- A látszat ellenére helyesen működik az NVIDIA-féle Resizable BAR implementáció
- A Perplexity felvásárlását fontolgatja az Apple
- XIV. Leó pápa szerint a politikusoknak kezdeniük kell valamit az AI-veszélyekkel
- Beperelték az Apple-t a részvényesei, mert túlzott az AI-fejlesztések kapcsán
- Vízpart, vakáció és hardverek
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Kivégzi a Firewire-t az új macOS verzió?
- Apple MacBook
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Milyen videókártyát?
- iPad topik
- Házimozi belépő szinten
- DUNE médialejátszók topicja
-
PROHARDVER!
Manual, analóg, filmes, MF objektívek
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Schanyee
senior tag
Szerintem ha sokat szeretnéd használni, akkor inkább vedd a jó állapotút kétszer annyiért. Ha magamból indulok ki akkor sokkal szívesebben használok olyant ami jó állapotban van, és persze duplája az ár, de a drágább is kibírható, bár nem figyeltem nem tudom milyen obirol van szó. Pláne ha megtetszik és évekig használni fogod.
-
JackFeryll
őstag
Én azért óvakodom a sérült szűrőmenetes obiktól, mert ilyenkor mindig belegondolok, hogy egy erős fém szűrőmenet mekkora ütést kellet kapjon ahhoz, hogy nagy mértékben eldeformálódjon és ebből vajon mennyit érezhettek a lencsetagok. Gondolom nem szívesen vennél olyan obit amit gépestül leejtettek és még látszik is rajta.
-
-
Schanyee
senior tag
2.8-tól az 5000Ft-os Pentacon 50/1.8 MC-m is éles képet ad, bár én a kép széleket nem szoktam figyelni, mivel főleg olyankor használom, amikor a kisebb mélység élesség kell. Fókuszpont visszajelzéshez meg van chip-es adapter canon-ra, azt az objektívek külön nem tudják szerintem. Valamint a fénymérés, az szerintem megy normálisan minden vázon, obitól függetlenül. A bokeh-hez keress rá az obira a neten, rengeteg kép van amit ezzel csináltak. M4/3-os vázam van, így azon 2-szeres a szorzó, portréhoz nekem majdnem ideális az ekv 100mm-es gyutáv, esetleg a 120-130mm körüli lehetne jobb hajszállal.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- XIV. Leó pápa szerint a politikusoknak kezdeniük kell valamit az AI-veszélyekkel
- Opel topik
- Háztartási gépek
- PlayStation 5
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- E-roller topik
- Gyúrósok ide!
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
- Eladó Formei sky blue 2.72 X 11m-es kék papír fotó háttér papírháttér fotóháttér
- Dji Osmo Pocket 3 kamera 2026.06.19. jótállással
- GOPRO Hero 11 BLACK - 5.3k akciókamera - 2 akku, tartozékok (5.)
- GOPRO Hero 12 BLACK - 5.3k akciókamera - két akku, mágneses csíptető, 64GB SD
- ÚJ bontatlan insta360 Ace Pro 2 8K AI - GYÁRI GARI
- LG 32GS95UE - 32" OLED / UHD 4K / 240Hz - 480Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- Apple iPhone 12 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- LG 55G3 - 55" OLED evo - 4K 120Hz 0.1ms - MLA - 2000 Nits - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDMI 2.1
- Újszerű Asus ExpertBook B1 B1500 - 15.6" FullHD IPS - i5-1235U - 16GB - 512GB SSD - Win11 - Garancia
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest