Hirdetés
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Milyen kompakt digitális fényképezőgépet?
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- OLED TV topic
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
Új hozzászólás Aktív témák
-
mr_ricsi
veterán
-
mr_ricsi
veterán
válasz
viharhozo #78 üzenetére
''A hazamban a 120as Maxtor rendszervinyo 28-30 fokos volt, igaz, egy venti hutotte. Ugyanezen a helyen a mostani 120as Samsung 25 fokos. ''
Közvetlenül boot után nézd meg őket hidegen: 17°C-ot mutat a huszonpár fokos szobádban, ami nyilvánvalóan hülyeség!
Ha a MotherBoardMonitorban kikorrigálod az eltérést, akkor hosszú használat után 38-40°C-os lesz a Maxtor, és 34-36°C a Samsung. (Ugyanazon a helyen használva.) -
Apol77
tag
Azt nem értem, ha a gyártók 3 év garit vállalnak, akkor az nálunk miért nem 3 év?
Megnéztem tegnap a hitachi honlapján az uj winyó garancia idejét.
A gyártás dátumától ketyeg a 3 év.
Szerencsémre igy csak 3 héttel kevesebb a gari.
De aki egy pici boltban vásárol, és mire eladja, annál akár fél év is lehet...
Igy a gyárnál fél évvel kevesebb a gari.
Akkor most hogy van ez? -
naga
senior tag
válasz
God Vazzeg #90 üzenetére
Amíg meg nem döglik.
-
God Vazzeg
veterán
Az excelstore vinyó kb olyan paraméterekkel rendelkezik mint a seagate, igényes a kialakítása, és adnak hozzá pl csavarokat a dobozában amit ugye nem mindegyik gyártóról lehet elmondani. Összességében szimpi, de a samsung szimpibb
-
-
oregcsóka
őstag
válasz
viharhozo #78 üzenetére
Hát igen, valóban így alakulnak a hőfokok ha idle-ben vagy, vagy csak netezel. Azonos hűtés mellett tényleg van 15fok különbség a két vinyó között.
Ennek persze csak akkor van jelentősége, ha hűtés nélkül használja valaki a Maxtort, mondjuk egy 3.5''-os helyre beszorítva, nem kellően szellőzött a háza sem, és elkezd valami húzósabb progit futtatni.
Akkor bizony nagyon hamar felszalad a Maxtor 55-60 fokra, ami azért az élettartamra kihatással van, akárhogy is nézzük.... -
viharhozo
addikt
válasz
Veriakilis #67 üzenetére
GetDataBack nagyon nem ingyenes program.
-
viharhozo
addikt
válasz
oregcsóka #69 üzenetére
A hazamban a 120as Maxtor rendszervinyo 28-30 fokos volt, igaz, egy venti hutotte. Ugyanezen a helyen a mostani 120as Samsung 25 fokos.
A masik gepemben minden hutes nelkul 38-40 fokos a Maxtor.
Egy mechanikai alkatresznel nem tartom soknak a 40 fokot, ez a homerseklet szvsz nem okozhat semmilyen problemat. Raadasul ott van a hoerzekelo diodak pontossaga, ami az alaplapokbol kiindulva legalabbis megkerdojelezheto.
Egyebkent van egy 160as Samsungom, ami rendszeresen 15-18 fokos. Mar a szenzor szerint. -
gurabli
őstag
Már én is hallottam rólla.
Most nem akarok okoskodni, mert nincs személyes tapasztalatom, de egy 2000-ben alapított kínai gyár....nem is tudom.
Azért én kikérném magamnak, hogy ilyet raktak bele. A legnagyobb méretű vinyójuk is 80gigaNem terjedtek el és nem is fognak, remélhetőleg.
Ha jól műxik akkor legyen vele szerencséd!
Nem akarlak megbántani, de ez a véleményem. Habár éppen az is lehet, hogy mivel nem gyártanak milliószámra belőllük, jobban odafigyelnek a minőségre. -
Tomics
addikt
Exclestor vinyókról mi a véleményetek?
-
Veriakilis
senior tag
Most egy 'félig rossz' Quantumról (4GB) netezek.
Visszasírjuk még a jó öreg QUANTUMOT.
Maxtor óta csak romlott... -
Veriakilis
senior tag
Nekünk tönkre ment két Maxtor (30GB, 40GB).
Az egyikről sikerült leszedni az adatokat,- párszor még beolvasta (40-50 újraindítás után).
A másikról nem.
Viszont régen szerintem megbízhatóbbak voltak a vinyók.
5-6 évvel ezelőtt.
Egy kiskerben mikor Samsungot akartam venni, lebeszéltek róla,- 3 év garancia, csak az a szépséghiba, hogy állandóan igénybe kell venni ezt a szolgáltatást. -
gLes
őstag
-
Veriakilis
senior tag
Nekünk most tünt el a FAT tábla egy Samsungról.
A GetDataBack-el próbálkozunk jelenleg.
Szépen végigolvassa a vinyót, és felépíti a FAT táblát egy állományba.
Csak visszaírás után nem jönnek vissza az adatok egyenlőre.
A GetDataBack EMULE-val letölthető ingyen is, bár ez neked sajnos nem segít. -
viharhozo
addikt
A vinyok garija kismillio dologtol fugg. 2 evvel ezelott minden vinyora 3 ev vagy 1+2 ev gari volt, aztan ez lement 1 evre. A gari egyebkent most is erosen fugg a beszerzesi forrastol. Asszem, mar volt hir, h a Seagate es a Maxtor is emelni fogja 3 evre a garit (sot Seagate-nel 5 evrol is szo volt), mert hat verseny van.
-
gurabli
őstag
Nézd, sajna egyik sem a legmegbízhatóbb, DE....
...egy év garancia valóban elárul dolgokat.
...szinte semmivel sem lasabb egyik sem a maxtornál, ezek árnyalatok, amit csak tesztekkel lehet kimutatni. Előfordulhat, hogy a samsungnál, pl 1 másodpercel többet kell várnod, de máshol meg gyorsabb, mint a maxtor.
...létezik sok jó maxtor is, de személy szerint nem szeretem őket. Nekem már kettő tönkrement, még van 6 éves WD-m és Seagate-em is.
...a 3 év garancia igen is fontos dolog!!! Bármilyen vinyód van, minden fontosabb adatról mentést kell készíteni!!!
...a WD-k nagyon jók, nyugodtan vehetsz ilyet is!
Én csakis 3 év garanciával vennék vinyót, és vagy samsungot vagy hitachit. ugyanaz szinte mind2ő. 3 év azért nagyon hosszú idő! ha tönkremegy, kicserélik, ha meg kibírja, akkor a 3 év már nem is rossz teljesítmény vinyótól. Ez van.
Emígy meg a WD gyártya a leggyorsabb vinyókat: raptor sorozat, 10 000 fordulaton. 20-40 gigásak és elég magas az áruk is. -
Pá
addikt
Sziasztok!
Kicsit off, de nem akartam neki új témát nyitni, szal mi a véleményetek úgy általában a maxtor vinyókról? Mennyire megbízhatók? Mert volt a PH!-n egy vinyóteszt és ott a Maxtorok voltak a leggyorsabbak, el is döntöttem, hogy ilyet fogok venni, de most elbizonytalanított az 1 év gari, ez elég kevés pl a Samsunghoz képest.
És én úgy vagyok vele, hogy inkább másolja át a filmet fél perccel lasabban, de tudjam megnézni jövő ilyenkor is...
Szal lehet, hogy Hitachi vagy Samsung lesz belőle, mit gondoltok melyik a legmegbízhatóbb márka? Azért persze lassú se legyen, pl a Seagate meg a WD eléggé leszerepelt az említett PH! teszten...
Nekem nem a garancia a lényeg, mert az rajtam nem segít(sokat) ha kapok egy új wincestert de attól még ugyanúgy eltünt a 200GB adaton... Ugyanakkor ha egy gyár nem csak 1 év garit vállal, hanem mer többet is, az is jelez valamit. -
viharhozo
addikt
Mar feljebb is irtam, h minden drajv elromlik. Maxtorbol azert romlik tobb, mert nagyon sok van belole. A legolcsobb drajv, nekem is van/volt egy csomo.
Ahogy a nepek elkezdtek Samsungot vasarolni, egyre tobb lett a hibas Samsung. Rosszabb lenne a minoseg? Nem hinnem. Egyszeruen tobb embernek van belole, igy aztan tobb a hibas is. -
Hikvision
senior tag
Nos, Tegnap Sikeresen Magedta magát a Winyom,Maxtor diamondMax 9+ 80gb ATA133/2mb,SZoval a vinyo kbmajdnem egy éves és semmi előjele nemvolt hogy megfog halni
tehát tegnap délelött msn-eztem és közbe mp3-mat hallgattam a maxtorrol azt,egyszercsak az vetem észre hogy a szám a közepénél megállt,nyitom meg a winampot,és befagyott a gép ahogy kell
mondom jó biztos valami szar bekavart reset,xp töltődne be nagy fekete képernyő,a maxtor örök töltögetésbe kezdett.az szép.lehuztam a winyót és lám a win szépen elindult.
OK,powermax be,kb 10próbáltam de mindig lefagyott a DRIVE analizálásnál,aztán egyszercsak elindult nyomtam egy advanced testet elkezd kattogni a winyó és azt vettem észre hogy összevissza kattog rezeg és furcsaszagavangyorsan winyó le,holnap wiszem wissza a boltba.Remélem kicserélik,de nem maxtorra mert akkor azzal tötöm be a bolt ablakát
-
gurabli
őstag
A seagate-ek nekem személy szerint nem nagyon jönnek be. Habár van egy régi seagate 20 gigás vinyóm és már vagy 6 éves, egy régi pcben van és jól műxik.
Egyébként azért írtam, hogy maxtort meg seagate-et ne, mert azokra csak 1 év garancia van. Samsung és hitachi 3 év. Azért az jóval meggyőzőbb. -
Docci
senior tag
Na én is megnéztem a vinyomat a maxtor oldalán.(garanciás-e még?)
Szépen beírtam a sn számot.
Eredmény:
Out of warranty
Expiration Date:
09/17/2004
Szóval már lejárt a gari.
Viszont nem is gondoltam volna,hogy eddig garis volt,mert elég régi a vinyo.(Maxtor 30Gb,több mint 4éves)
-
gurabli
őstag
válasz
viharhozo #46 üzenetére
Pedig igaz kell, hogy legyen!
Azért nem hiszem, hogy hazudnának a maxtor gyárnál. De majd beszámolok, hogy mire jutottam. Meg hát nincs mit veszíteni, max azt a 3rongyot, de ennyit megér, ha valóban becserélik.
Az új samsungok nagyon jók! De a hitachi is jó! Maxtort meg seagatet ne! -
Apol77
tag
A samsung még 8,4-es volt anno
Ment 2 hetet, és kakukk.
Az ujakat nem ismerem.
Ugy indultam el hogy samsungot veszek, de mivel egy árban voltak, maradt a hithachi.
De nem kaptam hozzá garanciajegyet, ugyhogy holnap mehetek vissza
Állítólag 3 év gari van rá a bolt szerint. Ezt rá is iratom a papírra. -
gurabli
őstag
válasz
viharhozo #42 üzenetére
Az oldalon az szerepel, ha olyan vinyóról van szó, amit már nem gyártanak, akkor egy ''megfelelő'' cserét adnak helyette. Pl, ha már nem lesz +9-es 160GB vinyó, akkor egy +10-est adnak helyette. Csak hát +9-es még sokáig van.
A postát nem mondanám soknak. Kb. 1500 pénzből kijön, biztosítással. Azért egy új 120-as 15-17 rongy között van.
A nagyobb gond, hogy mibe csomagold. Nagyon szigorúan kérik, hogy speciális, erre a célra készített csomagolásban küldd vissza a vinyót. Na most ilyet nem lehet kapni sehol felénk. De a maxtortól lehet rendelni, elküldik a csomagoló-dobozt meg mindent, kb 1000 pénzért. Ha abban küldöd vissza, akkor biztos kicserélik. Nem ajánlom más csomagolás használatát, mert akkor arra fognak hivatkozni és nem cserélik ki.
Ha utánna számolsz: 1500 postaköltség + 1000 csomagköltség, az még mindég csak 2500, vagyis 10 euró. A cserevinyó postaköltségét, meg minden más egyébb költséget, a maxtor fizeti.
Most várom, hogy megérkezzen a csomagolás, kb 1 hét és passzolom is vissza nekik.
Nekem eleve nem a vinyóval volt a bajom, hogy elveszett, hanem az adatokkal, amik rajta voltak. De ezen már túltettem magam
No, jó cserélgetést!
Üdv, gurabli -
viharhozo
addikt
-
Apol77
tag
Köszi szépen.
Az az gazság, hogy érvényes rá a garancia, a MM-ban vettem fél éve.
De elveszett a garanciapapír a számlával együtt
Igy ezt próbálom meg.
Köszi szépen. -
gurabli
őstag
Igen, kicseréli, ha még érvényes rá a garancia.
Nézd meg a maxtor.com-on, aitt a link:
Bővebben: link
Itt le tudod ellenőrizni, hogy van -e rá még garanciád. Egy kis angol tudás nem árt hozzá. Beírod a serial number-t (sorozat számát a vinyódnak) és kiírja, hogy érvényes e a garancia.
Most sok embernek elrontom az üzletet (sokan ezért vásárolják fel a vinyókat), de tőllük sem korrekt dolog, ezért hajrá! Próba-szerencse! -
Apol77
tag
Sziasztok !
Komolyan kicseréli a Maxtor a garanciális winyót, ha visszaküldőm?
Van esetleg olyan akinek már cseréltek? -
William
csendes tag
válasz
TrollBalint #36 üzenetére
Köszi, rendes vagy!
-
TrollBalint
addikt
Tessék:
Bővebben: link -
William
csendes tag
Segíthetne nekem is valaki, hogy a powermaxtor vagy micsoda nevű programot, ami a vinyó állítólagos feljavításához van, honnan lehet letölteni. Nekem angol vagy magyar oldal nem jött be a keresőn. Köszi, ha...
-
Incognito
senior tag
Nekem is van egy halott Maxtorom (80Gb). Még őrizgetem, hátha lesz hozzá egy másik ugyan olyan. Fényképek miatt (pótólhatatlan) a többi nem érdekelt..
-
gurabli
őstag
Hétfőn postázom a maxtornak, kíváncsi vagyok, hogy valóban küldenek -e helyette egy friss vinyót?!! Mert állítólag igen.
Kell valakinek egy új maxtor 120 +9-es 8 mb cache drive jutányos áron? -
gurabli
őstag
válasz
TrollBalint #28 üzenetére
Ja, nincs más megoldás, mert annyi pénzem sincs. Bár xcbiker ajánlata valóban nagyon korrekt, sajna az is sok nekem.
A sz*ros maxtor ha becseréli, akkor legalább annyi örömöm lesz. Ez van.
KÖSZÖNÖM MINDENKINEK A SEGÍTSÉGET!
Üdv,
gurabli -
gurabli
őstag
A maxtor visszacseréli. Szerencsére egy csomó cuccot össze tudok szedni innen-onnan. Ami a legfontosabb volt (pótolhatatlan képek) azokat a barátnőm átvette!!!! HURRRRÁ!
Hétfőn postázom a maxtornak Írországba. 2006-ig vállaltak rá garanciát. Kicserélik egy másik ilyenre. Csak azt nem tudom, mit csinálok majd azzal. Mert maxtor többet nem kell.
Azért thanx! -
TrollBalint
addikt
csak szólok, hogy a kürtiék, azt nézik Neked mennyire fontos az adat...
ezért van az, hogy egy banknak úgyanaz a meló sokkal többe kerül, mint egy magánszemélynek. Másrészt pl. kórházaknak meg ingyen csinálják.
kedves topicnyitó: 3 lehetőséged van. 1. elmész mégis csak egy ilyen adatmentő helyre, ahol bár nem hiszem, hogy 200e-nél több lenne, de biztos, hogy mélyen a zsebedbe kell nyúlni... 2. irsz xcbikernek, ez a nickje itt a Prohardveren, az előbb láttam valamelyik topicban, az aláírásában az van, hogy vállal adatmentést. 3. nem csinálsz semmit... -
gurabli
őstag
Lehetséges, hogy egy Vantec hűtő tette tönkre a vinyót? Nem hiszem, de na.
Aktív hűtő, aluminium, két ventivel. A vinyó aljára szerlhető. NEM ért hozzá sehol a vinyóhoz!
Esetleg az, hogy rezgett vagy valami?
Most nem tudom, hogy rá merjem -e tenni a Samsung vinyómra. -
gurabli
őstag
válasz
viharhozo #17 üzenetére
Hát nem nyugodtam meg, ami a Samsungot illeti. Ez azt jelentené, hogy azok sem túl megbízhatóak? (de legalább 3 év garancia van rájuk)
Szeritnem visszaküldöm a vinyót a maxtornak. Ellenőriztem az oldalukon, még 2006-ig van garanciám a vinyómra. Küldenek helyette egy másikat.
Nem hiszem, hogy meg tudnám fizetni az adatvisszaállítást
És mégis milyen vinyót használjon az ember? -
viharhozo
addikt
-
Incognito
senior tag
Ezek a cégek nem a kisembereknek dolgoznak hanem a nagyvállalatoknak.
-
-
L3zl13
nagyúr
Annak ellenére, hogy anno láttam egyszer mennyi meló volt vele.
Az Ontrack laborjáról volt egy riport.
Tisztaszobában szétkapták a vinyót. Tányérokat megáztatták valami kis speckó lében, aztán bepakolták őket egy lézeres leatapogató cuccba.
Az leszedte a biteket, arra meg ráengedtek egy adatvisszaállító algoritmust...
Ennyi. Pedig ez egy teszt vinyó volt amit felgyújtottak, majd rálőttek sörétespuskával.
Egy elektronikai hibánál, vagy egy motorikus hibánál szó nincs ilyesmiről. Ezeknél én sokallom az árat.
Nem kétlem, hogy a húzós, a lehető legtöbb bitet visszaállítani, fizikai sérülésés dolgoknál jóval komolyabb munka és hozzáértés szükséges, de ahol csak úgy bekrepál a vinyó...
[Szerkesztve] -
L3zl13
nagyúr
-
gurabli
őstag
Egy csomó dologról van mentésem, de egy párról sajna nincs. Már túl vagyok az idegrohamon, most a szomorúság kerülget. Mert azért van egy pár dolog, ami nem lett lementve.
Szerintetek vissza lehet szerezni ezeket a cuccokat?
Sajna annyit nem tudok fizetni érte.
Emígy mi lehet a baja?
Én sem hiszem, de a vinyó sípol, mintha benne lenne a PC speaker. Ez van.
Mit próbáljak meg? -
gurabli
őstag
Üdv!
Egyik pillanatról a másikra kinyíródott a Maxtor vinyóm. Amikor bekapcsolom a gépet, akkor a bios sem ismeri fel és a vinyó elkezd sípolni, mintha a PC speaker szólna (nem az, a vinyóból jön a hang) és nem is pörög fel.
Próbáltam másik kábelt, gépet, semmi.
Lenne egy pár nagyon fontos adat rajta, pótolhatatlan (képek, esszék).
Kérlek benneteket, segítsetek, hogy tudnám visszaszerezni a dolgaimat!
Néztem a neten egy pár adatmentő szolgáltatást, annyit nem tudok fizetni, amennyit kérnek.
Esetleg valami ötlet?
Maxtor DiamondMax +9 120GB 8MB cache
Üdv,
gurabli
[Szerkesztve]
Új hozzászólás Aktív témák
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- The Division 2 (PC, XO, PS4)
- Apple iPhone SE (2020) - életképes alternatíva
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- E-roller topik
- Milyen kompakt digitális fényképezőgépet?
- PlayStation 5
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- További aktív témák...
- Lexar NM1090 PRO 4TB M.2 NVME PCI-E 5.0 x4 - Új - 14.000-13.000 MBs - Eladó!
- Crucial T500 PRO 2TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új, Hűtőbordás - 7400-7000 MBs - Eladó!
- WD Black SN850 2TB M.2 PCIe SSD 7000 -5300MB/s
- Crucial T500 PRO 2TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új, Hűtőbordás - 7400-7000 MBs - Eladó!
- WD Black SN770M 2TB M.2 2230 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - 5150-4850 MBs - Eladó!
- Samsung Galaxy A53 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felváráslás!! Xiaomi 13T, Xiaomi 13T Pro, Xiaomi 14T, Xiaomi 14T Pro
- Samsung Galaxy A16 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Új monitor állvány- elegáns megoldás a dupla A/4-es papírcsomag helyett - csak össze lett szerelve
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest