- 360 Hz-et ígérő QD-OLED monitorral rukkolt elő a ViewSonic
- Nem a vámokra fogná, de felemelné az iPhone-ok árait az Apple
- Egymásra licitálnak a kiadók, hogy kihasználják a GTA VI késését
- A GEEEK új házainak nem lesz gondja a szellőzéssel, és az áruk sem vészes
- 500 Hz-re képes, kvantumpontos OLED monitor érkezik a Samsung névjegyével
- Apple MacBook
- Gaming notebook topik
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- 500 Hz-re képes, kvantumpontos OLED monitor érkezik a Samsung névjegyével
- Apple asztali gépek
- Milyen egeret válasszak?
- Kompakt vízhűtés
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Azonnali alaplapos kérdések órája
Új hozzászólás Aktív témák
-
msch
csendes tag
Sziasztok!
Most vásároltam én is egy medion p6812 az aldiban, 160 e Ft-ért, gondoltam mért ne, nagyon jó teljesítmény, roppant jó áron.
Nos az első igazi tesztet nemrég csináltam meg rajta, dirt 2 demot telepítettem fel, és a kezdeti lelkesedésem rögtön alább hagyott. Már a telepítés is kicsit lassúnak tűnt, de amikor elindítottam a játékot a hőmérséklet azonnal emelkedni kezdett, úgyhogy nem sokáig próbálgattam, eléggé megijedtem. Szal most ismételten nekilátok majd a tesztelésbe és megpróbálom lefuttatni az aida64-et és a 3dMark-ot, és akkor közlöm veletek az adatokat.Egyébként ha valaki azt kérdezné, hogy minek vettem ilyen gépet, mivel nem egy ismert márkáról van szó. Nos az aldiban tényleg nagyon rendesek, és a 2 hónapos pénzfisszafizetés azt mondatta velem, miért ne. Az eladó mondta, hogy bármi gondom van vele, még ha csak a teljesítménye miatt sem volna számomra megfelelő, vigyem vissza nyugodtan, ha szeretném kicserélik, vagy vissza adják a pénzt.
Nagyon megszerettem ezt a kis gépet, fájó szívvel válnék meg tőle, de hosszú távra akarok gépet (min. 3-4 év), és ha a hűtés nem stimmel már most, mi lesz később, ha ezek az alkatrészek ilyen nagy hőmérsékletek kell, hogy kibírjanak.
Jövök az eredményekkel hamarosan, és ha tudnátok véleményt írni, hogy mi tévő legyek, nagyon megköszönném!
Esetleg a nagyobb 7624-es, ugyanennyiért? Most az is akciós az aldiban, tán annak jobb a hűtése?
-
szabyybp
csendes tag
válasz
Multikiller #48 üzenetére
gpu 73 max , cpu 81 max , 1 óra "orcs must die" játék és közben ment CPU stress
-
Multikiller
tag
A domborzatos rész ha jól emlékszem a cpu teszt. Ott normális a 0-1 fps.
Futtass már végig egy 3d mark 06-ot teljesen gyári beállításokkal, hogy mit tud a kártya benne.
Az Aidában be tudod állítani, hogy jelezze a gpu-t is. Az mennyire melegszik?
Az általad leírt értékek szerint hűvösebb mint a p6812, de még ennek sem az igazi a hűtése. Próbáld meg, hogy futtatod a stressz tesztet a gépen hdd teszt nélkül + ablakban valami játékot, mondjuk dirt 2 benchmarkot. Közben tudod nézni a hőmérsékleteket és ha pirossal kiírja az aida, hogy throttling x % akkor van gond. -
szabyybp
csendes tag
Nem vagyok benne biztos , hogy 3dmark alatt az NV vidkari ment...mert igen szar eredményei voltak ...volt ahol 0-1 fps en ment a domborzatos részen pl....viszont futattam egy cpu thermometer progit is és az 10 fokkal magasabb értékeket mutatott mint az aida.....asztali gépemen pedig azonosat....érdekes
-
szabyybp
csendes tag
válasz
Multikiller #43 üzenetére
Szevasztok!
Gyors eredmények nem volt még időm, na meg nem is vok mester ebben még.
Sima stresszteszt 7 percig max 65 fokos cpu
3dmark2006 is közben 75 fok ez csak 4 percig ment" képfeltöltés átmenetileg nem elérhető, a hiba javításáig kérjük türelmeteket!"
Egyenlőre tetszik a gépezet, de még ismerkedünk. Jövök még!
Üdv. -
.:F:.Csabesz
csendes tag
Nos, én most szeretnék egy ilyet vásárolni (P7624), és örülnék neki, ha mondanál róla egy tömör személyes véleményt.
Én nem vagyok az a nagy gamer, hogy napi 4-5 órát játszak, de néha játszom 1-2 órát, és nem ártana ha bírná, itt nem a konfig gyengeségére gondolok, mert az kiváló, hanem pl a P6812-nél említették többen, hogy túlmelegszik a proci... Ezzel előfordult-e már ilyen?
(Bár látom, csupán néhány órája szerezted be) mégis kb. mennyit bír az akku?
Tudom, ez lehet nagyon hülyén hangzik, de: magyar billentyűzete van?Mert a képeken, videókban német, élőben még nem láttam...
A többiek érdekében: akik visszavitték és visszakapták a pénzt, nekik szerinted megéri-e ezzel egy újabb próbát tenni?
Nagyon kérdések nem jutnak eszembe, de mondom, egy személyes véleménynek örülnék!Válaszodért előre is köszi!
Viszont annak, aki még nem ismerné:
- van 2. merevlemez hely (fönnt többen említették, hogy ez kéne a P6812-be...)
- kicsit "jobb proci" (nem core i3 2330 hanem 2350...)
- Optimus funkciós nVidia videókártya (Optimus: kisebb elvárású alkalmazásoknál átvált a processzor integrált grafikájára a hosszabb akku időtartamért)
- nagy szoftvercsomag
A többi nagyjából megegyezik a P6812-vel, de itt a link: [link] -
Multikiller
tag
Először is használd egészséggel!
Másodsorban nagy szívességet tennél a Medionos közösségnek és a leendő vásárlóknak (köztük nekem is), ha tudnál majd csinálni pár tesztet a gépeden!Például futtathatnál rajta egy Aida 64 stressz tesztet, hogy tudjuk mennyire melegszik fel a cpu és a gpu. Esetleg egy 3D mark 06-ot is nyomhatnál, hogy mit tud a masina.
Ha nagyon gyorsan meg akarod túráztatni a gépet, akkor kapcsold be a stressz tesztet + futtasd mellette a 3d Markot, attól elég gyorsan felszökik a CPU hőmérséklete, és ha folyamatos fps-t produkál, akkor jól bírja a gyűrődést és nem váltogatja a magok sebességét.
Gyakorlatilag ez most a legjobban felszerelt gép a piacon és ha a hűtése is rendben van, akkor tuti vétel.
Ha időd engedi próbáld már ki ezekkel a programokkal, hogy mit tud+ha van egyéb tapasztalatod ne tartsd magadban! -
szabyybp
csendes tag
válasz
Multikiller #41 üzenetére
Beszerezve ..kérdezz
-
Multikiller
tag
Na én is visszavittem a P6812-es notebookom. Nagyon mérges vagyok! A gép maga nagyon bejön, szerintem teljesen jó minőségű anyagokból van, nagyon jó a felszereltsége, ár/teljesítmény arányban verhetetlen, de a hűtését annyira elrontották, hogy az valami hihetetlen! Az 555-ös gpu simán bírja a nyúzást, még tuning potenciál is van benne, de az a szerencsétlen i3 2330 megsüti magát! Folyamatos nyúzás közben felmegy 84 fokig is, onnan meg elkezd throttling-ozni, és ugrál 2200 és 800 MHz között! Baromi idegesítő pl. egy multi meccs közben, hogy 50-ről lemegy 10-re az fps szám! Aki játszani szeretne rajta, vagy huzamosabb ideig terheli a cpu-t annak nem ajánlom a P6812-es típust. Alig van hűtőnyílás az alján, notebook hűtő sem ért szinte semmit neki. Ellenben az Aldiban most kapható MEDION P7624 már jobbnak tűnik. Elég nagy rés van hagyva a cpu hűtő alatt, hogy szívja a levegőt.
Az alultervezett hűtéstől eltekintve egy nagyon jó notebook, szerintem nem kell félni a márkától. A 3 év garancia korrekt, a felszereltség fullos, az ára pedig szinte verhetetlen, ha a teljesítményét nézzük, de ez a széria el lett szúrva rendesen.Ha valaki beszerezne egy P7624-est ilyet kérem jelezze nekem. Kíváncsi lennék pár dologra.
-
kerekfej
őstag
-
Gazda1
tag
-
Rolli
aktív tag
Sziasztok.
Hol tudok itthon Medion laptopot venni?
Vagy csak külföldről lehet rendelni?Ha igen,akkor honnan?
Üdv:Laci
-
A teljesítményingadozás volt a másik nagy problémám vele. Bármilyen játékkal is játszottam 1-2 óra után elkezdett akadozni így meg nem láttam értelmét, hogy megtartsam. Persze a cserébe még talán belementem volna, hátha csak én fogtam ki egy hibás darabot.
Amúgy sok pozitívum volt mellette, pl. tetszett, hogy a billentyűzet alá nem mehet kosz, meg eléggé halk volt és ha jó az akksija akkor 4 és fél órát simán kibír, hangszóró is elég jó volt egy notebookhoz képest. Ja ami még nem tetszett az a kis fények bal oldalt alul(akku, wifi stb.). Zavaróan vakító volt.
Gondolom novemberben megint lesz egy új modell, az már Win 8-cal és Ivy Bridgel, azt is kipróbálom.
-
Ez érdekes mert én 2 hét után vittem vissza és nem cserélték az egész gépet. Azt mondták elfogyott. Így akkor inkább visszakértem a pénzt. Mondjuk mielőtt visszavittem még meghajtottam rendesen, pár napig futtattam rajta ilyen teljesítménymérő progikat, jól fűtötte a lakást.
-
csl1982
tag
Hello,
azt elfelejtettem írni, hogy az enyém P6812, de gondolom ugyanarról a típusról beszélünk.
Nincs neki hely, én feltelepítettem a recovery DVD-ről a rendszert SSD-re, lementettem, és kiszedtem az optikai meghajtót, beraktam a helyére a gyári HDD-t egy kerettel. Mondjuk oldalról kicsit furán néz ki, de úgyis szemből használom
(A DVD eleje design-os, ferde, a keret amit találtam pedig egyenes...)
Amúgy is lehet már kis ügyeskedéssel szinte bármit telepíteni (W7, XP, Linuxok...), előtte hónapokig nem használttam DVD olvasót.Ami még számomra kellemetlen, hogy 2x2GB ram van benne, nem pedig 1x4, gondolkozom a bővítésen, de így 2x4-et kell vennem.
Üdv,
CsL -
csl1982
tag
Sziasztok,
én az enyémet viszem vissza, hasonló értékeket írt ki, de nekem teljesen meghalt az akku.
Egyszer csak kikapcsolt akkus használat közben, azóta pedig akkuval se kép se hang.
Azt írja, hogy "plugged in, not charging", van még 34% benne, de csak tápról működik...
Néha felvillan a töltésjelző lámpa pár másodpercre, de el is alszik.Egyébként korrekt gép. A HDD lassúságát én is megfigyeltem, bár én SSD-t raktam bele, a CD helyére pedig a gyári HDD-t. Csak az a baj, hogy hamar leáll, és ha valami kell róla, akkor megakad amíg felpörög. SSD-vel maga a rendszer viszont nagyon jó.
Kicsit még a keret zavar, maga a képernyő nem tükröződik, de a keret igen
Így hátulról jövő fénynél ugyanúgy nem kellemes, mint egy fényes kijelző...
Akadást 1-2 óra intenzív használat után én is észrevettem.
Remélem lesz még cserébe gép, mert az akkun kívül nekem tökéletes.
Ja Aida szerint az elhasználódás az enyémen 33%...
-
válasz
Multikiller #22 üzenetére
Nekem is ez volt a gondom vele, de nem Skyrim-nál hanem a sokkal kisebb gépigényű Battlefield Play4Free-nél. 1-2 óra játék után elkezdett akadozni és iszonyú forró levegőt fújt ki oldalt.
-
Multikiller
tag
Sziasztok!
Úgy látom nem nagyon pörög ez a topic, gondoltam írok én is a tapasztalataimról.
Múlt héten is beújítottam egy ilyen gépet. Speciel én nagyon elégedett vagyok vele. Jól összerakott minőségi darabnak tűnik így elsőre. Egyedül a hdd visszajelző ledet hiányolom róla + nekem nem esik annyira kézre a balra tolt touchpad.
Aki játszik rajta az milyen cpu hőmérsékleti adatokat mér? Kipróbáltam rajta a skyrimet high felbontáson. Simán viszi, de a cpu felmegy 80 fok fölé, ahol már leveszi a teljesítményt 2,2 ghz-ről 800 mhz-re és ilyenkor rövid ideig akadozik a játék. Nálatok volt már ilyen? Egyébként iszonyat erős kis masina, csak a hűtése alultervezett játékra. Nem lehet valamilyen programmal feljebb tolni a ventilátor fordulatát, vagy a cpu teljesítményét lejjebb venni? -
Google-el utánanéztem és azt írják, hogy a 6 cellás Li-Ion akksik átlagban 3 órát bírnak. Akkor most wtf? A szervizzel is leveleztem, persze ők csak akkor tudnak bármit mondani ha elküldöm a notit és akkut is. De akkor is zavar az a 21%-os elhasználódás.
Tervezett kapacitás 63360 mWh
Kapacitás teljesen feltöltve 50040 mWhEz a különbség is zavaró. Szóval most wtf legyen? Kicseréltetném az Aldival, de azt mondták, hogy az itteniben nincs, de ha kérem akkor körbetelefonálnak, hogy maradt-e valahol. Ha meg visszakérem a pénzt akkor vehetek valami sokkal gyengébb teljesítményűt...
-
GaborGh
őstag
Dehogynem, csak akarni kell!
Ne legyetek ilyen Nyúl Bélák és adjatok kölcsön Duck-nak egyet tesztelni néhány napra...
-
GaborGh
őstag
Üdv Mindenkinek
Medion Akoya rajongókat várnak a hangosbemondónál, kérem jelentkezzenek...
Köszöntem a figyelmet, további szép napot
-
Alex1981
csendes tag
Sziasztok.
Van egy Medion Akoya laptopom. Aszt csinálja hogy hidegen bekapcsolom minden ok. Egész nap bírja. De ha újra indítom akkor bejon a kép de csikos. Aztán kikapcsolom és kb. egy percet várok aztán már megint jó.....
Mi lehet???
-
Úristen!
Nekem 5 óra volt a legtöbb amit eddig írt. Most viszont tényleg 3 órát bír. Ilyenkor mit csinálnak, kicserélik az egészet vagy csak az akkut? 2 hét telt el gyakorlatilag...de hiába jönnének kárörvendeni az üzleti notis "szakértők". Eléggé megszerettem ezt a notit, teljesítménye is elég jó. Közben eszembe jutott, hogy én előző notimban 7200rpm-es HDD-t használtam, valószínűleg azért érzem kicsit lassabbnak. Vagyis éreztem, most már azért megszoktam, de a 750GB kárpótol ezért is.
-
Gazda1
tag
Egyszer én is néztem az akku elhasználódást, nálam 10% volt az elhasználódás mértéke, de 100 % feltöltöttség esetén 7 óra 9 percet ír a win.
Frissítés: Most 99%-on van és 4 óra 41 perc. Én is gondoltam rá, hogy kicseréltetem, már ha lehet. Ha tényleg csak 3 órát bír, akkor vissza vinném a helyedben.
-
12 napos az enyém és már 20% akkuhasználódás aida64 szerint? De meglátszik az időben is, eddig majdnem 5 órát bírt, most meg 3 óra 15 percről indul 100%-os töltöttség esetén? Vigyem vissza?
Mező Érték
Energiagazdálkodás tulajdonságai
Aktuális energiaforrás Akkumulátor
Akkumulátor állapota 89 % (Magas energiaszint)
Teljes akkumulátor élettartam Ismeretlen
Hátralévő akkumulátor élettartam 11564 mp (3 óra, 12 perc, 44 mp)Akkumulátor tulajdonságai
Eszköz neve M10B1
Gyártó SANYO
Akkumulátor típusa Újratölthető Li-Ion
Tervezett kapacitás 63360 mWh
Kapacitás teljesen feltöltve 50083 mWh
Jelenlegi kapacitás 44554 mWh (89 %)
Feszültség 16.093 V
Elhasználódás mértéke 20 %
Energiaállapot Merülés alatt
Merülés mértéke 13550 mW -
PietroxX
csendes tag
Nekem is van p6812-m és nagyon jó a teljesítmény, pont az amit szerettem volna, naponta gyűröm 3d-rendereléssel(cinema4d, after effects), játékkal is(crysis,prototype,nfs run,sw:force unleashed) itt nfs, sw és crysis high-on másik 2 fullon megy(még nem telepítettem fel, de gta4, force unleashed 2,ut3,crysis2,batman:arkham city is ki lesz próbálva. + kipróbáltam a pcsx2-t a dbz:infinite world-el és gond nélkül viszi. Nagyon meg vagyok elégedve vele. Az ár miatt meg a pénztárcám van megelégedve
-
Gazda1
tag
Válaszolva első kérdésedre, szerintem lehet particionálni, vagy akár formázni is a meghajtót. A recovery DVD gondolom azért van a csomagban, mert azzal teljes egészében vissza lehet állítani a gyárilag telepített dolgokat.
Kezdetben nekem is lassú volt kicsit, de szerintem azért, mert rengeteg frissítést pakolt fel a windows, ami több napig is eltartott. Most már egyáltalán nem érzem lassúnak. Amúgy sok minden van gyárilag telepítve + az összes driver fent van alapból. Egy szűz windows és csak a szükséges dolgok telepítése is gyorsíthat a gépen.
-
Mikisys
őstag
"Majdnem boldog" ez mit takar?
Te választottad, ha nem vagy vele megelégedve, akkor még frissiben vissza kell vinni.
Nehogy azt gondold, hogy a többi sokkal jobb, mint ez a gép, vannak ettől jóval gyengébbek, drágábban is.Az kis kendő hasznos védőeszköz, mert védi a billentyűzetet és a kijelzőt is, érdemes használni, ha hordozod a gépet.
Üdv!
-
Üdv!
Úgy gondoltam, hogy megérdemel ez a márka egy külön topikot mivel hazánkban is egyre népszerűbb a remek ár/teljesítmény aránya miatt.
Egy kis info:
Ha később ki szeretnétek egészíteni a kezdő hozzászólást akkor nyugodtan szóljatok egy moderátornak.
Én pár napja vagyok majdnem boldog tulajdonosa egy Medion Akoya P6812-nek. Azonban akadt pár probléma ami miatt elgondolkoztam, hogy ne éljek-e a 2 hónapos pénzvisszafizetési garanciával.
1. Szabad-e és ha igen melyik programmal particionálni a meghajtót? Nem akarok belepiszkítani a recovery-be. Eddig olyan notebookjaim voltak ami FreeDos-osak voltak, ott nem volt gond a Win telepítésekor particionálni, itt viszont kicsit félek hozzányúlni.
2. Nem érzitek a Windows használata közben egy kicsit lassúnak? A boot is sokáig tart, legalábbis úgy érzem.
3. Feltétlen kell az a kis védőruha a bill-re ha összecsukjuk?
4. Nem dob valamilyen memory.dll hibát Battlefield Play4Free közben? Google-el annyit sikerült kiderítenem, hogy más Battlefield játékoknál és nvidia videokártyákkal már 2007-ben is beszélgettek erről a hibáról, de megoldást nem írtak rá. :S
Én frissítettem a drivereket, ha valakinek kell feltöltöm valahova. Nagyjából ennyi jutott most eszembe, azért jó kis notebook ez.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- A Sony technológiáinak krémje lett az Xperia 1 VII
- Yettel topik
- Apple MacBook
- Gitáros topic
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Eredeti játékok OFF topik
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Gaming notebook topik
- Tőzsde és gazdaság
- További aktív témák...
- Microsoft Surface Go 3, Intel Core i3-10100Y, 8Gb, 128Gb SSD, 10,5
- Új bontatlan N-One NPad X1 11 collos tablet
- Apple Ipad Pro 2 gen2 10,5" 2K retina A1709 64GB
- Bontatlan Új M2 M4 IPAD PRO 2022 12,9 128GB - 256GB Wi-Fi Azonnal DEÁK TÉRNÉL Átvehető.
- Aki kapja marja! HP Pavilion X2 tablet alkatrésznek 1.990ft/db töltővel!
- iKing.Hu - Apple iPhone 14 Pro - Deep Purple - Használt, karcmentes, 100% akku
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 12, Xiaomi Redmi Note 12 Pro, Xiaomi Redmi Note 12 Pro+
- LG 42C4 - 42" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen7 CPU
- Apple iPhone SE 2020 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest