Hirdetés
Aktív témák
-
gromble_ziz
aktív tag
kábel keresztmetszett(mm2) - áramerősség (A)
NYM-J:
1.5 - 16
2.5 - (16)20
4 - 25
6 - 35
10- 50
16 - 63
NYCNY:
25 - 80
35 - 100
50 - 125
185 - 315
ezek ugyan megadott kábelkersztmetszetek, de azért adhat támpontot :)
(szerk: ki akartam törölni, de ha már egyszer beírtam, akkor megérdemlem az égést...)
[Szerkesztve] -
bbazsy
őstag
U/I=ró*l/A
szal fesz / áramerősség = fajlagos ellenállás * hossz / keresztmetszet
fajlagos ellenállása a réznek: 0,017ohm*mm2/m
remélem ez így jó, ha nem, úgyis kijavítják az okosabbak :P
mod: most gondolkodok, hogy ezt tudod - e egyáltalán használni, lehet, h nem, de most perpill jobbat nemtudok :DDD
[Szerkesztve] -
Niquis
aktív tag
A képletre én sem emlékszem, viszont inkább lebeszélnélek erről a tervről. Elgondolkodtál azon, hogy ezzel a rendszert közelebb viszed ahhoz a határhoz, amit el tud viselni? Kevesebb tartalék. A vezeték átmérője kevesebb lesz, jobban fog melegedni. Ha véletlenül több áramot akarna felvenni a rendszer, túlmelegedhet, esetleg a szigetelés nem bírja majd, és kigyullad az egész. Ezt akarod?
-
mekkelek
tag
Egy kis EPIA-s rendszer építésén gondolkozom. A tápellátás kérdésében arra gondoltam, hogy egy kicsit az alaplaphoz menő csatlakozó vezeték kötegéből ''ritkítok'' egy kicsit, minek oda ilyen alacsony áramerősségeknél annyi párhuzamos szál.
Már nem emlékszem és most hirtelen nem is tudom hol nézzek utána: adott átmérőjű réz vezetéken átereszthető legnagyobb áramot hogy tudom kiszámolni?
Köszi a segítséget.
Aktív témák
- Itt a Galaxy S26 széria: az Ultra fejlődött, a másik kettő alig
- Gitáros topic
- Honor Magic8 Pro - bevált recept kölcsönvett hozzávalókkal
- Vezetékes FEJhallgatók
- Háztartási gépek
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Autós topik
- Linux Mint
- Automata kávégépek
- Milyen okostelefont vegyek?
- További aktív témák...
- Ultimate előfizetés akár 3856 Ft/hó áron! Azonnali, automatizált aktiválással, csak Nálam!
- Samsung Galaxy S21 független 8/128 akku:96% ÚJSZERŰ
- Sony PS3/PS4/PS5 és kézikonzolok Okosítása és Szoftveres szintű javítása - MÁR 13.00-S PS4 IS!
- Hp 830 G7 Core i7 10610U 16Gb 512Gb NVMe FullHD IPS Boltból Számlával Garanciával
- Dell Wyse 5470,14",FHD,Touch,N4100 CPU,8GB DDR4,128GB SSD,WIN11
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest