Hirdetés
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 3***(X) "Zen 2" (AM4)
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- OLED TV topic
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- NVIDIA GeForce RTX 5060 Ti (GB206)
- Milyen notebookot vegyek?
- Hardvervadászat november elején
- Milyen TV-t vegyek?
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
Új hozzászólás Aktív témák
-
gurabli
őstag
Yep!
Itt csücsül a zsír új maxtor a polcon. Csütörtökön érkezett meg.
Kb 1 hónap volt, onnantól, hogy feladtam postán. Szal gyors!
Az Awaiting... azt jelenti, hogy még nem kapták meg a vinyót (vagy még nem vették leltárba). Majd 2 hétig állt nekem is úgy. Azután váltott arra, hogy Preparing to ship drive...vagyis, hogy készülnek postázni a csrevinyót max 3-5 napon belül. Abból lett 2 hét és egsyer csak megjelent h postázva. 3 nap alatt ideért
Szal ennyi.
Sok sikert mindenkinek! -
gurabli
őstag
Na, akkor eljött a beszámoló ideje.
Egy hete:
1. lépés
csomagolás ezerrel. captatok doboz után. postán vettem dobozt (bazz*eg, EU szabvány). hungarocell (styroplex vagy mi a szösz). a szomszéd vett nemrég hatalmas sony tvt. annak a csomagolójából kivágtam akkorát, hogy a dobozba pont belefért. enyhén szorul. Két részre vágni.
2. lépés
vinyótól búcsú (a rajta maradt adatoktól). antisztatikus 'acskóba bele. samsung vinyó műanyag dobozába bele (acskóstú). rajta a nagy SAMSUNG HDD felirat. mondom sz*rok rá, hogy maxtor. az egész cuccost bele egy buborékos tasakba.
3. lépés
elszívtam egy cigit.
4. lépés
kivágni a csomagolásban akkora helyet, hogy a vinyó pont belefér. szoruljon, de rendesen.
nem elfelejteni beletenni a maxtor oldalán regisztrált RMA papírt. Elküldik mailben. írja, hogy *cut here*. na ott cut és zsupsz bele.
jól regasztani a csomagot. ajánlott körbekötni madzaggal is.
A címet kinyomtani (szintén mailben jön), dobozra ráragasztani.
Postán feladni. kb 1 kg-re jön ki. nekem 15g-vel kevesebb, mint 1 kg volt.
ajánlott csomag írországba. 2700 HUF.
ráírni a dobozra az RMA számot!
+
Content: Computer part/HDD. Warranty Replacement.
A maxtor oldalán egy hét múlva elkezded ellenőrizni, hogy megérkezett -e a vinyó hozzájuk. (Check RMA online)
Ma ért oda (dolgozták fel a cuccost). Két napon belül postázzák a címemre. Szal, műxik a dolog, becserélik. A pk-t is ők állják.
Hajrá emberek, visszacserélni a maxtorokat!
Emígy eladó a hamarosan megérkező zsír new vinyó. -
gurabli
őstag
Ráztam én, mint a háborodott, meg ütögettem is a végén.

Sőt, ha előtte jó volt, ettől biztos tönkrement
Már úton van a maxtorhoz a vinyó, 2700 pénzbe került a pk, ajánlott 1kg csomag. Nem kértem tőllük csomagolást, hanem én vettem a postán egy doboyt, azt meg kibéleltem egy TV-csomagolójával. Úgy, ahoy a maxtor írta.
Kb jövő keddre érkezik meg hozzájuk. Kíváncsian várom, hogy mi lesz az eredmény, majd beszámolok itt, ha megtudtam valamit. -
-
gurabli
őstag
Már én is hallottam rólla.
Most nem akarok okoskodni, mert nincs személyes tapasztalatom, de egy 2000-ben alapított kínai gyár....nem is tudom.
Azért én kikérném magamnak, hogy ilyet raktak bele. A legnagyobb méretű vinyójuk is 80giga
Nem terjedtek el és nem is fognak, remélhetőleg.
Ha jól műxik akkor legyen vele szerencséd!
Nem akarlak megbántani, de ez a véleményem. Habár éppen az is lehet, hogy mivel nem gyártanak milliószámra belőllük, jobban odafigyelnek a minőségre. -
gurabli
őstag
Nézd, sajna egyik sem a legmegbízhatóbb, DE....
...egy év garancia valóban elárul dolgokat.
...szinte semmivel sem lasabb egyik sem a maxtornál, ezek árnyalatok, amit csak tesztekkel lehet kimutatni. Előfordulhat, hogy a samsungnál, pl 1 másodpercel többet kell várnod, de máshol meg gyorsabb, mint a maxtor.
...létezik sok jó maxtor is, de személy szerint nem szeretem őket. Nekem már kettő tönkrement, még van 6 éves WD-m és Seagate-em is.
...a 3 év garancia igen is fontos dolog!!! Bármilyen vinyód van, minden fontosabb adatról mentést kell készíteni!!!
...a WD-k nagyon jók, nyugodtan vehetsz ilyet is!
Én csakis 3 év garanciával vennék vinyót, és vagy samsungot vagy hitachit. ugyanaz szinte mind2ő. 3 év azért nagyon hosszú idő! ha tönkremegy, kicserélik, ha meg kibírja, akkor a 3 év már nem is rossz teljesítmény vinyótól. Ez van.
Emígy meg a WD gyártya a leggyorsabb vinyókat: raptor sorozat, 10 000 fordulaton. 20-40 gigásak és elég magas az áruk is. -
gurabli
őstag
A seagate-ek nekem személy szerint nem nagyon jönnek be. Habár van egy régi seagate 20 gigás vinyóm és már vagy 6 éves, egy régi pcben van és jól műxik.
Egyébként azért írtam, hogy maxtort meg seagate-et ne, mert azokra csak 1 év garancia van. Samsung és hitachi 3 év. Azért az jóval meggyőzőbb. -
gurabli
őstag
válasz
viharhozo
üzenetére
Pedig igaz kell, hogy legyen!
Azért nem hiszem, hogy hazudnának a maxtor gyárnál. De majd beszámolok, hogy mire jutottam. Meg hát nincs mit veszíteni, max azt a 3rongyot, de ennyit megér, ha valóban becserélik.
Az új samsungok nagyon jók! De a hitachi is jó! Maxtort meg seagatet ne! -
gurabli
őstag
válasz
viharhozo
üzenetére
Az oldalon az szerepel, ha olyan vinyóról van szó, amit már nem gyártanak, akkor egy ''megfelelő'' cserét adnak helyette. Pl, ha már nem lesz +9-es 160GB vinyó, akkor egy +10-est adnak helyette. Csak hát +9-es még sokáig van.
A postát nem mondanám soknak. Kb. 1500 pénzből kijön, biztosítással. Azért egy új 120-as 15-17 rongy között van.
A nagyobb gond, hogy mibe csomagold. Nagyon szigorúan kérik, hogy speciális, erre a célra készített csomagolásban küldd vissza a vinyót. Na most ilyet nem lehet kapni sehol felénk. De a maxtortól lehet rendelni, elküldik a csomagoló-dobozt meg mindent, kb 1000 pénzért. Ha abban küldöd vissza, akkor biztos kicserélik. Nem ajánlom más csomagolás használatát, mert akkor arra fognak hivatkozni és nem cserélik ki.
Ha utánna számolsz: 1500 postaköltség + 1000 csomagköltség, az még mindég csak 2500, vagyis 10 euró. A cserevinyó postaköltségét, meg minden más egyébb költséget, a maxtor fizeti.
Most várom, hogy megérkezzen a csomagolás, kb 1 hét és passzolom is vissza nekik.
Nekem eleve nem a vinyóval volt a bajom, hogy elveszett, hanem az adatokkal, amik rajta voltak. De ezen már túltettem magam
No, jó cserélgetést!
Üdv, gurabli -
gurabli
őstag
Igen, kicseréli, ha még érvényes rá a garancia.
Nézd meg a maxtor.com-on, aitt a link:
Bővebben: link
Itt le tudod ellenőrizni, hogy van -e rá még garanciád. Egy kis angol tudás nem árt hozzá. Beírod a serial number-t (sorozat számát a vinyódnak) és kiírja, hogy érvényes e a garancia.
Most sok embernek elrontom az üzletet (sokan ezért vásárolják fel a vinyókat), de tőllük sem korrekt dolog, ezért hajrá! Próba-szerencse! -
gurabli
őstag
Hétfőn postázom a maxtornak, kíváncsi vagyok, hogy valóban küldenek -e helyette egy friss vinyót?!! Mert állítólag igen.
Kell valakinek egy új maxtor 120 +9-es 8 mb cache drive jutányos áron? -
gurabli
őstag
válasz
TrollBalint
üzenetére
Ja, nincs más megoldás, mert annyi pénzem sincs. Bár xcbiker ajánlata valóban nagyon korrekt, sajna az is sok nekem.
A sz*ros maxtor ha becseréli, akkor legalább annyi örömöm lesz. Ez van.
KÖSZÖNÖM MINDENKINEK A SEGÍTSÉGET!
Üdv,
gurabli -
gurabli
őstag
A maxtor visszacseréli. Szerencsére egy csomó cuccot össze tudok szedni innen-onnan. Ami a legfontosabb volt (pótolhatatlan képek) azokat a barátnőm átvette!!!! HURRRRÁ!

Hétfőn postázom a maxtornak Írországba. 2006-ig vállaltak rá garanciát. Kicserélik egy másik ilyenre. Csak azt nem tudom, mit csinálok majd azzal. Mert maxtor többet nem kell.
Azért thanx! -
gurabli
őstag
Lehetséges, hogy egy Vantec hűtő tette tönkre a vinyót? Nem hiszem, de na.
Aktív hűtő, aluminium, két ventivel. A vinyó aljára szerlhető. NEM ért hozzá sehol a vinyóhoz!
Esetleg az, hogy rezgett vagy valami?
Most nem tudom, hogy rá merjem -e tenni a Samsung vinyómra. -
gurabli
őstag
válasz
viharhozo
üzenetére
Hát nem nyugodtam meg, ami a Samsungot illeti. Ez azt jelentené, hogy azok sem túl megbízhatóak? (de legalább 3 év garancia van rájuk)
Szeritnem visszaküldöm a vinyót a maxtornak. Ellenőriztem az oldalukon, még 2006-ig van garanciám a vinyómra. Küldenek helyette egy másikat.
Nem hiszem, hogy meg tudnám fizetni az adatvisszaállítást
És mégis milyen vinyót használjon az ember? -
-
gurabli
őstag
Egy csomó dologról van mentésem, de egy párról sajna nincs. Már túl vagyok az idegrohamon, most a szomorúság kerülget. Mert azért van egy pár dolog, ami nem lett lementve.
Szerintetek vissza lehet szerezni ezeket a cuccokat?
Sajna annyit nem tudok fizetni érte.
Emígy mi lehet a baja?
Én sem hiszem, de a vinyó sípol, mintha benne lenne a PC speaker. Ez van.
Mit próbáljak meg? -
gurabli
őstag
Üdv!
Egyik pillanatról a másikra kinyíródott a Maxtor vinyóm. Amikor bekapcsolom a gépet, akkor a bios sem ismeri fel és a vinyó elkezd sípolni, mintha a PC speaker szólna (nem az, a vinyóból jön a hang) és nem is pörög fel.
Próbáltam másik kábelt, gépet, semmi.
Lenne egy pár nagyon fontos adat rajta, pótolhatatlan (képek, esszék).
Kérlek benneteket, segítsetek, hogy tudnám visszaszerezni a dolgaimat!
Néztem a neten egy pár adatmentő szolgáltatást, annyit nem tudok fizetni, amennyit kérnek.
Esetleg valami ötlet?
Maxtor DiamondMax +9 120GB 8MB cache
Üdv,
gurabli
[Szerkesztve]
Új hozzászólás Aktív témák
- PlayStation 5
- Apple iPhone 17 Pro Max – fennsík
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Műholdas AI chippel fedné le a bolygót a Samsung
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Építő/felújító topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 3***(X) "Zen 2" (AM4)
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- sh4d0w: Kalózkodás. Kalózkodás?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- További aktív témák...
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3338
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro 256GB Blue Titanium -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3506, 92% Akkumulátor
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G8 - i5-1145G7 I 8GB I 256GB SSD I HDMI I 14" FHD I Cam I W11 I Gari!
- Csere-Beszámítás! Garancia! Steam Deck LCD 512GB + 256GB Ajándék Micro SD Kártya!
- BESZÁMÍTÁS! Asus H370 i7 8700K 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB RAMPAGE Shiva A-Data 650W
Állásajánlatok
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
de azért csak elküldték....