpogy ne sercsem leked van!!!:- )))
Vajjon ezen akornyeek dutl avita jo regen hogy a 454 vagy a p95f a jobb monit??? volt meg egy harmadik jelntkzo is, de arra ar nem melexem mejik lehetett /biztos hogy nem eizo... mintha g vs g90-re emelkeznek de az is mashol lehetett????/
udv
neduddki
mod: de abban egyertek hogy alaposan meg kel nezni...
[Szerkesztve] -
Baltimore
csendes tag
-
neduddki
nagyúr
HI!
Loha masz at a tft tablazat totyikab es legyszi fejs emg a rejtvenyt!!! mar cska benned bizom:- ))) /ott vna az utlsok kozzotti hozzaszolasomban!!!:- )))/
udv
neduddki
p.s. a hitachihzi: ninth a a 821-es szma remlene /nem vot idom utannaezni hog yaz valoban jol remlik-e:- )))/ de ah ne akkor valoban egy ijjenhez vot szerencsem!!! es csak annyit nagyon tunnal tapsikolni ha ijjen is csucsulne az asztalon!!!:- ))) -
neduddki
nagyúr
-
neduddki
nagyúr
HI!
Neemcs akhogy racs, e meg tri is???:- )))
Bővebben: link
udv
neduddki -
ASzucs
csendes tag
nem ertem miert kell ennyire lehurrogni az 1280x1024-et..
persze a kort elipszisnek latod, de csak ha nagyon odafigyelsz.. sot meg talan 4:3 -ban is annak fogod merni, ha nem jol allitod be a morintorod kepenek meretet.. vagy epp rosszul jonnek ki a foszfor potyik[/csikok] ..)
Na meg persze egy epkezlab 3d-s progi alkalmazkodik a felbontashoz...
persze 2d-nel nem ilyen egyszeru... de ha a munkadbol kifolyolag kell a kor pixeleit szamolgatnod, akkor nem illene 1600x1200 ala adni.. es szerintem egy jobb fajta 19-es monitort mar erdemesebb 1600-ban hasznalni mint 1280-ban.. -
atsil
tag
Kiszámoltam: 5:4 arányú
Már csak az érdekel, hogyan lehet a kHz-ből kiszámolni, az egyes felbontásokban a tényleges frissítést?
Az lg weboldalán 30-111kHz van.
Akkor elvileg megy 1280x1024-be 100 Hz-en, legalábbis ha úgy van, hogy 108 kHz kell. Bár ha tényleg torzít akkor lehet használhatóbb az 1280x960.
Gondolom ekkor nem torzít, ha ki van húzva a széléig. -
DrGonzo22
őstag
Köszi,
azt a cikket olvastam is, de igazán nem kaptam választ abból a kérdésemre, meg az LG honlapján azt írták, hogy az F920P flat tension maszkkal készül, erről meg sokfélét olvastam, de egyik helyen azt írták, ez a flatron hosszú neve, egy másikon meg, hogy ez a 2 rögzítőszál neve (ez utóbbi elég hülyeségnek tűnik).
Szóval akkor trinitornoknál a 2 csík vastagsága szabvány? mert akkor nem járok többet utána, hanem megveszem ezt az LG-t. Csak bezavar az az info, hogy ez a monitor tulképpen uúgy 2 merevítőszállal van ellátva (bár szerintem ez vlmi kacsa, mert én tegnap nem láttam semmiféle szálakat ezen, csak a trinitronon)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- NEC MultiSync EA275WMi 27" képátló/ AH-IPS panel/2560x1440 (WQHD)/ A- kategória nagyon apró hibával!
- Samsung Odyssey G6 S27BG650EU - 27" QHD 2K 240Hz Ivelt - Gaming monitor - 1,5 év Gyári garancia
- Eladó Samsung Odessey G6 S27DG600SU Monitor!
- 12.000 ft tól elvihető ELITRO Bankmentes , kamatmentes vásárlás .Cooler Master GM2711S Monitor
- FÓLIÁS! LG UltraGear 27GR93U-B IPS Monitor! 3840x2160 / 144Hz / 1ms / G-Sync / FreeSync
- LG 25GR75FG - E-Sport Monitor - FHD 360Hz 1ms - NVIDIA Reflex + G-sync - AMD FreeSync - HDR 400
- Apple iPhone 13 Mini 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Asus B760M i7 12700KF 32GB DDR4 512GB SSD RX 6800 16GB Rampage SHIVA FSP 700W
- REFURBISHED - HP USB-C Dock G4 docking station (L13899-001)
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest