- OLED monitor topik
- SD-kártyát vennél? Ezért ne csak a GB-ot nézd! – Tech Percek #9
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Azonnali notebookos kérdések órája
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Melyik tápegységet vegyem?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen egeret válasszak?
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
-
PROHARDVER!
Manual, analóg, filmes, MF objektívek
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
tailor
őstag
Uhh, az igen...
A NEX volt a Sony első tükörnélküli, cserélhető objektíves fényképezőgép-szériája. Most már "Axxxx" néven futnak. Ha ilyen manuális obikkal akarsz "játszani", akkor ilyen, tükörnélküli gépekre lesz szükséged (vagyis ha teljes adapterezhetőséget szeretnél). A Sonyn kívül gyárt ilyen gépeket a Fuji, az Olympus és a Panasonic is.
Ha ennyire friss az 550D, akkor megértem a csalódottságot... De cseréld be egy Nex 6-ra, és azon kipróbálhatsz mindent
(jó, jó, tudom...
)
-
tailor
őstag
Szia!
A mindenit, nem semmi anyósod van!
Sajnos a Canonra nem lehet mindent adapterezni - itt egy lista, hogy mihez van adapter, illetve melyek azok, amik csak speciális (lencsés) adapterrel használhatóak:
Tamron Adaptall2-höz is van lencse nélküli adapter. A lencsés adapterek rontják a képminőséget, hobbizni, játszani jók lehetnek, de komolyabb dolgot ne várj tőlük.
Az 550D-hez ráadásul fókusz-visszajelzős adaptert érdemes venni, mert a kis cső-keresőben sose fogod látni, mi mikor éles.Amúgy: ez a sok obi valószínűleg szép érték (csak a fentebb linkelt Konica Hexanon fisheye vagy 80-100K), szóval én elgondolkodnék egy Sony A7-en - arra minden felmegy adapterrel, az 550D-hez képest meg hipertér-ugrás lesz minden téren. Persze csak akkor, ha belefér a keretbe - nem akarok a zsebedben turkálni / rábeszélni
Jó bogarászást / ismerkedést!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- GOPRO Hero 12 BLACK akciókamera sok tartozékkal
- Olcsóbb lett! Nikon D3300 + Nikon 18-300mm f/3.5-6.3 G AF-S DX ED VR objektív + tartozékok
- Sigma 12-24mm f/4 DG HSM Art ( Canon ) -Újszerű-
- Fujinon XF 16-55mm f/2.8 R WR objektív
- Canon EOS 2000D gépek, objektívekkel, kiegészítőkkel, (ÚJ! / 100 / 1100 / 4200 expoval )
- Bontatlan SteelSeries QcK 3XL egérpad
- Ultimate előfizetés új fiókra akár 2105 Ft/hó áron! Azonnali, automatizált aktiválással, csak Nálam!
- AKCIÓ! Gigabyte H610M i5 12400F 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA Be Quiet! 730W
- Dell latitude, precision, xps, magyar világítós billentyűzetek eladóak
- AKCIÓ! Intel Core i7 7700K 4 mag 8 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest